Editor de log CABRILLO

Calculatorul folosit la statia radio, sisteme de operare, programe de log, site-uri utile, constructii de pagini web...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 634
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Editor de log CABRILLO

Mesajde YO4BKM » Sâm Iun 03, 2017 4:02 pm

In prezent sunt folosite multe versiuni de editor de log CABRILLO. Multe din ele nu respecta integral formatul CABRILLO, o analiza a lor am facut-o in http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=744, complicand realizarea unui soft de evaluare a logurilor. Exista la noi competitii precum CN US cu un mod mai particular de formare a controlului pentru care configurarea editoarelor consacrate este pentru multi o taina (combinarea de coduri seriale cu coduri stafeta). Sunt competitii precum cupele unde, dupa un obicei vechi, se cere doar categoria de participare definita in regulament (A, B, C, D etc) pe cand editoarele moderne nu mai folosesc acest lucru, producand confuzii sau chiar discutii tepoase intre participant si organizatorul de concurs. De exemplu la o cupa care se desfasoara pe o singura banda sunt definite categoriile A pentru statii individuale, B pentru echipe, C pentru statii din judetul organizatorului iar editorul de log folosit are doar rubricile CATEGORY-OPERATOR, CATEGORY-POWER, CATEGORY-BAND sau altele, care nu pot defini toate categoriile organizatorului. Softul de evaluare-arbitrare se face dupa regulamentul cupei, deci va ignora orice categorie in afara de cea care ar trebui notata sub forma, de exemplu, CATEGORY: A sau CATEGORY: B s.a.m.d, ceea ce duce la respingerea multor loguri si refacerea lor, adesea de organizatorii de concursuri.
Pentru a evita astfel de situatii am realizat un editor de log in format CABRILLO care se poate folosi pentru orice fel de competitii interne sau straine. Foarte simplu de configurat, cu mesajele in limba romana, editorul permite generarea logului fie ON-LINE, fie OFF-LINE. Indiferent cum este configurat el semnaleaza erori precum neincadrarea in timpul etapei, legaturi duble, format incorect al datelor introduse chiar inainte de a fi preluate in log. La lucrul ON-LINE operatorul nu trebuie sa tasteze decat indicativul corespondentului, codul sau numeric si de zona si, daca se modifica, banda si modul de lucru. La lucrul OFF-LINE unde operatorul trebuie sa introduca si timpul la care este realizat QSO-ul nu trebuie sa se tasteze decat atatea cifre cate difera de timpul preluat anterior, accelerand astfel tastarea.
Editorul pe care il ofer permite salvarea logurilor ca fisier cbr cu numele CALL CONTEST NAME YEAR, reincarcarea logurilor salvate deja pentru continuare sau rescriere (in cazul altor editii), mai sunt si alte facilitati.
Pentru cine doreste sa-l probeze i-l pot trimite in format arhivat impreuna cu un set de instructiuni numai pe adrese yahoo (singurele care permit vehicularea de fisiere executabile, chiar daca sunt arhivate) daca imi scrie pe adresa oproescu.gheorghe@yahoo.com
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 634
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Editor de log CABRILLO

Mesajde YO4BKM » Mar Iun 06, 2017 9:48 am

La adresa http://www.radioamator.ro/contest/softw ... BRILLO.rar (TNX N2YO!) se poate descarca o arhiva cu aplicatia de editat loguri CABRILLO. A fost testata de cativa amici dar cred ca are nevoie de mai multe testari in conditii cat mai diverse. De aceea o consider ca fiind o aplicatie in „rodaj” pentru care orice observatie va fi importanta si va fi preluata intr-o forma finala cat mai apropiata de cerintele fiecaruia. Daca unele propuneri vizeaza laturi strict personale voi face completarile sau corectiile respective, va rezulta o aplicatie personalizata si o voi expedia direct solicitantului daca are o adresa pa yahoo. Daca propunerile sunt general valabile le voi aduna o vreme, dupa care le voi prelua intr-o forma finala a aplicatiei care va fi distrubuita intr-un mod asemanator cu cel de acum. Propunerile pot fi facute fie pe forum, fie pe adresa mea de e-mail oproescu.gheorghe@yahoo.com.
Aplicatia editeaza un log CABRILLO dupa toate standardele, inclusiv cu particularitatile YO la setarea headerului, in special a categoriei de participare. Arhiva pe care o veti descarca contine si o descriere detaliata a particularitatilor si a modului de lucru. Am rulat aplicatia pe multe sisteme de operare, de la XP la Windows 10.
Multe sisteme de operare emit un averstisment la descarcarea acestei aplicatii deoarece o sesizeaza ca pe ceva necunoscut, fata de care se manifesta reticienta. Ignorati aceste avertismente, in calculatorul meu pe GoogleChrome acest lucru se face apeland butonul „keep” care apare in mesajul de avertisment, pe MozillaFirefox astfel de mesaje nu apar si se descarca direct.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO5VAE
Mesaje: 218
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Editor de log CABRILLO

Mesajde YO5VAE » Joi Iun 08, 2017 9:24 am

Mutumim Tavi. Softul e mai mult decat binevenit. Cu prima ocazie o sa ii fac un test.
73 de YO5VAE - Edy


Înapoi la “Internet, software si calculatoare”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator