l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Va tipariti singur cartile de confirmare QSL, sau le comandati la o firma care le tipareste in serie mare (tipografie)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 20-ianuarie-2014 si s-a incheiat la 27-ianuarie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (24)  

  • Postat de NICK la data de 2014-01-21 09:39:40 (ora Romaniei)
  • Folosesc E-QSL . Motiv pecuniar (sunt totusi pensionar).Avantaje :: expediere automata de la mine la salvarea in log a qso-ului si primirea instantanee de catre corespondent;din program ,nu treci la urmatorul qso daca nu expediezi qsl la qso anterior;sunt CERTIFICATE pentru AUTENTIFICARE si deci UTILIZABILE si recunoscute; sunt REPRODUCTIBILE pe hartie,pentru cine doreste; si GRATUITE PENTRU EXPEDITOR.QSL-ul, pentru ,cine il vrea pa hartie, il face pe banii lui . DEZAVANTAJE ::: nu prea vad. Fiecare face cum crede si are posibilitati.Am circa 10000 e-qsl primite. Pot salva pe hartie ce si cand vreau.Nici nu ocupa spatiu (saci de """cartoane"" si e MAI MODERN. Cu mult respect ,nick-yo9agn .

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-01-21 12:39:10 (ora Romaniei)
  • Un QSL electronic nu valoreaza nimic. Eu am trimis cca 40.000 de QSL-uri pe hartie. Am primit cam 27.000... Am si raritati cu semnatura olografa: Regele Hussein al Iordaniei, Barry Goldwater - senator USA, Ernst Krenkel - explorator polar rus, Marlon Brando - actor, dar si altii ca: un prim-ministru japonez, un ambasador USA in Venezuela, un jazz-bandist celebru...
    ... desigur QSL-urile pe hartie cam costa... ca sa nu spun ca FRR nu are un birou de QSL pentru expeditii externe...
    .
    .

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-01-21 14:33:38 (ora Romaniei)
  • Am văzut că tipărirea la un atelier tipografic m-a costat sub 10 bani (noi) pe bucată, dar mult mai scumpă este expedierea pe cont propriu, care ajunge să fie cel puţin câţiva lei pe bucată. Din fericire la YO4KAK din Brăila avem un serviciu de expediat QSL-uri, dar funcţionează numai prin birourile naţionale de QSL din celelalte ţări. Din păcate se înmulţesc radioamatorii care nu vor decât QSL-uri adresate direct, nu sunt membri în cluburi naţionale, vor eventual cu IRC, Euro sau USD în plic. E şi asta o afacere care încalcă hexalogul lui Paul M. Segall. Păcat! 73!

  • Postat de NICK la data de 2014-01-21 14:45:45 (ora Romaniei)
  • Regret ,dar stilul exclusivit al lui YO6EZ ma obliga: :: IN PRIMUL RAND:: un qsl electronic personalizat contine semnatura OLOGRAFA a emitentului sub AUTENTIFICARE (ceva de ""conform cu originalul"" in Notariate)> Nu luati exemplul jucariei mele, c i la alti Hami.
    DOI: un qsl face dovada unui qso, ajuta la otinerea unor avantaje ca diplome,confirmari de ENTITATI, etc.DE ACELEASI drepturi se bucura si un e-qsl.
    Puctul 3; daca mergem in trecut(cand nu functiona serviciul e-qsl) are dreptate. Dar azi NU ARE DREPTATE.
    PUNCTUL 4: QSL-UL ELECTRONIC NU PRESUPUNE ACTIVITATEA (SI ACTIUNILE DE MULTE ORI RELE) ale FRR sau altor persoane fizice sau juridice.
    PUNCTUL 5::Daca vrei sa-ti contemplezi munca, realizarile , etc iti cumperi o rama electronica,le incarci in memoria ei si le admiri sau le lasi sa ruleze la 3-5 minute unul de altul(cazul meu in vizualizarea celor peste 200 diplome)
    PUNCTUL 6 :: cele 40000 qsl expediate costa si acum, in societatea asta ,nu ne permitem un asemenea rasfat anormal. Tehnica ( pentru cine stie) ne ajuta.
    PUNCTUL 7:: cele 27000 sunt aproximativ 80-100kg hartie (arbori taiati, greutate transport, energie consumata, spatiu domestic ocupat inutil etc). Dar electronic incap intr-o memorie ""slabuta"Mai sunt si alte avantaje majore:: SA NU MAI FIM CONSERVATORI DE LA O ANUMITA VARSTA (ma refer la mine la cele 72 primaveri) ci sa imbratisam noul. Cu respect mult pentru YO6EZ dar si pentru cititor si NEAPARAT pentru administartie ca nu ma RADIAZA.DAR in primul rand pentru A D E V A R. yo9agn -nick

  • Postat de Elvis la data de 2014-01-21 15:08:22 (ora Romaniei)
  • Am impresia ca nu ati auzit de acea firma de curierat din Romania care transporta si distribuie GRATUIT ,QSL-urile in YO.Iar YO6OEV este un profesionist si mai este si radioamator, adica stie ce vrem...Dar vorba aceea:"Nemultumitului i se ia darul si traieste nefericit".

  • Postat de Vasile la data de 2014-01-21 15:33:45 (ora Romaniei)
  • Am votat la prima rubrica !Din 1988 pana in 2000 am dus la YO9KGA Ploiesti pt a fi expediate prin birou peste 2000 QSL-uri tip FRR si altele mai dichisite !Am tras o concluzie:un singur plic inchis...restul QSL-uri mai de peste tot,inseamna ca undeva s-au desfacut multe plicuri si s-au scos IRC-urile sau altele !Acest lucru l-au constatat multi colegi din Prahova si in concluzie acum trimit numai TNX !73 Vasile !

  • Postat de NICK la data de 2014-01-21 15:46:23 (ora Romaniei)
  • retine Dl yo7mg !!Vezi si yo4bkm (mai sus _)

  • Postat de ion la data de 2014-01-21 17:13:08 (ora Romaniei)
  • Nu am un QSL grozav,am un QSL tiparit inainte de 89,as dori sa i-mi tiparesc un nou QSL dar nu cunosc nici o adresa si preturile respective si ce tipuri sant.Prefer QSL-urile pe hirtie,nu ma intereseaz cele electronice,nu au nici o valoare pentru mine. Asa cum a scris Vasile am in momentul de fata QSL-ri foarte valoroase si ma uit din cind in cind la ele trzindu-mi foarte multe amintiri placute.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-01-21 17:40:01 (ora Romaniei)
  • @YO9CEB,Dr OM Ion, un coleg amintea mai sus de Florin YO6OEV, (care este membru A.R.R.) si care face o munca de profesionist in ceea ce priveste tiparirea de QSL-uri pe hartie (paper QSL)in YO. Prin protocolul semnat de A.R.R. in anul 2014, cu tipografia, membrii A.R.R. se bucura de o reducere de 10% fata de pretul de piata, la tiparirea oricarui tip de QSL. Aici vei gasi mai multe detalii (http://radioclubulromaniei.ro/category/qsl/). 73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Dan Rabinca la data de 2014-01-21 21:19:36 (ora Romaniei)
  • Desi utilizez in mod frecvent Eqsl si mai ales Lotw, raman un mare adept al QSL-urilor pe hartie. De cativa ani nu mai trimit din proprie initiativa QSL-uri, dar raspund cu mare placere tuturor QSL-urilor primite prin birou. Tiparesc anual cca 2000 QSL-uri cu ajutorul lui LZ3HI.

  • Postat de Mihai la data de 2014-01-22 08:20:10 (ora Romaniei)
  • Pentru Vasile YO9FEH.
    Din pacate constat ca in comaentariile tale de aici dar si din banda apar trimiteri la radioclubul din Ploiesti de a carui activitate nu cred ca esti la curent.Fac aceasta afirmatie bazandu-ma pe urmatoarele:
    - Eu raspund de acest club de mai bine de 10 ani iar in aceasta perioada la club nu ai fost decat o singura data atunci cand te-ai intors din USA si ti-ai depus documentele pentru reautorizare.
    - Daca veneai la club puteai sa afli cum functioneaza sistemul de primire si expediere a qsl-urilor(GRATIS).
    - Daca veneai la club aflai (sau poate ca stiai)ca anual toti membrii clubului depun o cotizatie de 25 de lei pe care tu ....
    - Daca veneai la club aflai ca acest club ti-a platit anual la FRR taxa IARU.
    - Daca veneai la club aflai ca sectia de radioamatorism este prima intre toate sectiile clubului (olimpice sau neolimpice)lucru cu care te puteai mandri ca membru (teoretic)al acestui
    club.
    - Daca veneai la club aflai ca aici exista un colectiv inimos de tineri care sorteaza si expediaza qsl-uri pentru toti radioamatorii din judetele zonei 9 si de la care nu am primit reclamatii. Colegii din zona 9 pot sa-i confirme (sau nu) d-lui Vasile afirmatiile mele.
    - Daca veneai la club poate ca ai fi aflat mult mai multe dar nu este cazul sa le expun aici. Si ca un ultim argument poate ca daca veneai la club aflai ca indicativul clubului pe care il blamezi este YO9KAG si nu YO9KGA.
    La final te informez ca daca doresti sa treci pe la club programul este zilnic de la 09.00 la 13.00 iar daca ai nelamuriri ma poti suna la nr. 0723310733.
    73 si sa auzim de bine.
    Mihai YO9BPX

  • Postat de Lilian la data de 2014-01-22 14:06:16 (ora Romaniei)
  • Salutare prieteni . Am QSL tiparit si ma bate gindul sa trec la LOTW . Nu ma supar , 2 USD pentru un QSL direct mai merge da 3 USD (am vazut mai multe "sugestii" de la anul nou)!!!! este exagerat . Sa nu fie la anul si 4 USD . 73 si DX . Lilian

  • Postat de Vasile la data de 2014-01-22 21:45:38 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9BPX.
    Domnule Mihai !Eu m-am referit la YO9KAG intro perioada cand dumneata nici nu erai pe la clubul din centrul Ploiestiului !Ai facut ce ai facut si ai ajuns mare sef de club !Cand m-am reactivat in 2009 te-am intrebat ce pot sa-mi aduc cand voi pleca ...peste balta !Mi-ai dat un raspuns evaziv !Am comentat acest lucru in articolul meu de pe radioamator.ro si nu te-ai aratat "atacat ".
    In perioada la care am facut comentariul cu ...desfacerea plicurilor si ...disparitia cupoanelor sau valutei...mare si tare era Musat YO9HT care lua de la posta teancul de corespondenta si le...aranja !Lucru discutat pe fata la vremea respective intre radioamatorii mai vechi ca YO9BQZ,YO9VI,YO9YE si altii !Deasemeni ai fost deranjat cand am solicitat sa se spuna cum anumiti tineri din cadrul YO9KAG pot pleca peste hotare cu dumneata in frunte !Iar ai fost deranjat si nu ai raspuns la comentariile la articolul respective !Parca au fost 3 articole si promiteai ca vei spune acest lucru in al IV-lea articol !
    De cate ori am fost dimineata la ora 9.00 lunea nu erai,secretara imi raspundea...trebuie sa apara ...!Asa ca las-o cum a picat !
    73 Vasile !

  • Postat de Lari la data de 2014-01-22 21:57:10 (ora Romaniei)
  • Am votat a doua optiune,am comandat un model de qsl in doua variante impreuna cu xylul meu.
    Cu acest prilej transmit respectuoase multumiri: 1-Serviciului TRANSFER QSL de la S.R.R. care in cursul anului 2013 contra unei sume modice s-au ocupat de expedierea qsl urilor externe(mentionez ca eu le-am expediat de cel putin 4 ori si au fost extrem de amabili si promti);2-Radioclubului din Ploiesti care regulat pe cheltuiala dansilor expediaza catre clubul din TR qsl uri venite via bureau;3-unui bun prieten din ER1 care m-a ajutat si mi-a expedait anul trecut un plic destul de substantial cu IRC uri la un pret modic.
    Am cont si A.G. la Eqsl,dar NU sunt recunoscute la ARRL(ceea ce nu ma incanta) iar la lotw am expediat cerere de inscriere via Email dar nu am trimis din motive de lipsa de timp direct copie de pe autorizatie si de pe actul de identitate pentru definitivarea formalitatilor.
    Cei care ma cunosc stiu ca am investit ,,ceva bani’’ in ultima perioada in expedierea qslurilor direct cu plic autoadresat.
    Anul trecut am ,,bruiat’’ prin insistenta mea functionarii bancilor din urbe sa imi opreasca cand au in caserie bacnote de 1 $ care se gasesc din ce in ce mai greu.
    Au dreptate antevorbitorii mei cand au scris ca unii manageri solicita(si eu am achiesat de multe ori la asemenea pretentii) 2 sau 3 $ sau 2 IRC uri/qsl.Apropos,am vazut vizualizat noul tip de IRC ,dar nu stiu daca a aparut la oficiile postale.
    Nu pot sa uit unii hami din W care erau manageri la mai multe dx uri si expediau toate qsl urile in acelasi plic returnandu-mi $ ‘s , ADEVARAT HAM SPIRIT.
    Prefer confirmari pe hartie,seara cand sunt obosit,inainte de a adormi ,,rasfoisec’’ qsl uri primite,plicuri cu timbrele si stampilele din locurile exotice de unde au fost expediate.Nu am vealitati de filatelist dar imi plac timbrele cu forme neregulate cum au fost francate unele plicuri(pacat ca totul este ,,stricat’’ de heroglifele mele de pe plicul autoadresat……..hi!!!).
    Ma incanta diversitatea de opinii ale colegilor hami si important este sa ne satisfacem dorinta,placerea acestui hobby indiferent de forma aleasa in a primi confirmari ale legaturilor noastre radio.
    Cu aceeasi deosebita consideratie pentru toti colegii hami,Lari, YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Vasile la data de 2014-01-22 22:12:52 (ora Romaniei)
  • Pt Lari YO9CSM !Contacteaza-ma pe mail si spune-mi cate bancnote de $1 doresti si te servesc eu !
    Salutari si lui Dem YO9DIA !73 Vasile !

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2014-01-23 00:32:10 (ora Romaniei)
  • In anul 2013 am folosit un indicativ special care comemora 20 de ani de la infiintareare ARER (Asociatia Radioamatorilor Ecologisti din Romania), indicativul fiind YP20ARER. Am solicitat tiparirea a circa 6000 de QSL-uri ( 3 modele diferite) pe care le-am folosit in totalitate pentru QSO=urile facute de mine. Le=am expediat prin psta in intreaga lume si in Romania, atat cu PSE QSL, cat si cu TNX QSL. Calitativ sunt foarte bune si apreciate de radioamatorii din strainatate. le-am facut atat la Bucuresti (la YO3JW) cat si la Tg. Mures, la YO6OEV. Le-am completat de mana si le-am semnat pe toate pentru autentificare. Merita sa le tipareasca o tipografie . Cezar-YO6CUF (YP20ARER).

  • Postat de NICK la data de 2014-01-23 18:42:51 (ora Romaniei)
  • FRUMOASA POZITIE PENTRU PROPAGAREA IDEII DE "" QSL pe hartie "". CA ORICE OM, CE ESTE DE PARTEA "" CEALALTA A BARICADEI" ( si care spera sa nu mai fie RADIAT de aci ca alte postari CORECTE,LA OBIECT ) AS AVEA RUGAMINTEA SA STIU ::
    . DACA CELE 6000 LIVRATE LA EXPORT AU FOST URMARE A UNOR PLICURI AUTOADRESATE DE LA DORITORII UNUI ASEMENEA QSL , SAU NU ?? SI,
    Punctul doi ::DACA SE CERE LA O INSTITUTIE O COPIE AUTENTIFICATA DE UN ""MARTOR "" (( NOTAR)), IAR SEMNATURA MEA ESTE FOTOCOPIATA CU MIJLOACE MODERNE, ACEL DOCUMENT NU ARE PUTERE DE ORIGINAL?

  • Postat de Niculet Aurel la data de 2014-01-24 14:38:39 (ora Romaniei)
  • De obicei le comand la o tipografie.73 nick

  • Postat de George la data de 2014-01-24 17:12:17 (ora Romaniei)
  • Intrebarea era daca ne tiparim singuri qsl-urile.Ca de obicei,incet, incet discutiile deviaza de la intrebarea initiala.Pana acum am expediat in jur de 10.000 qsl-uri tiparite de YO3JW.Personal am adoptat ambele moduri de confirmare,hartie+electronic(LOTW si Eqsl) 73&gl!
    George/YO4AAC

  • Postat de Vasile la data de 2014-01-24 20:15:03 (ora Romaniei)
  • Pt.YO4AAC George !Eu am raspuns la obiect si am aratat cauza pentru care nu mai trimit QSL-uri decat TNX !Nu vad cum observi dumneata ca ...discutiile deviaza de la intrebarea initiala !Propun sa nu se mai scrie niciun comentariu,doar sa se voteze !Esti de acord ?Multumesc si 73 !Vasile !

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2014-01-25 11:42:16 (ora Romaniei)
  • Un raspuns pentru NICK-YO9AGN.
    1.De regula eu trimit primul QSL catre corespondent, fara sa astept cererea lui de QSL.
    Cele circa 10 Kg de QSL-uri au plecat prin posta la TARIF REDUS catre radiocluburile nationale care le vor distribui catre radioamatorii membri.
    2. Au fost doar doua cazuri de QSL cu plic de raspuns si cate un IRC in ele, de la doi radioamatori RECEPTORI din Austria. Cu IRC-urile lor am platit si eu QSL-ul de la expeditia 7O6T-Socotra Island, Yemen.
    3. O banala eticheta pe un QSL nu are personalitatea scrisului si semnaturii operatorului. Mi-a placut mult ideea lui VK9NYG care a pus pe fiecare QSL expediat un timbru filatelic din acea insula pentru autenticitate.
    4. Eu am devenit radioamator dupa ce am vazut pe peretii camerei lui YO9CSM sutele de QSL-uri din intreaga lume si, cum prin 1979 nu prea aveam voie sa mergem in strainatate, am zis ca asa poate vine "strainatatea" la mine. E mult mai frumos un QSL pe hartie decat cel electronic. Si daca urmariti cu atentie corespondenta QSL din OE,HB9,I,DL,SV,S5,9A, EA veti vedea ca majoritatea isi tiparesc QSL-uri frumoase cu cele mai placute imagini din tara lor (orase, rezervatii naturale, insule, monumente).
    Cu stima, Coatu Cezar-YO6CUF

  • Postat de NICK la data de 2014-01-26 16:57:53 (ora Romaniei)
  • CU STIMA pentru yo6cuf : Daca pentru punctele 1 si 2 din raspuns nu pot contrazice ,neavand dovezi, dr nici nu pot sa cred( a nu se interpreta altfel afirmatia mea ) dar amintesc vorba romanului : cine umbla cu miere , se linge (macar ) pe degete !! Dar la punctul 3 ,vad reavointa !!!! De ce ? Clar:: ACEA ETICHETA DE PE E-QSL nu e o eticheta aplicata (si potential desprisa ) ci este un timbru de autentificare, tiparit, face parte INTRINSECA din tiparitura qsl-ului.Cred ca n-ai avut in mana un e-qsl.!!Adica ""ADICA SALVAT PE HARTIE"" LA 0,30 RON /BUC. Acea "" eticheta"" este o autentificare facuta de o structura autorizata si admisa legal !!!Intri la mine pe qrz.com si vezi FRUMUSETILE ROMANIEI,dar si alte e-qsl cu diverse ""frumuseti ""Trimit ,de vrei cca 7400 e-qsl super.cU RESPECT, DAR SI CU TARIA DE A-MI APARA demn OPINIA, nick-yo9agn

  • Postat de ion la data de 2014-01-26 19:31:03 (ora Romaniei)
  • Va multumesc pentru ajutorul dat pentru a tipari QSL-urile.Am optat pentru YO60EV si sper, ca luna viitoare sa am QSL-uri noi.73 si multa sanatate. NICK cum ti in mana un E-QSL "ADICA SALVAT PE HARTIE"

  • Postat de Elvis la data de 2014-01-27 09:14:42 (ora Romaniei)
  • Si eu am optat pentru YO6OEV-Florin,cei ce nu doresc QSL pe hartie pot sa opteze la metoda: "tableta pe sub usa..."

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact