hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care credeti ca va fi caracterul schimbarilor in urma Adunarii generale din 17 mai 2008?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 12-mai-2008 si s-a incheiat la 19-mai-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (24)  

  • Postat de Mihai la data de 2008-05-12 11:27:18 (ora Romaniei)
  • Ce schimbari pot fi asteptate, cita vreme alegerile se desfasoara dupa acelasi Statut si acceasi forma de organizare? Pina si oamenii sint aceiasi. Nu astept nici o schimbare de fond. 73!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2008-05-12 11:55:07 (ora Romaniei)
  • Nici macar schimbari majore de persoane. Am fost pe hamradio.ro. Cred ca nu stiu eu sa caut. Dar nu am vazut ca ar fi un eveniment deosebit in viitorul foarte apropiat. 73!

  • Postat de radu la data de 2008-05-12 15:14:34 (ora Romaniei)
  • Acelasi continut...alt ambalaj!

  • Postat de Tot Io la data de 2008-05-12 15:19:44 (ora Romaniei)
  • La vremuri noi, "tot noi"...

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-05-12 15:21:00 (ora Romaniei)
  • O oglinda a ceea ce va fi in viitor cred ca o reprezinta rubrica "alegeri 2008" cu 9 candidaturi (pana la momentul prezentei, cu mai putin de 5 zile inainte de eveniment) pentru 16 functii eligibile. Cred ca viitorii membri din CA nu sunt in totalitate interesati sa se faca cunoscuti (asa vor fi si dupa alegeri?), probabil stiu numai ei de ce. In plus, din fisele de prezentare vad prea putine obiective fezabile, din care remarc doar pe cele ale lui YO9XC, singurul care se refera si la imbunatatirea statutului FRR, de fapt punctul care frige cel mai tare acum si de la care ar trebui sa plece la drum noul CA. 73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-05-12 17:45:58 (ora Romaniei)
  • Aceleasi observatii ca si YO4BKM. Cu una in plus: Cine l-a impiedecat pe YO7FT sa realizeze ca presedinte FRR ce a propus in CV, chiar in mandatul 2004-2008? Consider ca sunt o gramada de vorbe goale. Parca citesc un afis electoral pentru primaria Cucuietzii din deal. Nu conteaza ca am fost un nimic,ca n-am facut nimic, conteaza sacul cu promisiuni goale pentru ce nu voi face nimic, nici in viitor. Aceasta este FRR, unde potzi sa promitzi luna de pe cer, ca doar stii ca nu vei face nimic si nu vei da socoteala nimanui.

  • Postat de SWL la data de 2008-05-12 18:03:22 (ora Romaniei)
  • La fix aceasta intrebare "a saptamanii" !!Si cineva se mai plingea ca intrebarile sunt aiurea si nu se publica concluziile.Concluziile le trage fiecare, singur ,daca are putere de sinteza a unui fenomen desfasurat pe parcursul a mai mult de un an.Ce demonstratie mai frumoasa se putea face la faptul ca "alegerile 2008" vor fi un nou balon de sopon ?? Asadar, pina nu iese "baciul" la pensie nu se misca nimic!! Sa fim intelesi !!Armata de "klingonieni" din spate e tare, degeaba vin unii cu petitii,(auzi, culmea, acu si declaratii de necolaborare!! Hi,pai unde s-a vazut asa ceva in YO Hi !!), altii cu vise de prin alte organizatii europene.Candidaturile trebuiau prezentate IN PRIMUL RAND pe site-ul oficial al FRR,ca sa aiba valoare oficiala.Asa sigur ca vor apare "ilustrii"pe usa din dos,eventual anuntati prin QRM &QRN la QTC sau deloc.Cum incerci sa comentezi ceva, cum ai alta parere ,cum se pun tunurile pe tine."Lipsa de coloana verticala, ceapa degerata,jos anonimii,etc...".Am observat un lucru foarte interesant si anume ca sunt atacati de obicei numai cei anonimi(exceptie face cuplul J&A).Simptomatic , nu ?? Prietenii stiu de ce !! Fac si o alta observatie: daca te uiti la media de participanti la un sondaj oarecare, ea se apropie de 180-200.Undeva , in alt sondaj,se estima optimist numarul de activi in tara la cca 2000, iar YO5AVN inclina spre 500.Oricum am lua-o , chiar in varianta cea mai optimista, pe acest forum ,cu semnatura sau anonim ,se exprima peste 10 % din populatia activa de radioamatori, ceea ce sociologic vorbind este suficient pentru tragerea unor concluzii ,valabile ,cu fundamentare stiintifica.Daca vrei sa le asculti sau sa le tragi (concluziile) ! Daca mergi pe principiul "Cainii behaie,stana urca la munte " , atunci LA revedere 2016 !! P.S. Intr-o postare anterioara, un coleg de la care am incasat o castana amicala pentru faptul ca semnez anonim, dar pe care il pretuiesc si-l stimez si mai mult dupa splendidul succes la EME 2007,spunea ce este membru la doua societati diferite de radioamatori.Oare asta sa fie solutia viitorului,daca vrei sa activezi intr-un mediu curat si onest ??

  • Postat de OBSERVATOR la data de 2008-05-12 20:29:51 (ora Romaniei)
  • Da, da din 9 candidaturi... scoti una... ca e lupta mare la preshedentzie!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-05-13 00:50:34 (ora Romaniei)
  • Mihai....sceptic rau....Vasile si Gheorghe vad critic si corect situatia...SWL - nu ai trecut QSB - QRP si codul Q....dar toate astea pe cine intereseaza???? Eu vad o desconsiderare si ignorare totala....prietenii stiu dece....hi.YO4PX a formulat foarte pregnant "bubele"....na si??? Pe cine intereseaza? Nci-o reactie...de parca se trage cu gloante oarbe sau si mai nimerit..."lupta lui Don Qijote (bine am scris?) cu morile de vant in tara nimanui" Succes tovarasi la al....lea "alegeri" care va fi chezasia a noi si noi succes spre culmile......vai de Mama noastra.

  • Postat de Eu la data de 2008-05-13 13:29:45 (ora Romaniei)
  • De ce nu au si radioamatorii un cuvant de spus?...aaa de VOT am vrut sa spun...

  • Postat de Dan la data de 2008-05-13 19:36:44 (ora Romaniei)
  • Din cauza cui o sa fie "vai de mama noastra" ? Nu am auzit sa se fi respins sau impus vreo candidatura. Noul CA va fi exact dupa chipul si asemanarea noastra: dupa cum ne-am depus sau nu ne-am depus candidatura, dupa cum vom vota, dupa cum ii vom sprijini pe cei alesi. Cine, pe cine sa mai criticam? Nu ne ramane decat sa votam, iar celor alesi sa le acordam incredere. Sper si cred ca va fi ok. Succes tuturor !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-05-13 22:26:36 (ora Romaniei)
  • Se pare ca "marea familie" al Ham-ilor din YO este suspect de sindromul "miserupist" daca din miile de radioamatori in acest sondaj apar doar 11 - 12 iar la "Scrisoarea deschisa" al lui YO4PX nu apare nici-o rectie ca si de altfel la alte solicitari ca CV - urile si intentiile de bine al candidatilor sa fie puse pe "sticla". Draga Dan - puteai rezuma cele scrise in: "pleaca ai nostri....vin ai nostri"...ce mare scofala. Cine si cum "filtreaza" cele mai bune intentiile cu care de fapt uneori este pavat gloriosul drum spre iad? Pai sa nu ma gandesc de celebra "vai da Mama noastra" daca ma gandesc ca multi dintre noi poate nu mai apuca inca o perioada de alegeri? Pai sa nu ma doara cand vad dezbinare vad fraude in acest hobby nobil? De ce trebuie neaparat sa ne ameninte cineva cu desfiintare si cazne grele ca sa fim iar uniti si mai sinceri? Neaparat trebuie aprinsa padurea ca iepurasul sa-si salveze blana alergand in buna intelegere alatur de lup? De ce trebuie sa ne resemnam "asta suntem...asta meritam? Magarul nu are sentimentul de speranta...el este consecvent - daca sarcina pusa pe ea e prea mare ....nu se mai clinteste - Omul are acest sentiment care ajuta sa treaca peste grele incercari dar uneori in timpul de asteptare cu speranta in bine se transforma in lasitate. Dane - sincer iti doresc viata lunga in deplina speranta spre bine - fara sa faci vre-un efort dupa proprie constiinta.

  • Postat de nick-yo4rss la data de 2008-05-14 18:28:07 (ora Romaniei)
  • S-ar parea ca exista cam 2 tabere.Cei putini,au scaune,dar si principii cam invechite,dar cei mai multi vor o reforma a sistemului.Sa vedem cum se va rezolva acest diferent.Daca traia Caragiale.....?

  • Postat de Nelu la data de 2008-05-14 18:33:11 (ora Romaniei)
  • ,,Schimbarea sefilor , bucuria nebunilor!" Oare nu ne-am invatat minte ca toti promit si nu au posibilitati de realizare? Cine e competent si se implica sa-si pastreze locul cine nu e poate sa plece. ATENTIE ! Radioamatorismul e o pasiune pt oameni pasionati nu un post care trebuie vanat. Mai putin conteaza realizarile personale , implicarea propriu-zisa conteaza !!!Succes tuturor candidatilor!

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-05-14 19:33:57 (ora Romaniei)
  • Pentru Dan YO9CWY: de acord in cea mai mare parte cu cele scrise, cu o exceptie (fundamentala!): nu stiu cum sa inteleg expresia "dupa cum vom vota" pentru ca voteaza un numar foarte mic si nu stiu daca pe undeva, prin cluburi, s-au cunoscut candidaturile iar votantii au mandatul celor ce i-au delegat in legatura cu persoannele pentru care vor vota. Nu cumva povestea seamana cu definitia sampaniei pe vremea vchiului regim (O bautura buna bauta de oamenii muncii prin reprezentantii lor)? Asa ca, de va fi "vai de mama noastra", nu poate fi din cauza celor multi al caror cuvant nu conteaza. Ascult deseori un cantecel al lui Socaciu, "Mama lor la toti!" In rest, vorba lui Miki, YO5AJR: viata lunga...

  • Postat de ovidiu la data de 2008-05-14 20:49:49 (ora Romaniei)
  • @Miki: reactii la scrisoarea deschisa a lui Feri nu pot sa apara. In finalul articolului apare precizarea "La acest articol nu se (mai) primesc comentarii". Nu stiu cine a impus aceasta, dar daca s-ar pune problema unui sondaj in acest sens, eu as vota "pentru" propunerea lui Feri. Cu respect!

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-05-14 21:02:32 (ora Romaniei)
  • Pentru Ovidiu: Eu sunt cel care am dorit sa restrictionez posibilitatea comentariilor la Scrisoarea mea deschisa. Unul dintre motive e caracterul ei: este o scrisoare, si nu un articol, cu diferenta ca este "deschisa", pentru a fi citita si de altii, in afara de destinatari. Al doilea motiv este faptul ca nu am dorit sa incasez injuraturile aferente in public, pentru a nu da o jalnica satisfactie celor care percep demersul meu ca pe o insulta si o amenintare la adresa lor. Prietenii lor stiu de ce ... M-am limitat la a citi abjectiile in casuta mea de e-mail. Ele ar merita o analiza sociologica, psihologica, dar mai ales psihiatrica. Multumesc pentru "pentru". Cu acelasi respect, YO4PX

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-05-14 21:25:30 (ora Romaniei)
  • S-ar mai putea adauga ca un asemenea sondaj a fost lansat deja in martie 2006, rezultatele sale impreuna cu comentariile pot fi gasite la http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=60>http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=60 Atunci din 249 de respondenti 73,3% au votat pentru cerinta exprimata in Scrisoarea deschisa.

  • Postat de Dan la data de 2008-05-15 10:02:12 (ora Romaniei)
  • Cred ca in ultima luna, orice radioamator care a fost interesat de soarta FRR a avut posibilitatea sa se informeze sau sa fie informat despre alegerile din 17 mai. In aceasta perioada o fi existat vreun radioamator care sa nu poata comunica optiunea sa delegatului clubului la AG? Pe actuala lista de candidati, aproximativ jumatate nu au facut parte din vechiul CA. Inclusiv pentru functia de Presedinte avem 2 candidati noi, care pot sa schimbe radical mersul activitatilor. Cei care care candideaza pentru prima data imi inspira mare incredere avand in vedere pregatirea profesionala dar si activitatea radioamatoriceasca. Sunt suficiente semne de schimbare si revigorare a activitatii. Eu consider, insa, foarte ingrijorator faptul ca radioamatorii recunoscuti cu rezultate de exceptie, de o competenta si integritate morala indiscutabila, NU SI-AU DEPUS CANDIDATURA. Gasim un raspuns? Pe de alta parte, din cei mai nemultumiti de activitatea vechiului CA, doar YO5AVN si-a depus candidatura, venind cu un program concret de innoire. Nu as putea blama activitatea YO3ND, 7AQF, 8WW, 9XC care candideaza la un nou mandat. Cred ca votul nostru, chiar unic, este indeajuns pentru a ne impune vointa. Mai sunt inscrieri la cuvant, propuneri, "aliante" etc. Poate facem si ceva schimbari la Statut, ca de aici pleaca unele probleme. Nu in ultimul rand, as dori ca "proiectele" asumate de candidati sa fie cu termene concrete, iar indeplinirea acestora sa fie adusa la cunostinta noastra. 73's

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-05-15 18:01:56 (ora Romaniei)
  • Cred ca integritatea morala a unor radioamatori cu rezultate de exceptie de care vorbeste pe buna dreptate YO9CWY nu se prea potriveste cu unele din mult-comentatele practici ale CA, incepand de la lipsa de transparenta si terminand cu sesizari nerezolvate sau rezolvate ciudat (contestari de titluri, de management etc). Iar reformarea statutului este primul lucru ce trebuie facut. Ca veni vorba de cei cu rezultate de exceptie si de statut, este normal ca reprezentarea la vot sa se faca pe club si nu pe om? In felul acesta cel cu rezultate de excepie se simte nesprijinit cand vede cine si cati voteaza.73!

  • Postat de Caracter? la data de 2008-05-17 10:53:49 (ora Romaniei)
  • Neschimbat si neschimbator - Activisto-Securisto-Militzist -. Nu scapati cu una cu doua de ei. Jumuleala de bani de la ANS, tineret, CJEFS, invatamant, cluburi afiliate si diverse consilii (vezi judetene). Pe langa CNSAS ar fi necesara verificarea averilor unora dintre ei. Au "avansat" de la stadiul de amatori de multa vreme.

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-05-17 22:54:24 (ora Romaniei)
  • Avem un forum (sau mai multe), suntem specalisti in comunicatii (chiar la distanta), avem dotare, traim in mileniul III si nu a putut apare, macar sub forma de comentariu la articolele sau chestionarele firbinti daca altfel nu, o lista cu cateva randuri. Nici pe HAMRADIO, unde nu am gasit nici o informatie daca azi a fost planificat vreun eveniment in domeniul nostru. Adunarea Generala nu a vut un secretariat tehnic, dotat cu ceva aparatura eventual conectata la Internet, ceva cum au scolile generale sau liceele? GN, YO4BKM

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-05-17 23:15:02 (ora Romaniei)
  • Revin cu lamuriri: aveam intentia sa ma refer la faptul ca nici pe HAMRADIO nu am gasit detalii despre evenimentul de azi: ordine de zi, Raportul CA, Bilantul contabil, bugetul si, cu atat mai mult, nici un comentariu privind finalizarea evenimentului de azi. Cred ca materialele prezentate in AG au fost redactate in format electronic si nu ascund secrete de stat, deci ar fi fost simplu sa aflam si noi (daca ne este permis) ce se afla in ele. Nu ar fi rau nici macar cu intarziere.

  • Postat de anonim la data de 2008-05-19 00:38:53 (ora Romaniei)
  • CE schimbari majore o sa fie. nici una. DE CE spun asta?POLITICA LA NOI in ROMANIA nu este destul de stabila se vede cu ochiul liber.ATIT cit ROMANIA nu are o democratie libera, si dreptul la libera exprimare nici voturile nu sunt libere,influentate de nepotisme si cadouri electorale,NICI in radioamatorismul de la noi din romania, nu se va schimba nimic POATE DRAGI radioamatori va vi si mai rau.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact