Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 471
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde yo3fhm » Sâm Iun 30, 2018 11:40 pm

Nu stiu daca ati vazut aceasta Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ... 322/14.06.2018 !!!
Sursa:
http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/AtachInt/H322_18.pdf
... pentru ca daca ati fi vazut-o si daca lumea ar fi fost informata, ar fi trebuit ca pana acum sa vedem ceva reactii !!
ATENTIE! Nu este un proiect, ci este o HOTARARE DEFINITIVA !!!

Chiar vreti sa fim taxati ca niste iobagi pe mosie ?!
De maine, 01.07.2018, ar trebui sa platim pentru parcare in centrul Capitalei si in zonele adiacente, intre 2.5 ron/ora si pana la 10 ron/ora !! V-ati gandit ce inseamna asta ?!
Intre 400 si 1600 RON/luna !!!
V-ar conveni sa rupeti banii astia din bugetul familiei, sau cel personal ?!

Ah, si ca sa fie totul complet, se mai precizeaza ca automobilele care vor parca in alte parti in afara parcarilor aprobate, vor fi ridicate sau blocate. Iar taxa de deblocare, 200 lei !!!
" Tariful pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor este de 200 de lei. "

Puteti sa cititi documentele din sursele mai jos citate si supuneti atentiei publice, aratand ca decizia CGMB a fost luata in cea mai deplina liniste, ca sa nu se agite spiritele si cetatenii sa fie surprinsi si luati ca din oala !!! Si totul a fost facut cu buna stiinta, proiectul acestei hotarari care ne va frige buzunarele, fiind acoperit prin Planului Integrat de Calitate a Aerului in Municipiul Bucuresti (PICA) - o alta manevra a unora care doresc sa interzica circulatia automobilelor care au motorizare inferioara normelor Euro5 !!!

SURSE:
1. Site-ul Primariei Municipiului Bucuresti, sectiunea "Acte interne" :
http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/acte_int/afisint.php?f=38272
NOTA: Acolo gasiti atat hotararea propriu-zisa, cat si anexa insotitoare.
2. Pagina de Facebook a Primariei Municipiului Bucuresti :
https://www.facebook.com/PMBucuresti/
respectiv:
https://www.facebook.com/PMBucuresti/photos/pb.750349898436390.-2207520000.1530380998./1138208612983848/?type=3&theater
3. Stire Mediafax :
http://www.mediafax.ro/social/de-la-1-iulie-intra-in-vigoare-tarifele-majorate-pe-locurile-de-parcare-din-capitala-taxa-este-de-10-lei-ora-in-zona-centrala-17325048
NOTA: Singura diferenta e ca MediaFax a gresit scriind ca e vorba de un proiect, si nu de o hotarare definitiva.


Va reproduc mai jos si textul de pe pagina de Facebook a PMB:
#trafic #calitateaAerului #masuriPMB #parcari
Tarife majorate în centrul Bucureștiului pentru parcarea stradală, în zonele deservite de parcaje subterane sau supraterane, de la 1 iulie

Primăria Municipiului București pune în aplicare una dintre măsurile de reducere a poluării și a traficului cuprinse atât în Planul Integrat pentru Calitatea Aerului, cât și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, și anume o nouă reglementare tarifară a parcărilor.

Astfel, începand cu data de 1 iulie 2018, vor intra în vigoare noile tarife privind utilizarea locurilor de parcare din Capitală, în funcție de zona de parcare, conform reglementărilor aprobate prin votul Consiliului General.

Această măsură este necesară întrucât în Municipiul București au fost depășite valorile-limită stabilite prin legislația Uniunii Europene privind calitatea aerului înconjurător, iar una dintre cauze este poluarea rezultată în urma traficului intens și a utilizării pe scară largă a autovehiculului propriu.

Prin introducerea acestei măsuri, Bucureștiul se aliniază marilor capitale europene care au adoptat un tarif mai mare pentru parcarea în zona centrală, cu scopul de a reduce traficul și, implicit, poluarea, dar și pentru a promova transportul public și transportul alternativ. De asemenea, prin implementarea acestei măsuri, va fi eliberată banda 1 de circulație, iar accesul în instituții publice, precum unități de învățământ și spitale va fi mai facil.

Subliniem faptul ca majorarea tarifelor de parcare stradală se realizează în anumite zone din centrul Bucureștiului, care sunt deja deservite de parcări subterane sau supraterane.

Măsura este destinată să contribuie la descurajarea parcării de suprafață în zonele centrale ale orașului, cele mai aglomerate și mai afectate de indisciplina în trafic, dar, în același timp, care dispun de variante alternative de parcare.

Astfel, pentru punerea în aplicare a HCGMB nr. 322/2018, Administrația Străzilor actualizează, în perioada 27- 30 iunie 218, în toate parcajele de utilitate publică aflate în administrare, informațiile de pe panourile de utilizare a locurilor de parcare. Noile reglementari vor fi publicate și pe site-ul Administrației Străzilor București, http://www.aspmb.ro.

Reamintim că, în sedința Consiliului General al Municipiului București s-a adoptat, în data de 14 iunie, Hotărârea nr. 322/2018 privind aprobarea tarifelor de exploatare a parcajelor aparținand domeniului public și/sau privat al Municipiului București.

Prin Hotărâre, se instituie 3 zone de taxare la nivelul Capitalei. Taxa e de 10 lei pe ora în zona centrală, Zona 0, compusă din 4 sub-zone:
• zona parcajului subteran Intercontinetal, străzile N. Bălcescu - C.A. Rosetti - D. Gerota - J. L. Calderon - T. Arghezi - Carol I;
• zona parcajului subteran din Piața Unversității, străzile N. Bălcescu - I. Câmpineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independenței - Halelor - I. C. Brătianu;
• zona parcajului suprateran Cocor, străzile I. C. Brătianu - Sf. Vineri - Calea Moșilor - H. Botev - C. Coposu;
• a patra zonă este cea a parcajului suprateran Unirea, cu străzile C. Coposu - M. Basarab - Mircea Vodă - Unirii - Brătianu.

Tarifele scad la 5 lei, 2,5 lei, respectiv 1,5 lei pe oră pe măsură ce ne îndepărtăm de centru. Rezidenților li se aplică tarife preferențiale.

Zona 1 cuprinde locurile de parcare special amenajate între zona 0 și perimetrul stabilit prin acordul Planului Integrat de Calitate a Aerului, delimitat de străzile:
Piața Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – str. Nerva Traian – bd. Gh. Șincai – str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – bd. Mărășești – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B. P. Hașdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzești – Piața Victoriei.

În zona 1 se aplică tarife de 5, respectiv 2,5 lei pe oră:
- 5 lei/oră – tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06:01-18:00, cu extindere, în funcție de parcaj, în zone unde numărul de vizitatori este mare, de luni până duminică în intervalul orar 00:00-24:00; după intervalul maxim de parcare de 2 ore, se aplică măsura suprataxării la un nivel dublu pentru fiecare oră de depășire.
- 2,5 lei/oră – tarif unic în zilele săptămânii în intervalul orar 18:01-06:00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 5 lei/oră .

În ambele cazuri, tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare.

Pentru unitățile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive – locuri de parcare rezervate pe baza de contract tariful este de 5 lei/oră x 24 ore x 30 zile.

Riveranii beneficiază de un tarif preferențial lunar de 100 lei.

Zona 2 – cuprinde locurile de parcare special amenajate între zona 1 și limita administrativă a orașului
Tarife utilizabile în zona în zona 2:
- 2,5 lei/ora – tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06:01-18:00, cu extindere, în funcție de parcaj, în zone unde numărul de vizitatori este mare, de luni până duminică în intervalul orar 00:00-24:00 (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare);
- 1,5 lei/ora - tarif unic în zilele săptămânii în intervalul orar 18:01-06:00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 2,5 lei/oră (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare);

Tariful preferențial pentru unitățile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive - locuri de parcare rezervate pe bază de contract - este de 2,5 lei/oră/24 ore/zi, iar penru riverani – de 80 lei/lună. Ca și în cazul celorlalte zone, tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare.

Tariful pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor este de 200 de lei.
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM
Imagine
Grup YO3KXL /RoLink
Status retea RoLink

YO5PBW
Mesaje: 23
Membru din: Joi Iun 24, 2010 10:19 am
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde YO5PBW » Dum Iul 01, 2018 1:19 am

Cu tot dragul, dar articolul acesta nu are ce cauta pe acest site... :D

Cred ca ati gresit forumul.

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 471
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde yo3fhm » Dum Iul 01, 2018 7:14 am

@yo5pbw: Fara acelasi "drag" inutil exprimat, aici e un forum, nu un site. Pe acest forum, exista rubrica "Diverse", unde se poarta discutii si se posteaza informari si din alte domenii, nu neaparat strict hamradio. Ceea ce am postat eu e o informare, nu este un articol - era minunat daca ati fi reusit sa faceti diferenta de la bun inceput!
Taxele aberante de aici ii afecteaza pe toti bucurestenii, in multimea carora sunt inclusi si radioamatorii. Am convingerea ca macar colegii mei sa stie ce ii asteapta, poate vor exista si oameni care vor dori sa se implice pentru a corecta astfel de aberatii!

Pe de alta parte, daca nu va intereseaza stirea, civilizat ar fi fost sa o ignorati, nu sa incercati sa atrageti inutil atentia celui care a postat. De comportament militienesc ne-am cam saturat cu totii (chiar si unii dintre militieni !).

Pentru cei care poate au impresia ca n-ar fi on-topic, taxele aberante pentru parcare in centrul Bucurestiului afecteaza si unele proiecte pe care unii dintre noi incercam sa le desfasuram, cum ar fi transmisia prin AX25 a unor informatii preluate prin senzori amplasati in mediul inconjurator sau monitorizarea propagarii VLF si interferentele aparute in aceasta zona datorita echipamentelor care polueaza in RF.
Cativa dintre membrii clubului sunt implicati in asta, senzorii si echipamentele aferente fiind montate pe automobilele pe care le parcam zilnic in zona centrului, cand suntem la serviciu (altele fiind in amplasamente fixe).

Va rog sa nu incercati sa escaladati zona de confort si nici sa mai oferiti lectii de perceptie, ptr ca nu v-a cerut-o nimeni.
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM
Imagine
Grup YO3KXL /RoLink
Status retea RoLink


YO6HEM
Mesaje: 34
Membru din: Sâm Apr 08, 2017 8:33 am
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde YO6HEM » Dum Iul 01, 2018 9:59 am

Partea proasta e ca asta e doar inceputul;oarecum aceeasi situatie este si in Sibiu.In Sibiu taxele sunt relativ ok,dar nu gasesti loc de parcare;lucru normal dealtfel deoarece noile parcari s-au facut in acelasi spatiu al vechilor parcari,doar caroiajul de pe carosabil s-a schimbat(din ciclul cum sa ne furam caciula).Daca nu ai sansa sa ai un servici unde sa poti parca si masina e de rau.Pe de alta parte fac atata circ cu masinile electrice ca si cand alea o sa fie salvarea...povesti de adormit copiii!Se face caz despre amprenta de carbon a unui bec cu filament...oare o masina electrica care papa la singura incarcare 22Khw/h ceva va face???da gaura direct in ozon...hi,hi asta doar pentru o SINGURA masina electrica.

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 529
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde yo3gh » Dum Iul 01, 2018 11:48 am

yo3fhm scrie:@yo5pbw:

Pe de alta parte, daca nu va intereseaza stirea, civilizat ar fi fost sa o ignorati, nu sa incercati sa atrageti inutil atentia celui care a postat. De comportament militienesc ne-am cam saturat cu totii (chiar si unii dintre militieni !).
.....
Va rog sa nu incercati sa escaladati zona de confort si nici sa mai oferiti lectii de perceptie, ptr ca nu v-a cerut-o nimeni.


@YO3FHM : Mor de ras .... chestia cu unii militieni e beton ! Daca ziceai “unii dintre noi” era si mai tare ;)))
Si ca sa te scot din zona de confort ,
Cu drag Cezar
Dan

PS
Imi place rubrica Diverse .... lol

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 471
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde yo3fhm » Dum Iul 01, 2018 12:59 pm

yo3gh scrie: Mor de ras ....

OMFG, draga prietene Dan,
Imi pare rau sa aud vestea de mai sus... si da-mi voie sa-mi exprim o pioasa admiratie pentru un astfel de caracter de invidiat, cu adevarat #rezistent ! :lol:
Dar daca tot ai asemenea intentii, filantrop cu te stim cu totii, poate vrei sa lasi ceva echipamente mostenire, asa ca daca vei considera necesar, iti pot trimite un notar acasa. 8-)
Sau in multime, daca vei supravietui pana la urmatorul miting !
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM
Imagine
Grup YO3KXL /RoLink
Status retea RoLink

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 529
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde yo3gh » Dum Iul 01, 2018 1:48 pm

Lol, daca scap de la meetings de colegii tai , vorbim in video :)))) daca nu , te improprietaresc :))
#rezist
Sper ca cititorii stiu de gluma , altfel viata nu are farmec, ptr ca set-up-ul din YO nu e teribil in aceasta perioada rosie :)))
Dar , asa cum stim, nimic nu e vesnic !

Va doresc un weekend de vis , sau ce a mai ramas din el

73 de yo3gh, Dan

PS
Cezar e prietenul meu f bun si il respect, avem discutii f interesante , de la electronica pana la politica sau principiile inmultirii iepurelui sinucigas din Clismabourg ;)
Vorba lui lui Banciu , totul e parodie!

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 471
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Taxe URIASE de parcare in centrul Capitalei, din 01.07.2018 !!!

Mesajde yo3fhm » Dum Iul 01, 2018 3:16 pm

yo3gh scrie:Cezar e prietenul meu f bun si il respect, avem discutii f interesante , de la electronica pana la politica sau principiile inmultirii iepurelui sinucigas din Clismabourg ;)
Vorba lui lui Banciu , totul e parodie!
Salut Dane,
Ai dreptate, e mai bine ca ai punctat cele de mai sus, ca sa nu creada colegii ca avem ceva unii cu ceilalti, hehe. Tot respectul, de asemenea, ca sa nu fie confuzii 8-)
Din pacate, problema taxelor de parcare ramane. Sa vedem cum va fi "manageriata" :lol:

Duminica placuta, voi reveni cu o postare despre receptia emitatorului SAQ pe 17.2 kHz in VLF.
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM
Imagine
Grup YO3KXL /RoLink
Status retea RoLinkÎnapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator