l
hamradioshop.ro
Articole > Umor pe teme ham radio Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Dupa o indelungata absenta

Revista Radiocomunicatii si Radioamatorism reapare intr-o noua prezentare

Pacaleala de 1 aprilie

Ciprian Sufitchi N2YO

Iata ca in cele din urma buna organizare, perseverenta, stransa colaborare si nu in ultimul rand identificarea resurselor financiare, toate impreuna au facut ca revista oficiala a FRR, "Radiocomunicatii si radioamatorism" sa renasca, precum pasarea Phoenix, dupa cum metaforic se exprima intr-un articol introductiv coordonatorul acesteia YO3IRC. Intrucat numarul pe aprilie urmeaza sa se distribuie intr-un timp foarte scurt, am fost solicitat sa fac o scurta prezentare noii reviste, pentru ca radioamatorii YO sa fie la curent cu aceasta noutate.

"Cred ca este o supriza pentru toti radioamatorii romani, dar sper sa fie una placuta", s-a destainuit d-nul Constantin Neacsu YO3IRC, presedintele Federatiei Romane de Radioamatorism. "As fi vrut sa anunt aparitia revistei la Adunarea generala din 22 martie, dar la acea data mai existau cateva aspecte neclare si nu ma puteam hazarda sa fac promisiuni pe care nu am certitudinea 100% ca le respect. Din fericire treaba a mers ca pe roate si am reusit sa tiparim numarul 4 din 2014 intr-un timp record, iar acum numarul 5 este intr-o faza avansata de redactare. La reusita a contribuit si efortul voluntar al unui grup de studenti entuziasti de la facultatea de ziaristica din Constanta, unde m-am deplasat in cautare de solutii. O parte din acestia vor fi in curand radioamatori, inca un punct castigat".

Realizata in conditii grafice excelente si tiparita pe hartie lucioasa de S.C. INTERSIGMA SRL, revista rivalizeaza cu cele mai prestigioase gazete din domeniul ham radio. Fara exagerare, nu este cu nimic mai prejos decat QST (revista radioamatorilor americani) sau CQ Magazine. Numarul din aprilie are 98 de pagini color si desi cam 25% din revista sunt reclame, cantitatea si calitatea informatiilor prezentate sunt impresionante. "Am reusit sa incheiem un contract de publicitate pe 2 ani cu firma japoneza de echipamente radio Icom si pe un an cu firma americana Elecraft, ceea ce garanteaza aparitie lunara fara niciun fel de ingrijorate timp de cativa ani. Avem o oferta si de la DX Engineering, dar inca suntem in negocieri".

Rasfoind acest prim numar, am descoperit un mare numar de articole deosebit de interesante, unele tehnice, altele despre activitati DX, concursuri, opinii, unele chiar si critice, scrise cu migala si pricepere. "Intentionam sa semnam contracte de colaborare cu radioamatori YO priceputi in scrierea de articole noi si originale. Cautam si traducatori. Nu ne permitem sa platim foarte mult, dar incercam sa compensam asa cum se cuvine priceperea si efortul autorilor. Pentru a deveni colaborator, trebuie sa-l contactati pe YO3FU la biecunoscuta sa adresa email", a tinut sa precizeze YO3IRC.

Radiocomunicatii si Radioamatorism, nr. 4/2014
Radiocomunicatii si Radioamatorism, nr. 4/2014, Coperta I

Iata cateva dintre titluri:

  • Alocutiunea presedintelui FRR la Adunarea generala din 22 martie 2014
  • Renasterea din cenusa a revistei R & R, pasarea noastra Phoenix (YO3IRC)
  • Primavara Federatiei Romane de Radioamatorism (YO5AJR)
  • Bangladesh 2013: Relatare speciala a delegatiei FRR in expeditia S21ZBC
  • Reforma din temelii in radioamatorismul YO - Noul proiect de Statut al FRR (partea I)
  • Din lucrarile premiate la Simpo 2013: Amplificator liniar triband 50x70x144MHz (YO7AOT)
  • Din lucrarile premiate la Simpo 2013: Echipament multifuncțional de măsură (YO3FLR)
  • Legitimatia de sportiv FRR - un vis de decenii devenit in sfarsit realitate (YO3IRC)
  • Radioamator.ro la cea de-a zecea aniversare (N2YO)
  • Controversa la Adunarea generala: Trebuie sau nu ca ARRL sa se afilieze la FRR? (YO7BBE)
  • Comunicarea cu radioamatorii YO si cu IARU - un punct castigat pe calea reformarii FRR (YO3FU)
  • Banda de 60 de metri va fi alocata in curand serviciului de amator din Romania (ANCOM)
  • Noi metode eficiente pentru eliminarea fraudelor in concursurile YO (YO8WW)
  • YR0HQ, locul 13 la CM IARU 2013 - E bine, dar se poate si mai bine (YO2DFA)
  • Un trist cuvant de ramas-bun (YO3GA)
  • Proiectarea şi calculul antenelor magnetice (YO4UQ)

    Rubrici permanente, prezente in fiecare numar:

  • QTC de YO: Transcrierile inregistrarilor emisiunilor QTC din luna anterioara din format audio in format scris
  • Radioamatorii intreaba, Secretarul general raspunde (rubrica intretinuta de YO3FU)
  • Concursurile lunii
  • Silent key YO
  • Cum va fi propagarea?
  • Clasamente, clasamente! (YO DX HF Contest si Campionatul national pe unde scurte, fonie)
  • Sa ne cunoastem sefii. Astazi, YO3GON (rubrica intretinuta de YO4PX)
  • Mica publicitate. Anunturi gratuite

    Din cate am inteles, revista se va distribui cu maxima prioritate la asociatiile si radiocluburile afiliate in asa fel incat fiecare radioamator membru sa primeasca cel mai recent numar la inceputul lunii curente sau chiar la sfarsitul lunii anterioare. Pretul revistei este inclus in taxa de membru. Prioritatea numarul doi se va da radioamatorilor care nu sunt inca membri la asociatii afiliate la FRR, care vor putea achizitiona revista la un pret mai mic decat cel cu care se vinde la chioscuri, insa acest pret nu a fost stabilit inca. Restul revistelor tiparite se vor oferi la vanzare la pretul de 6 lei prin distribuitori autorizati in toata tara. Revistele nevandute se vor dona scolilor si cercurilor de creatie tehnica.

    Exista si o varianta electronica in format PDF. Aceasta va putea fi accesata online de catre membrii FRR pe site-ul hamradio.ro. Pentru a putea descarca revista, radioamatorii membri ai FRR vor trebui sa foloseasca in casuta de nume de utilizator indicativul de apel, iar parola este numarul legitimatiei de membru FRR.

    In mod exceptional, numarul din aprilie este accesibil tuturor radioamatorilor, membri sau nemembri ai FRR, acesta gasindu-se la hamradio.ro la adresa:

    http://www.hamradio.ro/revista/pdf/Radiocomunicatii-si-radioamatorism_4-2014.pdf

    Webmasterul de la hamradio.ro mi-a atras atentia ca datorita numarului mare de solicitari serverul ar putea sa dea eroarea "Pagina nu a fost găsită", deci daca primiti acest mesaj, ar fi bine sa mai incercati o data. Daca reusiti accesarea, este recomandabil sa preluati fisierul pe calculatorul local pentru a citi offline, oferind astfel si celorlalti ocazia sa descarce revista.

    Acest articol a fost o farsa de 1 aprilie. In realitate numarul 4/2014 din revista "Radiocomunicatii si Radioamatorism" nu a aparut. Imaginea copertii este fictiva, iar link-ul nu conduce nicaieri. Imi cer scuze fata de cei care ale caror nume sau indicative au fost mentionate fara permisiune. De asemenea imi cer scuze celor care nu au zambit si nu au gustat gluma, considerand-o de prost gust. O parte dintre titlurile fictive insirate sunt insa credibile, desi nu par la prima vedere. De pilda Procesul verbal de la AG din 22 martie a documentat o propunere de afiliere a ARRL la FRR (sau invers, nu e foarte clar). De asemenea, aparitia legitimatiilor FRR reprezinta "un vis si o dorinta mai veche a tuturor radioamatorilor YO", potrivit unui comunicat al conducerii FRR. Modificarea Statutului se opereaza de cativa ani deja, deci iminenta aparitie a unui proiect este foarte plauzibila. Lipsa de comunicare dintre conducerea FRR si radioamatori este notorie si a fost sanctionata cu titluri pe masura. "Primavara FRR" este un titlu replica la "Toamna FRR" scris intr-o nota pesimista de YO5AJR la Radioamator.ro si care a provocat un mare numar de comentarii... Si asa mai departe. Fara nicio pacaleala insa, Radioamator.ro implineste in acest an 10 ani de functionare neintrerupta, mai exact in luna iulie, cum a mentionat corect cineva la comentarii. In acest an cu ocazia acestui eveniment se vor organiza cateva activitati speciale. (N2YO)

    Ciprian Sufitchi N2YO

    Articol aparut la 31-3-2014

    10932

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (37)  

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2014-04-01 06:15:32 (ora Romaniei)
  • Sa speram ca stirea este reala!Nici la multiple incercari (din 5 in cinci minute - timp de o ora)http://www.hamradio.ro/revista/pdf/Radiocomunicatii-si-radioamatorism_4-2014.pdf NU se deschide!` Pacvaleala pentru 1. aprilie?????.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2014-04-01 07:35:25 (ora Romaniei)
  • Chiar daca pacaleala e cea cu care ne-a obisnuit, totusi un titlu din revista nu e pacaleala. La Multi ani Ciprian si Radioamator.ro! Si multumim pentru ceea ce faci. 10 ani! Frumoasa varsta.

  • Postat de Mircea - YO8RAA (yo8raa) la 2014-04-01 08:31:15 (ora Romaniei)
  • Mistocareala ieftina si de prost gust. Face partea din actiunea "loviti in FRR din orisice pozitie", 24/24 si 7/7 Ati ajuns sa transformati si traditia micilor pacaleli nevinovate de 1 Aprilie in platforme de atacuri contra FRR. Pacat de energia irosita. Se pare ca unii nu mai stiu ce sa faca cu ea.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-04-01 08:37:36 (ora Romaniei)
  • Si tutusi este 1 aprilie ! Sa traiasca radioamator.ro si multa sanatate Ciprian. 73 ! de yo8cln

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2014-04-01 09:09:37 (ora Romaniei)
  • Excelent articol, am ras copios la cafeaua de dimineata...
    Felicitari lui Ciprian pentru aniversarea site-ului radioamator.ro, multumiri tuturor autorilor de articole care in cei 10 ani de existenta a site-ului si-au adus contributia la principala sursa de informare a radioamatorilor YO in aceasta perioada.

  • Postat de Mircea - YO8RAA (yo8raa) la 2014-04-01 09:45:01 (ora Romaniei)
  • Aniversarea sitelui este pe 1 iulie 2014. Mai documentati-va baieti. Dar e 1 Aprilie, mai insistati...poate pacaliti pe careva si o puneti iar de " o scrisoare dezlichita".

  • Postat de Bob - YO8RNI la 2014-04-01 09:53:34 (ora Romaniei)
  • Mai degraba erau Li si Ion pe prima pagina pe post de articol de 1 aprilie, mult mai fain scris,nici nu-ti dai seama daca e gluma sau e real...tnx YO4SI.Altfel, fac si eu ca YO8RAA...ieftin si de prost gust, pacat de efort.Sincer,nici nu l-am citit decit pe diagonala.O pacaleala de 1 aprilie ar trebui sa fie foarte subtila si bine scrisa pentru a fi cu adevarat o pacaleala.Altfel aduce cu emisiunile de divertisment de la televiziunile noastre...Decit sa te blochezi pe acelasi subiect de ani de zile, mai bine fara!Cam multa incrincenare pe subiectul FRR de la unii,totusi!Nu ca ar da FRR-ul motive sa fie altfel, dar prea se infierbinta lumea cind vine vorba de asta, in detrimentul altor subiecte semnificativ mai interesante.73!Bob

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-04-01 10:35:41 (ora Romaniei)
  • Pacaleala sau nu, este totusi o satira aspra, trista si elocventa la adresa institutiei respective. Unde ar scrie toti carcotasii care scriu aici si cine i-ar citi, daca n-ar fi "radioamator.ro" ? Nu il mai criticati pe Ciprian, uitati-va mai intai in curtile personale!

  • Postat de Sebastian Hojbota - YO8SSH la 2014-04-01 10:59:22 (ora Romaniei)
  • La ora 10.59 am reusit si-am descarcat PDF-ul cu revista. Ard ne nerabdare sa o rasfoiesc. 73

  • Postat de Andrei Buta - YO6XK la 2014-04-01 11:10:22 (ora Romaniei)
  • Sa iti zic vreo doua Cipriane da de alea bune .... ca e a doua oara cind o musc de la tine prima data de 1 aprilie 2013 si a doua oara de 1 aprilie 2014.
    Acum chiar am dat clic pe link (na ca fac si versuri).
    Te tin minte si sper sa nu o musc si a trei oara.
    Oricum ramin de parerea mea ca UKAVELLE sunt ....

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-04-01 11:22:32 (ora Romaniei)
  • Articolul de faţă îmi aminteşte ceva despre încă o acţiune a FRR - Casa Radio... ...P.S. E rău pentru unii lipsiţi total de simţul umorului.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-04-01 11:25:31 (ora Romaniei)
  • @ YO6XK: copy/paste: ramin de parerea mea ca UKAVELLE sunt .... --- De aceea te-ai dotat cu un liniar pentru "KWelle?... Hi...

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2014-04-01 12:09:52 (ora Romaniei)
  • Tare faza cu rubrica permanenta "Sa ne cunoastem sefii!".

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2014-04-01 12:23:10 (ora Romaniei)
  • Felicitari Ciprian!!! Super tare!!! :))))

  • Postat de geo - YO5OVM la 2014-04-01 15:36:40 (ora Romaniei)
  • Salut Ciprian,am muscat-o din nou,(ca si anul trecut)dar pana la fraza:
    Noi metode eficiente pentru eliminarea fraudelor in concursurile YO (YO8WW)
    Mi-am zis: uite,pune lupu paznic la oi,hi !
    Abia atunci am realizat ca e totusi 1 Aprilie !
    Dar nu le da idei Ciprian,ca nu se stie.....
    In rest multumim pt.cei 10 ani de cand ne suporti !
    73
    yo5 ovm,geo

  • Postat de Popa D. - YO6FNN la 2014-04-01 16:12:10 (ora Romaniei)
  • Multumesc ! Chiar sunt singurul care am intrat in posesia acestui numar ? 73!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-04-01 16:17:47 (ora Romaniei)
  • Ciprian, fericiti radioamatorii romani pe care ii inzestrezi cu un sediu din cele mai moderne, o revista in care gasesti ce nici in QST nu apare. Romanii au talent! Mai ales la a-si alege sefii! Daca si sefii ne-ar alege pe noi, hehe...73!

  • Postat de Manciu Romeo - YO3IES la 2014-04-01 18:11:35 (ora Romaniei)
  • Cam miroase a PD1A

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2014-04-01 19:58:33 (ora Romaniei)
  • Felicitari Ciprian , m-am distrat ... am simtul umorului :)

  • Postat de ion - YO9CEB la 2014-04-01 21:05:14 (ora Romaniei)
  • Buna gluma Ciprian,ce vrei este 1 aprilie,fiecare ;PRICEPE" gluma cum il duce capul.Cred ca aceste minunate poze(fotografi)ar trebui puse la ;CASCADORI RASULUI; Inca o data FELICITARI.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-04-01 21:39:36 (ora Romaniei)
  • Buna gluma! Chiar un 1 Aprilie reusit! Din discutiile purtate cu multi dintre radioamatorii YO, am constatat ca exista vointa pentru a realiza revista dar nu exista decizie! adica nu exista recunoastere din partea actualei conduceri ca nu sunt in masura sa faca ceea ce cu surle si trambite au anuntat ca fac! Ce o fi asa greu sa recunosti ca nu poti?? !!Habar nu am! Dar "Felicitari" celor de gen xc&Co pentru revista!!Cum spunea un coleg "E totusi 1 Aprilie"!! 73!

  • Postat de Adrian - YO5PBG la 2014-04-01 22:46:09 (ora Romaniei)
  • Sunt sigur ca Elecraft a vazut un mare potential in radioamatorii romani, atat financiar cat si capacitatea de a vedea dincolo de Yaesu sau alte marci de care majoritatea au auzit.

  • Postat de Adrian - YO5PBG la 2014-04-01 22:48:39 (ora Romaniei)
  • P.S. cat despre cele 98 de pagini sterile daca privim titlurile... Sau 24 pagini de publicitate ce sa mai zic? :))

  • Postat de Adrian - YO5PBG la 2014-04-01 23:00:17 (ora Romaniei)
  • P.S.2 - @N2YO - acum ca m-am uitat mai atent peste titluri si poze mi-am dat seama ca esti genial. Ai reflectat f. bine situatia. Ba mai mult daca cei pe care i-ai "expus" nu-si dau seama de cat de penibili sunt inseamna ca o sa ramai cu la fel de multi prieteni :P

  • Postat de Liviu - YO4FNG la 2014-04-01 23:00:32 (ora Romaniei)
  • Ha Ha Ha, ce gluma buna !!

  • Postat de Silviu - YO8TK (yo8tk) la 2014-04-01 23:17:34 (ora Romaniei)
  • Buna pacaleala de 1 aprilie.Ar fi fost frumos sa fie adevarat.Din pacate mai este mult pana departe.
    Asadar, unii au fost asa de crunt loviti de soarta incat au devenit imuni la pacaleli de 1 aprilie.
    Felicitari Ciprian gluma e buna si e in ton cu realitatea actuala.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-04-02 09:02:23 (ora Romaniei)
  • A fost pacaleala dar, si mult adevar ! (vezi "metode de combatere a fraudelor...) Din pacate ,inca persista printre noi, cei care se cred inventatorii radioului (ce Marconi sau Popov )!
    Cit priveste revista, am mai spus-o, la o luna dupa ce cei care au distrus-o se retrag in "gaoacea" lor, ea o sa poata aparea fara nicio problema. 73 ! de yo8cln

  • Postat de Marin - YO6OAS la 2014-04-02 11:18:23 (ora Romaniei)
  • ...buna gluma ...73

  • Postat de cristian - YO3GLP la 2014-04-03 18:25:28 (ora Romaniei)
  • "Gluma" nu a fost buna deloc. De fapt, a fost una proasta.

  • Postat de Dan Costina - YO2MMO la 2014-04-04 15:26:08 (ora Romaniei)
  • Excelenta pacaleala de 1 aprilie, si, in acelasi timp, foarte elaborata. Felicitari! As dori sa atrag atentia asupra unui titlu din "revista" pe care nici unul din respectabilii comentatori nu l-au marcat in postarile lor, asa cum se cuvine:"Controversa la Adunarea generala: Trebuie sau nu ca ARRL sa se afilieze la FRR? (YO7BBE)". Tare asta, tare de tot! :))))))))))))))))))))))

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-04-04 21:49:53 (ora Romaniei)
  • Omul a vrut sa spuna ARR, nu fiti rai!

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-04-05 10:14:23 (ora Romaniei)
  • Om-ul despre care spui tu, a votat in necunostinta de cauza si a produs efecte juridice! Este obligatia domniei sale sa se documenteze temeinic inainte de a face o afirmatie! Pe parcursul sedintei a folosit de cel putin 3 ori ARRL in loc de ARR, acest lucru denota clar habarnismul in legatura cu subiectul in cauza. In acest caz, nu mai este vorba de o simpla greseala, este vorba de diletantism! Toate bune! 73!

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-04-05 15:10:39 (ora Romaniei)
  • De trei ori e mult, oricum a zis si ceva de "strangeri de gat" ceea ce nu e frumos. Imi retrag afirmatia din 04.04.2014 21:49:53. De votat insa au votat si multi altii, nu cred ca in necunostinta de cauza.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-04-05 15:29:27 (ora Romaniei)
  • Dan, atata timp cat sa votat fara sa se asculte "ambele parti" si doar avand la indemana "impresiile" si nu faptele, pot afirma, convins ca sa votat doar in necunostinta de cauza! Propun un subiect de analiza asupra caruia ar fi fost bine sa reflecteze toti cei care au votat in legatura cu ARR-ul: Daca FRR nu are alocati bani din buget pentru latura mai putin sportiva a radioamatorismului ci doar pentru performante sportive (asa cum se specifica in contractul cu MTS), de ce se supara, si se iau atitudini distructive, monopoliste, atunci cand, tot membrii ai FRR iau atitudine si realizeaza din fonduri private actiuni dedicate dezvoltarii radioamatorismului? Sunt sigur ca cativa judecatori vor fi incantati sa gandeasca in locul lor! In legatura cu subiectul YO7BBE, acesta reflecta ce putere are de a aduce o normalizare in FRR, are un votant, destinat sa acopere incompetenta!! O seara frumoasa! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Oli - YO5AMM la 2014-04-06 13:59:23 (ora Romaniei)
  • In timp ce citeam,am visat frumos cateva clipe.Tnx N2YO

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-04-06 21:24:03 (ora Romaniei)
  • @ YO9RIJ, Bine petrica, luna mai e cea mai placuta pentru intalniri datorita miresmei florilor de tei.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-04-07 20:16:16 (ora Romaniei)
  • @YO3JX, Totul e posibil! Desi, se vede de la o posta ca nu se doresc intalniri "de lucru" pentru normalizare! Sa avem rabdare! Vorba unui hatru "Daca dragoste nu e! Atunci facem!!! Hi! " 73! YO9RIJ Petrica

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Revista Radiocomunicatii si Radioamatorism reapare intr-o noua prezentare"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact