CODUL DE ETICA SI CONDUITA FRR

In acest forum se discuta propunerile de modificare a actualului statut al FRR.
Comentariile trebuie sa se refere strict la statutul FRR si sa analizeze articolele din proiect.
Fiecare topic deschis este bine sa se refere la un articol (sau topic) distinct pentru a se putea face o analiza eficienta mai tarziu.
yo5ajr
Mesaje: 611
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

CODUL DE ETICA SI CONDUITA FRR

Mesajde yo5ajr » Dum Mai 22, 2016 10:44 am

E un inceput (poate) spre o normalitate ravnita draga Mircea. E interesant ca sesizarile vor fi "bagate in seama" si din partea membrilor din cluburile afiliate. Pana acum s-au aparat ca doar sesizarile unui colectiv se "baga in seama" din care cauza pozitia "surdo-mut" era in voga. 73 de Miki

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 634
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CODUL DE ETICA SI CONDUITA FRR

Mesajde YO4BKM » Dum Mai 22, 2016 2:51 pm

Inclin sa cred ca FRR are un cod al logicii cu totul aparte si greu de inteles dupa o logica normala. Daca aceasta logica este folosita cu anumite intentii sau dintr-o veche obisnuinta, asta este mai greu de spus.
Parerea mea este ca avem de a face cu un cod de norme redundante in raport cu multe reglementari deja existente in societate, facut doar sa arate ca exista preocupari in domeniul eticii si conduitei in FRR. Iata cateva spicuiri:
3.2 Legalitatea – Orice acțiune întreprinsă în conformitate cu cerințele funcției trebuie efectuată în spiritul şi în litera legii;
3.5 Competenta – Atribuțiile trebuie îndeplinite cu responsabilitate şi profesionalism prin aplicarea tuturor cunoștințelor, aptitudinilor, precum şi a experienței dobândite;
4.1 Se conformează dispozițiilor care se aplică statutului funcției pentru care au consimțit în mod deliberat;
4.3 Respecta Regulamentul de Radiocomunicații pentru Serviciul de Amator din Romania şi regulamentele competițiilor interne şi internaționale de radioamatorism la care participă;

Ma intreb, daca nu ar fi existat astfel de prevederi, persoanele in cauza ar fi avut voie sa nu se conformeze dispozitiilor statutare, ar fi avut voie sa actioneze in contra spiritului si literei legii, ar fi avut voie sa-si indeplineasca atributiile fara responsabilitate si profesionalism, ar fi avut voie sa nu respecte Regulamentul de Radiocomunicații pentru Serviciul de Amator din Romania etc si, in cele din urma, sa nu-si atraga nicio pedeapsa?
Am in biblioteca o carte rara, STRADIA, a unui scriitor satiric sarb Radoje Domanovic, cam de talia lui Anton Bacalbasa si cam de pe vremea lui si imi pare ca prevederile codului sunt extrase din aceasta carte, citez din memorie cu privire la reglementarile ministrului agriculturii din tara imaginara STRADIA "...recoltele vor fi cat mai bogate si imbelsugate...", sau alta, a ministrului de interne "...cetatenii STRADIEI trebuie sa fie cat mai fericiti si sa felicite guvernul cu ocazia oricarui eveniment...".
Cat priveste cea mai asteptata prevedere, legata de transparenta, cu formularea 3.6 Deschiderea si transparența – Activitățile desfășurate de „persoanele cu responsabilități in FRR” sunt in slujba membrilor legitimați si a structurilor afiliate care își pot aduce aportul si contribuția directa la activitatea generala, fie pot solicita lămuriri privind organizarea diferitelor evenimente sau acțiuni în vederea amendării acestora în sens constructiv; nu vad ceva deosebit. Adica transparenta este destinata nimanui (ce inseamna membri legitimati si unde, la FRR unde este imposibil?) si se refera numai la a-si aduce aportul si la a solicita lamuriri privind anumite evenimente. Nimic despre procesele verbale ale diferitelor intruniri (sedinte ale CA, comisiilor sau AG), vorbe de lemn. Nici macar un spatiu de discutii pe saitul FRR. Unde se poate comenta, transparent, spre folosul tuturor radioamatorilor, ca arbitrul de la concursul "Lucian Blaga" (face parte din calendarul competitional al FRR iar rezultatele apar pe saitul FRR) nu a respectat in mod grosolan prevederile regulamentului de concurs privind punctarea si evaluarea? Sau ca in calendarul competitional al FRR sunt erori puerile? Faptul ca eu sunt un radioamator care nu aprtine unei structuri afiliate la FRR si constat o grava abatere a "persoanelor cu responsabilități in FRR" care lezeaza activitatea de radioamator, inclusiv a mea, face ca aceasta abatere sa nu fie reala sau sa nu fie luata in considerare? Dupa cum ne invata FRR, chiar si activitatea mea este controlata de aceasta structura si ar trebui sa fie ascultata si vocea mea.
FRR trebuie sa dea dovada de buna-credinta, profesionalism si transparenta mai intai la varful ei in raport cu ce exista deja in plan etic sau moral la nivel de societate (poate asa va atrage de partea sa mai multi radioamatori care vad ca in unire este puterea, dar intr-o unire transparenta si responsabila de ambele parti), nu sa emita reguli pentru ca „persoanele cu responsabilități in FRR” sa fie responsabie, profesioniste, competente etc. 72!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo9rij
Mesaje: 334
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: CODUL DE ETICA SI CONDUITA FRR

Mesajde yo9rij » Dum Mai 22, 2016 10:18 pm

Probabil cand pomeniti de "CODUL DE ETICA SI CONDUITA FRR" glumiti! Intradevar o gluma foarte buna si sustinuta de exemple! 73!


Înapoi la “Proiectul de statut al FRR”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator