l
hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Cupa Ivana

Valentin Ghita YO2LDC

De catva timp bun (precis de cand XYL-ul meu Olga a preluat directiunea Clubului Copiilor si Elevilor Oravita) am inceput sa iau seama la o ramura interesanta a hobby-ului nostru : radiogoniometria. Pentru ca nu intotdeauna elevii prezenti la acest cerc aveau banii necesari deplasarilor la diverse concursuri in tara m-am bucurat ca prin clubul meu YO2KIV am reusit sa fac posibile aceste evenimente. Asta doar pentru ca Ministerul Educatiei si Cercetarii nu aloca bani pentru concursurile organizate de FRR.Si cum tocmai acestea sunt cele mai interesante era pacat sa nu oferim copiilor nostri si aceasta bruma de bucurie.Cert este ca toate cluburile din vestul si sudul tarii, cu vechi state in activitatea de radiogoniometrie ar fi vrut sa facem si o etapa de pregatire la Oravita inaintea nationalelor din august. Acest lucru a fost "agravat" si de dorinta bunului meu prieten Valerica, YO2LFO, care e de fapt sufletul activitatii de radiogoniometrie din Oravita si care nu concepea sa nu fie reprezentata Oravita printr-un concurs adecvat. Recunosc sincer ca mai mult impins de la spate (va rog nu intelegeti gresit lucrul asta, hi ! !) am decis sa facem un concurs al Oravitei de radiogoniometrie.

Si pentru ca nu mai puteam face acest concurs sub egida Palatului Elevilor si Copiilor Resita (banii alocati Clubului de la Oravita fiind de mult "mancati" de alte activitati specifice) am luat hotararea acum foarte scurt timp sa suport integral, prin clubul YO2KIV, costurile organizarii unui astfel de concurs. S-au aratat deosebit de bucurosi Palatele Copiilor si Elevilor de la Deva si Targu Jiu. Care de fapt ne-au si onorat cu prezenta inca de vineri seara. Cazarea a fost facuta gratis la Clubul Copiilor si Elevilor din Oravita. Prima zi de concurs, sambata, a decurs sub teroarea norilor de ploaie care d-abia dupa pranz s-au retras. Totusi din punct de vedere termic a fost excelent pentru a fugi dupa vulpi pe dealuri. Lucru confirmat de totii concurentii mici si mari laolalta. Dupa ora 15 toti concurentii au fost dusi la strandul Clubului Sportiv C.F.R. Oravita, unde prin bunavointa omului de suflet Adrian, YO2BV, au intrat gratis. Ii multumesc pe aceasta cale celui care dupa ce mi-a insuflat bazele radioamatorismului in vene, ma si ajuta in formarea noilor generatii. Sa tot ai astfel de oameni pe langa tine!

La ora 17:30 toata suflarea a fost dusa pe nepregatite la Teatrul Eminescu din localitate,cel mai vechi teatru din tara. Va dati seama cum s-au simtit toti, daca chiar eu care am mai vazut teatrul de cateva ori de la restaurarea lui din 97, am ramas impresionat de vestigiile istorice prezente in acest lacas de istorie. Seara s-a incheiat in ritm de dans in sala de judo a Clubului.

A doua zi concursul a debutat sub un soare dogorator.Temperatura de-a lungul zilei s-a apropiat bine de 30 grade la umbra. Eforturile concurentilor au fost semnificativ mai mari decat in ziua precedenta, mai ales ca vulpile au fost asezate mai dibaci decat sambata. O singura mica problema: o fetita din Deva nu a a mai putut continua concursul de la vulpea 4 din cauza unor dureri de cap si burta. Care alaturi de efortul depus prin mirificul peisaj oravitean si-a spus cuvantul. Cert este ca anul viitor inainte de concurs o sa am grija ca nimeni sa nu mai manance inghetata. Oricati ani ar avea respectivul, hi !

Dupa consultarea fiselor de concurs rezultatele sunt urmatoare:

Clasament general

  • Locul I "Cupa Ivana"- Palatul Copiilor si Elevilor Targu-Jiu
  • Locul II - Clubul Copiilor si Elevilor Oravita
  • Locul III - Palatul Copiilor si Elevilor Deva

    Clasament echipe fete

  • Locul I - Clubul Copiilor si Elevilor Oravita

    Clasament echipe baieti

  • Locul I - Palatul Copiilor si Elevilor Targu-Jiu

    Clasamente individuale

  • Copii-fete: Sfarlogea Roxana din Tg-Jiu
  • Copii-baieti: Sfarlogea Mihai din Tg-Jiu
  • Junioare mici: Bilan Maria din Oravita
  • Juniorii mici: Junc Alexandru din Oravita
  • Junioare mari: Petrila Violeta din Deva
  • Juniorii mari: Balan Daniel din Oravita
  • Senioare: Manea Ramona din Tg-Jiu
  • Seniori: Marcu Adrian din Tg-Jiu

    A urmat festivitatea de premiere unde yl-ul meu Ivana a dat cupele si diplomele castigatorilor.

    Acest concurs mi-a deschis apetitul pentru concursurile de radiogoniometrie astfel ca o sa fac tot posibilul ca acest concurs, Cupa Ivana,sa intre in circuitul national iar numarul echipelor participante sa creasca semnificativ anul viitor.

    Nu pot sa nu amintesc de "vulpile" ascunse prin paduri care au fost identificate in veteranii radioamatorismului oravitean.Au primit evident diplome de merit si se vor numara cu siguranta printre membri viitorului club OTC care se prefigureaza tot pe meleagurile banatene. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine la acest minunat eveniment care arata inca o data ca tot Banatul e "fruncea".
    YO7LOI, YO2LOC, YO2IVA YO2LOC, YO2IVA, YO2BV

    Valentin Ghita YO2LDC

    Articol aparut la 27-6-2004

    9268

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (2)  

  • Postat de Valy - YO2LDC la 2004-06-28 04:38:08 (ora Romaniei)
  • Salut Ciprian,
    E super ce ai facut cu noul site.Dar schimba te rog prima poza.Acolo nu sunt eu alaturi de YO2IVA si YO2LOC. Acela e Marcu Adrian campionul nostru national care are indicativul YO7LOI. Mai bine faci modificarea cat mai repede ca sa nu preia Vasile,YO3APJ,articolul si sa apara in revista eronat.In rest e totul super OK.Felicitari inca odata. 73 ! Vali.

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2004-06-30 01:40:03 (ora Romaniei)
  • Am corectat, imi cer scuze. Fusese o asumptie gresita.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Cupa Ivana"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact