hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Opereta "Lasati-ma campion!"

Margarit Ionescu YO9HG

Am participat în calitate de invitat la sedinta CA a FRR din 7 iunie 2006 la opereta in doua acte "Lasati-ma campion".

ACTUL I. Contestatia lui YO5AVN

Acesta a lucrat din aceeasi locatie cu YO3NL, dar fiecare a dat ca cifre de control carouri diferite pe motivul ca linia de demarcatie dintre cele doua carouri trecea chiar prin camera din care s-a lucrat in concurs.

Ca într-un film în care Fernandel nu stia daca este francez sau daca este italian deoarece granita între Franta si Italia trecea chiar prin holul hanului în care se nascuse. Sau ca intr-o opereta.

Presedintele CA a admis sa se voteze acceptarea contestatiei de vreo patru ori.

Opereta comica a luat si o turnura dramatica când Dl Iosif Lingvay, cu multi decibeli în glas, a amenintat ca daca nu va fi declarat campion, se va adresa justitiei. Amenintarea a repetat-o de mai multe ori.

Si presedintele CA, cel care a condus adunarea, cu jalnica-i prestatie, a acceptat un nou vot. Rezultatul se cunoaste.

ACTUL II. Problema YO8WW

In cuvântul meu, mi-am cerut scuze ca nu am aplicat regulamentul de concurs, în sensul ca trebuia sa iau în calcul numai logurile primite în timpul celor zece zile prevazute de regulament. Obisnuit cu implorarile de la QTC catre participantii la competitii de a trimite logurile, am cazut si eu în aceasta capcana a asteptarii si ultimele loguri le-am primit pe 2 aprilie. Înca odata îmi cer scuze. Trebuia de la început sa aplic regulamentul.

Am anuntat C? AM REF?CUT CLASAMENTUL CU NUMAI CELE 90 DE STATII CARE AU TRIMIS LOGURILE LA TIMP SI AM PROPUS OMOLOGAREA ACESTUI CLASAMENT. Dar acest clasament nu-l mai avea pe YO8WW Campion National la seniori! Dl Gabi Paisa (care este si membru în CA al FRR a recunoscut în plenul adunarii ca a falsificat logurile.

Si s-a trecut la vot. Dupa ce s-au votat doua propuneri de omologare, Dl Paisa vazându-se lipsit de trofeu, si gândind probabil ca nici un alt radioamator sa nu ia titlul de Campion National CW, tot cu multi decibeli in glas, anunta ca daca nu se va ANULA campionatul, si pe viitor va boicota toate competitiile.

Si presedintele CA fara nici un fel de prestanta si personalitate a acceptat introducerea în telenuvela si sindromul "capra vecinului" si iar supune la vot ANULAREA campionatului.

Rezultatul se cunoaste.

Dl Virgil Niculescu trebuie sa înteleaga ca nu este apt pentru a fi presedinte al CA al FRR. Rog sa-si dea DEMISIA. De asemeni rog pe toti membrii CA care prin votul lor au acceptat ca un membru al CA sa boicoteze campionatul national si care, astfel cu seninatate, si-a batut joc de toti radioamatorii YO si de spiritul radioamatorismului românesc, sa-si dea DEMISIA DE ONOARE.

Deoarece votul a fost deschis, Dl Ciobanita sa dea publicitatii lista celor care au votat aceasta bataie de joc.

8 iunie 2006

Margarit Ionescu YO9HG

Articol aparut la 14-5-2008

9830

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (32)  

  • Postat de Marin - la 2008-05-14 20:19:34 (ora Romaniei)
  • Bravo !!! Foarte corect. Asa trebuie sa se intimple intr-o tara normala. Tot normal era ca membrii CA sa prezinte un raport de activitate pentru cei 4 ani. FRR nu merge prost datorita "legaturii" cu ANS, ci datorita persoanelor care "activeaza" acolo. Obositi, uzati si plictisiti "sa faca NIMIC" timp de decenii. Trebuie ca ei sa intelega ca a sosit timpul sa plece acasa si sa-i lase pe altii sa incerce ceva nou.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-14 20:52:57 (ora Romaniei)
  • Pe langa stilul infect de denaturare stil securist a adevarului, afirmatia autorului: "Dl Iosif Lingvay, cu multi decibeli în glas, a amenintat ca daca nu va fi declarat campion se va adresa justitiei. Amenintarea a repetat-o de mai multe ori." - este mincinoasa. Da - este adevarat ca am afirmat o singura data si replicat (NU "repetat" si NU am "amenintat") ca ma adresez la justitie pentru dreptate - dar NU PENTRU titlul de "campion" cum afirma poetul mincinos - CI PENTRU REZOLVAREA CONTESTATIEI, in procedura legala si in spiritul si regulamentul concursului la care am participat. In ceea ce priveste "decibelii" - exprimare poetico-tehnocrata: da a fost nevoie sa ridic volumul - pentru a fi auzit intr-o sedinta a CA-FRR, in care membrii alesi se fitaiau afara /inlontru, cand erau inlontru discutau in bisericute - ca la talcioc, rugamintile presedintelui ca sa fie atenti si sa faca liniste, sa se vorbeasca pe rand - INUTILE! Deci nu "cu multi decibeli în glas" ci pur si simplu putin "peste zgomotul de fond", peste QRM-ul produs intentionat de cativa aliati care-mi poarta o dragoste fara limite. Cand s-a cerut votul, zgomot, nu se intelegea nimic (QRM infernal produs tot de ei) - normal ca presedintele a fost nevoit sa ceara si a doua oara votarea, pentru a se lamuri lucrurile. In sala au fost prezenti si nemembri ai CA -care s-au agitat impotriva mea si au contribuit la cresterea QRM-ului. Cand s-a trecut la vot - au votat si ei (va dati seama pentru ce) - cu toate acestea votul final a fost in favoarea adevarului.
    Se pare ca, asa cum se citeste printre randurile autorului, semnatarul, prin prestatia deosebita de arbitru corect si vigilent, a contribuit si la crearea haosului/circului "uite CN-US / uite ca NU e CN-US" - caz unic in istoria miscarii HAM RADIO YO!
    Un aspect aparte a acestei reveniri (a mai publicat un material simailar - din care aceste fragmente sunt luate cu "copy/past") a ilustrului arbitru despicator de CN-US este tocmai acum - oare de ce (banuiti - nu? - s-a speriat de candidatura mea la presedinte FRR). In rest fiecare judeca cu ce are si intelege ce poate! Concluzia e clara: se impune reforma structurala si organizatorica - insanatosirea climatului, lumea cere REFORMA si LUSTRATIE! Va fi foarte greu, plecand din haosul actual! Cert e ca am mai propus si propun LIMITAREA mandatului noului CA pe numai 2 ani! Chiar si in eventualitatea ca sunt ales - pe mane nu ma intereseaza TITLUL (am destule) - ma intereseaza sa am cu cine si sa pot face ceva benefic. Daca voi fi lasat - voi face. Daca NU voi fi lasat - NU VOI EZITA NICI o CLIPA sa-mi dau demisia si sa las locul altuia - care poate va canta mai bine in struna "veteranilor deosebiti" - care ne au adus in situatia in care suntem!
    73+GL, Joska=yo5avn
    P.S. Tin sa reamintesc autorului ca CALOMNIA, afirmatiile mincinoase, legal se pedepseste (nu este "amenintare" - pur si simplu o atentionare pentru mai multa cugetare) - daca un individ la varsta lui procedeaza asa, la ce sa ne asteptam in traficul diurn - a se vedea "asculta" in YO3 145,225 si 145,350! - daca "marele arbitru" asa procedeaza, "EI" nu au dreptul?)

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-14 21:57:54 (ora Romaniei)
  • In cazul prezentat mai sus, nu faptele celor doi sunt importante, ci comportamentul presedintelui FRR, Virgil Niculescu YO7FT. Acest presedinte care timp de 4 ani nu a facut nimic pentru radioamatorism si radioamatori, indrazneste sa candideze din nou, cu promisiuni si vorbe goale. Ce promite acum putea sa faca in mandatul 2004-2008. Acest oameni trebuie eliminati din conducerea FRR, daca ei nu au bunul simtz sa se retraga din proprie initiativa. Unde este raportul de activitate pe perioada mandatului 2004-2008? Nu este, pentru-ca activitatea dumnealui este ZERO.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-14 21:59:32 (ora Romaniei)
  • "Un stat fara moral si fara printzip, care va sa zica nu le are...", citare din memorie din "O scrisoare pierduta". Este amar ca de secole nu am umplut golul din educatie care se numeste "onoare". De aceea "persoane importante" isi evalueaza (inca) idilic-infantil propria greseala care a produs NEDREPTATEA ("...Înca odata îmi cer scuze. Trebuia de la început sa aplic regulamentul...") iar greseala celorlalti se cere sanctionata cu demisia. Nu iau prin aceasta apararea nimanui, toti cei ce au gresit trebuiau sa fie judecati pentru faptele lor incepand cu varful piramidei si nu are nimeni merite mai mari ca-si pune tardiv cenusa in cap. Macar daca o facea ceva mai decent dar nu sub forma pe care o practica emisiunea "Unda Vesela" de la radio sau revista Urzica, nu suntem la un vodevil. Daca nici veteranii sau campionii nu mai ofera modele, este chiar de mirare ca mai avem idealisti, unii chiar tineri care mai cred in HAM SPIRIT. Asteptam salvarea de la ei. 73, de YO4BKM Tavi

  • Postat de . - la 2008-05-14 22:29:49 (ora Romaniei)
  • Vanitate?...Prostie?..Mahala?...

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-14 22:37:43 (ora Romaniei)
  • Nu ma pot abtine sa nu remarc multiplul pleonasm al celui care iscaleste cu un punct "." mai sus: pai vanitate=prostie (prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, spune un proverb) iar prostia creste neingradit la mahala, desi nu mai stiu daca cu tehnicile moderne nu cumva i se pot asigura conditii optime si la centru.

  • Postat de mai draga - la 2008-05-15 00:11:00 (ora Romaniei)
  • Imi aduc aminte si povestea initiala cu masuratorile de GPS precis care arata unde este limita carolui.O singura nelamurire am avut si atunci si acum: concursul yo nu are specificat termenul de amplasament? o statie ,un amplasament pe o raza de 500 de metri.Ce mai trebuia masurat cu GPS-ul? poate sa imparta demarcatia caroului si transceiverul in doua ca tot 1 statie poate sa lucreze din 1 amplasament.Ma intreb daca specificatia amplasamentului era si in regulamentul concursului in cauza sau a aparut ulterior.Daca nu era specificata ,e gaura de regulament si omul are dreptate.Daca era specificata atunci sedinta a fost degeaba.

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2008-05-15 09:23:12 (ora Romaniei)
  • Din pacate hocus-pocusul cu Campionatul National, despre care se vorbeste in materialul de mai sus, a avut si o alta consecinta: deposedarea de titlul de campion la echipe a doi tineri care nu au nimic de a face cu manevrele din CA. Ei au cistigat acest titlu in lupta dreapta cu manipulatoarele dar l-au pierdut in urma manevrelor respective. Tin deasemenea sa remarc ca nici pina la aceasta ora nu s-a publicat modul in care au votat individual membrii CA in cadrul acelei sedinte de trista faima. Acum ar fi momentul potrivit, deoarece ne-ar edifica asupra felului in care gindesc unii din actualii candidati. Ma astept insa la o alta tacere asurzitoare: este evident ca FRR ne lasa sa ne defulam pe acest forum si altele asemenea si isi vede de treaba... 73!

  • Postat de miserupistu' - la 2008-05-15 11:54:53 (ora Romaniei)
  • Conducere cu oameni moi, labili,nehotarati!! Si ce se intampla daca 3AVN dadea in judecata ?? Se darama FRR ?? Dispareau undele radio de pe pamant ?? Se judecau 2-3 ani si se lamurea treaba.A castigat prin viciu de regulament, puneti mana si faceti regulament ca lumea.Daca nu, vine altul peste un an si face la fel.A avut omul dreptate pe actualul regulament ? Sa fie sanatos !S-a mai intamplat si la alte federatii si s-au indreptat lucrurile!! Auzi comentariu "de pe hol" !! Cica nu-l suparati pe pretendent ,ca lasa lotul de telegrafie in plop si mai nou cica si boicoteaza !Adica in 2008,2009 ne baga dopuri in antene cind participam la CN,pina cind vrea muschiu lui !! Si cind te gandesti ca existau propuneri ca autorizatiile si examenele sa fie apanajul FRR .Acest gen de oameni sa mai hotarasca si cine iese la emisie si cine nu !?.Te apuca risul turbat dar si scarba cind vezi oameni over 55-60-70 cum incearca sa turmenteze o intreaga populatie HAM YO.Ca sa revin la topic,unul din meritele vizibile si incontestabile ale dl.Margarit este realizarea programului,arbitrarea si afisarea rezultatelor in timp normal (aduceti-va aminte ca existau intarzieri de cca un an si mai mult, atunci era mai bine ???)si accesul la fise de concurs.Desigur ca programul este perfectibil,cei ce denigreaza puteau lucra ca BETA testeri, nu cred ca-i oprea cineva si trebuie obligatoriu continuat pe directia prelucrarii computerizate.Doriti atragere de tineri?? doriti participare mai implicata a tinerilor ?? Pentu ce ?? Ca sa-i faceti partasi ?? Ati vazut ca daca nu era circul cu Edi,3HCV la creatie ramaneam cu acea stare de fapt pina la SK ? Cum credeti ca se simt cei amintiti de YO3CTK, deposedati de titlu pe culoare, pe principiul "Uite Popa, nu e Popa !!"?? La trei zile distanta de adunarea CA apar mici petarde razlete,cica se pun pe tapet "cestiuni arzatoare" ?! Va rog insistent sa se mentina prevederea ca la orice miscare sa fii membru al unei structuri afiliate FRR .In felul acesta voi fi "obligat" sa nu particip, sa nu-mi fac sange rau, sa nu ma enervez etc..Astept cu mare interes pozele de la "Pupat Piata Independentei " adica masa, dansul si darurile de dupa Sedinta CA.Cred ca pentru multi radioamatori,toate lucrurile astea sunt privite ca un "DIVERTIS MALL" radioamatoricesc.Nu am talent artistic caci altfel as fi realizat si o pagina WEB,cu jurnal lunar de desene animate,gen "Animal Planet" ,cu alt personaj principal(cu indicativ)cu ratusca de cauciuc in jurul taliei.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-15 14:09:42 (ora Romaniei)
  • "o statie ,un amplasament pe o raza de 500 de metri." DA - asa este - este o preluare din IARU> Asta inseamna (la IARU e explicat) ca: "o statie" participanta, formata din operator, echipamentele de emisie / receptie, instrumentele , antene etc. aferente trebuie sa se situeze in acelasi "locatie" - definit ca un cerc cu raza de 500m. Deci NU poti avea emitaorul pe Babele iar receptorul pe Fagaras! Asta pentru "o statie participanta". In cazul in speta au fost DOUA STATII PARTICIPANTE - fiecare cu transiverele si antenele lui. Ambele "extinderi" s-au incadrat in "500m" (practic in cca. 10-15m). In nici un regulament nu se specifica faptul ca (si asa este logic) cercurile statiilor participante vecine "cu raza de 500m" nu au voie sa se intrepatrunda / intersecteze! Eu nu inteleg de unde atata "nedumerire" (anonima = adica lipsa de responsabilitate, dorinta de gujguj)

  • Postat de toti anonimii = iresponsabili ?? - la 2008-05-15 15:20:59 (ora Romaniei)
  • Vezi :http://rep.pt/geeklog/article.php?story=20070525150338163 regulament complet in engleza. CITEZ "II All other entrants

    No more than one transmitter may be in use at any one time. All the equipment of the stations (transmitters, receivers and antennas, etc) must be located within a single circle of no greater than 500 meters diameter.

    Participating stations must operate from the same location throughout the event." Se observa ca termenul "stations" ESTE LA PLURAL,deci este in spiritul celor de mai sus, adica se accepta a priori existenta MAI MULTOR STATII,caci altfel s-ar fi vorbit la singular.Ca sa combati trebuie sa fii documentat si sa intelegi, nu are importanta daca semnezi sau esti anonim.CITEZ din nou de pe forum"In fine, eu imi voi semna postarile, chiar cind spun prostii. Nesemnate valoreaza cit o ceapa degerata. Chiar mai putin".

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-15 17:45:58 (ora Romaniei)
  • Pentru anonimii=iresponsabili??. Orice limba are idiomurile ei, mai ales la nivel de regulamente sau texte juridice, trebuie sa-ti petreci o mare parte din viata in mediul respectiv pentru a intelege continutul unui mesaj; cu cunostintele de la scoala, din filme sau din discutii libere nu poti garanta acest lucru. Eu am trait aceasta experienta si stiu ce inseamna o interpretare in comparatie cu o traducere, textele oficiale nu se traduc ci se adapteaza de la un idiom cu semantica sa la altul. Dupa mine, prima propozitie din regulamentul citat se refera la obligativitatea folosirii unui singur emitator la orice moment pentru o categorie numita "ceilalti participanti". Iar formele la plural ca "participanti", "al statiilor", "statii participante" arata ca localizarea intr-un singur cerc de cel mult 500 m (un singur cerc pentru emitator, receptor si antena) se refera la emitatoarele, antenele si receptoarele tuturor statiilor participante la eveniment din orice amplasament (deci fara nici o exceptie pentru unii participanti) si nu trebuie schimbate. Pe de alta parte, daca despicam firul in n-spe parti, formularea "nu mai mare de 500 m" poate duce cu gandul la orice arie de acoperire oricat de mica, dar deoarece este vorba si despre antene, nici o antena de US, chiar verticala (dar cu contragreutati) nu poate ocupa un spatiu mai mic decat o camera destul de spatioasa. Iata deci un exemplu de documentare si intelegere, pe care ai fi putut sa-l faci si tu, nu sa te folosesti de un motiv subtire de tot si cam fara legatura cu ce urmeaza pentu a mai "trage o gheara" vreunuia ce nu-l poti suferi.

  • Postat de Chinezu - la 2008-05-15 18:58:40 (ora Romaniei)
  • Noi nu suntem in stare sa interpretam,sa ne conformam si sa aplicam Regulamente de concurs scrise de FRR in limba materna si facem studiu pe text in engleza! Hi !!

  • Postat de Augustin Preoteasa - YO7AQF la 2008-05-15 23:50:45 (ora Romaniei)
  • Buna seara. Regulamentul este clar (clarul nu ne place). 500m se refera la ,,propietatea unui concurent''(aparatura,antene , asistenta tehnica in concurns - nu servitul cu cafea si sanvici- )Daca sunt doi radioamatori care locuiesc la bloc , pe aceeas scara , nimeni nu stabileste cine are dreptul sa participe la concurs. Restul e ;;vorbe''' cu respect- YO7AQF (VINOVATUL ADOPTARII REGULAMENTULUI IARU)Nu cred ca aceasta ar fi tema ,poate reusim sa facem ceva sa fim prieteni ,sportivi ,sa tinem pasul cu ceilalti.Va doresc numai ganduri bune si nu uitati ca facem aceasta ''corvoada '' ca sa fim prieteni.cu respect Gusti YO7AQF.

  • Postat de mai draga - la 2008-05-16 00:28:22 (ora Romaniei)
  • pentru anonimii = iresponsabili ?? te rog studiaza diferenta dintre a combate si a avea o opinie.Daca dupa studiu poti demonstra ca am combatut ceva inseamna ca nu vorbim toti romaneste.Nu m-a interesat absolut deloc cazul ,decat ca m-a amuzat
    tevatura aparuta.Personal practic radioamatorismul strict pentru placere personala si nu am nevoie nici de aliati nici de dusmani de asta nu ma semnez.Asta nu exclude dreptul la opinie.Are valoarea unei cepe degerate? Pentru ideea de forum valoreaza exact cat o parere bagata sau nu in seama de alti forumisti. Pentru FRR si pentru unii valoreaza cat o ceapa degerata.Frumusetea e ca valoarea ei nu creste odata cu semnatura.Ramane aceiasi.De fapt ,fac caz pe tema semnaturii doar cei care vor sa isi numere aliatii si dusmanii.Pentru dl. Lingvai : mi se pare foarte greu (nu imposibil) sa castigi un titlu in uus cu o statie in coaste ,la 15 metri.Nu cunosc cazul decat din ce s-a scris pe internet.Adica atat cat stiu si altii.Dar nu trebuie sa va deranjeze daca ne mai intrebam si noi plebeii despre cine candideaza si cine ne conduce.Multumesc lui yo4bkm pentru ajutorul lingvistic acordat.Si pentru postarea anterioara ,cred ca cuvantul 'centru' are in ziua de astazi strict sensul de 'mijloc' ,'buric' si ca atare nu mai poate demarca mahalaua.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-05-16 20:35:28 (ora Romaniei)
  • Cat de penibil este acest sir de comentarii! Parca sunteti niste copii care va certati pe galetusa cu nisip!
    scuzati-ma, dar sunt ridicole lamentatiile astea! Vreti sa se schimbe dar sa ramana la fel totul si va furati singuri caciula. intre timp, radioamatorii din afara trimit QSL-card-uri direct caci biroul este varza...

  • Postat de Niculescu Virgiliu - YO7FT la 2008-05-17 18:02:14 (ora Romaniei)
  • stimati prieteni radioamatori,am facut apel la dumneavoastra de acum 2 ani sa va hotarati a intra in competitie pentru consiliul de admnistratie ,presedinte,vicepresedinte.imi este grau sa spun ; constat o lasitate din partea dv.de a discuta si de a nu candida.cine v-a oprit ca in mod democratic ,prin cluburile sau asociatiile afiliate federatiei,SA VA DEPUNETI CANDIDATURA SI A INLATURA PE CE_I CARE NU-I DORITI ?.
    Timpul trece si daca nu incercam cu totii sa ne schimbam atitudinea fata de noi insine,nu vom rezolva nimic,ne lamentam degeaba,avem parghii democratice de a convoca adunare extraordinara si de a propune adaptarea,modificarea,sau schimbarea statutului si a regulamentului de functionare.Asteptam in continuare propunerile dv.pentru a fi si noi o federatie cu rezultate bune si pe placul tuturor.propunem organizarea RADIOCLUBULUI CENTRAL UNDE SA SE INSCRIE TOTI RADIOAMATORII CARE DORESC SI NU FAC PARTE DIN ALTE CLUBURI SAU ASOCIATII,sa nu se mai spuna ca persoanele fizice nu sunt inscrise intr-o formatiune afiliata federatiei.legea sportului nu permite afilierea persoanelor fizice ci numai juridice la o federatie.
    cu mult discernamant si bunavointa putem realiza dezideratul pe care-l dorim.
    cu prietenie,
    Toto yo7ft

  • Postat de Marinica - la 2008-05-17 19:26:00 (ora Romaniei)
  • Stima noastra si mindria, Ceausescu ROMANIA... Hau-Hau-Hau....

  • Postat de Sorin - SWL la 2008-05-17 19:35:45 (ora Romaniei)
  • Uite ca se poate...dar cam tarziu acest coborat in mijlocul gloatei.

  • Postat de Marinica - la 2008-05-17 19:40:02 (ora Romaniei)
  • Nene TOTO vezi unde se pune virgula, liniuta si spatiu... Nu de LOZINCI avem nevoie.....adormiti din picioare.....

  • Postat de Tot IO - la 2008-05-17 21:20:30 (ora Romaniei)
  • Tov. YO7FT nici macar ideea cu Radioclubul Central nu-tzi apartzine. Ce-ar fi sa ne lasi in pace? Si daca vii cu de astea, macar spune cine au fost cei care au initziat-o acum catzi-va ani...nu sa tzi-o atribui...

  • Postat de Dan - la 2008-05-17 22:27:46 (ora Romaniei)
  • In afara de calomnii si lamentari, poate sa spuna cineva ce s-a votat astazi , cine sunt alesii ? Multumesc ,

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-17 22:42:25 (ora Romaniei)
  • Apreciez ca este multa ipocrizie in mesajul lui YO7FT. De exemplu: la ora postarii, trebuia sa-si prezinte calitatea conform careia da sfaturi prietenesti; radioclubul central (care, conform sugestiei sale, ar trebui sa cuprinda cel mai mare numar de membri intr-un club) tot cu un vot va fi reprezentat in AG? Daca este asa, cui ii va conveni sa faca parte din el, chiar de la mare distanta? Acestea sunt parghiile democratice? Nici macar nu incerc sa ma gandesc de unde cunoaste autorul atat de bine notiunea. In plus, citind materialele ce le-a publicat pe forum, constat ca nici nu stie sa scrie corect romaneste (exclud inevitabilele greseli de tastare, inerente la scrierea in graba si fara a corecta cu atentie textul). Si cum scrisul este oglinda gandirii, (unii spun ca si a sufletului).... Dar, vorba domniei-sale din prezentarea pe forum facuta la depunerea candidaturii: important este sa te bucuri de o "sustinere sustinuta", cratima este prea complicata. Si de cand exprimarea unei pareri bazata pe elemente reale este calomnie sau lamentare? GN, YO4BKM.

  • Postat de Dan - la 2008-05-17 22:57:32 (ora Romaniei)
  • Am senzatia ca a imbatranit radioamatorismul in Romania . Avem nevoie de oameni tineri , intre 30 si 35 ani care sa conduca si care sa fie echidistanti . Cu parere de rau , dar ceilalti care au ajuns la 50 de ani sunt frustrati , deloc comunicativi , atotstiutori , care isi etaleaza peste tot titlurile si realizarile din cine stie ce institute de cercetari comuniste prafuite , poate chiar fara legatura cu electronica , uitand ca radioamatorismul este un hobby , o pasiune comuna a unor nespecialisti. O atitudine negativista , care catalogheaza tot ce se face ca inselaciune , care vede in jur numai securisti , nu o sa fie aprobata de nimeni , in nici o tara europeana. Nu este nevoie de acest tip de conducator , nicaieri nu a rezistat un asemenea tip …. Un conducator trebuie sa fie tolerant , echidistant si cu idei inovatoare , nu prafuite de acum 20 de ani . Numai tineretul de 30 de ani ne mai poate scoate din acesta zona gri . Noi ceilalti , trecuti de prima tinerete , putem sa fim support tehnic , dar scanteia miscarii trebuie data de tinerete , asa se intampla in orice tara civilizata sau chiar si la noi in companiile multinationale : succesul managementului pur se afla in jurul varstei de 30 ani . Nu incercati sa ocoliti realitatea .
    Totusi, cine sunt alesii ? Cu respect , Dan , 49 ani .

  • Postat de Nelutiu - YO8RXK la 2008-05-17 23:00:23 (ora Romaniei)
  • Asistam la o adevarata cearta, incat pare una a impatimitilor altor sporturi,fie din cauza imperfectiunii regulamentelor de concurs, fie mai grav ,a incalcarii si brumei de legislatie existente pana acum. In viitorul apropiat sa nu cumva sa trecem la concursuri(si nu numai!) virtuale! 73!

  • Postat de Mihai - la 2008-05-17 23:25:18 (ora Romaniei)
  • Ptr Dan : nu conteaza cine sunt alesii , nu ai pierdut nimic :-)

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-17 23:41:14 (ora Romaniei)
  • DR Dan, radioamatorismul nu a imbatranit, este supus si el crizei de sistem. Tineretul este o forta dar nu stiu pe ce cale se poate impune masura "pasului inapoi" a celor prafuiti. Personal dau cu increde si votul si propriul destin pe mana unora tineri, aproape 20 de ani de viata noua este deja un stagiu pentru ei iar ce am facut in trecut eu si altii in domeniul radio sau pe alte planuri "a fost odata" si in cu totul alte conditii. Nu stiu de ce este asa de greu de convins lumea ca binele fiecaruia vine din binele tuturor, in orice domeniu, iar binele este legat de forta, energie, idei noi. Iar atitudinea negativista se creaza reciproc ca o reactie in avalansa, atat timp cat exista o masa supracritica de suspiciuni alimentate de o serie de pacate: lipsa de transparenta, oportunism, nepricepere, incapatanare, regulamente si statute obtuze. Pentru binele tuturor trebuie facut sacrificiul "pasului inapoi" de catre toti cei vechi. Iar daca cei tineri nu se vor dovedi la inaltime, au cel putin sansa de a invata de la viata concreta, se vor perfectiona si vor fi mai calificati decat daca vor fi lasati doar cel mult sa protesteze. 73, YO4BKM, Tavi (62 ani).

  • Postat de Dan - la 2008-05-18 00:02:01 (ora Romaniei)
  • Respect d-le Oproescu .

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-05-19 07:08:36 (ora Romaniei)
  • Alesii ii gasiti la http://www.hamradio.ro/default.asp?id=1&ACT=5&content=198&m

  • Postat de Unu care sa saturat - la 2008-06-19 10:51:26 (ora Romaniei)
  • DR OM Iosif - yo5avn
    Cica Eistein ar fi facut urmatoarea afirmatie " Doua lucruri sunt infinite : spatiul si prostia. Dar despre sapatiu am o mica indoaiala".
    Ca sa nu mai amintesc de generalizata necunoastere a limbii romane, limba care ar trebiu sa o cunoasca toti cei nascuti in YO. Nu mai folositi, domnule, cuvinte al carui sens nu il cunoasteti sau asocieri aiurea. Ce bine ca doar in Star Trek se foloseste replicatorul caci altfel am tot vedea octogenari umpland pana la refuz Call-book - ul YO (babalăâcii ar fi în stare).
    Si vorba unui amic "Băi, ne leşi?

  • Postat de Nic - YO4LHR la 2008-06-19 21:25:32 (ora Romaniei)
  • Merg si eu cu trenul asta (de mai sus)
    Cu replicatorul nu inteleg cum vine treaba (din replica lui 5avn) iar chestia cu inlontru nu pot pricepe ce e aia (poate inseamna ceva pe limba maghiara; nu stiu).
    Oricum, 5avn foloseste un mod de exprimare foaarte asemanator lui V.C. Tudor (aoleo, invers, adica C V T da` tot VC iese), probabil folosit inainte si adaptat dupa 1990 incoace.
    Mai oameni buni, alta treaba nu mai aveti? Nu va ramas nimic decat sa va certati ca la usa cortului. Incercati sa vedeti si partea buna a lucrurilor. Babalaii si-au mancat malaiul. Mai ho!

  • Postat de niculae.dion - YO9CEB la 2009-06-11 19:56:48 (ora Romaniei)
  • ai dreptate nea margarit deocamdata inca mai functioneaza cei cu relati sus puse si cei care vor sa faca ceva pentru radioamatorismul romanesc sint dati la oparte si nu sint bineveniti in gasca lor pentru ca asa au ramas si au mentalitate ivechita

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Opereta "Lasati-ma campion!""
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact