l
hamradioshop.ro
Articole > Umor pe teme ham radio Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Pe 9 aprilie se deschide oficial

Casa radioamatorilor

Ciprian Sufitchi N2YO

Acest articol a fost o pacaleala de 1 aprilie. Orice asemanare cu realitatea a descrierii acestei Case a radioamatorilor este pur intamplatoare. Ce este real este doar angajamentul conducerii FRR ca acest proiect sa fie realizat in actualul mandat (2008-2012).

Federatia Romana de Radioamatorism a reusit punerea in aplicare a unui proiect ambitios, inceput acum mai bine de doi ani: Casa radioamatorilor. Cladirea, a carei prezentare am permisiunea sa o fac pe baza informatiilor si imaginilor primite, urmeaza sa fie inaugurata oficial cu ocazia Adunarii generale din 9 aprilie.

Intentia realizarii acestui proiect a fost anuntata de Presedintele FRR, dl. Virgiliu T. Niculescu (YO7FT) inca inainte de alegerile din 2008 prin "creerea unui depozit-cont bancar la termen in lei si valuta pentru construirea CASEI RADIOAMATORILOR (gen Casa Fotbalului) cu contributia radioamatorilor cel putin 1 euro/luna si sponsorizari din partea A.N.S., radioamatori din strainatate si firme care doresc reclama si publicitate", dupa cum ne marturisea d-nia sa inca de pe atunci. Fondul acumulat a fost suficient de consistent pentru definitivarea aceastei investitii intr-un timp record, iar resursele financiare au fost suficiente si pentru organizarea biroului QSL cu angajat permanent, un alt obiectiv aflat pe agenda Presedintelui. La reusita acestui efort financiar a contribuit si sustinerea sustinuta a initiatorilor de asociatii sau cluburi private si urmarirea ca acestia sa contribuie la contul Casei Radioamatorilor.

Dupa o serie de interventii nereusite la noul Primar general al Capitalei, pentru repartizarea, concesionarea sau eventual cumpararea unui imobil din domeniul privat al Statului, a devenit clar ca edificiul nu poate fi construit decat in afara Capitalei, departe de perturbatiile radio ale metropolei. A fost identificata oportunitatea achizitionarii unui teren de 1,6 ha in apropierea lacului Snagov, la circa 3 km de localitatea Snagov, intr-o zona linistita si nu foarte departe de Bucuresti cu doar 75 Euro/mp. Tranzactia s-a facut in scurt timp, dupa care imediat s-a trecut la construirea Casei radioamatorilor si a complexului de piloni si antene aferente. Cladirea a fost terminata inca in vara anului 2010.

In planul intial cladirea urma sa aiba acoperis plat sau terasa pentru amplasarea antenelor, insa aceasta cerinta a devenit secundara o data cu existenta terenului apt pentru constructia fundatiilor de beton pentru piloni. Cu toate acestea, s-a optat pentru un proiect de cladire cu acoperis plat, pe care se pot pune antene pentru trafic local si prin satelit.

Contructia are subsol, parter si un etaj si poate gazdui un numar mare de radioamatori angrenati in diverse activitati, de la concursuri pana la sortari de QSL-uri si relaxare la piscina, la sala de lectura sau la bar. Exista in total 16 incaperi, incluzand o sala de conferinta, o camera foarte spatioasa destinata concursurilor multi/multi si un laborator radio cu dotari moderne.


Casa radioamatorilor, imagine luata in august 2010

Din brosura de prezentare primita acum cateva zile am extras cateva informatii sugestive privitoare la facilitatile pe care le ofera mult asteptata Casa a radioamatorilor.

Campul de antene este de departe cel mai impresionant. Deocamdata au fost instalati 9 piloni, dintre care cel mai inalt are 75 de metri. Intentia este de a da fiecarui pilon o destinatie precisa pe o singura banda. Antene monoband au fost montate pe 7 piloni, insa constructia nu este incheiata. Pentru banda de 20 de metri a fost testat recent pilonul de 70 de metri pe care se afla un stack de 3 antene a cate 5 elemente fiecare.


Vedere panoramica a fermei de antene, la orele serii

Pentru banda de 80 de metri urmeaza a se monta o antena 4-square livrata recent. Pe patru directii au fost instalte deja antene Beverage, care urmeaza a fi testate. Pentru unde ultrascurte este in curs de instalare un repetor care lucreaza pe 2 m si 70 cm. De asemenea, a fost testat cu succes un sistem de 8 antene sinfazate pentru banda de 2 m, ideal pentru legaturi tropo si concursuri VHF.


Sistem de antene sinfazate pentru banda de 2 m instalate la 50 m inaltime

Sala pentru concursuri are 6 pozitii care pot functiona independent, dar si integrate intr-o retea. La fiecare pozitie exista doua transceivere de unde scurte (Icom si Ten-Tec) deservite de un singur amplificator liniar (ACOM). Indicativul autorizat pentru acest amplasament este YO3KCR (Kilo Casa Radioamatorilor), insa pe durata concursurilor importante se vor folosi indicative speciale. Se intentioneaza ca intreaga activitate YR0HQ de acum inainte sa se desfasoare de la YO3KCR. "Speram ca in anul 2011 echipa Romaniei sa obtina una din primele trei pozitii in clasamentul asociatiilor nationale", este de parere d-nul Niculescu.


Pozitia benzii de 40 de metri. Se foloseste programul N1MM


YO3KCR in WPX SSB 2011

Laboratorul pentru experimetari si constructii a fost dotat cu aparatura moderna si este apt a face fata oricaror solicitari. Am fost curios sa aflu de la YO7FT daca exista proiecte majore in desfasurare: "Intentionam sa construim si sa punem pe orbita primul satelit romanesc de radioamatori YOSAT-1". Intr-adevar, un proiect deosebit, pe masura efortului depus.


Unul din bancurile de lucru in laboratorul RF

O mai veche dorinta a fost infiintarea unui birou national QSL. Acesta va functiona cu incepere de la 9 aprilie la sediul Casei radioamatorilor. Adresa postala urmeaza a se anunta ulterior. Un salariat cu norma intreaga va desfasura munca migaloasa de sortare si expeditie.


Biroul national QSL

Dar, inainte de toate, radioamatorii sunt si ei oameni. Casa radioamatorilor ofera conditii optime pentru relaxare pe durata concursurilor cand operatorii nu se afla la statie, dar facilitatile sunt puse la dispozitie si in afara concursurilor, oricaror radioamatori membri ai FRR si familiilor lor.


Se pot urmari filme, asculta muzica, citi ziare si reviste tehnice...


Se poate juca biliard...


La micul bar se poate ciocni un paharel sarbatorind victoriile (sau inecand amarul)...


Vara piscina din spatele cladirii poate oferi conditii speciale de relaxare

Casa radioamatorilor se va inaugura curand, insa vor mai trece cateva saptamani pana se finalizeaza organizarea si echiparea tuturor incaperilor. Conform planului initial, cladirea va mai avea o sala de antrenament telegrafie, sala pentru documentare, sala pentru un mic muzeu tehnic, sala de consiliu administratie, 2-3 birouri pentru desfasurarea activitatii curente si altele.

Se pune indreptatita intrebare, de unde provin fondurile pentru intretinerea acestui edificiu, de mare folos comunitatii de radioamatori din Romania. Dl. Vasile Ciobanita, secretar general al FRR a explicat cu amabilitate: "Secretul il reprezinta taxa anuala de participare la competitii. Pentru a avea drept de vot la Adunarea generala si acces la Casa radioamatorilor cluburile/asociatiile trebuie sa fie la zi cu plata acestei taxe".

Iata un motiv in plus pentru radioamatorii YO de a obtine carnete de legitimare sportiva la cluburile afiliate la Federatia Romana de Radioamatorism. Felicitari pentru finalizarea acestui obiectiv si mult succes pe mai departe!

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 1-4-2011

12686

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (48)  

  • Postat de ion - YO7IV la 2011-04-01 00:05:39 (ora Romaniei)
  • ...splendid ! auzisem eu ceva dar nu mi-am inchipuit sa fie chiar asa ! ajung acolo , chiar in prima zi a lui aprilie ! sper ca vor veni multi radioamatori , mai ales cei cu mult umor ! :)

  • Postat de Silviu - YO8TK (yo8tk) la 2011-04-01 00:07:03 (ora Romaniei)
  • Ofer radioamatorilor YO confirmarea oricarei entitati radio atat pe carton cat si electronic.Din motive de criza din care am iesit ma vad nevoit sa reduc pretul la 10 usd entitatea.Ca o noutate cea mai cautata entitate de la aceasta data este PD1A.Va rog sa va inscrieti in ordinea stabilita de new FRR.Predarea QSL-urilor se va face la casa radioamatorilor YO,pe care o asteptam de o viata.
    PS.Ar fi fost mai potrivita culoarea roz la fatada.

  • Postat de Andrei - YO8SGC la 2011-04-01 00:19:12 (ora Romaniei)
  • Citind articolul la o ora tarzie, chiar am inceput sa cred. Felicitari domnului Ciprian Sufitchi pentru modul cum ne face sa zambim (si uneori sa mai cadem si in plasa) in fiecare an de 1 aprilie!

  • Postat de EMIL DRAGUT - YO4ED la 2011-04-01 01:29:59 (ora Romaniei)
  • S-a omis biletul de intrare 59minute-99eu 73

  • Postat de G.I. Mustatza - (neradioamator) la 2011-04-01 01:51:03 (ora Romaniei)
  • Vai ce seamana cu noul sediu al STS, prin care curge apa Dambovitei la subsol ! Am auzit ca de asta vroiau sa il scoata la casat si sa il dea gratis Federatiei, cu tot cu pilon, dar au citit pe site despre manariile cu statiile militare ! dom vasile, am pierdut o ocazie uriasa, mai ales ca aveam lacul Ciurel aproape, ideal pentru a experimenta noul mod de lucru MAMELE ( Most Advanced Moon-Earth-Lake-Earth) .........

    Al dvs. ex. YP1DA

  • Postat de Daniel - YO3GJC la 2011-04-01 04:02:20 (ora Romaniei)
  • superb...buuuna gluma. Toate ca toate Cip, puteai sa ne pui si o poza cu ceva radioamatoare...as fi cotizat si eu :-)) La piscina aia fara o bunga-bunga mica tot degeaba...asa intre etapele de concurs

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-01 05:05:40 (ora Romaniei)
  • Interesant micul bar care de fapt este unul mare dar si camerele de relaxare prevazute cu recamiere extensibile...si piscina atat de necesara unor radioamatori dupa participarea la concursuri fraudate...Nu! Nu va speriati!Nu pentru a fi inecati,ci pentru a li se spala pacatele...Nu vad preocupare de radioamator jocul de biliard sau piscina aia.Nici chestia aia,prevederea ca au drept de vot decat cei ce platesc o taxa... nu este normala!
    Pentru continua imbunatatire a activitatilor propun si infiintarea unei saune respectiv a unui atelier.Atelierul nu va fi unul normal prevazut cu scule si dispozitive ptr prelucrare mecanica,etc ci unul pentru masaje.Fac bine unora!
    Despre acces este lesne de inteles ca este foarte restrans si accesibil numai celor cu bani care ar trebui sa plateasca o taxa.Oare cat?
    Poate se gandesc mai-marii FRR si la amplasarea unor corturi in curte,pentru cei mai prapaditi de prin provincie.
    Nu de alta,dar de la distanta se pot aprecia rezultatele in concursuri,obtinute in acest maret sediu.
    Va doresc multe distractii amatoricesti la Casa asta a unor radioamatori,asa cum se pare ca va fi.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-01 05:14:43 (ora Romaniei)
  • Am uitat!Nu zic ca ea,Casa asta de radioamatori nu este necesara.Dar i-as intreba pe ei,pe mai-marii radioamatorismului ce conduc aceasta minunata Federatie,numita FRR...Stiu ei cate zeci? de radiocluburi au fost desfiintate pe timpul mandatului lor?Cate cluburi au fost evacuate si nu mai au sedii?Spun asta domnilor ptr. ca nu se face primavara,numai cu o floare...Ce ziceti?

  • Postat de Liviu - YO3DLL la 2011-04-01 07:09:25 (ora Romaniei)

  • Tareeeee rau !!
    Hi hi hi .. Un 1 APRILIE FERICIT va doresc cu vise frumoase despre radioamatorism :)))) !!!!!!!
    Totusi , ce frumos ar fi fost !!!!

  • Postat de Eugen - YO8CGR la 2011-04-01 07:38:24 (ora Romaniei)
  • Multumim conducatorului iubit al FRR. La mai mare si la mai multe ,,realizari".Sa va dea Dumnezeu sanatate, asa precum ati realizat acest vis al tuturor.Speram cu totii ca anul acesta, ultima treapta a scarii pe care ati urcat sa se rupa si sa tot ...urcati. Noi am trait si vom trai in continuare cu vise.

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2011-04-01 07:50:36 (ora Romaniei)
  • Vise frumoase impartasite cu drag uni altora, de intai aprilie.

  • Postat de Giurgea Steliean - YO4CCD la 2011-04-01 08:58:44 (ora Romaniei)
  • Mare proiect! pe masura ce citeam pulsul crestea, rotitele incepeau deja sa se invarta invers mai ales in dreptul laboratorului, cand am ajuns la piscina m-am dus sa ma spal inca o data pe ochi.Am vazut atunci data din calendar si totul s-a resetat. E bine ca mai vine 1 aprilie sa putem visa dar e rau ca nu se trezesc cei care ar trebui sa o faca... 73!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2011-04-01 09:19:35 (ora Romaniei)
  • Ciprian a uitat sã menþioneze ceva foarte important. În marea lui dãrnicie ºi dãruire pentru radioamatorism, preºedintele FRRRR YO7FT a renunþat la biroul personal de 50 mp, spaþiul în cauzã fiind destinat redacþiei revistei radioamator&co! Acolo se vor pritoci articolele destinate revistei, indiferent de culoarea (portocalie) copertei...


  • Postat de Bogdan C - YO2MKD la 2011-04-01 10:58:47 (ora Romaniei)
  • Salut acesta buna initiativa, si rog pe acesta cca Clubul la care sunt si eu afiliat sa plateasca cu prioritate cotizatia necesara si suficienta( dupa cate am inteles) pentru ca sa pot sa beneficiez si eu de minunatiile texnice din Casa Radioamatorului. Precizez ca in scurt timp voi fi intr-o vizita in zona Bucurestiului, si as vrea sa incerc si eu apa calduta a piscinei! Ba nuiesc ca de la cate antene sunt in jur apa va fi destul de calda si .. Iarna!

  • Postat de Nelu - (neradioamator) la 2011-04-01 11:17:20 (ora Romaniei)
  • Stati asa, ca nu e pacaleala! Din curiozitate am tras o fuga pana la locul faptei. Am vazut cladirea, antenele, sunt reale! Din pacate nu am putut sa intru, era un lacat si scria ca programul este doar martea de la 16 la 17:30.

  • Postat de Bela Bartha - YO5TP (yo5tp) la 2011-04-01 11:39:35 (ora Romaniei)
  • Ar fi splendid si de dorit,darrrr daca nu este cumva o pacaleala de 1 Aprilie ,HI !

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2011-04-01 12:38:10 (ora Romaniei)
  • Este o poanta simpatica de 1 aprilie! Facem haz de necaz! - ... si peste o saptamana va fi Adunarea Generala a FRR! va fi o ocazie excelenta de a reprosa OFICIAL Presedintelui FRR, dl. Virgiliu T. Niculescu (YO7FT) = ales in urma unei campanii MINCINOASE = faptul ca NU a realizat nimic din cele promise pentru a fi ales - si astfel radioamatorismul YO a mai pierdut / mai mult cadrul organizatoric s-a degradat in continuare cativa ani buni la rand! Adica ar fi cazul sa i se arete cu "rusinica" si sa fie poftit - impreuna cu ceilalti membrii ai CA-FRR care nu au facut nimic - la QRT - ba mai bine la QSY (indicat ar fi undeva spre iad unde sa se ocupe de organizarea lui Scaraovschi si adjutantii lui! - cu alte cuvinte s-a cam umlut paharul si e cazul sa ne mai lase in pace!
    Ar fi indicat ca lucrarile Ad. Gen. din 9 apr. sa fie inregistrate video cu sonor!
    Sa ne vedem sanatosi si sa auzim de bine - de QSY a impostorilor parveniti si mincinosi!
    73&GL
    Joska
    YO5AVN
    P.S. Deoparece unii membrii ai CA FRR nu stiu ce inseamna QSY si QRT, rog frumos pe Dl. secretar general YO3APG sa transmita acestora (inclusiv lui YO7FT) - 99-urile mele si sa le explice sensul adaptat al acestor prescurtari din codul Q!

  • Postat de Popa Gigi - YO2MTG la 2011-04-01 15:16:45 (ora Romaniei)
  • Super tareeee !!!
    Ciprian din pacate e publicat taman in 1 Aprilie. Era bine de aflat si din ce fonduri, ca poate asa gaseam si noi o cale de a mai supravietui in criza asta, HI, HI
    FELICITARI, a fost ceva de lucru si a meritat.
    73 de YO2MTGigi

  • Postat de Nicolas - YO3FOM la 2011-04-01 15:28:42 (ora Romaniei)
  • :-))))))))))

  • Postat de Ionescu - (neradioamator) la 2011-04-01 16:00:16 (ora Romaniei)
  • Vad io bine acolo pe mese un WebSDR Transceiver?

  • Postat de teo - YO8CIY la 2011-04-01 16:50:23 (ora Romaniei)
  • Hi,
    -ce pacat ,doar in aceasta zi se poate visa

    teo,yo8ciy

  • Postat de Dinu Ion - (neradioamator) la 2011-04-01 17:50:47 (ora Romaniei)
  • Nu cumva suntem la sectiunea PD1A?

  • Postat de yo9ceb - YO9CEB la 2011-04-01 18:24:06 (ora Romaniei)
  • E ceva SF Poate din campania [electorala]a aunor [Bosi] care se tin de scaun [si mint poporul cu televizorul]

  • Postat de Sorin - YO7CKQ la 2011-04-01 19:03:05 (ora Romaniei)
  • Minunat ! Ceva ce depaseste orice Asteptare si extraodinar de bine punctat. Bravo, foarte, foarte tare ;-)

  • Postat de Sorin - YO7CKQ la 2011-04-01 19:13:16 (ora Romaniei)
  • Magnific, l-am mai citit o data....."Intentionam sa construim si sa punem pe orbita primul satelit romanesc de radioamatori YOSAT-1"...Autorul uita sa mentioneze ca acest satelit este destinat trucarii QSO-urilor in ultrascurte !!!

  • Postat de UNGUR FLORIAN - YO5BWQ (yo5bwq) la 2011-04-01 19:15:29 (ora Romaniei)
  • Lasa-ti glumele la o parte !!! Nu e nici o pacaleala de 1 Aprilie !!! Este doar visul frumos al celor din C.A. al F.R.R. care si-au imaginat ca si radioamatorii din YO ar fi bine sa aiba asa ceva.

  • Postat de yo9ceb - YO9CEB la 2011-04-01 19:18:19 (ora Romaniei)
  • Pacat MARE FERI CA TE RETRAGI M-AM OBISNUIT CU ARTICOLELE TALE DESPRE NOI RADIOAMATORI,DESPRE EXPEDITII, DESPRE FAMINTARILE NOASTRE ALE RADIOAMATORILOR Acum e logic cine spune ADEVARUL pierde CINE MINTE CISTIGA . Asta e [COCINA IN CARE TRAIM]

  • Postat de Florin - YO7LBX la 2011-04-01 19:29:40 (ora Romaniei)

  • De astfel de articole as avea nevoie in fiecare zi,as fi relaxat dupa ce vin de la serviciu,relatiile cu Xraelul ar fi super,as fi bine cu toata lumea...Lume,lumeeee!!!

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2011-04-01 20:43:01 (ora Romaniei)
  • Era nevoie si de o gluma de 1 aprile sa ne descreteasca fruntea si sufletul in viata aceasta tot mai grea din toate punctele de vedere.Pline de umor si replicile colegilor hami.73's si sa fim veseli si plini de optimism,macar cateva zile pe an. Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de edy dermengi - YO3BR la 2011-04-01 22:55:26 (ora Romaniei)
  • la asa sediu tin sa va anunt, ca o sa donez din colectia mea proprie, o troaca militara anii 60.cel mai bine functioneaza pe pozitia oprit. are trei lampi...dintre care doua sparte iar a treia de rezerva .iar ca antena ,sirma de rufe cu care emiteam in anii 90 in 27 mhz ...ii gasim un loc in jungla aceea de antene din poza. cit despre cei plecati dintre noi...numai de bine!

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2011-04-02 00:41:07 (ora Romaniei)
  • La vederea unor asemenea realizari istorice ma vad nevoit sa-mi schimb decizia luata la 1 aprilie de a ma retrage in anonimat, asadar voi continua sa public articole pe blogul meu, cata vreme cititorii isi vor mentine interesul pentru ele. Casa radioamatorului e superba, dar totusi … cum ramane cu interviul???

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-02 10:49:18 (ora Romaniei)
  • Draga Francisc,nu fi ingrijorat (Hi!) interviul se va lua de la noul sediu!73!

  • Postat de Alex Farkas - YO5AMF la 2011-04-02 13:33:17 (ora Romaniei)
  • Simtzul umorului este specific radioamatorilor...si mai ales glumele fine, cu substrat! Am asteptat sa apare "ceva" de 1 a prilie si asteptarile mele n-au fost in zadar.Felicitari autorilor
    73/dx Alex

  • Postat de Dan Marinoiu - YO3DFN la 2011-04-02 16:18:02 (ora Romaniei)
  • Excelenta pacaleala! Chiar si asa m-am simtit foarte bine vazand"Casa Radioamatorilor" si gandindu-ma la ceea ce este acum Radioclubul(Radiocluburile) din Bucuresti(sau alte orase din tara)! Un lucru este adevarat despre romani:AU MULT SIMT AL UMORULUI si acest lucru a fost de mare ajutor in aceste vremuri tulburi!

  • Postat de COATU CEZAR - YO9CUF la 2011-04-03 10:52:07 (ora Romaniei)
  • Fara a fi o pacaleala, in zona Brasov (Halchiu, Bod, Harman) se vand acum terenuri de 500 mp cu 1 euro/mp. O investitie aici si se face o baza de concurs foarte buna. Eu deja am luat 960 mp aici. Sper ca si FRR sa poata cumpara un astfel de teren.

  • Postat de Nicu - YO7MCA la 2011-04-03 19:04:59 (ora Romaniei)
  • Este doar un sediu IN POZE VISATE sau Casa Alba IN REALITATE?

  • Postat de Marian - YO7MR la 2011-04-03 20:22:27 (ora Romaniei)
  • ... " vise taica...vise " ...

  • Postat de - Marian - YO7MR la 2011-04-03 20:48:13 (ora Romaniei)
  • ..." sau aveti grija ce visati, pentru ca s-ar putea sa se indeplineasca " ...de 1 Aprilie.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-04-03 21:31:13 (ora Romaniei)
  • "Somnul natiunii naste monstri!" ar fi fost avertismentul lui Goya adresat radioamatorilor YO din zilele noastre. 73!

  • Postat de Michael Marcel Gradescu - (neradioamator) la 2011-04-04 05:06:45 (ora Romaniei)
  • Vazind fotografia mi-am zis -I must be under drugs, pe care nu le iau. Totusi dupa citirea a citorva rinduri mi-am revenit destul de repede in simtiri,zicindu-mi un ce bine ar fi ...
    Un articol excelent pe care multe cotidiene de tiraj l-ar invidia. 72 to all AB2DP, EX YO3BIA

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-06 11:23:46 (ora Romaniei)
  • Domnu' procuror Presedinte astept cu nerabdare raspunsul in barul casei radioamatorului.
    Din simpatie, 73!

  • Postat de yo9fmp - YO9FMP la 2011-04-11 01:26:29 (ora Romaniei)
  • Vai!
    Vai ce realizari marete!
    Nu mai rezist.
    Vreau si eu la Casa poporului a radioamatorului.
    Cu ce efort si promisiuni s-a facut.
    Cat spritz de vin a curs.
    Vai!
    Asa este.
    Mai bine desfintam vreo 50 de cluburi si facem in locul lor un club numa ptr noi astia care suntem radioamatori f adevarati
    Ce le trebuie la aia in provincie club?
    Sa stea la cotet.
    Piscina?
    Aoleu!
    Bar?
    Stai bre deo-parte!
    73!
    Asa...

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-11 09:36:51 (ora Romaniei)
  • Au trecut cu bine si alegerile.Nimic special de comentat.Acum astept cu nerabdare, urmatoarea "sfanta casa a radioamatorilor".
    Am o singura nelamurire, la sedinta a luat cuvantul si 8WW(recunosc, nu ne cunoastem si banui ca este un tip de treaba).
    Chestia care ma irita este , dupa toata povestea aceea cu un oarecare concurs international, nu a putut nimeni sa ii atraga atentia ca este momentul sa intre in "silentio stampa"?
    Am vazut in fotografiile lui Nini ca in sala in general au fost seniori ai radioamatorismului.Tineri...1 sau 2 din pacate.Se presupune ca seniorii au multa experienta.De ce nu au incercat sa il sfatuiasca pe juniorul 8WW cand si ce sa vorbeasca?
    Era oare momentul , cand "mortul era pe masa sa se strige prin glasul lui 8WW:TRAIASCA REGELE?"
    Evident, este o biata parabola amarata, observatia mea.
    73!

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2011-04-21 16:43:56 (ora Romaniei)
  • La modul serios, aceasta propunere a fost expusa in Bucuresti, februarie 1990 de un grup de radioamatori "mai tineri" intre care Liviu, YO3DLL, YO3JX, altii cu ocazia unei intalniri - nu mai stiu unde. Am avut ideea unei cotizari in vedera cumpararii unui teren cu sau fara cladire, in special pentru "ferma de antene" in afara orasului, atunci se puteau cumpara suprafete mari cu mai nimic. In plus personal am militat pentru acordarea unui titlu colectiv de participant la Revolutia din Decembrie 1989, bazat fiind pe curajul multora dintre noi care am ajutat la victoria Revolutiei intre altele si prin activitatea noastra de operatori radio. Dovezi sunt dar din pacate au intervenit unii care nu au inteles momentul si astfel am ajuns acum, dupa aproape 21 sa "visam" Casa radioamatorului. Pacat!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2011-04-22 21:11:06 (ora Romaniei)
  • Mai bine fãrã casa radioamatorului. Dacã ar fi arãtat ca în pozele de mai sus, la aceastã orã cu concursul neprecupeþit al tov. preº al FRR, ar fi ajuns sediul vreunui ºef de la ANST. Radioamatorii ar fi rãmas cu banii daþi ºi cu ochii-n soare.

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2011-04-26 03:51:28 (ora Romaniei)
  • Bravisimo DON BAZIL! Care umar ati pus la daramarea radioclubului SIBIAN. Hi! Constat ca poanta lui Ciprian a produs un urias val euforic,pentru uni pe plus pentru altii pe minus.Majoritatea au considerat a fi desigur o copioasa PACALEALA.Personal nu am inteles nihilismul si incrancenarea unora,care cu siguranta ar fi contribuit cu nimic,nimic nimic ,concret si folositor."DOAR CU VORBE DE....CLACA" Si eu am zambit.Daca stiam poanta mai inainte de 9 aprilie,ii felicitam in plen(din toata inima) pe cei care au gasit prilej de ironie sau blesteme. (Apropont BAZIL,tu ce culoare preferi?) Ciprian te consider un MESIA.Cu aceasta superba pacaleala ai reusi sa readuci la viata un ilustru carturar ce era hotarat sa treaca in anonimat (probabil in alta gradina)Lasand gluma stimabililor,credeti ca exista printre noi o asa mare personalitate care numai batand din palme, sa realizeze nu un grandios sediu,ci macar o cocioaba cu 2-3 camere pentru sediul FRR? La anul sunt alegeri generale si tare ma tem ca supravietuirea noastra ca federatie va fi o problema.Cu 73! si numai bine stimati HAMI. Marius

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2011-04-26 04:12:57 (ora Romaniei)
  • Ciprian,te rog sa ma scuzi,nu am avut intentia de a insera(trimite) de doua ori acelas mesaj.Te rog (si iti multumesc)sterge unul di cele doua identice.Mai am de facut o precizare,care am vrut sa o fac si la adunarea generala dar o fac cu aceasta ocazie."Noi oamenii si numai noi, ci toate fiintele pemantene,trecem in nefiinta,de regula in functie de varsta dar si mai de regula in functie de SOARTA. Deci nu stim deloc ceasul rau(sau bun).Se mai spune ca soarta e cum si-o face omul.Ma itreb si va intreb,dece suntem atunci (unii)asa de rai, neinduplecati,intriganti,fitilisti,barfitori,necinstiti si amd ? Cred ca raspunsul e in noi insine,in mintea si mai ales in sufletul nostru al fiecaruia.Cu deosebita stima. Marius

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2011-04-26 10:56:18 (ora Romaniei)
  • @ YO7BBE: 1) Nu mã cheama Bazil. 2) Habar n-ai ce vorbeºti. Dacã tãceai filozof rãmîneai. 3) Cine are musca pe caciulã mai bine tace. Vrei sa-þi reamintesc povestea cu tubul GK71??? N-ai pic de ruºine. (Aºa preºedinte, aºa apãrãtor).


    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Casa radioamatorilor"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact