l
hamradioshop.ro
Articole > Activitati DX, trafic radio Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

Bangladesh 2013 - Impresii dupa expeditia S21ZBB

Nini Vasilescu YO3CCC

Draga Ovidiu dupa expediatia din 2012 din Brunei unde ati activat indicativul V84SMD, iata ca acum avem ocazia sa vorbim despre o alta deplasare a voastra in alt colt al lumii.

YO3CCC: Ma bucur ca am ocazia sa aflu amanunte de la ultima ta deplasare, impreuna cu Feri YO5OED, in Bangladesh. De unde a venit aceasta noua idee pentru a activa aceasta entitate?

YO9XC: La sfarsitul lunii mai Pino I8YGZ ne-a anuntat telefonic ca eu si Feri vom fi din nou membri intr-o noua expeditie in Bangladesh. La mijlocul lunii Iunie primim invitatie pe mail de la Antonio IZ8CCW si Gabriele I2VGW, de a fi din nou membri intr-o alta expeditie organizata de Mediterraneo DX Club, iar pana la intalnirea de la Friedricshafen sa dam un raspuns cu privire la participare. Dupa raspunsul nostru afirmativ, eu m-am deplasat la Friedricshafen unde m-am intalnit cu coliderul Gabriele si o parte din viitorii membrii ai expeditiei, unde am stabilit detalii despre aceasta.

YO3CCC: Banuiesc ca si de data aceasta ati reprezentat Federatia Romana de Radioamatorism in echipa Expeditiei internationale care a activat Bangladeshul?

YO9XC: Normal, ca membri ai unor cluburi afiliate FRR, am reprezentat federatia noastra si zicem noi cu success.

YO3CCC: Cand te-am condus la aeroport la ora 3 din noapte incotro ai plecat cu Feri YO5OED?

YO9XC: Impreuna cu Feri, cu o cursa privata si un zbor de 2 ore, am aterizat pe aeroportul Milano-Bergamo de unde ne-au preluat colegii italieni organizatori si am fost cazati la Hotel Pineta din Ari Busto Milano. Seara s-a organizat un dineu in cinstea membrilor expeditiei, unde in mod festiv s-a servit si un tort dedicat expeditiei.

YO3CCC: Cat a durat drumul din Italia pana la destinatie si cate escale ati efectuat?

YO9XC: A doua zi am decolat de pe aeroportul Milano-Malpensa intr-un zbor direct de 5 ore pana in Doha, capiatala Quatarului, unde s-a alaturat echipei Dima RA9USU. Dupa o asteptare de 3 ore ne-am inbarcat din nou intr-o alta cursa cu destinatia Dakka pentru alte 5 ore de zbor.

YO3CCC: Din cate persoane a fost alcatuita echipa?

YO9XC: Echipa a fost alcatuita din 24 de radioamatori reprezentand: Austria, Bangladesh, Belgia, Elvetia, Franta, Italia, Germania, Romania, Rusia, majoritatea avand la activ participarea si in alte expeditii internationale.

YO3CCC: Cat timp v-a luat ca sa montati echipamentele?

YO9XC: Dupa sosirea in tabara de cercetasi Mouchak Scouth Gazipur, unde am fost cazati, timp de aproape 2 zile, cu eforturi deosebite, toate cele 6 statii erau in eter.

YO3CCC: Cate legaturi ati efectuat?

YO9XC: Cu toate ca propagarea a fost ciudata, specifica zonei ecuatoriale, cu vegetatie de jungla, foarte bogata, am reusit sa inscriem in logul expeditiei 52.068 QSO-uri.

YO3CCC: Ati avut ceva probleme demne de semnalat?

YO9XC: Probleme deosebite nu au fost, insa adaptarea la fusul orar, conditiile zonei si hrana au creeat unele dificultati tuturor operatorilor.

YO3CCC: Cum a fost vremea cat ati stat acolo?

YO9XC: Vremea a fost frumoasa cu temperaturi de peste 30 de grade, ploi de scurta durata, care au influentat propagarea.

YO3CCC: Cat ati stat acolo?

YO9XC: Durata expeditiei a fost din 17 pana in data de 26 a lunii noiembrie 2013.

YO3CCC: Cu tantarii cum v-ati descurcat?

YO9XC: Tantarii au fost o problema pentru toti membri echipei, deoarece erau in numar foarte mare, in tot timpul zilei si a trebuit sa folosim in exces spray-uri, creme, iar camerele erau dotate cu plase antitantari, atat la ferestre cat si la paturi. Bineinteles ca inainte de plecare am trecut pe la Institutul Victor Babes din Bucuresti unde ne-am facut vaccinurile.

YO3CCC: Ce planuri de viitor ai? Se intrevede ceva la orizont, adica o noua deplasare?

YO9XC: Pe viitor atat eu cat si Feri ne propunem, ca la o noua invitatie din partea liderilor expeditiei, sa raspundem afirmativ si sa participam la o noua expeditie indiferent de loc.

YO3CCC: Daca da, unde si cand?

YO9XC: Probabil va fi in Madagascar, in perioada octombrie-noiembrie 2014.

YO3CCC: Cum v-au primit oamenii din Bangladesh?

YO9XC: Membrii echipei organizatorice ne-au oferit conditii de cazare si hrana dupa posibilitatile si traditiile lor, iar vizita in capitala ne-a dezvaluit realitatea nivelului de trai al locuitorilor de aici, cu discrepante foarte mari.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici.

Articolul despre plecarea in Bangladesh poate fi vazut aici.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 26-11-2014

5583

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact