CONCURSURI FRR 2018

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo5ajr
Mesaje: 642
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

CONCURSURI FRR 2018

Mesajde yo5ajr » Vin Noi 10, 2017 3:35 pm

Prn bunavointa SG Marius a aparut calendarul competitional organizat de FRR pe 2018. Contine atat competitiile interne cat si cele externe (bagate de seama de FRR) Un punct care pe mine doare, schimbarea denumirii YODX HF CW in: "Campionatul National Unde Scurte - Multiband". Acest frumos concurs care a inceput sa castige popularitate si incepea sa devina emblematic pentru YO, acum este facuta varza si regulamentul iar titlu nu mai este "International". In acest timp tarile europene, majoritatea pastreaza concursurile tarii lor ca de ex. OKOM DX HF CW Contest care se desfasoara in acest week end. Ce sa mai zici? Bravos "Marius & COmpani" ati reusit sa omorati un contest frumos care era sa devina chiar traditional, si asta fara nic-o consultare a radioamatorilor afiliati sau nu la FRR. Dar nu va invidiez...in lumea de apoi inaintasii nostri ca regretatul YO3AC, YO4HW si altii va vor lua in suturi.
73 de Miki

YO3JW
Mesaje: 495
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CONCURSURI FRR 2018

Mesajde YO3JW » Vin Noi 10, 2017 4:02 pm

Miky
Din cate imi aduc eu aminte aceasta denumire a aparut in urma cu multi ani. Sub aceasta denumire este prinsa in calendarul care se depune a forul superior.
Tot din cate imi aduc aminte denumirea de YO DX HF Contest este pastrata pe plan international si pe diplomele eliberate se trece aceasta denumire.
Pe vremuri, pe cand eram inca la scoala, aveam o profa, care atunci cand aveam probleme cu memoria, ne recomanda lecitina.
Sa fi sanatos Miky!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 687
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CONCURSURI FRR 2018

Mesajde YO4BKM » Vin Noi 10, 2017 6:21 pm

Cele două denumiri sut, de fapt, cele două pălării ale aceleiași ... FRR, depinde unde le poartă, pe bulevardele străinătății sau pe ulițele mioritice și ascund o manevră perfidă. Deoarece radioamatorii străini nu sunt legitimați la cluburi sportive, deci nici la FRR, ei nu pot fi evaluați după criteriile pseudosportive ale FRR, bruma de autoritate a FRR nu se întinde pe tot globul. Iar criteriile FRR sunt abuzive și ilegale din moment ce, prin obligativitatea legitimării la FRR pe lângă legitimarea la club, încalcă legea sportului https://lege5.ro/Gratuit/gi3dmnru/legea ... nr-69-2000 care la art. 13 (ghinion!) alin. 3 prevede obligativitatea legitimării la un club sportiv pentru a participa la competiții, iar federațiile nu au alt rol - pe această linie - decât de a ține evidența legitimărilor și transferărilor, alin. 4. Constat că autoritatea FRR este atât de palidă în YO încât nici să țină evidența sportivilor legitimați în cluburi nu este în stare. Mai mult, încalcă și propriul statut la art.15, 18 și 28 unde nu se permite ca persoanele fizice să fie membre ale FRR.
Așadar, pentru ca radioamatorii străini să apară în clasamentele oficiale ale competiției (ar fi culmea să fie scoși din listele oficiale numai pentru că nu sunt membri legitimați la FRR), concursul trebuie să se numească YO DX HF Contest, adică o întrecere radioamatoricească precum multe altele, nu neapărat sportivă, cu competitori imposibil de aliniat la constrângerile abuzive ale „sportivior” care conduc FRR. Dar, pentru a scoate din liste, inclusiv din dreptul de a primi trofee sportive, pe „indisciplinații” din YO care sunt legitimați la cluburi sportive afiliate la FRR dar nu suportă din diferite motive (mai mult de factură morală, nu din sărăcie) să fie părtași la abuzul legitimării la FRR (a se vedea restricțiile privind categoriile de participare introduse de anul acesta), pentru români competiția se numește Campionat Național, ca să poată acorda titluri de campion, dar numai dacă sportivul are dublă legitimare. „Găselnița” cu categoria „open” care nu acordă trofee ar trebui aplicată numai celor care nu sunt legitimați la cluburi afiliate la FRR, nu să dea în cap celor care respectă legea sportului și statutul FRR. Comparând cu alte sporturi (s-a mai comentat aici acest lucru), există campionate internaționale ale Romîniei unde campion al României poate fi și un participant străin. Numai că la aceste campionate participă sportivi străini adevărați, legitimați la cluburi sportive din țările lor, ceea ce nu este posibil la radioamatorism.
Întrebare: ce medicament trebuie adiministrat în caz de probleme cu logica? Concret, cum poate fi găsite conexiunile logice între legea sortului (privitor la atribuțiile federațiilor), statutul FRR pe de o parte și regulamentul YO DX HF pe de altă parte? Cred că ar putea da un răspuns Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, se poate apela la http://cncd.org.ro/contact. Pentru că ce face FRR nerespectând legea și statutul este o discriminare instituționalizată, deci cu atât mai gravă.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 642
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: CONCURSURI FRR 2018

Mesajde yo5ajr » Vin Noi 10, 2017 10:34 pm

Pit - refuz lecitina. Neuronii mei sunt intr-adevar in varsta dar nici-o data obositi. Nu inteleg de ce aperi DUPLICITATEA? In subconstinetul tuturor radioamatorilor care au indragit acest concurs a intrat ca YODX HF. Regulamentul care a fost si a functionat, acum e varza. Din frica ca participarea YO va fi mic ca numar, au obligat pe toti din YO sa faca toate benzile samd. Pit - nu mai sustine si apara o cauza pierduta in mod rusinos. Adevarul nu poate de mai multe feluri, doar una singura si accepta asta cu curaj. De altfel de cand FRR cu putin timp inainte a incalcat propriul Statut a incalcat chiar si Constitutia, a incalcat bruma de bun simt cand acea Petitie care a cuprins aproape toate minusurile, minusuri care apar aproape zilnic sub forme fragmentate la postari, probleme nici-o data rezolvate sau luate in seama - pentru acea faradelege, printre altele disparitia acelui Petitie din chiar cabinetul Ministrului MTS de atunci, D.na Gabriela Szabo, in mod misterios, de si aveam confirmare de primire - inainte de a expira perioada de gratie, cei raspunzatori vor raspunde. Tavi - multumesc de integritatea Ta morala. Sunt multi care gandesc asa dar....TAC, iar "Ca sa dainuie nedreptatea, este suficient ca oamenii cumsecade sa taca!" (Citat in felul meu) 73 de Miki

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 687
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CONCURSURI FRR 2018

Mesajde YO4BKM » Sâm Noi 11, 2017 9:34 am

Miki, mulțumesc pentru comentariu.
Ce ai citat din memorie este un fapt real și nu este ceva descoperit de ieri, de azi.
Citatul aprține lui Edmund Burke care a spus „The only thing necessary for the triumph of the evill is for good men to do nothing” și nu a făcut-o ca o simplă joacă, a avut destule exemple într-o epocă în care se confruntau sălbatic noile relații sociale generate de progresul tehnic și economic cu absolutismul monarhic medieval văzut drept cauza tuturor relelor care se mențineau și prin neimplicarea acelor „good men”.
Edmund Burke s-a născut la Dublin în 1730 (după unii în 1729). A fost om politic, autor de lucrări de estetică, filosofie, istorie etc, filosof, orator, teoritician politic. În 1750 se mută la Londra și devine membru al Camerei Comunelor din partea partidului Whig (adept al monarhiei constituționale și adversar al absolutismului monarhic). A murit în 1797.
Citatul apare ca motto în filmul în două serii (făcut după Mein Kampf) cu titlul „Hitler, the rise of evil, Hitler sau ascensiunea răului” al lui Robert Carlyle, câștigător al premiilor EMMY 2003 pentru scenografie și montaj. Faptul că un citat vechi de secole a fost ales ca motto la un film din zilele noastre arată multe. Nihil sub sole novum.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori