l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Ziua comunicatiilor 2005

Vasile Ciobanita YO3APG

În cadrul CERF, în ziua de 21 aprilie la Bucuresti la ROMEXPO în Sala Nicolae Titulescu a avut loc "Ziua Comunicatiilor". Manifestare stiintifica de înalt nivel, ajunsa la editia a IX-a, aceasta a marcat ca de fiecare data cele mai importante momente din dinamica industriei IT&C locale si evolutia sa în contextul globalizarii. Organizare impecabila a fost asigurata de AGNOR High Tech. Moderatorul a reusit cu tact si profesionalism sa conduca discutiile celor peste 30 de vorbitori care au reprezentat Ministerul Comunicatiilor, Camera Deputatilor, Agentia Nationala de Reglementare, precum si numeroase firme dintre care amintim: Romtelecom, Mobifon, Orange, Telemobil, Microsoft, Huawei, Alcatel, Philips, UTI Systems, ZTE Corpora, Conex, Siemens, Ericsson, GTS Telecom, Astral, RDS, Reichle & De Massari, Dual, CISCO System, Nortel, Topex, Telecomunicatii CFR, Artel, FRR, etc. Lucrarile împartite judicios pe câteva sectiuni, au oferit posibilitatea vorbitorilor sa-si prezinte realizarile, problemele si perspectivele din domeniul telecomunicatiilor.

Materialele prezentate în limba româna sau limba engleza au putut fi urmarite si pe câteva ecrane uriase. Presa, mass-media si multi dintre cei câteva sute de participanti din sala au pus întrebari, au facut comentarii. O problema mult discutata a fost si cea referitoare la Telefonia Mobila 3G. De fapt un asemenea telefon a si fost câstigat la tombola organizata la sfârsit. În pauze s-au servit cafele, gustari, masa de prânz si s-a putut vizita o expozitie cu aparatura si echipamente moderne de telecomunicatii. Seara, s-a organizat o degustare de vinuri, unde au putut fi testate pe viu calitatile a peste 100 de soiuri românesti si straine.

Totul a fost completat de explicatiile unor specialisti enologi. O zi plina, o zi în care s-au aflat noutati deosebite, o zi în care s-a respectat cu strictete programul anuntat. Este meritul exclusiv a celui care a moderat, cu competenta, diplomatie si exigenta toata desfasurarea conferintelor, adica a domnului Eugen Preotu - sufletul acestei manifestari traditionale. Au participat si numerosi radioamatori YO, întrucât la final am avut si eu o scurta interventie despre activitatea noastra. Prin câteva imagini am încercat sa arat activitatile radioamatorilor români. Am dedicat aceasta prezentare zilelor de 18 aprilie si 17 mai, adica Zilelor Mondiale a Radioamatorilor si respectiv a ITU. Surpriza a fost când am constatat ca printre reprezentantii firmelor românesti si straine se aflau si câtiva radioamatori, cel mai cunoscut fiind cazul lui Andrei Dulski - reprezentantul firmei Ericsson. Multumim firmei AGNOR High Tech si personal domnului Eugen Preotu - un sustinator permanent al radioamatorismului YO - pentru posibilitatea oferita de a prezenta o comunicare într-o conferinta de asa nivel stiintific si tehnic.

Vasile Ciobanita YO3APG

Articol aparut la 13-5-2005

8140

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2005-05-16 07:12:42 (ora Romaniei)
  • Interesanta relatarea Vasile. Ar fi fost interesante si cateva fotografii de acolo. 73.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Ziua comunicatiilor 2005"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact