Nedumerire...

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...

Nedumerire...

Mesajde YO6EX » Mar Apr 24, 2012 12:23 pm

Azi 24 Aprilie am primit de la Suceava revista Radiocomunicatii si Radioamatorism,
numărul 2/2012.
Fiind numărul 2 mă gândeam că este întârziata revistă din luna Februarie 2012...
Dar, surpriză: pe copertă o fotografie de grup de la simpo Tg. Neamt,
care a avut loc în 3/4 Martie...
Pe pagina de gardă (1), primăvara Radioamatoricească, tot din 3/4 Martie Tg. Neamţ...

De unde şi nedumerirea: acest număr 2 este cel de pe Februarie 2012, povestind evenimente ce se vor petrece în viitor, în luna Martie;
să mai amintim rezultatele la concursul Câmpina, apărute tot în Martie, deci ante-ghicite de "onor" redactorul revistei?
Sau este numărul 2 dar din Aprilie 2012, de unde pot trage concluzia că revista apare trimestrial?
Chiar dacă noi am plătit semestrial, pentru 6 numere?

În rest am "citit" în diagonală un articol semnat de YO4UQ, care a fost publicat de mult pe saitul radioamator.ro şi deci binecunoscut celor interesaţi, cinci traduceri din alte limbi,
una despre CS un nou mod de raportare a emnalelor,
care nu este chiar atât de nou pe cât vrea traducătorul YO9ICG să ne facă să credem,
sistem greoi şi ne-funcţional, care n-are nici-o şansă de a înlocui actualul sistem RST.
(@ YO9ICG: despre sistemul de raportare SIMPO şi SIMPFEMO ai auzit?).
Iar YO3FGL din nou are ceva cu dl. Tesla... Hi...

Noutatea în revista fiind coperta 2-a interior, unde Garden Group încearcă să ne convingă să apelăm la ei pentru amenajări peisagistice...
(N.B. dacă au plătit bine, nu e nici-o problemă... că peisagistica o facem noi singuri, în regim amator la 1/10 preţ... iar cu diferenţa cumpărăm un transceiver...)
YO6EX

Re: Nedumerire...

Mesajde yo9fmp » Mar Apr 24, 2012 2:22 pm

Nu este nici o nedumerire!
FRR si-a angajat o echipa de prezicatoare cu care anticipeaza viitorul,ptr a-l posta in Revista miraculoasa anticipat.
:lol: :lol: :lol:
Poate in numarul din luna iulie 2012 o sa afli cum au sarbatorit radioamatorii Revelionul 2012/2013

p.s.ptr a trezi atentia cititorilor catre probleme sportive mai actuale decat Tesla si florile,si mai ales ptr.a mari tirajul,propun articole despre educatia sexuala dar si despre cresterea animalelor de casa cu blana rara, asortate cu ornamentele florale postate in revista nr 2

Despre radioamatorism sa nu asteptati sa se raspunda la intrebarile fara raspuns de la chestia aia numita Adunare de 1 aprilie a radioamatorilor.
Intrebarile alea le puteti citi in ultimul numar al unei reviste adevarate(cea a SRR) si nu vor avea raspuns...

73 si multe QSL-uri trimise prin Biroul national al Garzii Civice!
yo9fmp

Mesajde yo3gh » Mar Apr 24, 2012 5:22 pm

@yo6ex : tare de tot recenzia revistei ! :)
yo3gh

Mesajde yo9fmp » Mar Apr 24, 2012 9:26 pm

Dupa mine,revista asta a FRR nu merita nici un ban,este o umplutura cu multe materiale fara interes.
Nu au fost in stare sa posteze macar o prezentare pe scurt din asa zisa Adunare de la 1 aprilie,darmite sa prezinte candidatii la functii,obiectivele lor.
Macar cateva fotografii cu celebra Retea de Urgenta sau cum se mai cheama :lol: :lol: :lol:
Ce legatura are cu sportul care se spune ca ar fi radioamatorism cu aceasta revista miraculoasa nu inteleg...
Observ pe la asa zisele QTC-uri ca unii sunt disperati dupa procurarea Reviseti asteia ca si cand longevitatea FRR sta in publicarea ei.
Nu sunt macar in stare nici macar sa o publice on-line asa cum se face cu Radiomagazin Yo
Penibil ar spune radioamatori din alte tari care /daca o citesc...

Ca sa fiu in topicul nedumeririlor intreb si eu...
Intrebari la care nu am primit raspuns:
1. Ce fel de avantaje materiale obtin radioamatorii din structurile sportive
membre ale FRR in urma practicarii radioamatorismului? O simpla
enumerare ar fi suficienta.
2. Care este numarul total al radioamatorilor inscrisi in structurile membre
ale FRR?
3. In ce consta caracterul sportiv al urmatoarelor obiective ale FRR:
-Retea de urgenta
-Birou QSL
-Creatia tehnica
-Publicarea unei reviste
4. Pentru ce numar de radioamatori YO achita FRR taxa la IARU?
5. Care este motivatia (justificarea) “indemnizatiei de efort sportiv :lol: :lol: :lol: ” pe care o
primesc unii radioamatori pentru participarea in concursuri?
yo9fmp

Mesajde yo8rac » Mar Apr 24, 2012 10:38 pm

Mi se pare pertinenta reactia.
Le gasesc totusi o scuza:
- nu suntem educati sa lucram in echipa, din contra lasam totul pe unul singur si dupa aia caraim ca nu e bine...
- cel care tinea revista in spate singur nu mai e printre noi.....
- nu cred ca exista (timpul trecut- nu am diacritice instalate :o ) o echipa adevarata in spatele revistei, altfel mergea "singura" inainte cu foarte mici sincope...
Eu zic sa le dam vre-o doua-trei numere sa invete cum se misca lumea, cum se cladeste si incheaga un colectiv redactional, cum se editeaza o revista, (si daca ne ajuta experienta/cunostiintele/capacitatea sa ii si ajutam in acest demers!) si abia dupa aceea sa ii criticam...
Ca partea cu critica este intotdeauna cea mai usoara, cam asa e... dar nici lipsa ei (criticii) nu este un lucru bun....eu zic sa le mai dam sansa sa invete ce vrem de la ei si unde este pusa stacheta, nu sa-i iertam....
In rest ramane sigur speranta, sa speram va avea loc si reusita!

1. Ce fel de avantaje materiale obtin radioamatorii din structurile sportive
membre ale FRR in urma practicarii radioamatorismului? O simpla
enumerare ar fi suficienta.
- fiind eu mai batran, pe vremea dinainte, luai prin radiocluburile judete piese sa-ti construiesti ce vrei..., da' atunci erau platite de stat radiocluburile (personal/sedii/etc.) si lumea construia... si macaragiu si doctor si inginer... trecute vremi de doamne si domnite... :)... intrebarea este extrem de interesanta.
2. Care este numarul total al radioamatorilor inscrisi in structurile membre ale FRR?
- cred ca toti cand le convine... :).. cand vreau sa completez clubul la wpx nu gasesc nimic din zona... :)
3. In ce consta caracterul sportiv al urmatoarelor obiective ale FRR:
-Retea de urgenta
- cred ca intrebarea este deplasata.. daca arde o casa vecina nu o stingeti?!, daca puteti ajuta nu o faceti? daca exista o formula institutionala de ce sa nu o folosim.. ?! Si SMURD-ul a plecat la fel si e apreciat azi...
4. In ce consta caracterul sportiv al urmatoarelor obiective ale FRR:
-Birou QSL
- pai cum se justifica pasiunea - prin confirmari!,,,, da' mere au nu?! eu zic "nu ca pe vremuri"!!!!
5. In ce consta caracterul sportiv al urmatoarelor obiective ale FRR:
-Creatia tehnica
- cred ca nu e discutat, este extrem de necesara... altfel mi se pare mult mai facil internetul... de ce ar fi nevoie de radioamatorism?!
6. In ce consta caracterul sportiv al urmatoarelor obiective ale FRR:
-Publicarea unei reviste
- cred ca este buna... altfel ce facem copiem dupa reviste straine sau asteptam sa ni le traduca 4PX... (daca nu mai poate?)... sau daca facem si noi ceva bun si nu avem resurse de site/facebook/etc?
7. Pentru ce numar de radioamatori YO achita FRR taxa la IARU?
- pai ar trebui sa fie la aia autorizati... da cum o strang!?!?!?!
8. Care este motivatia (justificarea) “indemnizatiei de efort sportiv ” pe care o
primesc unii radioamatori pentru participarea in concursuri?
- pai m-o mancat sa ma bag la niste concursuri... mai avea 2-3 dupa mine in clasamente deci nu sunt ultimul... da' nu ma supara... :) si n-am primit nimic... stie cineva cum si de ce se primeste... nu ca vreau si eu... da' asa de info...
9. De revista:
A. Poate a fost sustinuta de un singur om care nu mai e....
Concluzii:
1. nu era o echipa care sa sustine revista cand lipseste liderul, sau s-au schimbat conditiile financiare....
2. nu suntem invatati sa lucram in echipa... sa suplinim lipsa unuia dintre noi....
B. Nu putem avea rabdare sa lasam timpul necesar unora care de abia invata sa editeze o revista sa treaca de debut? Si sa nu-i iertam dupa aia... este de abia numarul 3 in noua formula... :)
C. Dar critica este un element creator... deci ar trebui sa fie constructiva (atat timp cat partea cealalta asculta si "invata"), deci sa-i dam frau liber!!!
D. Dar cred ca ar tr3ebui sa ajunga la zi si sa faca ceva sa creasca calitatea/"satisfactia interesului/asteptarilor publicului'... poate un sondaj mai pertinent aceea ce vor sa citeasca radioamatorii ar ajuta....

73 de yo8rac!
yo8rac

Mesajde yo7ilv » Mar Apr 24, 2012 11:02 pm

@yo8rac,

Daca taceai (si nu te amestecai) ,filozof....ramaneai!!
p.s. daca vrei sa spui ceva, spune, nu bate campii!
73!
yo7ilv

Re: Nedumerire...veche

Mesajde YO7MG » Mie Apr 25, 2012 12:11 pm

Confirm primirea ultimului nr de reviste si la Mehedinti...O fi cineva in stare sa ne confirme ca vom primii si noi cele 8(opt) reviste din nr 10 pe anul trecut ? Mai e nevoie sa readuc aminte ca sunt "achitate anticipat" ,din iunie 2011 ? 73 de YO7MG
YO7MG

Mesajde YO7CKQ » Mie Apr 25, 2012 8:11 pm

O fi cineva in stare sa ne confirme ca vom primii si noi cele 8(opt) reviste din nr 10 pe anul trecut ?

DA, La Anu' si La Multi Ani !!!
Hai sa traiesti !
-----------------------------------------------------------
YO7CKQ
Sorin-David NIMARA

Master of Sport, #6690
#206 member of YO DX Club

yo7ckq@gmail.com
YO7CKQ

Mesajde YO7MG » Joi Apr 26, 2012 10:57 pm

Sorin... nu e de gluma , pe de alta parte cu ajutorul unui radioamator adevarat ,am obtinut promisiuni ferme ca vom obtine revistele restante.Revin cu amanunte cand trebuie.
YO7MG

Înapoi la Cluburi si asociatii