l
hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Scrisoare deschisa

Ovidiu Burducea YO9XC

Stimate domnule presedinte,
Stimati colegi membri ai Consiliului de Administratie al FRR,

Cunoastem cu totii ca FRR are un Statut (bun sau rau, dar acesta este) dupa care ne conducem in desfasurarea activitatilor acesteia, ca organele de conducere sunt Adunarea Genarala, Consiliul de administratie (Consiliul Director) care hotarasc modul de organizare si desfasurare a tuturor activitatilor FRR si ca tot ce intreprindem ca membri ai acestuia trebuie sa aiba aprobarea AG sau a celor 17 membri (sau jumatate plus unul, dupa caz) din care este compus CA, sau aprobarea CD, iar hotararile luate trebuiesc respectate de toti membrii FRR.

De asemenea, cunoastem cu totii ca Presedintele reprezintå federatia în relatiile cu autoritåtile publice (art.74, alin c.), ca inainte de a se da publicitatii un document acesta trebuie sa aiba girul CA sau CD si aprobarea Presedintelui FRR, lucruri dezbatute si aprobate de noi si pe forumul CA.

Cunoscand aceste lucruri, doresc sa pun si eu cateva intrebari tuturor membrilor CA:

1. Cand s-a facut propunerea ca YO8CT sa reprezinte FRR in discutiile cu ANCOM si sa apara acea adresa (comunicat) al ANCOM-ului prin care indicativele speciale sa fie acordate cu avizul Comisiei de disciplina? De cand o comisie reprezinta o institutie? Nu era oare corect "cu avizul FRR" ? Acest lucru era bucataria noastra, adica presedintele sau secretarul general semnau dupa ce consultau comisia de disciplina. Eu nu cunosc nici o propunere si nici nu-mi amintesc sa fi aprobat ceva in acest sens. Deci iata cum se incalca un statut.

2. In sedinta CA din 03.oct. 2012 YO9RIJ a propus si s-a aprobat (lucru scris si in PV) ca arbitri la Campionatul national de 3,5 MHz, telefonie pe YO5GHA si YO8CT. De ce logurile sunt la YO8RIJ si nu la cei 2 arbitri aprobati de CA pentru arbitrarea campionatului? Daca dorea sa se implice in arbitrare de ce nu s-a propus? De ce YO9RIJ incalca o hotarare a CA?

3. De asemenea cand a fost aprobat in sedinta CA – CD softul de arbitrare al campionatului? Nu era, oare, corect ca YO9RIJ sa faca o prezentare a acestuia si o demonstratie cu acesta sa vedem si noi daca respecta regulamentul aprobat? Acum acesta poate fi contestat de catre participanti si astfel nastem alte conflicte.

4. A fost emis un comunicat de catre YO9RIJ, presedintele Colegiului central al arbitrilor si antrenorilor prin care se cereau anumite documente unor participanti la campionat. A fost supus acest comunicat aprobarii CD sau CA ? NU! Atunci de ce s-a dat publicitatii si cu acordul cui ? Corect era ca cei 2 arbitri sa arbitreze campionatul , iar acolo unde erau constatate fraude, cu probe, conform legislatiei in vigoare, sa se ceara lamuriri radioamatorilor respectivi. Ati vazut reactiile care au fost luate de multi radioamatori si nu sunt doar "chibiti", reactii care au un profunt caracter negativ asupra intregii imagini si activitati FRR si in special al CA.

5. Tot YO9RIJ, printr-un comunicat, a anuntat Comisia de examinare si faptul ca la Buzau se va desfasura o sesiune de examene pentru obtinerea calitatii de arbitru de radioamatorism. Cand a facut aceasta propunere in CD sau CA si cand a primit aprobarea? Iar YO9RIJ se erijeaza in CA, CD!

6. Varianta initiala a Regulamentului Campionatului national de 3,5 MHz, telefonie si telegrafie se afla in anexele PV (daca nu o fi disparut) incheiat in sedinta CA de la Frasinu. Daca s-au facut modificari la acesta de ce nu s-a supus aprobarii CA sau CD ?

7. In privinta revistei cateva lamuriri. La sedinta CA de la Frasinu s-a hotarat ca dupa ce revista va fi tiparita cu numarul la zi (adica nr. 6) sa se preia de YO3IRC. Il intreb pe YO8OW,care a fost SG interimar si platit pe aceasta functie, acum la inceputul lunii noiembrie, de ce nu au fost editate numerele 4 la 6, care este suma incasata de la radioamatori, care este suma cheltuieta pentru editarea si expedierea celor 3 numere, cate exemplare s-au expediat. Needitarea revistei ne costa foarte scump: in primul rand imaginea FRR si in al doilea rand ca nu sunt mediatizate activitatile radioamatorilor, membri FRR, care au depus munca si cheltuieli pentru organizarea si desfasurarea acestora, iar noi nici macar nu-i bagam in seama cu cateva randuri in revista. Pacat ca se doreste distrugerea acesteia (parerea mea) ! Urgent propun sa gasim impreuna solutii pentru reeditarea acesteia, dupa ce stim care este exact situatia financiara.

8. In legatura cu noua denumire a CSTA Bucuresti. Il rog pe YO3GA sa nu implice CA in aceasta problema. Daca sunt, acestea sa fie rezolvate in cadrul clubului, nu in CA. Fiecare adunare generala a oricarui club afiliat la FRR poate sa ia decizia de a-si schimba numele, conform legislatiei in vigoare, (Vezi CT "Radu Bratu", etc.) fara nici un aviz al CA.

9. In ultimul PV incheiat in urma sedintei din 03.oct.a.c. nu au fost publicate listele radioamatorilor care au obtinut aprobarea CA pentru clasificari sportive, Maestru al sportului si calitatii de arbitru de radioamatorism. De ce ? Este una cand te vezi "negru pe alb" ca munca ta nu a fost in zadar si s-a incheiat cu un rezultat pozitiv si alta sa ai suspiciuni daca da sau nu esti pe lista. Rog pe YO3GA si YO8CT sa revina cu o completare la PV si sa se afiseze indicativul si numele acestora.

10. Personalul angajat al FRR. Domnilor, cand mergi pe drum, una este sa mergi in doua picioare si alta cu un picior amputat. Aceasta este situatia in care ne gasim noi, deoarece nici acum nu avem un SG angajat. Propun ca in urmatoarea sedinta a CD sa se stea foarte serios de vorba cu fiecare persoana in parte angajata, unde sa li se puna in vedere daca in actualele conditii de salarizare, respectand atributiile din Statutul FRR si un program orar zilnic de lucru, doresc sa lucreze in FRR. De ei depinde rezolvarea tuturor problemelor curente ale FRR: rezolvarea corespondentei, evidente, contabilitate etc. De asemeni propun sa se stabileasca modul de angajare al SG prin angajare directa sau concurs, respectand legislatia actuala.

11. Propun ca la Simpozionul de la Buzau 02.11.2012, ora 17.00, CD (eventual chiar si cu o participare largita, a membrilor CA veniti) sa se intruneasca de urgenta si se sa vada cum se poate repara, cat mai repede, disfunctiunile care au aparut in activitatea FRR prin actiunile nelegale intreprinse de YO9RIJ.

12. Inchei aici, cu speranta ca nu am suparat pe nimeni, cu cuvintele lui Einstein "Lipsa comunicarii intre oameni, naste monstri" si ca nu ma calauzesc dupa dictonul ca "Exista doua feluri de oameni. Unul spune mereu ce gandeste. Celalalt are prieteni!"

Vicepresedinte FRR, YO9XC, Ovidiu Burducea
Amsderdam, 29.10.2012, ora 13.00 UTC

Ovidiu Burducea YO9XC

Articol aparut la 29-10-2012

16208

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (27)  

  • Postat de Valeriu - YO4RDN la 2012-10-29 19:08:19 (ora Romaniei)
  • Salut.Interesant ar fi de fapt ce au de împărţit yo9xc şi yo9rij până nu demult buni amici...
    73de yo4rdn

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-10-29 20:47:06 (ora Romaniei)
  • Aflăm ca FRR prin persoana lui YO8CT, propune din nou măsuri anti-radioamatoriceşti. Mă refer la indicativele speciale. Cine este YO8CT să dea aprobări în acest sens? Dar dacă un radioamator sau un club nu este membru FRR nu are drept la un indicativ special? Se revine din nou la măsuri de tip securist împotriva activităţii radioamatorilor?

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2012-10-29 22:10:19 (ora Romaniei)
  • Deci daca vreau indicativ special ANCOM nu imi da decat daca FRR spune OK!! Si daca nu sunt membru FRR nu primesc ? Tare , ANCOM asculta de FRR , cine stie ce se mai decide si ANCOM o sa consulte FRR . Cred ca ANCOM nu stie ca exista si radioamatori " liberi " neinregimentati in FRR , ptr ca nu statutul nu permite .. Numai bine ...73 !

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2012-10-29 22:10:42 (ora Romaniei)
  • YO9XC este VICEPRESEDINTE al FRR si nu inteleg de ce vine sa se lamenteze aici referitor la gravele disfunctionalitati din Federatia pe care ar trebui (alaturi de presedinte si celalalt vicepresedinte) sa o conduca si sa o scoata la liman! FRR ar fi trebuit sa vina cu un comunicat ferm referitor la depasirea flagranta a atributiilor de catre YO9RIJ si cu masuri concrete luate impotriva acestuia ( demisia este pentru oamenii de onoare).Consider ca FRR coboara in continuare vertiginos pe panta arbitrarului si ridicolului, ca cei din CD nu dau doi bani pe respectul fata de radioamatorii si cluburile membre, ca se merge pe impunerea in randul radioamatorilor printr-un populism excesiv, mult mai acerb decat cel anterior. (In 30.05.2012 CA al FRR, sub semnatura presedintelui Neacsu - acum YO3IRC- a dat comunicatul 79 care a fost citit la un QTC si care a aparut pe hamradio.ro, care in final spune asa :" Pentru transparenta, acest comunicat va fi publicat pe site-ul oficial al Federatiei
    Romane de Radioamatorism si expediat, prin posta, la adresa de domiciliu a domnului
    Francisc Grunberg si clubului YO HD ANTENA DX GRUP". Credeti ca a ajuns vreodata acest comunicat la cei doi "andrisanti"? Nici pana astazi, 29 octombrie! Si, la Simpozionul de la Lugoj, YO3IRC (gl. mr. rez.!) mi-a spus ca vom primi aceasta adresa prin posta! Dar adevarul e ca chiar nu am luat in serios acest lucru!
    Ni s-au cerut si ni se cer mereu date referitoare la cluburi, dar unde ajung aceste date? Este clar ca FRR nu are nicio evidenta a corespondentei,nu vad de ce ni s-ar cere mereu aceleasi date!
    Ni se spune ca arhiva FRR s-a pierdut! Nu am auzit de niciun incendiu, cutremur sau inundatie la sediul din Lipscani al FRR? Atunci, de ce nu sunt trasi la raspundere vinovatii pentru "pierderea" arhivei? S-au pierdut oare si actele contabile, sau numai ce le-a convenit unora sa se piarda?
    Despre acestea si multe altele ar trebui sa ne spuna noua cinstit coducerea FRR ( si YO9XC), despre "razboiul" deshis intre aripa conservatoare si cea (cred eu) reformatoare a FRR,nu despre gravele disfunctionalitati si vendetele personale din CA. Si ce auzim? Doar ca fiecare da comunicate personale in numele FRR ( unele care trec de culmea ridicolului) si nimeni nu poate (sau nu vrea) sa ia nicio masura pentru limpezirea lucrurilor. Oare vom mai auzi si de bine?

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-10-29 23:07:25 (ora Romaniei)
  • Este evident un comunicat care reflecta gravele disensiuni existente intre cele doua grupari cu vederi diametral opuse din Consiliul de administratie al FRR. Din pacate presedintele Neacsu s-a situat de partea uneia dintre acestea grupari si impotriva celeilalte, in loc sa fie un pol de echilibru, de neutralitate si de corectitudine. Exemplul prezentat de colegul Adrian YO2BPZ este doar un fleac fata de gravele incalcari ale Statutului FRR si de mistificare a adevarului. L-as intreba pe YO9XC cum se face ca nu sufla o vorba despre frauda din IARU, nesanctionata nici pana in ziua de astazi, in pofida tuturor datelor si dovezilor existente. Presedintele nu a semnat scrisoarea explicativa trimisa la IARU sub semnatura lui YO3GA, in scopul disculparii unor amatori nevinovati, unii dintre ei la inceput de drum in radioamatorism, implicati fara voia lor intr-o tenebroasa frauda sportiva si care asteapta de peste doi ani sa fie reabilitati. As fi de asemenea interesat sa stiu - si impreuna cu mine cred ca si radioamatorii YO - cum e posibil ca intr-un document incredibil semnat de presedintele FRR (nr. 128 din 17.08.2012)frauda sa fie declarata ca si inexistenta si smenarului care ne-a facut de rusine pe intreg mapamondul sa i se certifice negru pe alb ca "in evidentele noastre nu exista documente, hotarari sau decizii de sanctionare a Dumneavoastra". Sanctionarea primei fraude este arhicunoscuta, a fost anuntata si la QTC de YO3APG, rezumate ale proceselor verbale ale CA sunt prezente pe saitul oficial si, in plus, ANCOM adreseaza FRR la 5.10.2012 cu nr. 4909 o scrisoare din care citez: "Urmare adresei nr.128/17.09 2012 adresata radioamatorului Paisa Gheorghe, semnata de presedintele FRR, IN CARE SE FAC NISTE AFIRMATII NEADEVARATE (privind inexistenta fraudei - nota si sublinierea mea, YO4PX) (...) va trimitem spre stiinta copii ale sedintelor CA al FRR, din care reiese clar ca problema aparuta ca rezultat al fraudarii in anul 2010 a doua concursuri (...) a fost sanctionata prin suspendarea timp de 3 ani din competitiile US organizate de FRR. (...) Copiile dupa sedintele CA al FRR au fost listate pe site-ul FRR, http://www.hamradio.ro". Documentul este semnat de presedintele ANCOM Marius Calin Marinescu. ANCOM nu are cunostinta despre faptul ca frauda din IARU
    nu a fost inca sanctionata si ca exista o opozitie inversunata fata de publicarea concluziilor Comisiei de disciplina si aplicarea noii sanctiuni cuvenite. Se prefera din nou ascunderea murdariei sub covor, potrivit bunei traditii dintotdeauna. Am publicat si eu o scrisoare deschisa, adresata d-lui Neacsu, (http://yo4px.blogspot.ro/2012/09/un-pre-s-edinte-pentru-lini-stea.html) la care dumnealui nu a binevoit sa raspunda. Voi publica integral pe pagina mea de internet documentul emis de ANCOM, precum si alte documente, in virtutea dreptului la informatii corecte de care trebuie sa beneficieze radioamatorii YO.

  • Postat de TEO - YO8CIY la 2012-10-30 10:15:23 (ora Romaniei)

  • -a intrat "DIHONIA" si in rindul radioamatorilor?
    -nu e bine de loc,este contrar a tot ce reprezinta miscarea- radioamator
    -macar romanii radioamatori sa fie altfel.NU?

  • Postat de Pit - YO3JW la 2012-10-30 11:01:49 (ora Romaniei)
  • Buna!
    Cateva lucruri pe care nu le inteleg! 1.Dece comunicatele FRR nu apar pe site-ul oficial al acestei federatii, si anume la http://www.hamradio.ro?
    2. YO8CT prezinta o scrisoare a ANCOM catre FRR fara a arata cum s-a ajuns la ea. Din scrisoare rezulta ca in cazul in care un radioamator doreste un indicativ cu doua litere sau unul special cererea trebuie sa fie semnata de FRR si YO8CT. Mai sa fie. Am ajuns la mana lui YO8CT sa se poata sau nu. Cred ca ceea ce s-a discutat la ANCOM nu reprezinta marea masa a radioamatorilor YO, ci numai cea a federatiei, federatie care este conceputa pe Legea sportului. Apoi atunci sa se adreseza numai sportivilor. Dar asa cum Statutul inca nu s-a modificat si cu aberatiile din acesta, "Federaţia Română de Radioamatorism este singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism din România" acest CA isi aroga dreptul de a vorbi in numele tuturor celor autorizati din YO ! Cred ca este clar ca multe din ceea ce se intampla se datoreaza tocmei nedorintei de a separa activitatea sportiva de "hobby". Sper ca acest lucru sa se intample cat mai repede. YO3GA a primit din partea mea date necesare pentru intocmirea unui nou proiect de Statut. Ar fi recomandat ca inainte de aprobare acesta sa fie facut public pentru a vedea ce se doreste.
    Mai sunt multe de spus, si imi rezerv dreptul de a mai reveni. Sa fiti sanatosi si sa ne reauzim in banda
    73
    Pit

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-10-30 13:34:07 (ora Romaniei)
  • Toate aberaţiile scrise în statutul FRR pot fi eliminate doar pe cale juridică. Nu este prea greu de dovedit că FRR nu reprezintă radioamatorismul românesc în totalitatea lui, ci doar o mică parte (8-900 oameni) care fac numai radioamatorism sportiv.
    Dar cine se încumetă să iniţieze o acţiune juridică împotriva FRR?
    (Dacă conducerea FRR ar fi formată din oameni cinstiţi, devotaţi radioamatorismului, nici nu ar fi nevoie de aşa ceva!)

  • Postat de Stefan Leca - YO8RCW la 2012-10-30 13:53:55 (ora Romaniei)
  • Deci daca e sa ne exprimam sincer se urmareste cenzurarea si reducerea libertatii radioamatorilo! Pai ce daca noi nu vrem sa facem parte din FRR ca inseaman ca trebuie sa ne predam autorizatiile?? NU! FRR este oprional!!Cu tot respectul eu sant prieten cu YO8CT dar nu vad care este rostul ca el sau altcineva sa-mi aprobe mie indicativ special!! Noi de exemplu la TG Ocna si Onesti avem peste 30 redioamatori si multi sant foarte activi!! Klubul YO8KOO functioneaza doar pe bani nostri si prin eforturile noastre! Am trimis de n ori asazisele cereri de afiliere si nimic... Deci Ovidiu, ca vicepresedinte trebuie sa iti iei responsabilitatea sa iei tauru de coarne si sa limitati aberatii de genul asta cu avizul comisiei de disciplina la obtinerea indicativelor speciale... sau orice alte avize! Conform definitiei acomisia de disciplina trebuie sa previna si sa combata.... NU AVEM NEVOIE DE POLITIE RADIOAMATORICEASCA!

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-10-30 15:40:37 (ora Romaniei)
  • Se pare ca nimeni nu doreste sa citeasca documentul pus la dispozitie ieri de YO8CT la rubrica "Scurte, Ultrascurte" (in partea dreapta a ecranului). Indicativul special solicitat de YO8WW a fost refuzat de Directia Teritoriala Iasi din cauza fraudelor dovedite comise de petent, care au fost sanctionate de fosta conducere a FRR. In momentul solicitarii petentul se mai afla sub efectul sanctiunii si dupa cate se vede ANCOM nu a dorit sa satisfaca cererea unui fraudator, dar a inasprit si conditiile de obtinere a indicativelor speciale. In documentul semnat de presedintele ANCOM Marius Calin Marinescu se spune clar: "Pentru a nu se mai repeta astfel de situatii dorim ca recomandarile pentru acordarea de indicative cu doua litere sau a indicativelor speciale (...) sa fie semnate de Secretarul general al FRR (daca este posibil) si contrasemnate de presedintele Comisiei de disciplina din cadrul FRR. Dorim ca aceste cerinte sa fie aduse si la cunostinta radioamatorilor." Cred ca daca nu ar fi existat fraudele nu s-ar fi ajuns nici la aceasta noua prevedere in relatia dintre ANCOM si FRR.
    Alte documente in chestiunea raporturilor litigioase dintre conducerea FRR, ANCOM si YO8WW se pot citi in articolul "Smenaria, eterna poveste" la http://yo4px.blogspot.ro/2012/10/smenaria-eterna-poveste-motto-ce-este.html

  • Postat de Stefan Leca - YO8RCW la 2012-10-30 15:49:11 (ora Romaniei)
  • Din surse sigure stiu ca la presedintele ANCOM Marius Calin Marinescu a mers un radioamator YO si a cerut aceste masuri referitoare la aprobarea indicativelor speciale! S-a semnat deoarece nu se stia ce e in spatele acestor manevre.... Trebuiau pedepsiti cei vinovati nu sa se ia masuri drastice impotriva tuturor!! Acum trebuie sa ai pile si relatii si sa prinzi in pasa buna Presedintele FRR sau pe Cristi pentru a te lipi de un indicativ special!! Nu e corect si trebuie intervenit sa se revizuiasca acest "decret!

  • Postat de vali - YO7ILV la 2012-10-30 18:32:05 (ora Romaniei)
  • extraordinar!!! nici n-am scapat bine de yo8ow, si iata apare alt <> dar ,tie ,cine ti-a aprobat stimabile indicativ din doua litere? pe ce criterii? ca doar n-ai fi rasturnat muntii(sau clasamentele) cu activitatea ta!! chiar a disparut cu totul <> din activitatea asta (sau sport ,dupa unii...)???

  • Postat de Lilian - YO3BL la 2012-10-30 19:07:33 (ora Romaniei)
  • Salutare tuturor . Nu inteleg de ce atita zgomot pentru 2 litere ? Si de ce nu "aprobarea comisiei "? Din cite cunosc 2 sau 1 litera in coada reprezinta merite deosebite a posesorului indicativului in mai multe tari . Cred ca trebuie specificat in regulamet care sunt criteriile pentru acordarea indicativului cu 1 sau 2 litere . Si nu merita sa ne certam degeaba .73 si DX .

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2012-10-31 08:33:32 (ora Romaniei)
  • FELICITARI Ovidiu pentru punctarea problemelor!
    Eu cred ca s-a ajuns aici deoarece asemenea luari de pozitie pertinente si obiective pana acum nu au fost!
    Sa speram ca cei ce trebuie vor si intelege mesajul tau!
    Cu drag
    Joska
    YO5AVN

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-10-31 09:22:51 (ora Romaniei)
  • Lilian, nu era vorba ca oamenii sunt impotriva unei aprobari. Problema care s-a pus e ca radioamatorii "pe persoana fizica" nu pot fi membri ai FRR si poate ca nici nu vreau din diverse motive. Frr numara sa zicem 30% din numarul total de radioamatori. De ce ea trebuie sa dea aprobarea si nu se merge ca inainte de 89 cu aprobarea a catorva radioamatori cu vechime sau cu merite ca sa nu se supere cei noi? Meitele? Actiuni sau participari care fac cinste YO. Asta vad eu ca e problema nu neaparat aprobarea de catre x sau y.

  • Postat de Claudiu - YO5OHZ la 2012-10-31 09:45:32 (ora Romaniei)
  • Din punctul meu de vedere rezolvarea e simpla. Nu trebuie sa se implice FRR in acordarea indicativelor de orice fel. Fiecare persoana face o cerere pe "persoana fizica" sau persoana care reprezinta un radioclub cu o autorizatie valida, isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce declara si cere, raspunderea fiind "pe persoana fizica" in cazul declaratiilor false conform legilor in vigoare sau in cazul "fraudarilor" ca sa nu zicem "hotii". Pana una alta FRR nu a sustinut examenul de obtinere a autorizatiei in locul meu si nu-mi plateste taxele mie sau radioclubului pe care l-am infiintat prin eforturi proprii.
    73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2012-10-31 10:12:07 (ora Romaniei)
  • Daca ati scapat de yo8ow, ce ati cistigat in schimb.
    Ar fi bine sa vedeti ce scrie yo4px (tnx) in articolul "Smenaria, eterna poveste" si poate va veti da seama de unele motive pt. care "ati scapat" de yo8ow!
    Mai sint multe de spus, dar toate la momentul potrivit.
    73! de yo8cln

  • Postat de Ovidiu - YO9XC la 2012-11-02 00:34:18 (ora Romaniei)
  • Doresc sa multumesc tuturor pentru mesajele transmise si va rog frumos sa judecati d-voastra ce scris un fost secretar general INTERIMAR al FRR ATUNCI CAND ADEVARUL IL SUPARA. Oare aceste cuvinte nu denota si cultura lui.
    "Ovidiule se pot spune multe si nu cred ca e locul si timpul dar atitudinea ta, si felul de a actiona nu iti fac cinste. Nu vreau sa spun mai multe pentru ca ne-am certa si s-ar putea sa ramanem certati, si nu stiu sincer daca voi avea timp sa ne impacam. Asa ca sa o lasam asa. Cu profunda scarba Adrian Zait YO8OW - pentru nu stiu inca cata vreme menbru al C.A. a F.R.R."
    Cu deosebita stima , yo9xc, Ovidiu.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2012-11-02 10:06:52 (ora Romaniei)
  • Auzi Ovidiu, tu esti fost militar,tu mai bagi in seama matzele?
    73!

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2012-11-02 10:09:03 (ora Romaniei)
  • Ma intreb.......ce mai este RADIOAMATORISMUL , istoric vorbind , in YO?????????

  • Postat de George - YO9HSW la 2012-11-03 12:18:34 (ora Romaniei)
  • Eu nu inteleg in ce fel a incalcat YO8WW Regulamentul de radiocomunicatii pentru serviciul de amator. Documentul prezentat de YO8CT emana de la ANCOM - Directia Iasi. Articolele invocate au renuntat la necesitatea de a se prezenta vreo recomandare a FRR la solicitarea de atribuire a unui indicativ cu doua litere. Conditiile cerute sunt disponibilitatea indicativului si lipsa abaterilor prevazute in Regulament. Faptul ca YO8WW are abateri de natura "sportiva" este exclusiv doar treaba FRR. ANCOM poate interveni daca sunt efectuate probe muzicale, lucru cu puteri peste limita clasei de autorizare, perturbatii voite, etc. Cred ca punctul de vedere al ANCOM este corect, admite FRR ca partener de dialog dar nu ca reprezentant si pastor al radioamatorilor. Poate ar trebui si recomandare semnata de YO3HJV, si SRR este organizatie pe ramura, hi!

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-11-04 11:41:37 (ora Romaniei)
  • Depinde cum vezi lucrurile. In sedinta in care YO8WW era sanctionat se demonstra ca a trimis loguri false pe mai multe indicative. Daca le-a fabricat sau a lucrat pe acele indicative e alta problema. Deci din punctul de vedere al ANCOM a lucrat cu indicative pirat. Revenind la articole. Ele se iau impreuna cu formularele de autorizare in care se cere explicit recomandarea din partea UNEI ORGANIZATII NATIONALE, nu a FRR, nu a SRR, doar a unei organizatii nationale. Fery a explicat foarte clar ce s-a intamplat. In alta ordine de idei, cred ca trecem cu vederea ce a declansat acest document, o hartie din partea FRR in care practic se nega faptul ca YO8WW a fost sanctionat pentru trimiterea de loguri a unor indicative pirat (spun pirat deoarece aceste indicative nu exista fapt demonstrat de comisia de US din acea vreme). La ultimele doua puncte ridicate de George cred ca este corect, orice organizatie nationala poate fi un partener de discutii.

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2012-11-04 12:58:32 (ora Romaniei)
  • Cu respect D-lor.Va salut! Amicul si colegul HAM yo9xc Ovidiu,in calitatea care o are,si-a permis (fapt pentru care il felicit in mod sincer)sa aduca la cunostinta tuturor hamilor unele probleme reale din bucataria (cantina)noastra,in loc sa ascunda gunoiul sub pres.Consider ca este un fapt deosebit de pozitiv ca f.multi hami,au postat comentarii,desi unele (dupa mine)unele f.la obiect,altele relative si altele cam aiurea.Ma rog fiecare parere trebuie respectata,dar Ovidiu are dreptate in totalitate.Privind indicativele cu doua litere e treaba exclusiva a ANCOM,dar indicativele speciale este alta problema,ce trebuie avizat in mod expres de catre CA al FRR.Este absolut logic si de bun simt ,ca nu esti obligat sa fi membru afilia FRR si ai drepturi egale,dar ,evident nu ai cum sa participi la actiunile organizate de FRR sau cei afiliti.Cum sa fiu in aceias barca cu cel care nu contribuie cu nimic la croaziera ? Nu sunt de acord cu speculatiile precum ca a intrat dihonia intre HAMI.Este absolut necesar a nu se tolera abaterile grave si luate masuri ferme si in timp util.Un coleg ham propune interventia justitiei...?,a fi exageranta sau chiar complet eronata? Apropo: pe logul amicului inpricinat se adfla legaturi si yo7kfc,indicativ inactiv din 2005. In concluzia mea,sunt convins ca CA este in masura si capabil sa puna la punct tot ce ne framanta si dorim a fi in ordine. Scuze daca am suparat pe careva. 73! Marius.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-11-08 09:09:21 (ora Romaniei)
  • "7. In privinta revistei cateva lamuriri. La sedinta CA de la Frasinu s-a hotarat ca dupa ce revista va fi tiparita cu numarul la zi (adica nr. 6) sa se preia de YO3IRC."
    Personal nu am gasit in procesul respectiv decat ca YO3IRC coordoneaza revista incepand de la acea sedinta si YO8OW o publica. Probabil ca la fel ca multe lucruri din Romania si PV-ul este interpretabil. Apropo la Buzau s-au reintalnit membrii CA, s-a discutat ceva sau ramane cum am stabilit?

  • Postat de Dan - YO3DAN la 2012-11-08 13:41:48 (ora Romaniei)
  • Cam multe probleme....
    Cred ca foarte multe din probleme sunt produse de ambitii personale, egoism si de lipsa de respect fata cel de langa tine.
    Radioamatorismul din YO nu este intr-o forma grozava si din afara nu arata deloc foarte bine. In YO sunt cam 5000 radioamatori (si nu 100.000!), din care sunt activi doar jumatate. Sunt mai multe asociatii de radioamatori ceea ce indica ca radioamatorii YO au dificultati foarte mari in lucra impreuna pentru realizarea unui interes comun. Pentru ca in final, toti radioamatorii au interese comune. Daca ar exista o singura asociatie/organizatie/grupare de radioamatori, atunci totul ar fi mai simplu si mult mai eficient: ptr. reprezentarea in relatiile cu institutiile nationale sau internationale, ptr. obtinrea de finantare ptr. viata de zi cu zi sau ptr. diverse projecte, ptr. atragerea de noi membri, ptr. o revista de calitate, etc, etc. Multe din problemele existente n-ar mai exista.
    5000 de radioamatori nu inseamna mare lucru. Sorry!
    Daca treaba nu merge, atunci apasati "butonul de reset" si reporniti sistemul! Infiintati o noua asociatie sau organizatie care sa-i reprezinte pe toti si in care toti sa poata contribui cu cate ceva! Contributia fiecaruia, sprjinul reciproc si toleranta sunt esentiale. Sa stiti ca astea nu sunt vorbe goale!
    73 de Dan YO3DAN-PA2LA

  • Postat de Petrica STOLNICU - YO9RIJ la 2012-11-10 19:55:49 (ora Romaniei)
  • Buna seara tuturor. Este trist ca un Vicepresedinte al FRR, condus de orgolii personale, arunca cu noroi si face afirmatii nefondate! Toate problemele aduse in discutie sunt reglementate in sedinta de CA din 03.10.2012, si se regasesc in cele 30 de puncte (din care 12 cu anexe) din agenda comisiei de arbitraj prezentata membrilor CA si votata. Eu sunt acuzat ca am facut(poate prea mult!)Astept cand YO9XC va incepe sa se acuze singur pentru ca nu a facut, si curand are 3 mandate in fruntea FRR!73!Petrica!

  • Postat de george - YO2BBB la 2012-11-29 18:52:29 (ora Romaniei)
  • Daca citim printre randuri se pare ca nu mai vrem nici federatie.Uitam ca cei din consiliul de administratie fac munca voluntara asa cum fac majoritatea conducatorilor de cluburi si asociatii.Daca toti criticam, cand mai construim? Nu ne obliga nimeni sa fim membrii ai FRR(cluburi si asociatii) Daca suntem, atunci trebuie sa respectam statutul FRR. Ne putem retrage oricand. Si mai propun ceva: Membrii consiliului de administratie sa spele rufele in sedintele lor nu in public. Cu stima, yo2bbb, george

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Scrisoare deschisa"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact