Trap vertical Hustler 5BTV

Antene HF/VHF/UHF/SHF, piloni, analiza, proiectare, constructie, impamantare, feederi...
yo3iul
Mesaje: 21
Membru din: Dum Sep 28, 2014 3:23 pm
Contact:

Re: Trap vertical Hustler 5BTV

Mesajde yo3iul » Dum Iul 02, 2017 1:38 pm

@yo4hgx, aceste trapuri (L//C) au o rezistenta mare la frecventa de rezonanta in curent alternativ iar pentru masuratori corecte este nevoie de adaptarea cu VNVA-ul.
Autorul a facut aceasta adaptare cu 1:9 dar tot el recunoaste ca atunci cand trapul este montat pe antena, caracteristicile sunt diferite.

73,
Christian
Cine cumpara ieftin, cumpara de doua ori!

yo4hgx
Mesaje: 197
Membru din: Sâm Iun 12, 2010 3:02 am
Contact:

Re: Trap vertical Hustler 5BTV

Mesajde yo4hgx » Dum Iul 02, 2017 7:29 pm

@yo3iul - nu cred ca adaptarea in sine este problema aici ci faptul ca, datorita configuratiei trapurilor de acest tip si a componentelor sale, in special cea a capacitorului, cablurile de la aparatele de masura (miniVNA, spectru, osciloscop, etc.) sau chiar elementele de adaptare gen trafuri, bobine, etc. din proximitate altereaza frecventa de rezonanta, cred ca pur si simplu aceasta nu poate fi masurata cu exactitate. Cel putin nu in mod direct... sau poate ma insel.

Probabil varianta trapurilor "simple", din coaxial sau L-C(clasic) sunt mult mai putin expuse acestui fenomen.

YO3AOE
Mesaje: 795
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Trap vertical Hustler 5BTV

Mesajde YO3AOE » Lun Iul 17, 2017 10:47 am

Ma bag si eu ca musca-n lapte,dar cine stie?,poate fi de ajutor: acum citiva ani buni de zile,am reusit sa acordez suficient de precis pe 145 MHz un dipol bucla inchisa de la o antena Yagi-Ouda cu noua elemente pentru banda de doi metri.Treaba asta am facut-o cu ajutorul unui grid-dip-metru industrial polonez destul de modest,dar cu bune rezultate.Imi inchipui ca daca la un factor de calitate ca si cel prezentat de acea bucla s-a putut masura cu un virf de cadere destul de accentuat,la acele trapuri n-ar trebui sa fie nici o problema,mai ales la un cuplaj mutual cit mai slab la care mai apare o indicatie decelabila...


Înapoi la “Antene”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator