l
hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Improbus Labor Omnia Vincit

Sorin Nimara YO7CKQ

Anul acesta, mai exact pe 12 ianuarie, intr-o frumoasa zi de iarna autentica, a avut loc la Hotelul Sportivilor din Tirgu-Jiu, sedinta anuala a radioamatorilor gorjeni. Prilej de bucurie si intilnire cu vechii prieteni, moment de bilant si pentru obisnuitele planuri de viitor.

Un moment foarte deosebit, dupa parerea mea, l-a constituit prezentarea diplomelor si plachetelor ridicate de YO7LCB, de putina vreme de la sediul ARRL din U.S.A. Aurel YO7LCB, membru al Sectiei de Radioamatorism de la C.S. Pandurii, Tirgu-Jiu, este activ in radio din 1987 si un pasionat al "fenomenului DX". Membru YODX Club si Maestru al Sportului, operator in concursuri, vinator de DX-uri si neobosit colectionar de QSL-uri, o enciclopedie a expeditiilor si prefixelor DXCC. Vizita a fost planificata inca de la Friedrichshafen 2007, impreuna cu Dave Patton, NN1N.

Cu ocazia deplasarii in U.S.A. din 02.10-27.10.2007, Aurel a transportat cu sine si cartile QSL necesare validarii mai multor diplome si plachete, QSL-uri care insumau peste 10 Kg si reprezentau rezultatele a 20 de ani de munca perseverenta.

Pe 04.10.2007 a avut onoarea si placerea sa se intilneasca la sediul ARRL din Newington/CT cu Bill Moore, NC1L, care este DXCC Manager.

Aurel a primit de la oficialii ARRL urmatoarele :

  • placheta DXCC HONOR ROLL pentru 333 tari active confirmate
  • placheta DXCC CHALLENGE pentru nivelul de 2000 tari active confirmate (cu stickerele de 1000 si 1500, intermediare). Cu aceasta ocazie responsabili ARRL au verificat in fapt 2159 de tari. Aurel are deja alte 171 confirmate, ce vor fi verificate ulterior, ajungind astfel la un total de 2330 tari active in benzile HF. Probabil cel mai bun scor in YO in acest moment.
  • Celebra diploma si placheta 5BDXCC
  • 8 diplome clasice DXCC, pentru benzile de 80, 40, 30, 20, 17, 15, 12, 10 metri
  • 3 diplome DXCC all bands CW, SSB, MIXED

    Legat de fenomenul DX vreau sa amintesc ca YO7LCB, Aurel, este singurul YO in acest moment care detine titlul de IOTA HONOR ROLL cu un numar de 812 insule IOTA lucrate si 756 confirmate. Zilele acestea Aurel a trimis catre RSGB si cererea pentru PLAQUE OF EXCELLENCE, pentru nivelul de 750 de insule lucrate si confirmate.

    Mai vreau sa amintesc ca in 2003 Aurel a ocupat locul I la concursul RSGB IOTA, SOMB 24 ore MIX.

    Si pentru ca, despre activitatea IOTA se vorbeste poate mai putin la noi, i-am " smuls " cu aceasta ocazie promisiunea de a scrie un material pentru noi.

    Inca o data felicitari !

    Sorin Nimara YO7CKQ

    Articol aparut la 20-5-2008

    9612

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (13)  

  • Postat de Admiratie & respect - la 2008-05-20 14:21:24 (ora Romaniei)
  • Felicitari si multa sanatate !! Cred ca deja a depasit toate recordurile precedesorilor( sa nu uitam ca activeaza in alte conditii !! 3RF , 3AC nu ar fi putut niciodata sa valideze QSL-uri decit poate in Siberia !! HI!!).Este tanar si are toate sansele sa devina cel mai titrat radioamator YO.Multumesc lui Sorin YO7CKQ care a scos din mocirla cotidiana( a postarilor gen HOW-HOW la luna,adica EME !)un superb nufar. Tanar, ambitios, perseverent,modest si retinut (sunt semnaturi , indicative , de care sunt satul, m-am saturat de cand le citesc placile de patefon)cred ca reprezinta un splendid exemplu de urmat atat de cei tineri cat si de ceilalti.Si-a fixat obiective reale,serioase , o carte de vizita impresionanta in orice comunitate de radioamatori seriosi.Poate incearca sa ia si titlul de "Maestru International al sportului" de la FRR !! HI !! Mesajul indirect pe care mi-l transmite acest articol tonic este:sa profitam de deschiderea politica,economica,unica pe care am avut sansa sa o traim,de accesul la Internet, de inceputurile unui nou ciclu solar, de accesul la aparatura si antene pe care inainte de 89 nu le-am vazut decat cel mult in poze.

  • Postat de Romeo - YO4RST la 2008-05-20 15:18:17 (ora Romaniei)
  • Sincere felicitari pentru realizari! Ca unul care "trudeste" la toate capitolele pentru DXCC apreciez in mod deosebit aceste realizari. Ele trebuie neaparat a fi facute cunoscute. Desi multi hami YO indeplinesc conditiile DXCC la una sau mai multe diplome sunt putini care le-au solicitat. La fel si pentru IOTA... E pacat pentru ca fac cinste si reprezinta radioamatorismul romanesc. 73!

  • Postat de Info - la 2008-05-20 19:54:08 (ora Romaniei)
  • In primul rand felicitari pentru YO7LCB, Aurel.
    pt.'Admiratie & respect' YO3AC in mod sigur a validat QSL-uri pentru DXCC. Daca nu crezi uita-te pe site-ul ARRL ( http://www.arrl.org/awards/dxcc ) la listari unde in modul mixt YO3AC apare cu 353 tari confirmate. 73.

  • Postat de Ioan Ilea - YO5CTZ la 2008-05-20 23:11:44 (ora Romaniei)
  • In numele radioamatorilor salajeni,iti transmit Aurele, cele mai sincere felicitari pentru ceea ce ai realizat in domeniul radioamatorismului romanesc si nu numai.Sunt sigur ca radioamatorii din Gorj sunt mandrii de tine.Si au de ce.Sunt sigur ca mai sunt suficient de multi radioamatori
    care au rezultate frumoase in diverse domenii ale radioamatorismului,anonimi dar profesionisti care prefera bunul simt in locul grandomaniei si vedetismului.Pe acesti minunati oameni si realizarile lor,dorim sa le cunoastem.Speram ca persoana desemnata in CA a FRR, si redactorii revistei de specialitate vor gasi modalitea de realizare,dar si noi avem datoria sa-i sprijinim cu cat mai multe informatii radioamatoricesti.Inca odata, cinste tuturor colegilor radioamatori care prin rezultatele lor, reprezinta radioamatorismul romanesc.Cu drag , retin dictonul folosit de un minunat om de televiziune: "Suntem noi multi dar nu prosti"

  • Postat de Radioamator - YO0OOO la 2008-05-21 06:18:31 (ora Romaniei)
  • Felicitari!Poate o sa ne spuna si noua cum a reusit aceasta performanta,Cu ce echipament a lucrat ,din ce locatie,etc...cu propagarea din zilele noastre...cam greu de realizat performante...mai ales daca locuiesti intr-un oras puternic poluat RF...

  • Postat de Vali - YO2LDC la 2008-05-21 10:01:58 (ora Romaniei)
  • Sincere felicitari. Este o performanta impresionanta care ne face pe toti ceilalti sa fim mici,mici, mici de tot. Aceste performante au fost obtinute in cu totul alte conditii decat acum 20-30 de ani. Adica mult mai greu. De aceea ar trebui sa ne gandim cum sa facem sa ne apropiem de astfel de performante si de o astfel de conduita morala. Pentru ca, in fond si la urma urmei, DX-ul conteaza.....restul e cancan..!

  • Postat de ELY - YO3AAS la 2008-05-21 11:36:17 (ora Romaniei)
  • Poate ca un astfel de "om" avem nevoie drept candidat la functiile de conducere din FRR.... animat de pasiune si nu motivat de "functie". Si mai sunt multi altii ca el. Felicitari draga Aurel !!!

  • Postat de Sorin - YO7CKQ la 2008-05-21 12:30:53 (ora Romaniei)
  • Pentru YO0OOO: Aurel a participat si anul acesta la Hamfestul de la Dayton, USA. Inca nu a sosit in tara asa ca iti raspund eu:

    - La inceput a lucrat cu clasicul FT250 din dotarea radiocluburilor. Dupa 1990 cu TS830, TS140 si apoi multa vreme cu TS450SAT. De mai putin de un an s-a dotat cu un IC 756 PRO III.
    - amplificatoare finale, la inceput cu GK71 si in timpuri moderne cu un final fabricat in Ungaria. Cer scuze, nu am retinut modelul si puterea.
    - lucreaza " din oras" , bloc de 4 etaje, etajul 4 ( locatie tipica de radioamator ). De curind s-a mutat la casa, 10 Km linga Tirgu-Jiu.
    - antene: pe benzile de jos LW si dipol, la inaltimea etajului 4, beneficiind de deschidere foarte mare intre blocuri.

    Apoi un set de Inverted V, pe diferite benzi. Foloseste un "pilon" din tuburi PVC, incepind cu 120 mm si terminind cu 90 mm. Mai are si un Quad, triband cred, fabricat la Timisoara. Sper ca nu am omis nici o antena.

    Cum le-a lucrat ? Poate aici merita scris un material. Frecventind NET-urile ( cine isi mai aminteste de Zedhan JY3ZH ), participind in concursurile mari, observind propagarea si valorificind toate deschiderile. Apoi urmarind cu grija expeditiile si in timpuri moderne, valorificind clusterele.

    Pe linga astea o evidenta clara a QSL-urilor, pe benzi, moduri de lucru etc, ca sa stii oricind ce iti lipseste. Si efort mare sa le expediezi si sa urmaresti intoarcerea lor.

    Si pe linga astea, multa munca si perseverenta.

    M-am gindit de multe ori la vorba romaneasca: " Dumnezeu iti da dar nu iti punea in traista". Mult adevar la care ar trebui sa meditam mai mult.

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2008-05-21 15:21:49 (ora Romaniei)
  • Sincere felicitari lui Aurel, YO7LCB pentru efort si realizari.

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2008-05-21 16:28:02 (ora Romaniei)
  • Jos palaria pentru Aurel !! ... si multumim lui Sorin pentru articol , prezentare si detaliile din comentarii . '73 Dan, YO3GH

  • Postat de Ovidiu Ratiu - YO2LSK la 2008-05-21 20:59:52 (ora Romaniei)
  • Extraordinar exemplu de daruire, pasiune si perseverenta. Felicitari Aurel si sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si fericire.
    Multumesc lui YO7CKO pentru articol pentru ca Aurel este un exemplu pentru multi dintre noi.

    73! de yo2lsk, Ovidiu

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-05-22 22:16:52 (ora Romaniei)
  • Uite asa, din lipsa promovarii, marile realizari ale radioamatorilor YO raman aproape necunoscute. Nu as fi putut crede ca un YO cu sufixul incepand cu L a ajuns la asa performante! Felicitari lui Aurel, dar si multumiri lui Sorin pentru ca le face cunoscute!

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2008-05-27 18:49:37 (ora Romaniei)
  • Il felicit pe Aurel, YO7LCB, pentru performantele deosebite in aceasta ramura frumoasa a hobby-ului nostru: DX-ing. Frumoasa, dar mare consumatoare de timp si "greenstamp". Ii urmaresc de mult timp traficul si sunt impresionat de modestia lui, compensata de perseverenta si eficienta. La mai mare! Alex, YO9HP

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Improbus Labor Omnia Vincit"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact