Pagina 1 din 1

A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 8:56 am
de YO4BKM
Cum poate fi catalogat anunţul cu nr. < #D-5732-buna > de pe "Mica publicitate", secţiunea diverse? Trecând peste carenţele de gramatică, cum este posibil ca un neradioamator să se prezinte cu indicativ de radioamator (YO5STU)? Indiferent dacă este adevarată postarea (adică cel ce se numeste Istu nu are licenţa) sau este o farsă a cuiva cu licenţă, acest gest se numeşte fals public. Am serioase reţineri că cineva va sancţiona invadarea tărâmului nostru cu farsori, ce se petrece în prezent în structurile noastre oficiale, în numele libertinajului şi al ruşfeturilor, favorizează şi astfel de tratamente batjocuritoare. Mai merită să te lupţi pentru ceva cinstit şi corect, ca să nu mai vorbesc de demnitate, când nu se mai respectă legi, reguli şi statute? Tavi, YO4BKM.

Re: A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 9:10 am
de n2yo
Am sters anuntul si am contactat autorul pentru eventuale clarificari. Multumesc pentru sesizare.

73s de Ciprian N2YO

Re: A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 9:38 am
de YO5PQQ
deci să-nţeleg că radioamatorismul ar trebui să fie ceva ghildă masonică ocultă, închsă, ascunsă şi negată de toate organizaţiile existente şi inexistente, care conduc lumea şi în care se intră doar după ce cale de 7 vieţi ţi-ai demonstrat loialitatea şi ţi-ai aliniat karma la ea?
poate omul doar vrea să-nveţe ceva...
eu unul am văzut de multă vreme anunţul şi înafară de sfântul rtfm nu m-a deranjat nimic la el.

Re: A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 10:23 am
de YO4BKM
YO5PQQ, dacă ai senzaţia că trebuie să înţelegi ce ai arătat, înseamnă că accepţi ca oricine să îşi poată atribui orice indentitate, manifestările din domenii mai restrânse precum radioamatorismul pot fi încercări sau tatonări ale rezistenţei sau penetrabilităţii unor structuri ale statutului care ar trebui să apere un singur lucru: legea, oricare ar fi ea. Dacă ai înţelege excat cele şase reguli ale codului radioamatorului (la început american, acum este disemniat în toată lumea) ai gândi altfel. Ai vedea vreun radioamator american, neamţ sau din alte ţări la care râvnim, să tolereze intruşi numai pentru că radioamatorismul nu este o societate secreta? O asemenea gândire precum cea pe care ai expus-o nu aduce nimic bun în primul rând celor care o imbrăţişează, iar americanii, nemţii etc ştiu acest lucru foarte bine, face parte din educaţia lor.

Re: A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 11:12 am
de YO5PQQ
nu este obligatoriu ca toți radioamatorii autorizați sau cei pe cale să se autorizeze să poarte stea în frunte și să fie etalon de corectitudine și perfecțiune. nu se atribuie indicative pe aceste criterii.
omul are un vis - și-l manifestă cumva și vrea să învețe. caută informație pe acest site. de acolo până a-i pune în cârcă toate crimele imaginabile și inimaginabile e o cale lungă. dar deh, trebuie să fi elită radioamatoricească ca să-l încarci cu ele.
părerea mea: mai relaxați-vă. eu unul nu-mi fac un țel în viață în a copia comportamentele și codurile de conduită ale americanilor, nemților, taiwanezilor sau a cine mai știe cui. și nu râvnesc la nicio țară. că nu-s Hitler.

Re: A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 11:54 am
de YO3ITI
...

Re: A fi radioamator!

Scris: Dum Iun 15, 2014 8:21 pm
de YO2LEA
Draga Tavi, trebuie sa fii mai ingaduitor, e un om care a primit un ATU/SWR metru si nu stia sa il foloseasca. I-am raspuns eu pe adresa lui de mail. Vrea omul sa devina radioamator... si dupa umila mea parere trebuie ajutat.
Cu deosebit respect!
Nelu