l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Romani pe meridianele lumii

Hadnagy László HA5OMM (YO5AEX)

Nini Vasilescu YO3CCC

Dorind sa aflu mai multe despre inceputurile activitatii radioamatorilor din orasul Cluj am apelat la dl. Hadnagy László HA5OMM (YO5AEX), care mi-a raspuns cu mare placere la toate intrebarile.

YO3CCC: Data si locul nasterii?

YO5AEX: Buna ziua. In primul rand as dori sa salut cititorii Dvs., radioamatorii romani, fata de care am o deosebita stima si consideratie.
Am 64 de ani. M-am nascut pe 28 aprilie 1946 in orasul Cluj.

YO3CCC: Cum ati luat contact cu electronica?

YO5AEX: Mama fiind pianista, parintii mei au dorit sa studiez muzica. Am studiat violoncelul, in secundar pianul, dar fara prea mult succes.
In scoala primara am fost de cateva ori la cercul radio de la Palatul Pionierilor din Cluj. Mi-a placut mult ceeace am invatat acolo si in scurt timp am realizat acasa montaje simple. Vazand inclinatia mea catre stiintele exacte parintii au fost de acord sa abandonez instrumentele muzicale si am urmat Scoala medie (Liceul) la real.

YO3CCC: Cum ati aflat de radioamatori?

YO5AEX: In acele timpuri tineretul scolar clujean isi facea plimbarile de dupa amiaza pe str. Dr. Petru Groza din Cluj care era supranumit "Corso". Intr-o zi plimbandu-ma pe Corso am vazut niste afise care anuntau organizarea unor cursuri de radioamatori pentru scolari si studenti de catre AVSAP (Asociatia Voluntara pentru Sprijinirea Apararii Patriei). Pe atunci eram elev in clasa a VIII-a ori a IX-a la Scoala medie nr. 4 "Emil Racovita" din Cluj.

YO3CCC: Ce ati facut in continuare?

YO5AEX: Am solicitat de la liceu o adeverinta de elev si m-am prezentat la AVSAP, Comitetul organizatoric regional Cluj, care atunci era condus de Rusu David YO5TC.
Cu multa seriozitate si constiinciozitate, timp de cateva luni am urmat cursurile, de doua ori pe saptamana.

YO3CCC: Cine erau cei care va pregateau?

YO5AEX: Mi-au fost dascali: ing. Restantia Ioan YO5NR, ing. Mociani Ioan YO5NT, fiz. Muresan Ionel YO5LI, Lado Alexandru YO5DR si Bak Ioan YO5NY.

YO3CCC: Mai intai ati fost receptor?

YO5AEX: Da. Dupa intocmirea dosarului si un examen minutios am obtinut Certificatul de radioamator "Receptor" pe 27 mai 1962.
La 11 iunie 1962 Directia Regionala PTTR Cluj mi-a eliberat Autorizatia cu nr. 24 si am primit indicativul de radioamator receptor YO5-3569.

YO3CCC: Cand ati obtinut certificate de emisie?

YO5AEX: In anul 1963, la 19 martie, am obtinul Certificatul de radioamator clasa a V-a si a III-a. Nefiind inca major nu am putut solicita indicativ de emitator. A trebuit sa astept.
In sfarsit a sosit clipa mult asteptata. Am primit scrisoarea recomandata de la MTTc (Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor) prin care am fost instiintat ca am primit autorizatia de radioamator de emisie-receptie clasa a III-a cu indicativul de apel YO5AEX pe 24 aprilie 1964.

YO3CCC: In aceea perioada radioamatorii clujeni desfasurau activitati intense? In ce benzi de frecventa?

YO5AEX: In acele timpuri la Cluj era o activitate bogata in domeniul undelor scurte si ultrascurte. Pe scurte se lucra in telegrafie si fonie cu modulatie de amplitudine.
Se realizau primele legaturi pe unde ultrascurte in banda de 2 metri si 70 centimetri.

YO3CCC: Cand s-au facut in Cluj primele incercari cu aparatura in 432MHz?

YO5AEX: Imi duc aminte ca dupa multe cautari, documentari, evaluari, la inceputul anului 1964 s-a inceput construirea unui emitator echipat cu 6N15 ori 6N3 ca oscilator, iar modulatorul a fost construit cu tuburile electronice 6N8 si 6P6 pentru amplificarea semnalelor de la un microfon cu carbune tip telefonic.
Receptorul a fost un 1-V-1 cu auditia in casca.
Ca instrumente de masura pentru circuitul oscilant s-a folosit linia "Lecher" si un undametru cu absorbtie de fabricatie Tesla proprietatea Radioclubului Judetean Cluj. Primele teste au fost facute in subsolul Institutului Pedagogic nr. 3 din Cluj, folosind incaperile laboratorului de ultrasunete si centrala termica la distante de cca 15-18 metri, realizand astfel primele radiolegaturi pe 432 MHz (70cm).
Toate acestea se intamplau in martie 1964. Rezultatele au fost multumitoare.
Cei care au participat la construirea si experimentarea acestor mici aparate au fost: Lazar Iuliu YO5IP, Szasz Gero YO5AN, Reisinger Francisc YO5TD si alti membrii ai Radioclubului Judetean Cluj.
Dupa obtinerea primelor rezultate s-a inceput traficul, aproape zilnic, de la locuintele fiecaruia, dupa care am marit distantele de la 10-15 metri la 3-4 kilometri.

YO3CCC: Cand ati participat pentru prima data in concursul Polnii Den, organizat pe UUS?

YO5AEX: Cu sprijinul Radioclubului Judetean YO5KAI avandul coordonator pe Rusu David YO5TC s-a participat la concursul "Polnii Den 1964" de pe coama dealului Feleacu-Cluj, dintr-o cladire aflata in constructie, de la reteaua de 220V/50 Hz, prin amabilitatea fam. Salagean.
Au fost facute primele apeluri pe 70cm si au sosit primele raspunsuri. Astfel au fost consemnate radiolegaturi cu: YO5NB, YO5LD, YO5UK, YO5KAI, YO5AEX, YO5TW, YO5AKB, YO5TS si altii.
Primele trei indicative au fost lucrate de pe muntele Mogosa, Baia-Mare, iar celelalte din turnul de parasutism de pe dealul Cetatuie din Cluj. Din echipa YO5KAI au facut parte ing. Mociani Ioan YO5NT si ing. Restantia Ion YO5NR.
In ziua de 4 iulie 1964 orele 11:24 GMT s-a stabilit recordul national pe 70 cm intre YO5KAI avand ca operatori pe Lazar Iuliu YO5IP si Reisinger Francisc YO5TD cu ing. Vida Ioan YO5NB de pe muntele Mogosa de langa Baia-Mare.

YO3CCC: Puteti enumera cativa dintre animatorii activitatii de radioamatorism din Cluj din aceea perioada?

YO5AEX: Am sa incerc. Sunt lucruri care se intamplau in urma cu o jumatate de secol.
La 28 septembrie 1956 se consfintea in documente constituirea statiei colective a Radioclubului Regional Cluj cu indicativul de apel YO5KAI, actualmente Radioclubul CSM (Clubul Sportiv Municipal) din Cluj-Napoca, iar la 4 noiembrie 1956 se autoriza statia YO5KAS, actualmente Radioclubul "Unirea" din Cluj-Napoca.
Autorizatia pentru statia colectiva YO5KAI a regiunii Cluj s-a obtinut de catre ing. Mociani Ioan YO5NT, Rusu David YO5TC, ing. Restantia Ioan YO5NR, fiz. Muresan Ionel YO5LI si Cimpoca Dumitru YO5LX, iar pentru YO5KAS de catre ec. Vinerean Gheorghe YO5PK. Dealungul anilor statia YO5KAS a apartinut Directiei Judetene de Posta si Telecomunicatii Cluj, Intreprinderii Judetene pentru Valorificarea Produselor Agricole Cluj si a prins radacini si glorie in cadrul Asociatiei Sportive a Uzinei "Unirea" din Cluj-Napoca.
Cu sprijinul conducerii uzinei "Unirea" s-a obtinut pentru activitatea de unde ultrascurte, de la Consiliul Popular al comunei Feleacu, cladirea din catunul Casele Micesti care devine YO5KAS/P.
Pe atunci, in orasul de la poalele Feleacului erau doar cativa radioamatori, care aveau putine mijloace la dispozitie, dar erau entuziasti.
YO5KAI si YO5KAS a insemnat activitatea a zeci si zeci de radioamatori clujeni, generatii intregi, care prin pasiune, daruire si implicare au reusit sa duca stindardul luptei pentru existenta pana in zilele noastre.
As mai aminti ca Ionica (ing. Mociani Ioan) YO5NT a fost un pionier al radioamatorismului clujean. Ani de-a randul a coordonat miscarea de radioamatorism in cadrul AVSAP, UCFS Cluj, a fost presedintele Comisiei Sportului Radio pe regiune, cadru didactic la Institutul Agronomic Cluj, care prin munca, pasiune si talent a reprezentat Romania in competitiile internationale de vanatoare de vulpi ale vremii.
La 28 septembrie 1956, ora 09:45, in eter rasunau semnalele de telegrafie generate de mana sigura si dibace a primului operator al statiei YO5KAI in banda de 7 MHz. In log se inscrie prima legatura a statiei cu corespondentul YU1GK, dupa care QSO-rile curg pana pe la ora 16:00, ora la care mana obosita a lui (Mitica) Cimpoca Dumitru YO5LX, mai apoi YO5CCF, lasa manipulatorul sa se odihneasca.
A fost prima zi de existenta a clubului nostru drag YO5KAI.

YO3CCC: Cine erau cei care animau banda de 2m, seara de seara?

YO5AEX: La un moment dat, in fiecare seara (dupa Telejurnalul de seara, transmis de TVR) eram cu totii in banda de 2 metri, folosind acele echipamente rudimentare, la taifas.
Ni s-au mai alaturat Mago Francisc YO5LH, Horvath Francisc YO5TW, ec.Vinerean Gheorghe YO5PK, Cimpoca Tiberiu YO5AAZ, Tonder Francisc YO5AED, Simon Zoltan YO5AKB, Carasel Pavel YO5ARO, Ciugudean Mircea YO5AMN, ing. Posta Stefan YO5ATN, ing. Petre Ioan YO5AYT, sing. Durdeu Vasile YO5BLA, ing. Moldovan David YO5BTZ, sing. Lazar Sergiu YO5CRI si multi altii.
Din pacate multi dintre cei la care fac referire nu mai sunt intre noi. E drept, ei nu mai sunt aici fizic, dar sunt si vor ramane vesnic in sufletele noastre.

YO3CCC: Ce ati facut dupa terminarea liceului?

YO5AEX: Dupa ce am terminat studiile medii si dupa ce am fost declarat admis la examenul de admitere, m-am inscris la Institutul Politehnic din Cluj, Facultatea de mecanica.

YO3CCC: In timpul facultatii ati lasat-o mai moale cu radioamatorismul?

YO5AEX: Nu. In perioada facultatii am activat ca operator la YO5KAI. Atunci impreuna cu un colectiv tinar, toti fiind studenti, Laci YO5MU, Anca si Magdalena, am efectuat multe radiolegaturi pe 3,5; 7 si 14 MHz in fonie cu modulatie in amplitudine.
Eu m-am specializat pentru conversatiile purtate in limba franceza, mai mult in banda de 20m, fiind cunoscut in eter cu porecla "Basile". Hi!
Mai tirziu ec. Vinereanu Gheorghe YO5PK m-a convertit si am inceput sa repunem in functiune statia colectiva YO5KAS, mutata intr-o mica incapere din Cluj-Napoca pe str. 6 Martie ce apartinea Centrului Regional de Colectare a Produselor Agricole Cluj. Acolo echipamentul era modest, lipseau multe si ca orice inceput a fost dificil.
Nu mai realizam aceleasi radiolegaturi ca la YO5KAI, dar eram entuziasmat.
Prin anii 1971 statia YO5KAS intra sub tutela Uzinelor "Unirea" din Cluj-Napoca. Cladirea parasita a Scolii elementare cu 4 clase din catunul Casele Micesti "Mici" a fost data spre renovare si amenajare Radioclubului "Unirea".
Acolo prin munca benevola depusa de radioamatorii clubului, a fost amenajat amplasamentul de concurs si antrenament al Sectiei de Radioamatorism a Asociatiei Sportive "Unirea".
In fiecare weekend, de la mic la mare, s-a lucrat cu daruire pentru imprejmuirea spatiului, sadirea brazilor, amplasarea pilonilor pentru antene si consolidarea peretilor.
A sosit si clipa mult asteptata a primului apel in trafic si a primului concurs de unde ultrascurte. Au urmat primele rezultate sportive si titlurile de campion national. S-au organizat primele concursuri proprii pe unde scurte.
"Mici" a fost gazda Simpozioanelor Nationale din anii 1990 si 1996.
La realizarile obtinute de catre YO5KAS/P au contribuit radioamatorii: YO5LH, YO5LI, YO5TD, YO5TP, YO5PK, YO5AEX, YO5AYT, YO5BMT, YO5BLD, YO5BPE, YO5CAL, YO5CEU, YO5CQK si multi atii.
Din pacate, dificultatile financiare ale ultimului deceniu si lipsa de resurse au afectat activitatea clubului si a statiei de concurs.

YO3CCC: Cu ce aparatura lucrati de acasa?

YO5AEX: Ca radioamator individual am debutat in perioada studentiei, cand am dispus de o statie de emisie-receptie PP-15 primita de la Radioclubul Judetean Cluj, folosita in cel de al doilea razboi mondial si o aparatura simpla construita de mine pentru banda de 2m.
In prezent folosesc un transceiver Yasu FT-897, un Tuner MFJ-949E de Luxe Versa II,
Antena Carolina Windom 40TM, un Calculator Pentium IV si programul MixW 2.19.

YO3CCC: Ce ati facut dupa terminarea facultatii?

YO5AEX: Dupa absolvirea facultatii, in anul 1969 am fost repartizat la Uzina de utilaj textil "Unirea" din Cluj-Napoca, P-ta 1 Mai nr. 1-2.
In uzina lucrau cca 10-15 radioamatori de emisie-receptie clujeni printre care i-as aminti pe: Mago Francisc YO5LH, Deac Vasile YO5BLD, Mosteanu Radu YO5BPE, Bartha Bela YO5TP, ing. Pilbak Stefan YO5CUQ, Custos Tiberiu YO5CAL si altii.
Dupa venirea la "Unirea" Cluj-Napoca a lui (Geo) Vinerean Gheorghe YO5PK, ca CFI-st, in cadrul Asociatiei Sportive a Intreprinderii i-a fiinta Sectia de radioamatorism YO5KAS si incepe amenajarea bazei sportivei si a statiei de concurs YO5KAS/P.
In perioada 1971-1980 am fost secretarul Sectiei de radioamatorism.
Impreuna cu colegii si membrii familiei mele am petrecut multe clipe de neuitat la amplasamentul portabil al Radioclubului Unirea, de la catunul Casele Micesti, Feleacu-Cluj si am efectuat multe deplasari cu ocazia concursurilor la Statia meteo de pe virful Vladeasa, cota 1832 metri ori pe muntele Mezes.

YO3CCC: Ati invatat si telegrafie?

YO5AEX: Mi-am insusit cunostintele de telegrafie necesare pentru obtinerea certificatelor dar nu am fost atras niciodata de traficul radio in telegrafire. Am lucrat mult in fonie, iar din anul 2004 m-am profilat pe comunicatiile digitale.

YO3CCC: Sunteti pasionat de diplome si QSL-uri?

YO5AEX: Sunt foarte pasionat de diplome si QSL-uri.
Activitatea desfasurata in unde ultrascurte, unde scurte, participarea la competitiile nationale si internationale pentru radioamatori mi-au adus cateva mii de QSL-uri si sute de diplome pe suport de hartie.
Intrucat nu prea mai am spatiu de depozitare si pastrare a acestora, in ultimii ani, am preferat QSL-urile si diplomele in format electronic. As exemplifica doar, cu cele 124 de diplome romanesti si 17 diplome straine, pe suport de hartie, pentru activitatea de unde ultrascurte in clasamentul YO DX Club pentru YO5AEX ori cele 182 de diplome, in format electronic, pentru radiolegaturile realizate pe unde scurte in modul de lucru BPSK si QPSK cu indicativul HA5OMM in clasamentul European PSK Club.
Am peste 20.000 QSO-uri scrise in format electronic, folosind programul MixW 2.19.
Toate radiolegaturile efectuate le confirm cu prioritate prin sistemul e.QSL.cc si LoTW.
Complectarea QSL-rilor merge mai greoi intrucat am multa corespondenta la care trebuie sa raspund.

YO3CCC: Cu ce performante va puteti lauda?

YO5AEX: Nu imi place sa ma laud cu performante. Totusi, munca se masoara in rezultate si intotdeauna este loc de mai mult. As aminti totusi cateva performante.
La 17 aprilie 1972 am primit Clasificarea sportiva clasa a I-a, iar la 30 martie 1982, cu numarul de membru 148, am fost admis in Clubul radioamatorilor de performanta "YO DX Club".
La 5 august 2005 am primit Diploma de Excelenta pentru colaborarea cu radioamatorii YO, iar la 20 aprilie 2007 Adunarea generala a Federatiei Romane de Radioamatorism a acordat pentru HA5OMM/YO5AEX calitatea de Membru de Onoare al FRR pentru activitatea deosebita de strangere a relatiilor de colaborare cu radioamatorii din Ungaria si Diploma de excelenta pentru activitate indelungata si sprijinul acordat dezvoltarii radioamatorismului YO.
Doresc sa multumesc si pe aceasta cale FRR-ului pentru increderea acordata si sa Va asigur de colaborarea mea in vederea promovarii miscarii de radioamatori.

YO3CCC: Mai aveti pe cineva in familie radioamator? Stiu ca si sotia d-voastra este radioamatoare.

YO5AEX: Indraznesc sa afirm ca suntem o familie de radioamatori.
Sotia mea Hadnagy Etelka, inginer mecanic, are indicativul de apel YO5CQK respectiv HA5OYO, iar fiul nostru cel mijlociu Mihai, inginer industria alimentara, are indicativul de apel YO5PTT.

YO3CCC: Am informatii ca ati colaborat cu mass-media din Cluj. Ce ne puteti spune despre asta?

YO5AEX: Am colaborat si colaborez cu mass-media din Romania si strainatate.
Am inceput in anul 1964 cu publicatia Sport si Tehnica, care era revista lunara a UCFS din R.P.Romana, apoi cu redactia de stiri a Studioului Regional de Radio Cluj. In continuare am publicat articole, reportaje, interviuri in limba romana si limba maghiara, ceeace continuu sa fac si in prezent in diferite publicatii din tara si peste hotare.
In Ungaria redactez rubrica de stiri si galeria foto a siteului Federatiei (www.mrasz.hu) si mi s-a incredintat coordonarea Comisiei de informare si relatii mass-media in cadrul Federatiei Ungare de Radioamatorism, MRASZ.

YO3CCC: Ce puteti sa-mi spuneti despre integrarea d-voastra la Budapesta?

YO5AEX: De peste zece ani ne-am stabilit la Budapesta. Acomodarea si integrarea sociala nu a fost prea usoara. Au fost cateva luni de zile mai dure, dar am reusit.
Acum, aici este caminul nostru, dar vizitam destul de des Clujul si chiar participam la unele activitati radioamatoricesti din tara.
Suntem membrii ai Radioclubului BKV, care desi poarta numele BKV, a Intreprinderii de Transport in comun din Budapesta, este un club independent, cu personalitate juridica, afiliat Federatiei Ungare de Radioamatorism (MRASZ) care gestioneaza indicativele: HG5A, HA5KDQ, HA5KDX si HA5BKV.
In paralel am ramas membrii fideli ai Radioclubului CSM Cluj, YO5KAI, ne-am pastrat indicativele de radioamatori YO si suntem abonati la revista Radiocomunicatii si Radioamatorism a Federatiei Romane de Radioamatorism, cu care am ramas in relatii de colaborare.

YO3CCC: Ce puteti sa-mi spuneti despre legaturile dintre asociatiile radioamatorilor romani si maghiari?

Relatiile de colaborare dintre Federatia Romana de Radioamatorism (FRR) si Federatia Ungara de Radioamatorism (MRASZ) sunt foarte bune.
Sunt bucuros cand primesc informatii despre activitatile organizate de radioamatorii din YO si pot trimite informatii si articole despre activitatile organizate de noi.
Intrucat MRASZ momentan nu editeaza o revista pentru radioamatori, informatiile de interes public sunt postate in format electronic pe siteul Federatiei de specialitate si difuzate in QTC-ul care se transmite lunar pe reteaua de repetoare din Ungaria.
Radioamatorii din Romania participa in numar mare la Intalnirea internationala a radioamatorilor care se desfasoara la Tabara tineretului de pe insula Csepel din Budapesta, BURABU, la Intalnirile cu caracter international de la Sopron sau Debretin.
Deasemenea, noi am participat in grup la primele editii ale Simpozionului de la Pecica, manifestarile organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc in 2005 ori la activitatile organizate cu ocazia implinirii a 50 de ani de radioamatorism clujean in 2006.
Cu ocazia acestor intalniri au avut loc discutii si schimburi de opinii intre reprezentantii celor doua federatii si radioamatorii individuali care au fost prezenti.
In incheiere doresc tuturor radioamatorilor YO, sanatate si multe DX-uri. Multumesc pentru atentia acordata.

Interviul a fost realizat pe 25.05.2010. Mai multe fotografii ocazionate de acest interviu se gasesc in albumul de la qsl.ro.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 27-10-2010

10160

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (4)  

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-10-28 09:29:23 (ora Romaniei)
  • Un articol inspirat si pe deplin justificat. Amicul nostru Laci nu a uitat originea si este extrem de activ in mediatizarea radioamatorismului. Ultima data ne am intalnit in acest an la Debretin si intamplator am descoperit ca sunt "pamantean" cu XYL ul lui Laci - cu Etelka HA5OYO depanand amintiri nostalgice pana spre dimineata despre orasul nostru de nastere Medias. Reportajele lui Laci sunt calde, familiale cu deosebire de alte reportaje prapastioase si sarcastice de dincolo de ocean....hi.
    73 de yo5ajr

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2010-10-29 15:53:39 (ora Romaniei)
  • Acum 2 ani am avut nevoie de o persoana de contact in Budapesta. Fara sa ne cunoastem m-a ajutat. Singura mea parere de rau este ca nu ne-am intalnit. Nota 10 din partea mea pentru omul Hadnagy László HA5OMM (YO5AEX).

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2010-10-30 05:45:25 (ora Romaniei)
  • Felicitari Domnule Laci pentru toata frumoasa dumneavoastra cariera!
    Sanatate si reportaje frumoase in continuare.
    73 HA! 73 YO!

  • Postat de Toni Ivanovici - YO3BTN la 2010-10-30 16:48:36 (ora Romaniei)
  • De cum am zarit indicativul YO5AEX mi-am si amintit de un articol scris cu ani in urma de domnia sa in revista Sport si Tehnica . Descria acolo peripetiile traite intr-un concurs de UKW pe Virful Vladeasa din Muntii Apuseni. Iata si un link unde cei curiosi pot urmari articolul, pe care mi-a facut o mare placere sa-l reproduc din revista :

    www.panoramio.com/photo/42941704

    In acele vremuri cind echipamentele radio erau inca pe lampi , era o proba de mare barbatie abordarea unui concurs in virf de munte , intr-atit de grea era aparatura si sursele de alimentare . Daca i-am numi eroi pe UKW-istii acelor timpuri cred n-am exagera prea mult . Imi amintesc ca am citit cu mare emotie articolul acela si nu numai pe acela . Fiindca periodic in revista apareau relatari despre temerarii care urcau pe munte cu statiile in spate : ba pe Semenic , ba pe Calimani , ba pe Zboina Neagra . Chiar si alte reviste povesteau intimplari cu radioamatori , ca de pilda Romania Pitoreasca ,care nu pe partea de radio insista ci pe partea de munte . Din ea am aflat cum un concurs de UKW inceput pe vreme buna s-a transformat intr-o aventura pentru YO5PK si tovarasii lui, fiindca vremea frumoasa s-a schimbat peste noapte in viscol . Era intr-un septembrie , in Muntii Paring , si radioamatorii au fost salvati de Salvamont . Dar presupun ca amintirea acelei intimplari n-o vor uita niciodata . HI !

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Hadnagy László HA5OMM (YO5AEX)"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact