l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca ar fi binevenita coagularea radiocluburilor in asociatii judetene, dupa modelul Asociatiei judetene de radioamatorism Timis, pentru o mai buna reprezentativitate regionala in forul central de conducere?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-martie-2008 si s-a incheiat la 17-martie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (19)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-03-10 12:22:59 (ora Romaniei)
  • Am votat cu DA...pentru ca se stie de la mos Ion Roata incoace in unitatea este puterea. DAR....aceste "coagulari" trebuie sa respecte democratia bine inteleasa - statutul membrilor si a celora care prin votul liber exprimate de colectiv sa fie clara si obiectiva iar sloganele ca: "EU sunt seful - EU reprezint o institutie de unde sunt platit si in consecinta CIOCUL MIC...fac ce vor muschii mei...etc" si in general atitudinea de dictator sa fie cu desavarsire exlusa prin insasi statutul de functionare al acestor..."coagulari". Esenta radioamatorismului trebuie sa reinvie atmosfera de familie - amicitie si comportamentul carismatic - spiritul de sacrificiu in folosul colectivitatii "coagulate". In ori ce colectivitate vor fi oameni multumiti dar si oameni nemultumiti - numarul acestora depinde de impliniri si ne-impliniri in domemiul acestui indeletnicire care este radioamatorismul - sa gasim timp si rabdare de a respecta, de a intelege si pe celalalt, nu sa polarizam spre dezbinare. Radioamatorii se compun din oameni cu profile foarte diferite si cel mai frumos lucru ca totusi formeaza o mare familie - exceptie fac doar indivizii care printr-o viata au stat in cazarmi austere unde relatiile umane sunt cu totul altele de cat "in afara" - unde cei cu grade inferioare erau "pulimea" iar aceste diferentieri injuste cu putine exceptii nu pot debarasa probabil din cauza atrofierii IQ - lui.
    Acest sindrom pagubos insa se poate diminua numai prin influanta ferma a unui colectiv format din oameni inimosi cum sunt de altfel majoritatea radioamatorilor.

  • Postat de VVV la data de 2008-03-10 17:22:38 (ora Romaniei)
  • Si ,o luam de la capat: La ce folosesc aceste sondaje?

  • Postat de Stefan PAIS la data de 2008-03-10 18:47:14 (ora Romaniei)
  • Ce denumire..."forul central de conducere". Nu suna cumva a "Comitetul Central..."? Pana cand atributiile si locatia unui organism care sa coordoneze prin convingere, si nu impunere, nu vor fi definite, acceptate si insusite de majoritatea radioamatorilor, pe acest fcc sta scris doar -sa fie totul cum a fost- si desigur, in Bucuresti.

  • Postat de Adrian la data de 2008-03-10 19:23:34 (ora Romaniei)
  • Am votat cu "NU" deoarece un organism regional peste cluburi care sa formeze ulterior o alta federatie paralela ne va imparti in doua tabere, cred eu bucuria "nebunilor". Exemplul celor din Timis este desigur un fapt pozitiv - au facut cum au simtit ca le este lor mai bine - doar ca ar trebui interpretat corect ca fiind exceptia care ar trebui sa confirme regula, adica sa pastram regulile simple si de la radioamatorul de rand la decizia FRR sa fie cat mai putine "paturi" intermediare care sa vicieze decizia. Doar nu ne credem ARRL ... intr-o tara cu maxim 1000 - 1500 de radioamatori activi ...

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-03-11 10:34:01 (ora Romaniei)
  • Existenta/infiintarea unor asociatii judetene poate (de fapt cred ca PUTEA) sa fie gura de oxigen necesara supravietuirii cluburilor. Din pacate , conform unor hotarari absolut injuste aproape toate spatiile (sali de sport, cladiri, stadioane, piste de antrenament etc) care au fost ale diferitelor cluburi locale/judetene au revenit directiilor judetene de sport din subordinea ANS. Asta a fost si este cauza tuturor evacuarilor radiocluburilor noastre din aceste spatii. Mafia imobiliara si clientelara functioneaza din plin in aceste DJ,iar cel mai usor este de dat afara o formatie sportiva apartinand unor cluburi sportive municipale. Mai ales daca acest club, chiar daca aduce medalii si titluri nationale, este unul apartinand sporturilor neaducatoare de bani si glorie internationala, asa cum suntem noi! Conform legii sportului, asociatiile judetene sportive intra in "subordinea" directiilor judetene de sport. Fiind direct in ograda lor este mai putin probabil sa-si faulteze proprii membrii! Din pacate , atunci cand a aparut prevederile imperative ale legii sportului prin care trebuia obtinut certificatul de identitate sportiva, majoritatea cluburilor judetene de atunci (care de bine de rau dispuneau de spatiu si coordonau activitatea tuturor radioamatorilor din judet)au gasit ca e mai usor sa se refugieze in sanul unor cluburi sportive municipale . Asa s-a intamplat si la noi in jud.Cluj, unde desi existau cel putin 5 cluburi active, doar unul si-a rezolvat situatia juridica (C.S.universitar), fostul RCJ s-a refugiat la CSM CLUJ, iar celelalte nu mai figureaza decat pe hartie si in mintea unora! Iar acum asteptam din clipa in clipa hotararea de evacuare din actualul sediu(ramas minuscul in urma unor "jafuri" repetate!)pe motiv de "reamenajare". Cred ca termenul de "reamenajare" suna cunoscut celor care au ramas pe dinafara in urma unor actiuni asemanatoare! Era bine daca aceste asociatii judetene se infintau atunci...era bine daca FRR observa capcana din timp si inca de atunci insista si sprijinea in demersuri cluburile. Din pacate a stat nepasator urmarind de pe varful aisbergului cum se scufunda vaporul radioamatorismului YO!
    Am ramas noi, cei care conform unui amic care a scris mai sus "exceptie fac doar indivizii care printr-o viata au stat in cazarmi austere unde relatiile umane sunt cu totul altele de cat "in afara" - unde cei cu grade inferioare erau "pulimea" iar aceste diferentieri injuste cu putine exceptii nu pot debarasa probabil din cauza atrofierii IQ - lui." ca sa incercam sa salvam ce se mai poate.

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2008-03-11 16:23:05 (ora Romaniei)
  • Am crezut initial (asta insemnand acum circa un an) ca o Asociatie judeteana de radioamatorism este benefica. Acum, cand stiu mai multe, nu mai sunt sigur daca e asa! Desigur, timisorenii au pornit actiunea ( cinste lor!), dar experienta cea mai buna o au cei din Alba, care au de mult timp Asociatie Judeteana de Radioamatorism. Nu m-am interesat de avantajele ei ( se poate afla de la 5BFJ sau 5GHA), dar, dupa numarul de actiuni, indicativele si QSL-urile speciale, se pare ca este o treaba buna ( desi pe QSL-uri vad ca multumirile sunt aduse Consiliului Judetean, deci e posibil sa vina bani din partea acestuia).
    Problema e alta: Directia de Sport nu se implica cu nimic in constituirea acestei asociatii, problema cazand tot pe capul celor care s-au chinuit sa constituie un Radioclub sau Club Sportiv ( "asociatie" in acceptul legii), constituire costisitoare, destul de tracasanta, cu termene care pot scoate din valabilitate anumite documente obtinute pe bani, etc. Deci, (cel putin) trei astfel de Radiocluburi ("asociatii") -dar atentie! doar cele care au CIS de la Agentia Nationala pentru Sport!- se hotarasc sa faca o Asociatie judeteana, o pornesc DIN GREU cu aceiasi pasi ( si aceleasi cheltuieli), rezolva treaba in circa 2-3 luni , sunt luate in evidenta CU BUCURIE de Directiile Judetene de Sport, si abia aici incepe greul - fonduri de la Sport, foarte putine, in general doar decontari, dar respectiva asociatie, pe langa alte cheltuieli, trebuie sa aiba un CONTABIL, care la ora actuala se plateste cu 100- 200 lei pe luna ( deci peste 2000 lei pe an), iar la sfarsit de an va trebui ca bilantul sa fie validat de un EXPERT CONTABIL la circa 500 lei ( anul asta, poate la anul sa fie mai mult. Deci, doar cheltuielile la acest capitol vor fi de 2500-3000 lei pe an!. Oare vor ajunge fondurile de la Sport pentru plata acestor cheltuieli? Ca de ramas, cel putin in cazul judetului nostru, sigur nu mai ramane nimic! Si atunci, la ce e buna o Asociatie Judeteana? (S-ar putea sa gresesc in unele puncte -nu sunt suficient de documentat, am intrerupt documentarea cand am inteles de la un instructor al DS HD despre ce e vorba-, s-ar putea ca contabilitatea asociatiei sa fie preluata GRATUIT de catre contabilitatea Directiei de Sport judetene, in acest caz lucrurile se schimba putin).Succes celor care se apuca de aceasta treaba!

  • Postat de Lingvay Iosif la data de 2008-03-11 18:04:46 (ora Romaniei)
  • Cluburile au rolul si importanta lor.
    De asemenea ar avea ai organizatiile judetene = DAR cine le conduce? Mai avem o serie de angajati/instructori cu norma intreaga la unele judete, care sunt platiti ("lefuiti") din impozitele noastre si in loc de a face ceea ce pentru care sunt platiti se ocupa de dezbinarea radioamatorilor, organizare de "gainarii" etc. - adica NU au nimic comun cu radioamatorismul!
    Vasile 5FMT are dreptate - el vedea problema prin prisma lui, modul lui corect de abordare si de actionare. Dar ce facem cu ceilalti "instructori" platiti din impozitele noastre? Cum sa ne reprezinte asemenea indivizi?

  • Postat de Cristi la data de 2008-03-11 19:19:20 (ora Romaniei)
  • Ca un raspuns pentru 5AVN. La Botosani am incercat sa misc ceva. Dar ca peste tot in ziua de azi daca vrei bani trebuie pe langa proiecte foarte bine puse la punct si sustinere. Intradevar felicitari celor din Alba. Dar cati dintre noi stiu greutatile pe care au trebuit sa le depaseasca. De la ei am aflat surse de bani pentru proiecte. De la consiliul judetean pentru proiecte in domeniile: promovarea judetului si protectia civila sau cum s-o fi chemat si de la sport ca asociatie judeteana pentru a participa in concursurile federatiei. Din pacate de la sport nu pot veni bani decat pentru o asociatie judeteana. Dar indiferent din care sursa incerci, trebuie sa cheltuiesti foarte mult timp. In sedintele cj daca nu cunosti cel putin un consilier, tot timpul va fi alt proiect mult mai slab decat al tau care va fi inaintat si aprobat. Si, da am incercat si la Botosani sa-i urmez pe cei din Alba. Dar radioclubul judetean este acum parte din CSM si banii ar fi intrat si s-ar fi cheltuit de catre contabilul acestei institutii pentru sporturi mai spectaculoase, iar celalalt club apartine de clubul copiilor in aceleasi conditii. Deci pentru ce sa pierzi timpul. Sa faci o noua structura. Daca vrei sa-ti satisfaci un hobby din buzunarul tau nu trebuie sa fii structura sportiva. Exemple concrete sunt o multime. Hami care au creat radiocluburi fara a fi structuri sportive, baze de concurs din banii lor. Sa ajuti colectivitatea poate asta ar fi singurul motiv pentru care sa te zbati. Si rezultatul? Tot timpul vor fi carcotasi si tot timpul vor exista discutii. Tot timpul se va pleca de la o intrebare banala, pe care multi o vor intoarce pe toate partile si se va ajunge cu comentariul mult, mult alaturi. Oricum... Succes timisorenilor in ceea ce v-ati propus.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-03-12 00:33:48 (ora Romaniei)
  • "Deosebit de laconic" dar YO5AVN are adevar dar....Joska - YO5FMT care a reprodus ultimile 4 randuri din comentariul meu FACE PARTE DIN - "PUTINE EXCEPTII"...e carismatic in ce a ce face si in ciuda faptului ca nu beneficiaza de norma intreaga de la CSM-Cluj demonstreaza si spirit de sacrificiu pentru radioamatorism cu tot sarcasmul exprimat "braunian" din cand in cand. As vrea sa cred ca radioamatorii din Cluj solidarizeaza impotriva amenintari surghiunului iminent de catre CSM Cluj.

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2008-03-12 12:56:12 (ora Romaniei)
  • Pentru: Cristi YO8DHD, Miky yo5ajr etc.
    Problematica pusa / chestionarul este de o actualitate deosebita! De ce? - pentru ca , in ultima vreme, radioamatorismul YO, nu prea se bucura de o imagine pozitiva! Asta este! Daca e privit ca hobby - dupa 1990, in urma penetrarii / extinderii metodelor moderne de comunicatie (internet, GSM etc.) interesul a scazut substantial si scade in continuare! Daca e privit ca o disciplina sportiva = rezultatele / performantele internationale ale HAM YO nu sunt de exceptie, care sa "sara" in ochi, sa creeze "imagine". In conjunctura actuala si motivatiile de natura utilitatii publice (retea de urgenta, solicitari de medicamente etc.) iarasi sunt deosebit de greu de sustinut. La imaginea HAM YO "cenusie" a mai contribuit substantial si numarul deosebit de mare a statiilor straine care NU au intrat in posesia QSL-urilor in urma QSO-urilor realizate.
    In aceste conditii, consider ca, singura cale de supravietuire, de "intarire" atat in teritoriu cat si la nivel national (imagine de ansamblu YO) ar fi pe axa liniei sportive! - evident cu rezultate corespunzatoare.
    Da, toata lumea se plange ca banii se obtin greu! Da, cei ce au si distribuie banii, in general dau greu si numai pentru activitati bine justificate "de imagine"! Asa a fost intotdeauna si asa va fi si de acum incolo!
    Eu cred ca, poate ar fi util ca sa cersim mai putin "bani" (birocratia aferenta "sponzorizarii" este dezcurajanta pentru sponzori)si sa se axeze pe solicitari de FACILITATI (spatii, executii antene, echipamente... si multe altele. Cred ca s-ar rezolva mai usor. DAR SA NU UITAM = orice "ajutor" in natura sau in "bani" se obtine in urma unor interventii = care trebuiesc facute de niste persoane reprezentative, prezentabile, care stiu sa expuna CORENT si CONVINGATOR problema, persoane care apeleaza in numele......une e "clubul privat sportiv din Cucuietii de deal" si alfel suna "Radioclubul judetean" sau "FRR"! Altfel este perceput! Deci ca sa avem succes trebuie sa fim ORGANIZATI teritorial si sa avem REPREZENTANTI de marca in fiecare judet= si mai ales la nivel CA FRR = oameni care stiu cand, cum, cu cine si ce terbuie discutat! Oameni, care atunci cand sunt "dati afara pe usa" se intoc zambind "prin geam" si rezolva problema!
    Concluzie: solutia este organizare teritoriala (care sa reprezinte EGAL toate structurile din judet) si centrala FRR si reprezentare prin persoane pozitiv remarcabile prin tinuta, educatie si eficienta! Ar cam trebui sa depinda de noi pe cine alegem sa ne reprezinte!

  • Postat de XXXX la data de 2008-03-13 17:29:29 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi radioamatori, e bine sa ne organizam dar nu sa fim obligati la acest lucru. Pe timpul raposatului se cereau datele personale ale radioamatorilor dar in nici un caz nu se cerea copie de pe cartea de identitate. Oare in ce scop??

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-03-14 08:26:08 (ora Romaniei)
  • Mai sa fie!!! Chiar cand incepusem sa jubilez sperand ca in sfarsit Ciprian a blocat accesul lasilor nenorociti care nici in chestiuni absolut banale nu au curajul sa-si afiseze indicativul sau macar numele, uite ca hop a si aparut unu!! Pai mai Bula (cu P) cu urechi...ai uitat ca pe vremea ciuruitului orice aparat de copiat era starsnic pazit de "n" indivizi abjecti ,ascunsi asa ca tine, ca nu cumva sa o pui de un manifest...ceva...?!?! Scopul in care ti s-a cerut o copie de pe CI? Probabil sa fie sigur ca esti tu si nu...XXXX...sau EU YO sau EU...&company !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-03-14 08:59:28 (ora Romaniei)
  • "Starsnic"....? hi - De altfel am mai cules cateva ID - uri (am prieteni la provideri...hi) si e foarte interesant - majoritatea sunt din generatia tanara care posteaza incognito...oare de unde s-au infestat cu virusi arhaici de pe vremea ciuruitului?....sau mosteniri genetice?
    "Don,t vorry - why happy"....hi. 73 de Miki

  • Postat de Lingvay Iosif la data de 2008-03-14 10:10:07 (ora Romaniei)
  • Draga Vasile = YO5FMT = da, avem destui din astia care nici identitate NU au = sau chiar daca au lee rusine de ei...dar, trebuie sa se manifeste, sa-si "semnaleze prezenta" prin ideile lor "nemaipomenite"! EU SUNT CONVINS CA MARE PARTE DIN EI provin tocmai din cei care "pazeau copiatoarele" si acum incearca sa aiba grija de "curatenia noastra sufleteasca"!

  • Postat de Elvis la data de 2008-03-14 10:44:21 (ora Romaniei)
  • Unui comentariu care nu este pe tema sondajului, eu personal nu prea ii dau atentie.Cit priveste coagularea radiocluburilor,aici in Mehedinti este o problema... suntem un singur radioclub.La palatul copiilor desi am reusit reactivarea YO7KFI nu am reusit mentinerea lui ca urmare a birocratiei--poate ca daca vopseam antena in "portocaliu" reuseam ceva...In schimb supravetuieste YO7KBS singurul radioclub din judet.Ca sef de radioclub mi-am propus ca macar membrii radioclubului sa-i lamuresc intr-un fel sa vina mai des pe la radioclub mai ales duminica dar nu prea sunt rezultate bune nici asa. Lucrez in scurte de putin timp, la servici lucrez in ture, nu prind multe concursuri nici QTC-uri,depun ceva eforturi ca sa-mi fac pasiunea asta si de aceea nu ma pling,doar nu ma obliga nimeni,ma intreaba cite un coleg -ce cistigi?-evaluez putin omul care ma intraba ca sa stiu cum sa incep sa-i explic cu ce se maninca radioamatorismul(atit cit ma tine experienta mea)Cam asa pateste un tinar care vrea sa faca ceva in radioamatorism si se loveste uneori de o "AROGANTA CRUNTA!!!" , apoi stiti foarte bine ce zice daca nu va spun eu-"dai ma in ---- mea cu statiile lor, am net am telefon ce-mi mai trebuie draci din astia"Ii explica cineva ca nu e chiar asa? Va suparati sau nu asta e realitatea.Trebuie sa recunosc ca nu fac parte dintre ei datorita "cuiva" care mi-a explicat ce poate face o banala sirma...Asa ca:Ce sa coagulam cind la o intilnire interna a radioclubului vin 3-5 membri din 25 inscrisi?

  • Postat de Vasilica la data de 2008-03-16 14:46:38 (ora Romaniei)
  • Toata cinstea, consideratia, respectul "clopul jos" pentru cei care au facut, au incercat si incearca sa faca ceva pentru a
    infiinta o asociatie judeteana de radioamatorism, pentru aceia pentru care "DA" inseamna: da, eu ma voi ocupa voluntar.
    Pentru multi care au votat "DA" , acest "DA" inseamna de fapt: da, dar nu eu,...sa se faca,...sa se ocupe "Vasilica", eu
    eventual accept sa fiu presedinte, vicepresedinte, ajutor de bagator de seama sau seful carcotasilor. As vrea sa fiu
    contrazis de cat mai multi dintre votanti, nu ma supar daca nu voi fi bagat in seama, daca voi fi facut Bula... pentru ca
    nu mi-am dat indicativul,il dadeam daca faceam parte din categoria "eu ma voi ocupa voluntar" HI. 73 si succes !

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2008-03-17 08:21:50 (ora Romaniei)
  • Cunosc pasiunea si implicarea lui Elvis (YO7MCN), si ii inteleg dezamagirea! Elvis,exista o solutie de a aduce mai multi oameni la club (si mai des!), dar noi ( YO HD DX) am "anulat-o" prin Regulamentul de comportare , afisat pe usa radioclubului ( si care se si respecta!), care interzice fumatul (si nu numai!!) la Club!

  • Postat de Vasilica la data de 2008-03-17 13:18:21 (ora Romaniei)
  • Adica carciuma ! Bautura tare si multa, mancare (guias, bograci etc.) daca se poate si dansatoare exotice (ca sa nu zic bordel). De aceste lucruri e nevoie la cluburi si intalniri. Ce comunucari stiintifice, ce competitii... vax. Reiese treaba asta si din sondaje mai vechi. 73

  • Postat de Elvis la data de 2008-03-17 14:59:43 (ora Romaniei)
  • Propun (si rog insistent) administratorului site-ului, ca in viitorul cit mai apropiat sa puna la sondaj urmatoarea intrebare:Sunteti de acord ca opiniile dvs. sa poarte semnatura obligatorie, iar cimpurile de completat sa fie obligatorii ?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact