l
hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

In Memoriam - Schmidt-Bold Dietmar Arnulf YO7VS

Nini Vasilescu YO3CCC

Dick YO7VS, cum ii spuneau prietenii, a fost un nume si un indicativ cunoscut tuturor celor pasionati de traficul radio si indeosebi celor care lucrau in UUS.

S-a nascut la 1 iulie 1938 la Vatra Dornei.

A devenit radioamator de receptie in 1956, iar licenta de emisie a obtinut-o in 1963. Imediat a realizat primele QSO-uri cu statii din: LZ, OK, YU, HA etc. Prima legatura in Meteor Scater a realizat-o pe 13 decembrie 1964 cu statia UA1DZ. Apoi, lucreaza in ES Anglia si toata Europa. In 144 MHz avea 45 de tari lucrate. De asemenea a lucrat foarte mult in 430 MHz si in 1296 MHz, dar si in 50 MHz.

Alaturi de alti radioamatori a facut parte din echipa Nationala ce reprezenta Romania la concursul international de UUS, concurs intitulat VICTORIA. Alaturi de aceeasta echipa s-a deplasat la concursurile internationale din: LZ, OK, SP si DM.

In 1968 a fost autorizat ca OK8AAJ si OE5ZLM, iar perioada 1992–1994 a lucrat din Germania cu indicativul DL1MHO. In Germania a primit indicativul fara examen in circa o luna, completand o cerere si prezentand cazierul si autorizatia din YO.

Era foarte pasionat de concursuri si traficul de performanta. A sprijinit mult activitatea de UUS de la radioclubul YO7KAJ. A facut parte din cei care au realizat repetorul care a fost instalat in Parang, repetor care a lucrat pe canalul R5. A fost cel care a initiat un nou concurs intitulat “OLTENIA”. Desi au fost cateva observatii la regulament, concursul s-a bucurat de o buna participare.

Dick a ramas si un pasionat constructor. Aparatura sa era in cea mai mare masura Home-made. Viata nu i-a fost prea lina. De multe ori a trebuit sa-si schimbe amplasamentele si sa o reia de la capat cu antenele si aparatura. In 144 MHz lucra cu aproximativ 60 W (final cu lampa QQE 06/40), iar la receptie folosea un tranzistor BF 966 (MOS FET dubla poarta). Considera ca un tranzistor cu As Ga nu i-ar fi adus un castig mai bun in aceeasta banda. Folosea o antena SWAN cu 9 elemente, bine reglata si foarte bine degajata, montata pe un bloc cu 4 nivele; la coborare folosea circa 30 m de cablu.

In 432 MHz folosea un transverter avand la intrare un tranzistor 2SK571, iar in 1296 MHz un alt transverter tip OE9PMJ. Folosea un sistem foarte eficient de rotire al tuturor antenelor.

A avut o activitate de exceptie in 50 MHz unde avea 173 de tari confirmate, iar in 144 MHz avea 45 de tari confirmate.

In US lucra cu un transceiver de fabrica model FT 747GX, dar antenele erau necorespunzatoare.

Colabora mult cu vecinul Emil YO7VJ, un alt ultrascurtist inrait. Cei doi, au realizat impreuna cu radioclubul judetean un film pentru televiziunea craioveana.

A fost “Maestru al Sportului”.

A avut o viata tumultoasa, iar in ultimii ani de viata s-a chinuit mult cu probleme grave de sanatate.

A incetat din viata in zorii zilei de 29 martie 2008. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 6-2-2018

3718

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact