l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Radioamatorism si poezie

Mircea Badoiu - navigator herzian

Radioamator.ro

Radioamatorism si poezie - ce au ele in comun? Inainte de a da un raspuns pripit, ar trebui sa-l cunoasteti pe "Dom' profesor" - YO9AGI. Pasionat de radiotehnica si radioamatorism, dascal al mai multor generatii de tineri radioamatori, combatant de prestigiu in concursuri ham radio, el este si un rafinat poet.

Mircea Badoiu este membru al Societatii Scriitorilor Targovisteni, ale carei obiective, en bref, sunt:

  • activitate de cenaclu pana la publicare;
  • editarea revistei LITERE cu spatiu permanent pentru scriitorii din Republica Moldova si Bucovina de Nord;
  • relatii bilaterale cu scriitori si organisme literare similare , cu precadere din Republica Moldova, concretizate in : Zilele cartii din Basarabia la Targoviste, Zilele cartii targovistene la biblioteca TARGOVISTE din Chisinau, infiintarea unei biblioteci TARGOVISTE si la Cernauti, tiparirea unor volume si lansare reciproca prin editura BIBLIOTHECA, etc.
  • festivaluri, concursuri, comunicari, simpozioane etc.

    De curand a aparut volumul de versuri RATACITOR IN LABIRINT al carui autor este Mircea Badoiu. Prezentarea de pe coperta a patra, semnata de criticul Doru Mares, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania o reproducem mai jos:

    "Nu stiu daca Mircea Badoiu are mai multi ani de radioamatorism sau de poezie (desi analele ar da castig de cauza Euterpei). Nu de altceva dar si inspiratia, indiferent de harzob, cred ca tot pe un soi de unde herziene ne bantuie. Cand in 1972 infiinta cercul cercul radio de la Clubul Copiilor din Pucioasa, era clar ca urma sa se dedice si pasiunii colective educationale, in ciuda chemarilor launtrice ale solitarului obicei de trezire prin poezie din anii de laborator poetic la cenaclul LUCEAFARUL. Rau nu a fost: a trudit pe linii paralele generand promotii de performativi in domeniu, a gustat tainic si rafinat placerea libertatii, imposibila pe atunci, la mesele din eter alaturi de partenerii de pasiune - pe unde cu gandul nu gandeai, si doar cu gandul parea sa poti ajunge (garantez pentru cele spuse, caci l-am insotit si eu de cateva ori in asemenea peripluri). Si si-a stabilit o grila existentiala absolut stimabila (totusi, cati ca el ?!), caci vorba lui, parodiindu-l pe Nichita - Profesorul/Ca si soldatul/Este condamnat la moralitate.

    Poetul Mircea Badoiu este in primul rand un cititor atent, democratic si de un secret respect inter pares, si asta o spun PARODIILE CVASILITERARE - ultima parte a acestor marturisiri din volumul RATACITOR IN LABIRINT. Un cititor insa care stie ca moleculele, atomii, sinapsa, s.c.l. nu sunt singurele elementeale anatomiei si fiziologiei umane, drept pentru care, atunci cand te iubesti cu tot ce ai, nu trebuie sa uiti carnea verbului: Iubeste-ti cuvintele/Caci sunt din trupul tau. Cum se vede, dragostea e actul esential al supravietuirii, iar poemul RUG APRINSE un atlas - formula sintetica - al conditionarilor si interconditionarilor prin afectivitate. Ca si Odiseu al lui Kavafis, dar si ca sine insusi, navigatorul herzian Mircea Badoiu, este un ratacitor, chiar daca are domiciliul stabil de tot in Pucioasa: Ma-nseli, ma-nseli noapte cu luna / Si n-am sa-ti pun podoabe pe catarg, / Ci necuprins in marea ta cununa / Voi indrepta corabia spre larg... (DORU MARES - critic literar)"

    Volumul de versuri RATACITOR IN LABIRINT costa 140.000 lei. Cine este interesat de obtinerea acestuia poate contacta autorul prin E-mail la yo9agi_db@yahoo.com sau prin posta la adresa Casuta postala 13, RO-135400 , Pucioasa, jud. Dambovita

    In curs de aparitie se afla o alta carte scrisa de Mircea Badoiu, romanul DINCOLO DE ARCADIA. Pana la sfarsitul anului Mircea YO9AGI spera sa incheie REPULSUL ADOLESCENTEI - o lucrare cu implicatii specifice muncii dascalului de liceu dupa anii '90.

    Radioamator.ro 

    Articol aparut la 31-5-2006

    9579

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (9)  

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2006-06-01 11:20:45 (ora Romaniei)
  • Am tot respectul pentru Mircea,cele de mai sus nu fac decat sa confirme valoarea sa ca om de litere.Faptul ca reuseste sa imbine doua pasiuni atat de diferite dovedeste radioamatorismul romanesc a castigat un membru de mare valoare !Stima pe care i-o port de atatia ani este intemeiata si acum apar noi dovezi ca cei care au intuit un mare om in Mircea n-au gresit deloc!
    Tineri de talia lui Ionut[YO9WF],Tibi[YO9GZU] si altii de care [inca] eu nu am stiinta,datoreaza in primul rand lui Mircea valoarea lor,pasiunea sidaruirea ! Tot respectul pentru tine,Mircea !

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2006-06-01 11:39:37 (ora Romaniei)
  • Toata stima pentru Mircea profesorul, scriitorul si radioamatorul. Desi ne-am cunoscut personal cu foarte multi ani in urma (sa fi fost prin 1980?) chiar acasa la Domnia-sa unde am avut timp sa discutam destule, ba sa si participam la un concurs de UUS (Floarea de mina?) nu am banuit ca are resurse atat de vaste incat sa fie in primele randuri si in profesie si in sportul radio.
    Felicitari OMULUI in care au putut sa rodeasca atatea calitati, din care foarte multe le ofera cu deosebita generozitate, cultivand cel mai frumos sentiment uman, cel al prieteniei.

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2006-06-11 13:55:19 (ora Romaniei)
  • De mai bine de 30 de ani ne-am ciocnit unul de altul in eter, am schimbat numere de control, informatii DX, banalitati, ba chiar ne-am cunoscut si personal, incat credeam ca stiu aproape tot despre acest pasionat radioamator, care este YO9AGI.. Si totusi, supriza!! Aflu ca poezia este pasiune mai veche decat vanatoarea de DX-uri sau de locuri fruntase in concursuri radio, ca este editor de revista literara, membru de cenaclu si poet cu volume publicate.. Felicitari Mircea si muzele inspiratiei sa fie cu tine, impreuna cu propagarea cea mai buna! 73 de Alex YO9HP

  • Postat de elena - (neradioamator) la 2009-07-31 23:13:18 (ora Romaniei)
  • ma bucur enorm ca...dupa atatia ani,timp in care mi-ati fost profesor,aflu atatea calitati imaculate ,clare si de exceptie!vaya con Dios!
    la noi,in Romania putin sunt acei ce le plac poeziile,indiferent de natura poeziei in sine toate sunt atat de frumoase,..bineanteles atata timp cat este vorba de poezie.

  • Postat de Raymond-Selena - (neradioamator) la 2010-03-05 12:26:28 (ora Romaniei)
  • Un om cu aspiratii inalte,in care nu lipseste pasiunea de a trai vesnic de s-ar putea,iubind crestele infinite ale naturii,si a ceea ce numim frumos intr-ansa!Eu consider un volum incununat cu siruri de rauri cristaline,in care poetul nu-si potoleste setea niciodata,aspirand si mai mult spre elixirul vietii vesnice.Umbre vechi,mistere pretutindeni vom descoperi!

  • Postat de Ramona - (neradioamator) la 2010-05-18 18:35:25 (ora Romaniei)
  • Este minunat ca in ziua de astazi mai avem poeti de mare calitate cu capacitati inzestrate de a vedea dincolo de umbre negre,aratand partea cea mai curata a sufletelor catifelate si a cea ce se afla intr'ansele!Mult succes in continuare!

  • Postat de Virgil Constantinescu - (neradioamator) la 2010-10-01 10:28:54 (ora Romaniei)
  • Sunt coplesit de calitatile, caracterul si recunoasterea acestui OM, pe care l-am cunoscut de mic copil si l-am reîntalnit dupa o jumatate de secol. Multa sanatate si multe reusite domnule Mircea Badoiu.

  • Postat de Virgil Constantinescu - (neradioamator) la 2010-10-01 10:29:18 (ora Romaniei)
  • Sunt coplesit de calitatile, caracterul si recunoasterea acestui OM, pe care l-am cunoscut de mic copil si l-am reîntalnit dupa o jumatate de secol. Multa sanatate si multe reusite domnule Mircea Badoiu.

  • Postat de topliceanu - YO6BAJ la 2010-11-25 20:28:38 (ora Romaniei)
  • l-am, sau n-am cunoscut pe masivul Bucei la cabana "virful cu dor" perioada cind s-a turnat filmul DACII,(ani 1965-1966) perioada cind satisfaceam serv. militar. ca transnisionist,cu frica caracteristica acelor timpuri,(eu eram seful ) am acceptat sa vada cu ce lucram:o st. R105 si R104 ptr. diverse comunicatii....microbul se ataseaza frt. repede,aveam notiunele despre radioamatori,cursul de receptor l-am terminat in Bacau pe timpul lui D-ul NIKY MURARESCU,ceia ce este interesant ca D-ul prof. Mircea Badoiu m-ia trimis la unitatea de care apartineam ,REULAMENTUL ptr. a da examen de emisie,dar conditiile de santier nu m-au permis ,decit prin ani 1977 la Sibiu in prezenta D-lui Dan Antoni si yo6md (bun profesionist dar ...)multumesc mult D-lui prof. pentru ajutorul dat.cu deosebit respect ma inchin in fata LUI ,73 cu multa stima de la yo6 baj.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Mircea Badoiu - navigator herzian"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact