Anunturi ref condensatoare variabile

Vanzatori/cumparatori care au dat ţepe, comentarii apreciative sau critice la tranzactiile efectuate, avertismente pentru potenetiale ţepe...
Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 518
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Anunturi ref condensatoare variabile

Mesajde yo3gh » Mie Mai 09, 2018 10:29 pm

Buna seara, pentru cei care pun anunturi la vanzare cu condensatoare variabile. Va rog indicati distanta intre placutele rotor si stator, acelea care formeaza condensatorul nu distanta intre placute ale statorului sau rotorului care nu este relevanta , desi o dimensiune de 2 mm intre placile statorului sau rotorului din anunt ma duce la alt rezultat, la o valoare de 1 mm intre placile corecte ale condensatorului in cazul in care e centrat bine :))))) Banuiesc ca intelegeti la ce ma refer ;))
Cu drag , 73 !

YO8CDQ
Mesaje: 15
Membru din: Lun Iun 21, 2010 2:00 am
Contact:

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Mesajde YO8CDQ » Joi Mai 10, 2018 8:58 am

Nu este suficienta distanta intre placute sa fie mai mare. Dar ce te faci cu axul rotorului, fata de placutele statorului ?. Asa ma apuc si scot placute din rotor si din stator si gata spun ca am condensator pentru tancul final. Deci mare atentie si la acest amanunt, deoarece produce pliciuri. O mare atentie trebuie acordata contactului de la capatul axului rotorului, acolo se produc multe neplaceri.


Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 518
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Mesajde yo3gh » Joi Mai 17, 2018 12:00 pm

Buna ziua, interesanta remarca. Am avut aceeasi discutie acum 2 ani intr-un targ al radioamatorilor cu un proeten foate bun. Nu mai am cu cine sa ma consult acum ( dl Pruteanu D-zeu sa il ierte nu mai este , l-am cunoscut personal ). Ambele denumiri ne duc cu gandul la acelasi lucru , la fel si definitiile si ele multe la nunar in diverse dictionare. “Demultiplicator” este un dispozitiv utilizat ptr reducerea vitezei, in zona angrenajelor mecanice . industria auto, etc.. “Reductor” ca definitie este un dispozitiv care reduce viteza unei marimi fizice intr-un sistem, de obicei tehnic. Termen mult folosit in domeniul fluidelor , ptr reducerea presiunii , vitezei... dar nu numai. Il mai folosesc multi , nu stiu cat de corect, cand realizeaza o piesa “adaptoare” ptr dispozitive mecanice. E clar ca poate primul termen e mai aproape de ceea ce vrem sa aratam acum, desi cred ca intelegem ce se doreste sa se descrie in ambele cazuri . My 2 cents.
Dan yo3gh

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 866
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Mesajde YO6EX » Joi Mai 17, 2018 1:01 pm

De cand ma stiu radioamator s-a folosit denumirea de "demultiplicator". De-multiplica o rotatie, cazul condesatoarelor variabile.
Doar recent (2-3 ani) a aparut denumirea de reductor, de la unii vanzatori ne-radioamatori.
Ai dreptate in ce priveste utilizarea termenului de reductor.
73
YO6EXÎnapoi la “Mica publicitate - comentarii referitoare la tranzactii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator