hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce parere aveti despre numarul de concursuri romanesti de unde scurte si ultrascurte care urmeaza sa se desfasoare in anul 2012?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-ianuarie-2012 si s-a incheiat la 15-ianuarie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2012-01-09 18:07:52 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca se poate aprecia cu obiectivitate daca numarul de concursuri YO este mare sau mic. Este ca si cum ai aprecia daca, de exemplu, numarul de marci de automobil (sau de televizoare, de calculatoare, de incaltaminte etc) este mare sau mic. Importanta este clasificarea lor valorica dupa diverse criterii de unde sa rezulte impactul asupra normelor de clasificare sportiva a competitorilor. Nu am vazut in YO vreo lista pentru o ierarhizare valorica sau vreun set de criterii pentru evaluare, desi motive ar fi destule. Exista cupe sau concursuri locale care, prin modul de desfasurare si finalizare, pot depasi valoric un campionat national (de exemplu prin sustinerea modurilor digitale, prin obiectivitatea si transparenta arbitrarii, prin promptitudinea prezentarii rezultatelor etc). In rest, cred ca orice entitate (club, administratie locala, chiar si persoana fizica) are dreptul sa se afirme neingradit prin organizarea de concursuri, mai ales cu caracter tematic, cu atat mai mult cu cat organizarea se face pe cheltuiala entitatii respective. Care este cota de succes urmeaza a se stabili numai prin evaluare dupa criteriile de care am amintit mai sus. 73!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2012-01-09 22:20:49 (ora Romaniei)
  • Evident ca nu exista o numar critic de concursuri care sa determine cu obiectivitate opinia respondentilor. Este totusi interesant de a masura perceptia radioamatorilor YO pe aceasta tema si, mai important, de a citi opiniile acestora, daca exista. Fiecare club sau chiar radioamator individual este liber sa organizeze oricate concursuri doreste, dar atunci cand concursurile nu aduc nimic semnficativ nou, sau macar diferit si de valoare, organizatorii nu fac poate decat sa blocheze acea zi (sau weekend) in defavoarea altui potential concurs interesant sau a altei activitati. Cheltuielile cu organizarea unui concurs anual fara miza, fara premii si cu publicarea rezultatelor dupa luni de zile de la desfasurare sunt atat de mici incat este mai ieftina pastrarea concursului neschimbat si in deriva de la un an la altul, decat retragerea lui, cu consecinta semnalarii lipsei de activitate a unui club sau asociatii. In plus, este interesant de vazut daca perceptia despre concursurile YO s-a schimbat, aceasta intrebare mai fiind pusa acum patru ani.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact