Aplicatie universala pentru arbitrare

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 687
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Aplicatie universala pentru arbitrare

Mesajde YO4BKM » Mar Dec 26, 2017 9:53 pm

Buna seara (la ora la care scriu)!

Pentru organizatorii de concursuri pun la dispozitie o aplicatie universala care se poate seta pe oricare concurs existent sau propus ca noutate. Pot trimite aplicatia ahivata daca primesc o solicitare pe adresa oproescu.gheorghe@yahoo.com iar doritorii sa-mi ofere o adresa de raspuns tot pe @yahoo.com. Iata noutatile acestei aplicatii:
1. Permite setarea etapelor privind numarul lor (maximum 8), datele, orele, modurile de lucru si benzile fiecareia.
2. Permite setarea categoriilor de participare (clasificare) atat in modul nostru obisnuit (pe un singur caracter A, B, C etc) dar si pe modurile formatului CABRILLO 3 (de exemplu CATEGORY-OPERATOR: MULTI_OP, CATEGORY-MODE: SSB etc). Deoarece inca nu exista la noi un regulament cadru care sa oblige la folosirea numai a modurilor formatului CABRILLO 3 (de exemplu exista categorii care vizeaza anumite zone care contin fie judetul fie vrun cod special) prioritara ramane evaluarea dupa un singur caracter (A, B, C, D etc), care va trebui mentinuta si in viitoarele regulamente.
3. Permite setarea punctelor acordate de oricare statie YO, de statii speciale sau de statii aflate in judete special desemnate (maxim 44 de judete sau zone) pe diferite moduri de lucru.
4. Permite setarea multiplicatorului acordat de oricare judet sau numai de anumiet judete, statii speciale etc (maxim 44 de judete sau zone).
5. Permite compensarea punctelor si multiplicatorului in cazuri defavorabile care devin handicap pentru unii participanti. De exemplu, daca exista statii speciale care acorda puncte sau multiplicator in mod diferit (punctaj sporit) fata de alte statii si aceste statii speciale nu se incadreaza intr-o categorie speciala de clasificare, atunci ele sunt defavorizate de restul statiilor prin aceea ca ele dau puncte valoroase oricarei alte statii (obisnuite sau speciale) dar fiecare din ele nu poate primi acelasi lucru de la propria statie. Din acest motiv organizatorul poate seta optiunea ca statiile speciale sa primeasca in compensare ce nu pot primi in concurs, adica diferenta dintre ce acorda ele si ce acorda statiile obisnuite, o singura data pe etapa si mod de lucru. Compensarea poate fi setata si daca statiile speciale formeaza o categorie aparte deoarece clasamentul respectivei categorii nu va fi afectat in privinta ordinii din lista. Compensarea este de ajutor cand o anumita competitie, chiar daca face clasament distinct pentru statiile speciale, acorda totusi un singur trofeu celei care a obtinut scorul cel mai mare dintre toti participantii.
6. Este insotita de un buton gen HELP pentru explicatii detaliate.

Fie ca anul care se schimba peste cateva zile sa fie anul schimbarilor in mai bine si pentru noi! Va doresc sanatate, alaturi de cei dragi si sa ne reintalnim cu bine si in anul care va veni!

72, 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO5VAE
Mesaje: 223
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Aplicatie universala pentru arbitrare

Mesajde YO5VAE » Mar Dec 26, 2017 11:38 pm

Salut Tavi si felicitari! Consider binevenita o aplicatie de genul.
Totusi, din cate am observat, nu suporta fisierele de tip .edi, folosite de obicei in UUS. Sau ma indoiesc?
Succes in continuare si La Multi Ani!
73 de YO5VAE - Edy

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 687
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Aplicatie universala pentru arbitrare

Mesajde YO4BKM » Mie Dec 27, 2017 6:10 pm

Buna Edy,
Asa este, suporta numai loguri CABRILLO. Urmeaza si versiunea cu loguri EDI, numai ca aici este putin mai greu. Formatul EDI este mult mai pretentios si permite mult mai multe variante in diversificarea concursurilor decat CABRILLO, are totusi avantajul ca fiecare log este monobanda, dar si dezavantajul ca pentru cine trimite mai multe loguri pe mai multe benzi acestea trebuie concatenate virtual (eventual virtuos, HI!), asa cum am facut la YO DX UUS unde nici clasamentul nu se facea pe benzi ci pe grupe de frecvente si imi amintesc cat de mult m-a chinuit. Plus diversitatea de multiplicatori (statii, careuri mari, entitati etc dar care probabil ca la concursurile YO nu vor apare in concursuri).
Un alt motiv care m-a facut sa las mai tarziu formatul EDI a fost diferenta dintre cele peste 50 de competitii pe unde scurte si cele mai putin de 15 competitii pe UUS aflate pe calendarul acestui forum.
Adaug o pagina ecran cu aplicatia asa cum arata ea inainte de a fi lansata in executie, cu un exemplu pur ipotetic, sa observa setarile pe care le face operatorul. Cu click pe imagine se poate vedea totul foarte clar. Setarile raman salvate pana la modificarea lor.

73!
Fişiere ataşate
Exemplul 1.jpg
Pagina de start
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori