l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum credeti ca ar trebui organizat din punct de vedere geografic simpozionul anual al FRR "Simpo YO"?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 12-septembrie-2011 si s-a incheiat la 19-septembrie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (19)  

  • Postat de kiss vasile la data de 2011-09-12 18:10:45 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru "acelas localitate",si ma gandeam ca ar fi ideal in Dumbrava Sibiului. Ca distanta de la Timisoara-Suceava si Constanta-Baia Mare e cam la fel. Cum se organizeaza in HA la Debretin, si stii posibilitatile de cazare,Confort,Meniu,etc.
    88/73' Vasile

  • Postat de Marius Toader la data de 2011-09-13 18:16:52 (ora Romaniei)
  • Sunt complectamente convins ca in aceias localitate este solutia ideala. Dumbrava Sibiului este o idee.Nu stiu sa fi fost la Sibiu un simpozion,cum de altfel nici la Pitesti .Oras capitala de judet cu pondere economica consistenta si nu in ultimul rand cu radioamatori cunoscuti si de valoare.La CORNUL VANATORULUI intr-un peisaj mirific sunt conditii excelente si nu numai acolo.Conditii excelente sunt si in centrul orasului dar si locuri mai retrase. Aceasta depinde insa de cei ce vor trebuii sa se angreneze in organizare, de Consiliul Director alFRR,dar si al nostru al tuturor. Nu este usor,o spun din experienta. La Campulung o mana de oameni au reusit totus sa organizeze un simpozion care a fost apreciat (scuze...in comparatie cu FIASCO de la Brasov)E absolut necesar,ca atata timp cat vietuim sa ne intalnim si sa ne simtim cel putin bine,daca nu fericiti. 73 ! si la buna vedere Marius.

  • Postat de ARON la data de 2011-09-13 19:18:22 (ora Romaniei)
  • Eu sunt adeptul organizarii simpozioanelor in zone diferite,motivatia ar fi: echipa care isi asuma organizarea,isi cunoaste posibilitatile ,are forte proaspete,incearca sa ofee ceva mai bun decit in anii anteriori in alte locatii.Tara fiind destul de mare,nu foarte multi dintre noi au vazut toate zonele.Excursiile care se fac,sunt bine venite cred eu ,sa complectam aceasta lacuna daca ea exista.O aceasi locatie poate duce la monotonia simpozionului,unii poate vor spune; acolo am mai fost,nu prea mai e nimic nou de vazut si vizitat.Nu vizitarea zonelor turistice este baza bineinteles, dar putem inbina utilul cu placutul, participam poate cu membri familiei,pe ei ii va interesa mai mult o mica excursie,nicidecum prezentarea referatelor,sau expozitia cu realizari ale amatorilor.Distantele intre un presupus centru unic,situat central,va fi in fiecare an,pentru unii foarte bine plasat,adica aproape,iar pentru altii destul de departe si asta an de an. Sa oferim si altora sansa sa se bucure de o distanta mica pina la locul simpozionului,asa ca o mica recompensa.
    Radioamatorii organizatori vor gasi cred o cale cit mai favorabila in anii acestia de criza.
    Sa n-e intilnim sanatosi ,cit mai des la simpozioanele noastre,73 - 9BERETE.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-09-13 22:17:16 (ora Romaniei)
  • Greu de spus. Pe de o parte e interesant sa vezi de fiecare data alte locuri, peisaje, zone, pe de alta parte organizatorii, in fiecare an altii, trebuie sa o ia de la zero cu problemele organizatorice. Cel mai potrivit cred ca ar fi in fiecare an in acelasi loc, ales de comun acord (daca se va putea asa ceva) si la aceeasi data (plus-minus citeva zile, sa pice in weekend). Exemple ? Dayton, Friedrichshafen. Pentru diversitate ramin simpozioanele locale.

  • Postat de George la data de 2011-09-14 07:31:44 (ora Romaniei)
  • Aron, timpul e prea scurt pentru a savura frumusetile patriei. Ce te faci cu cei care luni trebuie sa fie la job? De la Suior am ajuns acasa la ora 24 dupa vreo 14 ore de calatorie. Am votat pentru locatia fixa in zona centrala a tarii, cine are chef de turism sa-si ia bilete prin BNT, hi!

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2011-09-14 09:28:58 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru ACEEASI LOCALITATE in acest fel fiecare participant poate sa faca o planificare personala a prioritatilor,nu sunt de acord cu turismul dea baba oarba sau cu ghicitul oare anul viitor unde va fi? aceeias localitate poate fi si un semn de seriozitate apropo de prezenta unor producatori si negustori de echipamente,ba mai mult si participanti din afara YO pot sa aibe agenda pregatita si nu vor fi nevoiti sa caute pe harta YO in fiecare an noua locatie dar in fine este o parere personala,probabil multi ani de acuma incolo o sa mai navigam cu degetul pe harta patriei.


  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-09-14 13:43:56 (ora Romaniei)
  • Ciudat! La momentul cand scriu cele de fata au votat pentru "aceeasi localitate" jumatate din cei ce au votat "in alte localitati" (40 din 80)dar, la comentarii, cei ce sunt pentru "aceeasi localitate" sunt exact la egalitate cu ceilalti (3 la 3. Eu am votat pentru aceeasi localitate, pe cateva considerente:
    1. Fiind simpozion national FRR, in acest fel va creste implicarea FRR, chiar daca duce lipsa de fonduri. In loc sa lase aceasta povara pe seama unui colectiv restrans, mai bine ar trece la intocmirea de proiecte de finantare din fonduri ce se gasesc destul de usor daca ai idee de cum trebuie intocmite, asa cum fac si strainii ca de la ei a plecat moda cu proiectele. Sunt destul de multi care au castigat asftel de proiecte pe orice tema, oricat de traznita ar fi ea, cunosc zeci de astfel de autori chiar din mediul rural. Dar, recunosc, nu este usor sa faci asa ceva, iti trebuie experienta plus perseverenta si nu sunt convins ca in actuala structura operativa a FRR se gaseste cineva care sa intruneasca aceste calitati. Iar daca se gaseste, de ce nu trece la treaba? Motivarea cum ca astfel de proiecte se "aranjeaza numai pentru cei ce trebuie sa castige" este valabila numai pentru cine a pierdut din nepricepere sau fara sa lupte, vorbesc de pe pozitia de castigator fara "pile" pe domeniul meu, plus ce am vazut la altii.
    2. Daca un anumit loc si o anumita data devin consacrate, atunci si organizarea ar fi mai simpla. Furnizorii de servicii - de la cazare pana la divertisment, ca sa nu mai vorbesc de magazine sau reprezentante ale produselor electronice - vor prinde acest lucru in calendarul lor si vor lua masuri din timp, inclusiv oferirea de anumite avantaje daca se alege sezonul cel mai favorabil. Participantii vor sti de fiecare data unde si in ce fel trebuie sa-si rezolve problemele. Iar motivarea ca organizarea in locuri diferite ofera prilejul de a vedea cat mai multe locuri din tara ar fi valabila numai daca participarea ar fi gratuita sau cu reduceri foarte mari si ne folosim de acest "chilipir", dar asa cum este acum ar semana mai mult cu inversarea regulii, adica, de exemplu, ma duc sa vad Banatul, Bucovina sau Apusenii (mai ales daca restul familiei nu practica radioamatorismul si alege doar partea turistica) si particip si la simpozion ca un compromis acordat de ceilalti. Poate ca voi mai reveni cu un banc despre cum alegem noi mereu cea mai dezavantajoasa varianta. 73!

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2011-09-14 22:17:02 (ora Romaniei)
  • Ca in bancul cu rabinul, toata lumea are dreptate. Fiecare in felul lui. Daca eram in locul lui Ciprian, as mai fi introdus insa si un al treilea raspuns posibil: 3. In fiecare an acolo unde se va putea gasi o echipa de radioamatori sufletisti dispusi sa-si dedice comunitatii YO timpul liber,resurse fizice, nervoase si in mod sigur si financiare, masinile si telefoanele proprii si care dispun de relatiile cheie, talentul organizatoric, capabilitatile logistice necesare organizarii unui astfel de eveniment. Totul la un loc cu foarte mult tact, rezistenta la stress, abilitate, umor, rabdare, bunavointa si puterea de a suporta cu mult calm si criticile legitime sau nu ale inevitabilor nemultumiti....
    73 de Morel, 4X1AD

  • Postat de toto la data de 2011-09-15 13:25:55 (ora Romaniei)
  • Buna Morel, acasta ar fi fost intrebarea la care ar fi votat foarte multi !
    73
    sa ne vedem ,cu bine,
    toto

  • Postat de Popa Gigi la data de 2011-09-15 19:00:00 (ora Romaniei)
  • Da, se pare ca postarea lui Morel a fost pertinenta. Asa as fi spus si eu, chiar daca imi place "turismul" din multe motive. Un eventual pct 3 ar fi primit majoritatea voturilor, cred /sper , eu.
    73 de YO2MTG

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-09-16 08:08:36 (ora Romaniei)
  • @Morel, 4X1AD. Stiu ca exista un asemenea loc, cei din DL ii spun Schlaraffenland, nu-i asa ca asta ai avut in vedere? Asta ca sa nu ma gandesc la vreo capcana in care cineva sa fi cazut cu toate picioarele! Oricum, mi-a placut interventia. 73!

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2011-09-16 10:43:33 (ora Romaniei)
  • YO4BKM: ma tem ca postarea mea nu a avut nici o intentie poetica de trimitere la spatii frumoase dar utopice. Ba chiar a fost destul de prozaica, bazandu-se pe propria mea experienta in organizarea de manifestari similare. Cred ca in conditiile actuale (nu ma refer exclusiv la cele economice), un simpozion se poate organiza doar acolo unde exista dorinta, posibilitati locale, capacitate si abilitate de a mobiliza sponsori si evident de ospitalitate. Dar nu in ultimul rand vointa de voluntariat, daruire si entuziasm. Poate suna cam pompos dar este o realitate destul de greu de contestat.
    Daca se gaseste un astfel de grup, dintr-o locatie de compromis geografic acceptabil pentru cat mai multi dintre participanti si care se poate angaja sa organizeze ani la rand un astfel de eveniment, minunat, chiar ideal pentru foarte multi. Si din punct de vedere logistic/financiar, o locatie fixa cu furnizori de servicii seriosi si stabili, ar fi o solutie buna.
    Dar exista un astfel de grup ? Sau trebuie sa ne multumim deocamdata cu modestele initiative locale ?
    Proiecte grandioase bazate pe modelele Dayton sau Friedrichshaffen cu Project Management profesional, tin intr-adevar de taramurile de gen Schlaraffenland. Cel putin pentru un potential de 150-250 de participanti. Mai curand poate ar trebui tras cu ochiul la alte tari asemanatoare ca marime, populatie radioamatoriceasca activa si situatie socio-economica, poate cumva ei o fac mai optim si de ce. 73 de Morel, 4X1AD

  • Postat de Elvis la data de 2011-09-16 12:27:18 (ora Romaniei)
  • Am votat "alta localitate".Care din cei care a votat "aceeiasi localitate" are curajul sa faca simpo national la el in localitate in fiecare an ?Cat priveste ghicitul locatiei viitoare , nu trebuie sa mergeti la vrajitoare...se stie deja cu un an inainte unde va fi la anul si deja exista potentiale gazde pentru 2013...oameni capabili despre care presimt ca si-au luat drept reper vecinii lor de judet

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-09-16 20:24:37 (ora Romaniei)
  • Elvis (salut, sper ca ne vedem mîine la Simpo Buzias), nu e vorba sa-i pui pe aceeasi sarmani localnici sa organizeze in fiecare an simpozionul. E vorba ca simpozionul natinal sa fie organizat de federatie.

  • Postat de Sebastian Hojbota la data de 2011-09-18 18:15:05 (ora Romaniei)
  • Parerea mea. Sa se faca oriunde in tara dar raspunderea organizarii sa si-o asume Federatia Romana de Radioamatorism. Ceea ce se face acum, seamana cu o petrecere data prin rotatie de membrii FRR la care FRR este invitatul de onoare. FRR treuie sa aiba o politica clara fata de scopul realizarii unui astfel de eveniment. La nunti si sindrofii participam adesea in zona in care locuim iar excursii se pot face oricand si oriunde.

  • Postat de CREANGA MUGUREL la data de 2011-09-18 23:04:52 (ora Romaniei)
  • De aceasta data TREBUIE sa fiu de acord cu MOREL (4X1AD)care,in citeva fraze a raspuns sondajului intr-un mod foarte elocvent.
    Cu acest mod de acest mod de abordare,cred ca sint de acord si circotasii,desi nu vor sa recunoasca.
    73! RELU

  • Postat de Antal la data de 2011-09-19 00:59:27 (ora Romaniei)
  • Eu sunt pentru locaþii diferite, cu evitarea pe cât posibil a celor extreme. Este absurd sã comparãm simpozionul YO cu Dayton sau Friedrichshafen. Iar când ajungem la nivelul acestora (HI) întrebarea sondajului nu va mai avea rost. Pentru cã extrem de puþine locaþii pot asigura toate cele necesare, de la locul de desfãºurare a simpozionului propriu-zis la cazarea în condiþii optime (distanþã ºi preþ) a numãrului imens de participanþi, infrastructura de transport etc.


    Spunea cineva mai sus cã dacã s-ar organiza în fiecare an în acelaºi loc, atunci "Furnizorii de servicii (...) vor prinde acest lucru in calendarul lor si vor lua masuri din timp, inclusiv oferirea de anumite avantaje..."


    Este un aspect care meritã luat în considerare. Sã vedem cum se descurcã în România alte evenimente similare dar cu organizarea an de an în aceeaºi locaþie. De exemplu la Bãile Herculane în fiecare primãvarã vin integraþii în absolut ai lui Bivolaru pentru a face spirale. Iar furnizorii de servicii au prins acest lucru în calendarul lor ºi iau mãsuri din timp. Sã trecem în revistã principalele avantaje oferite de aceºtia:

    • creºterea de câteva ori a tarifelor de cazare pe perioada aflãrii yoghinilor în localitate;

    • creºterea de chiar ºi 10-20 de ori a preþului alimentelor de origine vegetalã (yoghinii nu mãnâncã bucãþi de animale moarte).


    Pentru cã trãim în România, iar aici aºa se fac "afacerile". Tendinþa poate fi remarcatã la diverse evenimente cu organizare regulatã din þarã. Când omul ºtie cã vii ºi n-ai de ales, te taxeazã.


    Deci din acest punct de vedere este preferabilã organizarea în locaþii diferite. Negocierile sunt mai avantajoase când mergi la hotelurile din localitate ºi spui cã aduci 200+ de persoane, faceþi o ofertã. Când însã evenimentul devine regulat, hotelierii pot avea impresia cã de fapt depindem de ei ºi pot sã taxeze corespunzãtor.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-09-19 15:24:14 (ora Romaniei)
  • Antal, intrebarea incepe cu "cum credeti", asa ca fiecare poate sa isi dea cu parerea. Eu n-am facut o comparatie calitativa ori cantitativa cu Dayton sau Friedricshafen, e altceva, bineinteles, doar indicam doua simpozioane cunoscute noua care se fac in acelasi loc in fiecare an. P.S. Ai uitat sa pui ghilimelele de rigoare la "yoghinii", hi...

  • Postat de Stoenica Sorin la data de 2011-09-24 03:40:23 (ora Romaniei)
  • Dupa unii colegi simpozionul ar trebui sa se faca odata la 5 ani si probabil sa dureze maxim 30 minute, adica durata pauzei de pranz...
    Ma leg special de prietenul meu G.I.(9HSW) care a postat ceva mai sus.
    Deh, imi permit deoarece ne cunoastem bine si oricum nu o fac cu rautate...
    Gred ca-i o idee utopica sa se faca in acelasi loc de fiecare data, care ar mai fi farmecul unui simpozion ???
    Simpozionul e diferit de un simplu talcioc chiar daca majoritatea dintre noi vede talciocul ca o atractie maxima...
    La simpozion nu vii sa stai cateva ore ci vii pentru cateva zile. Pentru cine-i strans cuplat e o reala fericire sa-si aduca papagalul(sotia) si sa-i arate ca nebunia lui nu-i atat de acuta si ca in aceiasi situatie mai sunt multi alti colegi radioamatori. La simpozion daca ai bile sau mana, nu am inteles exact ce trebuie sa ai :), poti sa participi si la concursul de creatie tehnica sau sa prezinti diverse lucrari tematice...
    La simpozion poti admira, pe langa peisajul zonei, multe din femeile disperate cu care colegii nostri sunt inzestrati, daca nu sunt sanse de reusita macar te poti lega de ospataritele ce servesc la seara festiva sau in functie de zona ai sanse sa te trezesti cu 1-2 rusoaice pe cap... Campulung Moldovenesc ne-a prezentat cateva si probabil anul viitor la Iasi ar trebui sa ne propunem sa ne impiedicam mai des, cazand sistematic si selectiv intre sanii oricarei frumuseti feminine...
    La simpozion... Lista expunerii avantajelor simpozioanelor locale nu are practic sfarsit si oricine doreste informatii in plus sa ma contacteze pe e-mail... se poate incinge usor atmosfera.
    Pentru cine nu reuseste sa se desprinda de activitatile zilnice cateva zile intr-un an inseamna ca trebuie sa se limiteze la talcioc si sa nu faca aprecieri incorecte cu privire la locatia unde trebuie sa se tina simpozionul...
    Abia astept sa se tina in zona oltencelor fierbinti :X...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact