Radioamatorii si situatiile de urgenta

Talciocuri, targuri, simpozioane, alte evenimente...
yo3hjv
Mesaje: 601
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Radioamatorii si situatiile de urgenta

Mesajde yo3hjv » Mie Noi 28, 2018 1:27 pm

Salut Dan,

Exercitiul se desfasoara in contextul furnizarii de sprijin prin activarea "articolului 5" din Tratatul NATO, care presupune acordarea de sprijin militar. Este axat pe activitatea de sprijin medical din partea spitalelor militare si implica inclusiv autoritatile civile si, premiera, ONG-uri.

Din cate cunoastem in acest moment, exercitiul nu presupune simularea unei situatii de razboi in care sa fie implicati radioamatorii dar nici nu este suficient sa stai acasa in fata unei statii si sa dai un control pentru ca activitatea sa fie considerata "in situatii de urgenta".

Exista o serie de STANAG (Standarde militare) care reglementeaza activitatile de cooperare cu sfera civila; exercitiul urmareste sa le verifice in practica. "Dezastru" si "situatie de urgenta" nu inseamna numai "cutremur".

Participarea la acest exercitiu o privesc ca un motiv de mandrie; RVSU a demonstrat prin consecventa si seriozitate ca radioamatorii romani pot fi considerati o resursa de suport importanta in situatii de urgenta!

Prin aceste exercitii demonstram ce putem face pentru restul lumii cu ce avem acum, identificam limitarile dupa care solicitam la randul nostru sprijin sa le putem depasi. Astfel vom putea solicita, la randul nostru, sprijin din partea statului pentru a inlatura unele limitari impuse prin legislatie (de exemplu, dreptul la o antena pe bloc).
Radioamatorismul este un hobby si nimeni nu poate fi obligat sa ni-l accepte; daca demonstram ca acest hobby are o utilitate imediata din punct de vedere social, putem cere sa fie protejat si sustinut de stat prin adoptarea unor reglementari mai permisive in anumite domenii.

La Sedinta de planificare de la Munchen suntem asteptati cu multa curiozitate...

Sunt sigur ca deja stii aceste lucruri, le-am reluat pentru ceilalti care vor citi...

73 de yo3hjv
Adrian
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 529
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Radioamatorii si situatiile de urgenta

Mesajde yo3gh » Mie Noi 28, 2018 8:16 pm

Super , le stiu , este bine ca apar aici si toti hams devin asa aware ... numai bine !


Înapoi la “Evenimente”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori