emisiune tv

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO8RNI
Mesaje: 145
Membru din: Sâm Noi 06, 2010 7:23 am
Contact:

emisiune tv

Mesajde YO8RNI » Mar Oct 01, 2013 6:04 am

Buna dimineata,
Acum o saptamina, mai exact pe 23 sept, am fost invitat impreuna cu Tic, YO8RFS la o emisiune despre radioamatori la o televiziune locala, Telem Botosani, emisiune realizata prin bunavointa unui mai proaspat radioamator,care, desi trecut de prima tinerete este foarte entuziast.E vorba de Val, YO8SJG.
A iesit bine, a iesit mai putin bine, urmariti si voi si spuneti!
S-ar parea ca vor mai fi citeva emisiuni si orice sugestie sau critica e binevenita.
Urmariti inregistrarea aici
http://youtu.be/I3yZHDCiszM

73!
YO8RNI
Bob

yo2loj
Mesaje: 343
Membru din: Dum Iul 30, 2017 7:06 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde yo2loj » Mar Oct 01, 2013 8:06 pm

Eu zic ca este reusita emisiunea. Cu informatii de bun simt adresate publicului larg.
Felicitari.

YO8RNI
Mesaje: 145
Membru din: Sâm Noi 06, 2010 7:23 am
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde YO8RNI » Mie Oct 02, 2013 6:43 am

'Neata!

Multumesc pentru pareri, si cele publice si cele de pe mail, prind bine!Cu atit mai mult cu cit eu sint un orator innascut,dupa cum ati observat,hi....Cind am vazut prima oara inregistrarea am zis ca eu nu arat asa ceva la nimeni:-))
Sper sa nu-i fie cu suparare, o sa-i raspund lui Petrica, YO9RIJ aici si nu pe youtube la comentariul sau-pe care il puteti citi acolo, prefer sa ramina intre noi, radioamatorii, acolo poate se mai uita si altii:-)Si poate stirnim si pe altii sa zica ceva:-)
Deci, Petrica, daca la precedenta emisiune te referi la reportajul de pe TVR in care apre YO3ND si sint imagini de la YO3KPA, facut ,vezi doamne, de FRR, mi-ar fi placut sa putem face si noi un asemenea reportaj....Pentru mine e cel mai fain reportaj pe subiect facut pe la noi...Mai ales cind vad copiii la statie, ma unge pe suflet....Din pacate, noi nu am avut nici timp, nici experienta sa facem asa ceva, cine stie, poate data viitoare.Acuma, daca as vrea sa fiu rau, as putea da un exemplu de emisiune care mie nu mi-a placut , dar nu sint rau:-))La urma urmei, important e sa fie cit mai multe si sa stie lumea cit de cit ce si cum, nu e care pe care aici.Plus ca fiecare modalitate ,sa zic asa, de a vorbi despre subiect poate avea publicul ei.
Nu stiu la ce asociere cu activitati ilegale te referi, nu cred ca am pomenit in emisiune de asa ceva, poate de episodul de pe vremea lui Ceausescu, desi sper ca nu la el te refereai.
Perfect de acord cu tine, trebuia o pregatire anterioara a emisiunii si o structurare a subiectelor, personal as fi vrut sa zic mai multe despre noi si mai putine despre ISU, insa asa au decurs lucrurile...A fost o chestie de moment.Cit despre asocierea cu sistemele profesionale, sint chestii oarecum exagerate,ba chiar nitel eronate, insa pentru cei ce nu au tangenta cu radioamatorismul e mai usor de inteles si poate de accentuat "prezenta" radioamatorilor printre ei.Si a antenelor lor:-))Mai degraba mi se par mie importante si demne de mentionat actiuni precum cea a colegilor de la SRR, de care am pomenit in emisiune.Acum mi-am amintit de experimentul cu balonul, imi pare rau ca nu am zis si de el...De lucruri de astea si de popularizarea lor avem nevoie pentru a fi vizibili!
Altfel, ma gindesc cum sa fac sa apara din cind in cind cite o mica stire cu realizarile radioamatorilor din tirg, pentru ca avem de gind sa fim o prezenta publica, sa zic asa, personal vreau sa ajung pe la citeva scoli sa vedem, poate mai intinerim efectivele.

73!
Bob
YO8RNI

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde yo9rij » Mie Oct 02, 2013 10:32 am

Buna dimineata Bob,
Nu ma refeream la reportajul facut la YO3ND, ci de cel facut de presedintele FRR, in care se amesteca totul si toate, avand o vizibila lipsa de cultura radioamatoriceasca! Nu trebuie sa ne suparam, nimeni nu e perfect, este loc de mai bine mereu, daca pornesti de la o baza de cunostinte solide! Nu mai este loc sa ne furam caciula! A fi onest! Este una din calitatile de baza a radioamatorului!
Cat despre activitatile ilegale, nu este corect sa lasam sa se interpreteze ideea ca radioamatorii ar fi niste oameni care au posibilitatea sa divulge nu stiu ce secrete, indiferent de perioada! Aduce mari deservicii oricaruia dintre noi. Cazurile izolate nu reprezinta majoritatea radioamatorilor.
Am fost critic pentru ca asa ai solicitat. Aceste aspecte le-am vazut eu ca nu ar fi ok pentru o viitoare emisiune.
Cu respect!
73! de YO9RIJ Petrica

YO8RNI
Mesaje: 145
Membru din: Sâm Noi 06, 2010 7:23 am
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde YO8RNI » Mie Oct 02, 2013 10:42 am

A...ok cu emisiunea, nu stiu despre care e vorba, ma gindeam ca te refereai la cea cu YO3ND si chiar eram mirat, asa cum am zis, mie chiar mi s-a parut grozava!
E foarte bine ca ai criticat, nu ma supar, dimpotriva!Asa cum am zis, a fost un fel de experiment, nu sint nici pe departe cel mai potrivit pentru a face asta, dar incerc daca tot am avut ocazia.
Cred ca cel mai rau lucru e sa nu spui nimic....
Multumesc inca o data pentru pareri!
73!
Bob

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde yo9rij » Mie Oct 02, 2013 6:16 pm

@Bob,
Nu sunt "carcotasul de serviciu"! Nu critic nimic doar de dragul de a critica! Ai cerut o parere sincera si asta am facut, si sunt sigur ca nu ai inteles gresit demersul meu. Sunt omul care recunoaste lucrurile bine facute si nu le umbresc cu comentarii sau cu pareri nefundamentate. Nu am facut si nu voi face asa ceva NICIODATA! Inca o data felicitari pentru reusita! Asa cum spuneai este de departe un demers reusit!
In aceeasi idee, poate este momentul sa spun ceea ce foarte putini dintre radioamatori stiu, cum cu ani in urma YO3APG Vasile, inainte si dupa o iesire "in public" ma intreba, prin natura prieteniei ce ne lega, ce tinuta de discutie sa abordeze sau cum a fost? Nu intreba pentru a fi laudat ci pentru a intelege prin ochiul unui critic care ii furniza pertinent, greselile, ticurile, gesturile, subiectele, abordarea, trecere de la un subiect la altul, evitarea unor intrebari tendentioase si alte lucruri de acest tip care ar fi denaturat mesajul pe care dorea sa il transmita. Asta il ajuta mult sa isi faca interviurile iubite. Vasile a iubit radioamatorismul! iar eu spun ca radioamatorismul este un mod de viata! Cum in viata nu poti sa tratezi lucrurile cu superficialitate nici in radioamatorism nu trebuie sa se intample acest lucru.
Spor la urmatoarele emisiuni si pentru ca nici unul dintre noi nu sa nascut orator e bine sa faceti ceva "antrenamente" inainte de emisiune. Va fi distractiv si va ajuta sa transmiteti mai bine mesajul catre cei carora va adresati! 73! YO9RIJ Petrica

YO2DFA
Mesaje: 155
Membru din: Mar Iun 22, 2010 2:41 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde YO2DFA » Sâm Oct 05, 2013 5:25 pm

Felicitari pentru emisiune.
Pentru YO8SJG, poate va face o noua vizita la Palatul Copiilor Botosani ...
Conform REGULAMENTULUI de organizare și funcționare a unităților care oferă activitate extrașcolară, aprobat prin Ordinul MECTS Nr. 5567/7 octombrie 2011 (inca valabil) la art. 28 se specifica:
Art. 28. - (1) La palatul/clubul copiilor, norma didactică se poate constitui atât din grupe în
profilul cercului, cât şi din grupe cu alt profil.
(2) Grupele cu alt profil pot fi maxim trei şi se constituie cu aprobarea consiliului de
administraţie al palatului/clubului copiilor.

Deci Monica poate solicita C.A. ca in cadrul celor 9 grupe pe care le are in obligatia de catedra sa functioneze cu 1-3 grupe de radioamatorism, fiind retribuita calificata! Cred ca 6 grupe de dansuri populare sunt suficiente, HI! HI!
Succes tuturor radioamatorilor BT! Imi amintesc cu placere de concursurile nationale de radiogoniometrie pentru elevi ce se tineau la Botosani

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde YO8DHD » Sâm Oct 05, 2013 8:23 pm

@2DFA. La Palatul Copiilor de fapt ca in toate unitatile Ministerului Educatiei, legea e destul de incurcata cu privire la studiile pe care trebuie sa le ai, vorba unui fost dascal de la Palat care la 59 de ani a trebuit sa se apuce de facultate ca asa cerea legea "Cum nu stii pentru ce imi trebuie facultate? Sa scrie pe cruce Prof. X". Monica, YO8RBR conform solicitarii legii a facut Facultatea de educatie fizica si sport parca devenind profesor de sport. Din pacate cercul de radioamatorism, cu echipele de telegrafie sala si radiogoniometrie desi participa cu rezultate bune zic eu la competitiile nationale si cu o activitate destul de mare (Monica a organizat la Agafton ani de-a randul tabara de telegrafie si gonio a elevilor) nu a fost considerat un cerc sportiv pentru care ca profesor de sport nu putea ocupa postul desi tot ea absolvise si o scoala de maistri electronisti ca sa ramana pe post. Si uite asa nu s-a putut califica decat pentru postul de profesor la cercul de dansuri populare unde asa cum era obisnuita a obtinut performante din pacate in detrimentul radioamatorismului.

YO2DFA
Mesaje: 155
Membru din: Mar Iun 22, 2010 2:41 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde YO2DFA » Dum Oct 06, 2013 10:35 am

DA! O cunosc pe Monica de multi ani! Inca de cand era eleva si participa la concursurile de HST!
Am inteles ca are un cerc de Dansuri populare cu ... faima! Acum vre-o trei saptamani s-au intalnit la Botoșani directorii de Palate ale copiilor din toată țara! Spectacolul folcloric prezentat de formația pregătită de Monica a avut un succes deosebit!
Totuși, eu voiam să-i spun că respectivul articol din Anexa la OMECTS 5567/2011 îi permite să organizeze 3 grupe de radioamatorism, fiind retribuită ca și cadru didactic titular, rămânând ca să facă doar 6 grupe de dansuri, din cele 9 obligatorii!
Între timp am cautat in Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările,precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2013, și am constatat că absolvenții de Educație Fizică și Sport sunt calificați pentru Palate și Cluburi ale Copiilor la cercurile de RADIOAMATORISM!
Pentru a primii acceptul Consiliului de Administrație al Palatului, Monica trebuie să aibe între 10 și 15 cereri (pentru fiecare grupă) ale elevilor ce doresc să urmeze cursurile cercului!
Fiind sprijinită și de presa locală, cred că nu va fi greu să obțină aprobarea C.A.
Depinde doar de ea....
VĂ doresc SUCCES! 73 Ovidiu - YO2DFA

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: emisiune tv

Mesajde YO8DHD » Dum Oct 06, 2013 11:57 am

OK Ovidiu, la postarea anterioara nu am fost atent la indicativ. Stiu ca esti in sistem deci nu incerc sa vand pepeni gradinarului. Eu incercam doar sa explic situatia de la palat. Ceea ce mi se pare cel mai rau e ca nu stiu daca Monica doreste reanfiintarea radioclubului. Sper ca da fiindca si-a depus actele pentru reinnoirea autorizatiei personale si ea si sotul. Sper ca acesta sa fie doar primul pas. In rest orice emisiune, articol sau scurta stire pe plan local sau national face bine promovarii radioamatorismului.
P.S. Bob , alaltaieri am trecut prin fata pe la tine si am admirat ridicarea pilonului. Am vrut sa ti-o iau inainte cu postarea unei poze, dar eram la volan. Felicitari si sa-l folosesti cu placere.


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 21 vizitatori