hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati fost implicat vreodata in radiogoniometria de amator (vanatoare de vulpi)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-septembrie-2010 si s-a incheiat la 4-octombrie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-09-27 17:45:51 (ora Romaniei)
  • Da, am fost implicat in vanatoare de vulpi, dar pana acum peste 30 de ani in urma. Si asta nu pentru ca am imbatranit (acum am 64 de ani si as putea sa ma mai implic ca arbitru, cum o faceam si atunci) ci pentru ca a scazut interesul. Tin minte ca pe atunci, cand eram YO7BKM, se organizau in padurea Trivale din Pitesti 2 etape din Cupa Munteniei, fiecare pe 3,5 si 144MHz unde veneau echipe puternice cu pretentii - si sanse la titlu - de la Cluj, Dambovita, Galati, Arges, Hunedoara. Exista un lot pentru competitii europene selectat dintre campionii concursurilor interne. Se organizau cupe in multe comisii judetene de radioamatorism iar programul acestor cupe era inclus in programul competitional al FRR, inclusiv cu fonduri pentru decontarea deplasarii echipelor, pentru premiere sau cu fonduri pentru plata oficialilor de concurs (director, arbitri, operatori vulpe, chiar daca la Arges aceste indemnizatii sareau din buzunare direct in Cornul Vanatorului, aflat tot in padurea Trivale). A fost chiar o perioada cand, pentru a deveni campion national, trebuia sa fi castigat in acel an si cel putin o cupa din cele multe incluse in programul FRR. Deci, activitate sustinuta. Si ce am prins eu era deja in diminuare. De la veterani - mai ales de la YO7AQF, fost competitor apoi oficial de concurs - aflam cum era cu ani inainte, cand se faceau antrenamente obligatorii la club, atat pentru conditia fizica (alergari de ii treceau zeci de ape) cat si pentru partea tehnica, interesul fiind generat si de sansa de a fi inclus in lotul national care facea deplasari la competitiile europene. Acum nu mai stiu cum stau lucrurile, vad pe saitul nostru doar clasamente vechi la cupa Silver-Fox si ceva regulamente, cateva reportaje de la cate o competitie locala ca la Oravita sau la Tg. Jiu. Poate mai vine cineva cu completari. 73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-09-27 22:32:14 (ora Romaniei)
  • RGA.... imi rascoleste nostalgiile din anii 60 - 70 cand Campionatele Nationale au fost organizate de vre-o 2 ori in Maramures. Am fost activ in organizare - arbitraj si la start - colaboram cu regretatul YO3AVE Pintilie care a fost foarte activ. Aduc aminte de amicul YO3APG - vasile cat de mult s-a ocupat de tinerii concurenti - era un fel de efervescenta placuta cu multa voie buna si in totdeauna a fost prezent si "Papasa"...am fost mai tineri..."O tempora...."

  • Postat de kiss vasile la data de 2010-09-28 16:32:28 (ora Romaniei)
  • Pe "vremuri"era la Baia Mare o adevarata TRADITIE sa-se organizeze asa zisul VANATOAR DE VULPII,(RGA).Pe acele vremuri mai construiau la "CLUB" si receptoare ,chiar performante,se mai cumpara si cateva exemplare din Ukraina,dar nimeni nu punea problema "CASTIGULUI FINANCIAR".,inclusiv dupa 1993,cat timp era Radioclubul condus de YO5ODW-Ghita Remetean.,.Dupa plecarea Dumnealui de la yo5kad, s-a terminat si cu aceasta activitate educationala,si de creativitate Tehnica. A ramas doar o "AMINTIRE" de solidaritate a amatorilor din MARAMURES. 73' Vasile YO5ODU. (Poate in curand se va RENASTE)

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-09-29 16:33:01 (ora Romaniei)
  • Ma uit cum, la momentul cand scriu cele de fata, se implica in RGA numai 10% in raport cu cei ce se implicau candva sau mai putin de 10% in raport cu cei ce nu se implica si imi vin in minte vorbele unui activist de pe timpuri ,care ne dojenea spunandu-ne "si de aceea, tovarasi, in loc sa progresam, degresam". Azi nu mai pierde nimeni timpul cu jucarele, 'time is money', toata lumea alearga dupa bani dar, din cate mai vad si eu, partea cu alergatul intrece mult castigul. Si nu am castiga mai mult, cel putin sanatate nervoasa, daca ne-am mai si juca? Altfel chiar ca (ne) vom degresa pana vor ramane doar ciolanele din noi! 73!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-09-30 21:40:57 (ora Romaniei)
  • Ehehe , acum ceva ani eram in polemica la Radioclub cu cineva care spunea ca Vanatoarea de vulpi este pentru pensionari si elevi .... incercam sa ii explic ca si cei intre 25 si 50 de ani fac miscare , drumetii la munte si oricand ar participa la aceste concursuri dar nu se prea mai organizeaza .... nu am reusit .... oricum mic procentul " Da, chiar de curand " ... 73 , YO3GH

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact