hamradioshop.ro

Consultare publică privind radioamatorismul în situații de urgență


COMUNICAT DE PRESĂ
21.09.2017


Astăzi, 21 septembrie 2017, ANCOM lansează o consultare publică privind radioamatorismul pentru situații de urgență pentru a colecta opiniile celor interesați cu privire la reglementările necesare și stabilirea unei proceduri de administrare a spectrului radio pentru susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării de comunicații în situații de urgență.

Comunitatea radioamatorilor și entitățile cu atribuții pentru situații de urgență sunt invitate să răspundă la un chestionar publicat pe site-ul Autorității, cu privire la modul de implicare al radioamatorilor în situații de urgență, la structura de organizare a unei rețele de radioamatorism pentru situații de urgență, definirea unei reglementări speciale de administrare a spectrului radio necesare pentru susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării comunicațiilor în situații de urgență și oportunitatea dedicării unor canale de radiocomunicații de radioamator, exclusiv comunicațiilor în situații de urgență.

Opiniile și intențiile exprimate cu ocazia acestei consultări vor servi la fundamentarea strategiei ANCOM privind susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării de comunicații în situații de urgență.

La nivel internațional, şi alte autorități de reglementare au inițiat și permis dezvoltarea de rețele naționale de radioamatorism pentru situații de urgență în ţări ca Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă, Olanda, Irlanda, Austria, Australia, Canada, Spania sau Rusia.

Radioamatorismul este practicat în principal ca activitate de agrement, dar există și competiții organizate la nivel local și internațional. În plus, radioamatorismul oferă posibilitatea dezvoltării aptitudinilor de utilizare a stațiilor de radiocomunicații, cunoașterii aprofundate a fenomenului de propagare radio în diferite benzi de frecvențe, realizării și testării de aparatură de radiocomunicații. În România există în prezent 3.448 radioamatori autorizați de către ANCOM.

Persoanele interesate sunt invitate să parcurgă și să completeze chestionarul publicat aici și să-l transmită ANCOM până la data de 21.11.2017, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti sau direct la registratura ANCOM. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.ancom.org.ro, www.portabilitate.ro şi www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

Persoană de contact: Cătălina DRAGOMIR, Şef Serviciu Comunicare, tel. 0372.845.417

ANCOM

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact