Rezultatele la CN US SSB

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 664
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Rezultatele la CN US SSB

Mesajde YO4BKM » Sâm Noi 11, 2017 6:29 pm

Pe hamradio.ro http://www.hamradio.ro/Comunicate/1011201701 au aparut clasamentele (provizorii) ale CN US SSB etapele din octombrie curent. Tot pe hamradio.ro http://www.hamradio.ro/concursuri/campi ... nal-us-ssb se află regulamentul acestui concurs.
Poate cineva să lămurească deosebirile între regulament și clasamente? Iată ce am observat:
1. Categoriile din regulament sunt definite astfel
A. Seniori individual – operatori cu vârsta peste 18 ani împliniți;
B. Juniori individual – operatori cu vârsta pana la 18 ani împliniți la data ultimei etape de concurs
C. Echipe formate din 2 operatori; în mod obligatoriu ambii membri ai echipei vor fi legitimați la
același club afiliat FRR;
D. QRP – indiferent de vârsta / clasa de autorizare, maxim 10W input – 5W out
E. Receptori
pe când în listele cu clasamentele apar categoriile
A. Seniori categorie putere mare
B. Seniori categorie putere redusă
C. Juniori
D. Echipe
Log Control
2. În regulament se precizează că se acordă trofee la fiecare categorie, după care împărțire? Clasamentele nu respectă regulamentul? Nici viceversa?
3. În listele cu clasamentele nu apar arbitrii. Cine le-a întocmit?
4. În tot regulamentul nu se spune absolut nimic despre obligativitatea legitimării la FRR. Apare o singură precizare, la art. X, respectiv Logurile vor menționa în mod obligatoriu structurile afiliate FRR din care fac parte operatorul sau operatorii, după caz.
5. Am participat la competiție, numai în prima zi și asta cu greu deoarece am avut o defecțiune la sursa de alimentare, am lucrat cu acumulatorul de pe autoturism, până la ziua a doua nu am putut să o repar. Am trimis logul, am primit confirmarea de primire, le am arhivate. Conform art. X din regulament am precizat că aparțin de YO4KAK (CSR Brăila) ca membru legitimat. Am aflat ulterior că a fost verificată telefonic această calitate a mea.
6. În listele cu clasamentele nu apare și indicativul meu. Să fie pentru că nu am legitimație FRR? Chiar dacă în regulament nu se cere acest lucru (așa cum se cere în regulamentul YO DX HF) și se precizează doar legitimarea la structuri afiliate FRR? Să acționeze și reguli nedate publicității? Nu este de mirare la FRR.
7. Nu voi contesta acest lucru la FRR contra taxei de 50 de lei, cum zice regulamentul, nu merită să mergi la Papă pentru un conflict cu clerul catolic, spune un proverb mai vechi, voi depune sesizare direct la Consiliul National pentru Combaterea Discriminării.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 664
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Rezultatele la CN US SSB

Mesajde YO4BKM » Mar Noi 14, 2017 10:11 am

@Miki, referitor la ultima ta postare pe subiectul MEMORIAL YO3APG (este vorba de o anumită listă ce va fi făcută de FRR) vin cu completări pe acest topic, din respect pentru memoria celui omagiat care, cu bunele și relele sale, deseori criticate, a depus eforturi să meargă FRR mai bine ca acum. Și nu trebuie legat de harababura și nepăsarea care există acum, chiar și în cazul memorialului.
Să se facă o listă cu membrii de onoare ai FRR nu este complicat și veteranii știu de ce. Până în 1990 nu puteai fi radioamator fără să faci parte din vreun radioclub afiliat FRR, cum erau de fapt toate. Iar arhiva ANCOM există, de acolo se poate afla de când are fiecare radioamator certificatul și autorizația și, dacă datează dinainte de 1990, sigur era încadrat în structuri afiliate la FRR. În concluzie, o lista a „veteranilor” nu este greu de făcut dacă cele două autorități se înhamă la aceeași căruță destul de ușoară. Ce s-a întâmplat după 1990 este mai greu de gestionat, dar tot se poate rezolva. Dacă se vrea. Dar mă îndoiesc să se vrea, iată niște exemple evidente chiar și pe întuneric:
1. Regulamentul CN US SSB din octombrie 2017, postat la http://www.hamradio.ro/concursuri/campi ... nal-us-ssb este semnat de Președintele comisiei de unde scurte, Ovidiu ORZA YO2DFA. Care de peste doi ani nu mai păstorește pe acest teren. Oare cine o fi acualul președinte? Așa, din propriul său orgoliu, chiar nu este interesat ca lumea să îl cunoască? O fi vreun secret de stat de importanță deosebită? O fi și aici mâna „serviciilor”?
2. Nu se gândește nimeni serios că FRR dispune de un buget alcătuit din bani publici, sunt persoane plătite să facă treaba bine și corect? Și dacă acești „prominenți” invoca motive că banii sunt prea puțini, de ce se mai chinuie și nu lasă locul altora mai cu chef de treabă? Dar nici vorbă, se țin cu ghearele și cu dinții de scaunele lor, oare numai așa, din spirit de sacrificiu? Dacă este așa, voi începe să pun deoparte orice lucru pe care îl am de aruncat din gospodărie și conține ceva bronz în el. Puteți conta pe mine!
3. La http://www.hamradio.ro/comisii se găsesc doar câteva comisii, unele incomplete, nimic despre unde scurte, atașez copie ecran. Bazat pe acesată informație am contestat pe lângă YO2DFA (președintele încă oficial) faptul că în cazul meu nu s-a respectat regulamentul la CN US SSB 2017, îmi pare rău de gafă, mi-a răspuns că nu poartă nicio vină. A făcut în locul meu gestul de a transmite petiția mea la YO3APJ responsabilul (acoperit) cu U.S, YO3CZW secretarul general al FRR, YO9HG arbitrul concursului (crede Domnia Sa, din liste nu se poate afla nimic), YO3GW responsabil cu site-urile F.R.R, TNX! Dacă trimiteam eu petiția mă așteptam să nu primesc răspuns, dar să fie ignorat chiar și mesajul unui fost președinte de comisie și membru al CA al FRR?
4. Mai există un motiv - subiectiv - ca o astfel de listă să nu fie ușor de făcut. Imi amintesc cum s-a înființat OTC, clubul veteranilor, cu decenii în urmă. Condiția de a deveni membru OTC era ca radioamatorul să aibe minim 25 de ani vechime la data constituirii clubului. Eu o aveam, am trimis copie după autorizație și am fost cooptat, am primit certificatul. Dar îmi mai amintesc că atunci au încercat să se strecoare prin diferite subterfugii și din cei mai „verzi”, invocând pe forum diferite motive care avantajau individual: ba că trebuie redusă vechimea la 20 de ani sau mai puțin, ba că un an de șefie în structuri FRR să conteze nu știu câți ani vechime convenționala etc. Iată de ce există un risc major ca onoarea care trebuie atribuită pe criterii „de onoare” să fie întinată cu orgolii. Deci, mai bine NU!
Îți confirm dr Miki că șefii din FRR citesc acest forum, cum spunea Ghiță Pristanda, „ca pe Evanghelie”. Am mai multe dovezi, o arăt pe cea mai nevinovată. Când s-a desfășurat anul trecut exercițiul ratat cu supravegherea aeriană în caz de situații de urgență evenimentul a fost anunțat apoi dezbătut pe acest forum unde eu am arătat că exercițiului i-au lipsit datele tehnice ale transmisiilor și planul de zbor, obligatoriu la orice misiune aeriană, plus că la YO3KAA nu a fost nimeni prezent. Faptul că aceste observații au fost citite s-a văzut la repetarea execițiului (oare de a fost repetat?) când s-a postat tot aici un comunicat din partea FRR cu datele tehnice ale transmisiei radio și planul de zbor iar la YO3KAA s-a asigurat permanența care a lipsit la prima încercare.
Încurcate sunt căile ... și mare este grădina ...
73!
Fişiere ataşate
Comisii.png
Comisiile FRR în 14 nov. A.D. 2017
Comisii.png (16.88 KiB) Vizualizat de 1822 ori
Ultima oară modificat Mar Noi 14, 2017 2:13 pm de către YO4BKM, modificat 1 dată în total.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 887
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Rezultatele la CN US SSB

Mesajde YO6EX » Mar Noi 14, 2017 10:51 am

Eu am renuntat de mult de a mai spune ceva despre (ne)activitatea FRR.
Acum cateva zile ministrul MTS a declarat intr-un interviu
ca incepand cu 2018 se vor finanta numai federatiile olimpice dar numa proiecte cu rezultate.
Curand vom vedea cum va sta si FRR cu proiectele si rezultatele ...

yo5ajr
Mesaje: 635
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Rezultatele la CN US SSB

Mesajde yo5ajr » Mar Noi 14, 2017 11:41 am

Mi degraba NU vom vedea nimic draga Sica. Ori cum - sunt hotarat ca la "Brexit" sa sting eu, ultimul (din caposenie doar) lumina opaitului la iesirea din "catacombele daramate" al FRR. 73 de Miki :mrgreen:

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 664
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Rezultatele la CN US SSB

Mesajde YO4BKM » Mar Noi 14, 2017 2:08 pm

DR OM Sică, YO6EX, cu toată lehamitea lesne de înțeles la care conduce de multe ori (ne)activitatea îndelungată a unei autorități bugetare, nu ar trebui uitat ce spunea Edmund Burke acum peste două secole și jumătate în urmă, „The only thing necessary for the triumph of the evil is for good men to do nothing”.
Pe de altă parte studii recente privind psihologia socială (Efectul Dunning-Kruger, un articol pe această temă mi-a fost semnalat de 4X1AD, TNX, este fantastic, se poate cerceta în limba română la https://destepti.ro/efectul-dunning-kru ... aapreciaza) în politică, admistrație, oriunde, arată clar de ce conduc incapabilii. O formulare umoristică a acestui fenomen, numit principiul lui Peter, arată că în orice ierarhie fiecare angajat este promovat până la nivelul lui maxim de incompetenţă.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori