hamradioshop.ro

Noutati din DXpeditia 6O6O din SomaliaAdrian YO8SCA/KO8SCA transmite:


15 ianuarie 2018

Este ultima zi. In ciuda faptului ca nu am putut opera la ora de varf in intervalul 15-20 UTC, adica mai bine de 100 de ore, suntem aproape sa atingem un numar de 17000 de QSO-uri, care sunt deja incarcate pe Club Log is LoTW.

DXpeditia 6O6O din Somalia
14 ianuarie 2018

Din nefericire nu am reusit sa instalam antenele de 160 de metri, fiind prea periculos sa ne aventuram intr-un asemenea proiect.

Datorita zgomotului infernal de la receptie obiectivul nostru, care era 25000 QSO-uri, s-a redus la doar 17000 QSO-uri.

Plecarea inapoi spre casa va fi marti dimineata, 16 ianuarie.

DXpeditia 6O6O din Somalia

10 ianuarie 2018

Astazi am aparut in direct la emisiunea Hamnation. Puteti gasi inregistrarea la aceasta adresa. Derulati pana la minutul 19:51.

DXpeditia 6O6O din Somalia
8 ianuarie 2018

Cateva noutati:

- Amplificatorul de putere de 500 W a facut QRT, deci una dintre statii va opera cu putere redusa.
- Am mutat antena de receptie in afara hotelului si am descoperit ca antena anterioara de receptie fusese taiata de cineva, astfel explicandu-se castigul redus. Speram ca noua antena sa ramana intacta.

DXpeditia 6O6O din Somalia
7 ianuarie 2018

Avem cateva surse de zgomot. Una este cauzata de luminile stadionului, care de obicei se sting la orele 20-21 UTC. Alta este o sursa locala de zgomot care apare de obicei in jurul orei rugaciunilor Maghrib care inceteaza numai dupa apusul Soarelui. In aceasta saptamana ora este 14:43 UTC. Asadar traseul long path cu coasta de vest a Statelor Unite pe banda de 40 de metri este dificil. Nu este posibil sa operam pe nicio banda la ora respectiva din cauza zgomotului. Asta inseamna ca nu putem face legaturi cu America de Nord la orele serii de la noi si nici legaturi pe benzile inferioare cu EU sau VK/n in cursul serii. Trecem in emisie imediat ce zgomotul dispare.

O alta problema este impunerea momentana de restrictii de securitate, ceea ce ne afecteaza flexibilitatea de a ne deplasa unde dorim, rezultand in dificultatea de a finaliza instalarea sistemului de antene de receptie in afara hotelului. Am fost sfatuiti pentru siguranta noastra sa stam in hotel. Cu toate acestea, restrictiile vor fi ridicate in curand si ni se va permite sa continuam instalarea de antene, fie maine, fie marti sau miercuri. Pe parcursul instalarii antenelor vom avea cu noi garzi inarmate care sa ne protejeze. Speram ca o instalare adecvata a sistemului de antene de receptie va reduce zgomotul la un nivel la care sa putem opera pe benzile inferioare pe timpul serii. Antena pe care o folosim acum culege prea mult zgomot.

O a treia problema este propagarea, care nu ne favorizeaza. Nu observam asteptatele deschideri nici spre Asia, nici spre America de Nord, ceea ce conduce la realizarea de legaturi cu Europa in ciuda AS si NA.

Astfel exista o serie de probleme care afecteaza operarea si pe care nu le putem controla, totusi speram sa le rezolvam in zilele viitoare si sa incepem sa operam si pe 80 si 160 de metri.
5 ianuarie 2018

Antena de 80 de metri a fost instalata astazi. La fel si antena Beverage. Antena beam 20-10 m functioneaza. Antena BigIR este instalata, dar o vom incerca pe banda de 80 de metri mai tarziu. Nu avem nimic pe 160 de metri inca. Stadionul invecinat aprinde luminile in jurul orei 15 UTC si le stinge la ora 20 UTC. Dupa aceasta ora vom fi activi pe benzile inferioare.

Iata si cateva poze recente:

DXpeditia 6O6O din Somalia

DXpeditia 6O6O din Somalia

DXpeditia 6O6O din Somalia

DXpeditia 6O6O din Somalia
5 ianuarie 2018

Antena pentru banda de 160 de metri, antena beam si antena BigIr vor sosi la noapte cu un camion pentru ca nu au incaput in avion. Deocamdata folosim doar antenele de rezerva. Avem in plan sa instalam o antena de receptie pentru EU/NA astazi.

Ieri am avut zgomot foarte puternic pe banda de 40 de metri (S9+) dar si pe alte benzi. Astazi am identificat sursa acestui zgomot, erau luminile de la stadionul de peste strada. Din fericire acestea se sting pe la ora 23:00 locala (GMT+3) si zgomotul scade dramatic pe toate benzile.4 ianuarie 2018

Am ajuns cu bine ieri in Somalia dupa un drum cu peripetii.

Din nefericire valizele cu antene nu au ajuns in Somalia si de aceea a trebuit sa instalam antenele dipol de rezerva. Zgomotul aici este foarte puternic si rata QSO-urilor este redusa, dar ne distram bine.

Speram sa avem antenele principale in curand si sa fim in masura sa contactam cat mai multe statii pentru a oferi ATNO-uri (All Time New One).

Am creat o pagina speciala 6O6O pe Facebook unde postam imagini.

Iata doua fotografii facute ieri cand am sosit la hotelul din Somalia.

6O6O

6O6O
73,
Adrian
KO8SCA /YO8SCA

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact