hamradioshop.ro

MARATONUL SOTA YO 2017


Cea de-a patra editie a Maratonului SOTA YO va avea loc in perioada 14-19 august 2017. In acest an echipa internationala formata din 11 activatori se va deplasa in Muntii Apuseni (YO/WC) unde timp de 5 zile vor fi activate pana la 15 varfuri de munte omologate in sistemul international SOTA, majoritatea fiind varfuri cotate cu 8 puncte. In premiera pentru Maraton, acesta se va incheia sambata 19 august cu o zi de chasing/WFF/DX-ing/etc. sau alte activitati radioamatoristice, executate din incinta pensiunii in care echipa va fi gazduita pe parcursul intregii saptamani.

Organizatorii (Asociatia Radioclubul Romaniei - A.R.R.) au placerea sa primeasca in acest an vizita a 3 activatori din OK ce vor participa alaturi de colegii romani la activari. Datorita numarului mare de activatori, echipa se va imparti in 2-3 grupuri mai mici care vor activa simultan varfuri SOTA diferite, avand astfel ocazia de a realiza deasemenea multe QSO-uri de tip Summit-to-Summit folosind portabilele din dotare.

Echipa va oferi vanatorilor de activari SOTA si pasionatilor de QRP posibilitatea de a efectua QSO-uri in CW, SSB si posibil chiar si in digitale, unde se intentioneaza a se folosi noul mod FT-8 in premiera pentru domeniul SOTA. Benzile de frecvente probabile vor fi 40/20m pentru SSB si 40/30/20m pentru CW si digitale.

In SSB, datorita numarului mare de activatori, operatorii se vor schimba destul de rapid la microfon astfel incat fiecare activator sa isi realizeze cele 4 QSO-uri necesare calificarii respectivei activari. Aceasta inseamna ca cei care doresc sa ne vaneze trebuie sa fie foarte atenti la indicativul care opereaza in acel moment. Echipele vor face anunturi repetate in frecvente in momentul schimbarii operatorului. Daca exista semnal de telefonie mobila, toate activarile vor fi postate pe cluster-ul dedicat: http://www.sotawatch.org/spots.php impreuna cu enumerarea indicativelor care participa la activare.

Va asteptam cu drag pentru un QSO in noua editie a Maratonului SOTA YO 2017!

73 de YO2MSB Sorin

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact