hamradioshop.ro

Scurta analiza a desfasurarii concursului “Memorial YO7VS 144 MHz”, editia a XXIV-a, 2017


Au trimis loguri de participare 120 de statii (50 YO si 70 nonYO, 97 statii la categoria A - SO si 23 la categoria B - MO).

Propagarea a fost de nivel mediu, majoritatea ODX-urilor fiind de 700-800 km, cu putine exceptii peste 1000 km.

Deoarece la majoritatea statiilor in header numele concursului era trecut IARU 144 MHz este clar ca aceste statii au primit punctaje foarte bune in respectivul concurs (arbitrat pe alte criterii) si nu ar trebui sa fie un motiv de suparare “depunctarea” din concursul nostru, mai ales ca acesta nu conteaza in niciun fel pentru clasificari sportive, el fiind un simplu MEMORIAL prin care incercam sa cinstim memoria lui Dick (Dietmar Schmidt), YO7VS, cel care a fost printre initiatorii (in urma cu 24 de ani) a acestui concurs, sub numele de “Oltenia 144 MHz Contest”.

Si este de apreciat si in aceasta editie mobilizarea exemplara a statiilor YO7/DJ, care nu au cum sa uite ceea ce a facut Dick pentru radioamatorismul romanesc si cel craiovean ( Dick a plecat dintre noi, dupa o boala nemiloasa, la 29 martie 2008. Dumnezeu sa il odihneasca!)

Castigatoarea concursului este statia LZ7J (35.167 puncte), care va primi trofeul concursului.

Spre deosebire de anii trecuti, am avut un numar mare de statii rusesti (46), datorita si ajutorului primit (la cererea noastra) in promovarea concursului nostru de la YO4FYQ (tnx!).

Multumiri deasemenea lui Tavi, YO4BKM pentru excelentul soft de concurs si pentru ajutorul in remedierea unor mici probleme aparute pe parcursul primirii logurilor.

Multumim tuturor pentru intelegere si participare!

* Clasamentul concursului “Memorial YO7VS 144 MHz”, editia a XXIV-a, 2017
* Loguri evaluate


Adrian Voica, YO2BPZ

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact