l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti membru al unei asociatii afiliate la Federatia Romana de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 24-februarie-2014 si s-a incheiat la 3-martie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (54)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-02-25 15:09:15 (ora Romaniei)
  • Intre numarul exprimat la vot cei care sunt sau nu membri unor cluburi afiliate FRR este o mare apropiere. Poate multi fac parte din SRR sau ARR ce a ce in esenta nu este rau pentru ca exista alternative. Alternativa de "lup singuratic" insa este trist. Cooperarea intre asociatii "alternative" ar fi insa in folosul general al radioamatorismului YO. Astfel poate va apare si partea nevazuta a elitei YO. Elita care in prezent este mai emblematica in saiturile straine pe ici - colo de cat in propria Tara. Elita care ar trebui sa fie prin existenta lui un motiv de urmat si pentru incepatori, o elita care poate sa fie exemplu descurajator pentru cei care au tendinta de fraude in conteste si nu numai. O lege generala demonstreaza ca puterea sta in unitate si nu in dezbinare.
    In rest 73/DX tuturor de yo5ajr Miki

  • Postat de Gheorghe Oproescu Tavi (yo4bkm) la data de 2014-02-27 11:32:53 (ora Romaniei)
  • Eu unul sunt incurcat in a da un raspuns si iata din ce cauza. Sunt membru fondator al Clubului Sportiv al Radioamatorilor din judetul Braila (CSRB) care are statia colectiva YO4KAK. Sunt la zi cu toate obligatiile fata de club si chiar mai mult decat atat. Prin statutul clubului, recunoscut de FRR la afiliere, clubul decide cine si in ce conditii devine membru al sau, nimeni altcineva. Si, in aceste conditii, de ce trebuie sa cer aprobarea FRR sa devin membru al unui club conform statutului acelui club, mai mult, al unui club la a carui fondare am participat direct si care este recunoscut de FRR? Pentru ca, in cererea de legitimare adresata FRR, se precizeaza "vă rog să aprobați legitimarea mea la clubul
    ......", vedeti la https://googledrive.com/host/0B3bR-31Re2YYNVlzUjhWWHRqOWs. Sa inteleg ca FRR incalca statutul unui club, cu care a fost de acord? Asa ca, pot spune ca sunt membru al unui club afiliat FRR fara sa am "binecuvntarea" FRR, dar am aceasta calitate de la infiintarea clubului si mi-o mentin prin modul cum respect prevederile statutului clubului? Mi-ar place sa spun ca da. 73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-02-27 12:59:00 (ora Romaniei)
  • adresa data este eronata...
    google zice ca nu exista...?

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-02-27 13:02:09 (ora Romaniei)
  • pina la urma am gasit... Hi...

    Din nou o incalcare a legii la FRR???
    Ei pot aproba afilierea unui club dar nu inscrierea unui membru la un club...

  • Postat de NICK la data de 2014-02-27 13:33:35 (ora Romaniei)
  • Eu,personal, inteleg ca ::apartenenta la UN CLUB este cea primara caci:daca Clubul este afiliat la FRR(platind taxele de rigoare legale) si eu ca MEMBRU DIN ACEST CLUB sunt membru al FRR (taxa platita de club pentru afiliere este si din banii mei cotizati de club pentru a fi admis in FRR. La fel si ca eu RECUNOSC obligatile clubului fata de FRR ca fiind si OBLIGATIILE mele,lucru ce decurge din STATUTUL CLUBULUI). Si, in cazul in care CLUBUL CU PRICINA(IN CARE EU SUNT MEMBRU) NU ESTE AFILIAT LA FRR nici eu, membru din acest club, nu sunt membru al FRR.Mi se pare simplu si f. clar, fara sa mai despicam firul in 4.
    In alta ordine de idei: a nu se confunda apartenenta la 1-2-3 cluburi-admisa legal- (sub TUTELA FRR ) si apartenenta la alt club CE NU ESTE SUB TUTELA FRR SAU RECUNOSCUT DE FRR(CAZUL CELOR CE VOR SA FIE LA UN CLUB AL frr, DAR IN REALITATE SUNT MEMBRI AI arr. Cu stima nick-yo9agn

  • Postat de Gheorghe Oproescu Tavi (yo4bkm) la data de 2014-02-27 18:41:52 (ora Romaniei)
  • YO6EX, ma bucur ca ai gasit. Eu am copiat pur si simplu bara cu URL-ul din pagina in care apare documentul respectiv, adica un formular tipizat FRR. Aceasta pagina se deschide din http://www.hamradio.ro/Comunicate?offset=10 in care apare o trimitere spre formularul tipizat.
    Pentru cine are dificultati in a deschide cele aratate, iata despre ce este vorba. Ca sa ajungi membru FRR se completeaza un formular tipizat (cod FRR 1/2014 rev.B), se ia acordul presedintelui clubului si, impreuna cu o fotografie 20x30 si 15 lei (numita "Taxa legitimare FRR") se trimit la FRR care emite legitimatia. Formularul nu are niciun antet, nicio adresare (cum se scrie pe cererile in care "...rog sa aprobati..."). In aceste conditii apar alte intrebari: cine emite chitanta contra celor 15 lei si in ce temei legal? Cine pune stampila pe poza titularului de legitimatie? Apare sigla clubului pe legitimatie, conform statutului clubului care da dreptul la sigla proprie? Asa cum arata YO6EX si cum mai arata art. 3, 18 si 28 din statutul FRR, persoanele fizice nu sunt membre FRR. Nu au fost nici in trecut, cand cluburile detineau in gestiune legitimatii sportive pe care le eliberau contra taxa de 1 leu (nu 15 lei) si pe care aplicau numai stampila proprie. Si, daca persoanele fizice nu au dreptul se fie membri FRR, FRR isi permite la art. 115 din statut sa sanctioneze persoanele fizice (avertisment, amenda, suspendare), fara sa precizeze macar daca sunt sau nu radioamatori, sanctioneaza pe oricine! Iar cine este membru al unui club afiliat FRR, cu toate obligatiile indeplinite la zi, dar fara legitimatie FRR ca mai sus, are dreptul sa participe la campionatele FRR si sa ocupe locuri in clasamentele respectivelor campionate? O socoteala rapida arata ca, tinand cont de toate capionatele, sectiuunile de participare si de locurile I---III sunt cel putin 50---60 de locuri de laureat care ar putea fi supuse presiunii cu legitimatia FRR.72!

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-02-27 19:53:52 (ora Romaniei)
  • Si uite asa, sau cheltuit (a se citi) "aruncat la gunoi" 6 000 Ron, pentru a se confectiona 2-3000 de legitimatii "tip FRR"(din care completate doar vreo 50, si care sunt emise ilegal! Unde nu e cap (si cap, nu e cu siguranta), e vai de picioare! AMATORI! Hi! 72!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-02-27 20:10:15 (ora Romaniei)
  • Asa e Tavi - perfecta dreptate. CA FRR, sub indrumarea valoroasa a tovarasului TOMESCU, consilier de nadejde de la minister a mai inventat ceva foarte bine gandit - pentru a jegmani oamenii/membrii de bani. Da zic, "a jegmani" - pentru ca asta este expresia atunci cand pentru un carnetel, fie el legat si cu plus sau ce o fi se pretinde 15 lei! - valoare cu care poti cumpara o carte de sute de pagini si sa te mai culturalizez. Poate nu ar fi o catastrofa, daca banii astfel adunati ar fi folositi RATIONAL. Din pacate, experienta si practica ultimilor ani arata altveva - ba mai mult, CA al FRR, mai ales tovarasul TOMESCU se opune vehement la multiplele solicitari din Adunarea Generala 2013 de a efectua un control financiar de fond pentru 2011 (pe care regretatul 3APG nu a mai putut sa incheie, si pe fondul disparitiei lui s-au facut o serie de .. romaneste de zice "hotii" (delapidari). Acest lucru a fost usor de facut atata vreme cat contabilitatea FRR este facuta de ......pe principul "eu cu ai mei cheltui - sotia le deconteaza/contabilizeaza, adica mai precis "spala banii". Situatia a continuat si in 2012. Toate solicitarile privind controlul financiar - in zadar! Plati: cateva exemple - va lamuriti singuri - indemnizatie arbitrare concurs telegrafie - cel putin doi "arbitrii platiti" care nici macar 5 litere nu cunosc din alfabetul morse, o legatura in CW in viata lor nu au facut! Halal arbitraj! Curat profesionist! Alt exemplu: arbitraj CN Creatie tehnica: un arbitru - ultima scoala absolvita - scoala UCECOM de depanat radio-TV (cele pe lampi - ce sa-a predat prin 1969!) - tocmai bun pentru arbitrat CN creatie tehnica in a doua decada a mileniului III! Alt arbitru - tot de "baza" tot la CN - Creatie Tehnica - un inginer mecanic specializat in dezmembrari auto! .... saraca creatie tehnica in telecomunicatii! - mai merita sa te prezinti cu ceva?? Exemplele se pot continua! Atunci intreb - atata vreme cat pot sa vad de hoby-ul meu participand la concursurile internationale, practicand ce vreau acasa - creatie tehnica, trafic diurn etc. - de ce sa mai platesc o cotizatie care este RISIPITA de "alesii poporului"? De ce sa particip la concursuri nationale, daca arbitrii platiti sunt cum am descris?? A fi sau a nu fi??... membru FRR?
    Gaca e sa analizam rezultatele acestui sondaj, impreuna cu cel privind gradul de multumire (de satisfactie nu poate fi vorba) fata de activitatea CA FRR pe 2013 - se constata ca cca. 50% din radioamatori NU vor sa auda de FRR, iar marea majoritate a celorlati (86%!) subcalifica activitatea CA FRR - deci, per total, din totalul de 410 votanti doar 26 se lingai (cei direct interesati de cotizatiile celorlalti+alocatiile bugetare) - adica 6,3% mai califica ca fiind acceptabila activitatea CA FRR! Halal popularitate! In rest - in speranta unei demisii in bloc - sa auzim numai de bine! 73&GL Joska

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-02-28 08:38:37 (ora Romaniei)
  • Ca sa-ti dai demisia de onoare, trebuie s-o ai (onoarea) ! 73 ! de yo8cln

  • Postat de yo5ajr (yo5ajr) la data de 2014-02-28 09:13:32 (ora Romaniei)
  • Sunt multe adevaruri in comentariile de sus - cu totii constatam o activitate sub mediocru al FRR, cu totii vrem schimbari, cu totii dorim sa apara demisii de onoare dar inainte de demolare, daramare a ce a ce este oare avem idei pe cine punem in loc? Dorinta de schimbare inca nu rezolva problemele. Apoi ma mai gandesc cat de mobilizator poate fi un salar de 600 de Ron la un Secretar general, fondurile din ce in ce mai mici aruncate in scarba de MTS (unde din nou se pare ca au fost schimbari si numiri politice) Sa fim seriosi....ce rezultate au facut echipele Romaniei la jocurile Olimpice recente? Chiar daca am obtine locul 1 la IARU credeti ca vom fi mangaiate pe crestet? Aiurea - cui mai pasa?
    In rest succes tuturor participantilor la CN US CW care devine incet fara rost. 73 de yo5ajr

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-02-28 11:09:07 (ora Romaniei)
  • @ Miki:
    Secretarul general este sarit bine de varsta de 70 ani. Deci are o pensie. Deci acei 600 lei sunt banii pe care merita sa-i primeasca pentru activitatea sa de 1/2 norma.

  • Postat de Vasile la data de 2014-02-28 11:30:06 (ora Romaniei)
  • F.buna intrebarea !YO9KAG a ajuns pe mana unui sef de RdClub care muta cum doreste "muschiul" lui ziua de intalnire a membrilor !Se lauda ca face legitimatii pt a putea participa membrii....la meciuri de football....!
    HALAL de asa club !!!!!Si de asemenea sef !!!!!
    In rest salutari celor care comenteaza si au sira spinarii !73 Vasile !Inca nu am votat...ma mai gandesc !

  • Postat de Vasile la data de 2014-02-28 11:37:14 (ora Romaniei)
  • M-am hotarat si am votat la NU !
    73 Vasile !

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2014-02-28 11:38:40 (ora Romaniei)
  • YO3FU-DORMI? Cred ca-i cazul sa pleci linistit acasa, sa faci loc unui alt personaj la FRR, care daca nu face nimic ptr. noi, poate macar face liniste si raspunde din bun simt la intrebarile si solicitarile noastre! FRR nu are rezultate, nu reprezinta interesul nostru a radioamatorilor! YO3FU-de ce nu ai curajul sa raspunzi la intrebarile noastre?????? Ai distrus revista si te-ai folosit de bani celor 600 de abonati! Echipa nationala mai traieste datorita lui YO3APJ, care inca mai reuseste sa mobilizeze ceva radioamatori in jurul lui! YO3FU-la adunarea generala din martie sper sa fie intrarea libera si nu pazita de paznici ca anul trecut!!! YO3FU- de ce pui pumnul in gura si nu esti deschis la comunicare cu radioamatorii??? YO3FU-RADIOAMATORII STIU SA COMUNICE, INCEARCA SI FII MAI DEMOCRAT, NU TE TINE DE SCAUNUL DE SECRETAR FARA VOIA LOR!!! YO3FU-sper ca te trezesti din somnul tau profund pe bani publici si primim si noi macar un raspus din bun simt!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-02-28 11:48:48 (ora Romaniei)
  • Nu pot fi de acord cu Miki - nici in ceea ce priveste "sub mediocru" - care mai precis ar suna NEsatisfacatoare, paguboasa, demolatoare etc., nici in ceea ce priveste "600 RON". Are dreptate Vasile - in ceea ce priveste pensia - ... si asta de mai bine de 15 ani !!!! - perioada in care a mai tot "ciugulit" (cat cuprinde) si de la FRR! Pentru 4 ore - este un salar EXCELENT! Altii lucreaza si 10-12 ore (munca fizica grea) pe zi pentru 1200 Lei/luna! - din care se mai ia si impozit, din care sa fie platit trantorul de 1/2 secretar general FRR (care in medie nici 2 ore pe zi nu sta la program)! Asa cum am aratat mai sus, marea problema NU este ca banii sunt reltiv putini - ci faptul ca , asa putini ce sunt, SUNT IROSITI / deturnati fara rost!!! (mecanismul "familiar" a fost mai sus descris. In rest - politic / nepolitic - pe bani putini sau multi, eu sunt de parare ca cine se angajeaza la o treaba sa o faca cu profesionalism daca este in stare, daca nu sunt frunze si caini vagabonzi destui... are unde sa se duca. Sa ne mai scuteasca... 73&GL, Joska YO5AVN

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-02-28 12:41:59 (ora Romaniei)
  • I-mi aduc aminte de sedinta CA de la Frasin ! Cind i-am vazut, multi tineri (9fnp,9rij, 8ow, 3god, 3gw, Stefania 9...), am zis ca, iata, este un nou inceput ! Dar, inca odata, m-am dovedit naiv, am uitat ca sint si ceilalti care, zau, nu stiu daca vor binele radioamatorismului yo ?! Au distrus revista, site-ul este un bluf (aici am o intrebare: daca tot nu te descurci de ce nu lasi pe altcineva ?), participarea in concursurile interne este catastrofala, reguli care incalca statutul si chiar legea (vezi legitimatiile ), sa.Se apropie AG, nu stiu de ce, cei cu drept de vot, accepta in continuare aceasta situatie ? Nu pot sa cred ca, un presedinte de club sportiv (care a dat afara din curtea institutiei un antrenor care pregateste tineri medaliati in concursurile internationale) poate sa va impuna cum sa votati! 73! de yo8cln

  • Postat de ion la data de 2014-02-28 17:20:12 (ora Romaniei)
  • Domnilor radioamatori,va rog foarte mult nu va mai legati de yo3fu , m-am legat si eu o data de el , si au sarit cateii sa-l apere.Va rog foarte mult !Referitor la ceea ce ati scris dv. mai sus aveti perfecta dreptate , dar cine sa ne auda?!Presedintele FRR e dus cu pluta , secretarul la fel , consiliul de administratie idem.Se cere demisia.Cui? Pentru ca nimeni din cei enumerati mai sus nu iau nici un fel de atitudine,ne trateaza cu indiferenta.Noi degeaba ne zbatem pe acest forum (cainii latra si ei isi vad de treaba lor).In functiile pe care le au : presedinte,secretar si CA nu au bunul simt sa intre pe acest forum si sa ne explice care e problema.Credeam ca cei tineri care au fost alesi in CA al FRR-ului vor schimba ceva dar nu sunt lasati de octogenari (ca si in parlament).Deci ce sa facem?Eu unul am fost membru al unui club afiliat la FRR dar incepand de anul acesta m-am saturat!Voi cauta alte cluburi neafiliate FRR-ului.Accept oferte de la aceste cliburi.Va multumesc 73 si sanatate!

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-02-28 18:48:58 (ora Romaniei)
  • Pentru cine doreste sa se implice:
    http://sae.edu.ro/2014/index2.php#

    http://radioclubulromaniei.ro/ce-este-radioamatorismul-in-programul-scoala-altfel/

    http://radioclubulromaniei.ro/domnului-inspector-general-atentia-smurd-buzau/
    Si multe altele!!
    Cu respect! 72 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Dan Rabinca la data de 2014-02-28 21:28:11 (ora Romaniei)
  • Atata timp cat FRR este condusa de aceleasi persoane vesnic prezente in conducerea sa, care "stiu totul" dar stralucesc prin inactivitate, care "coordoneaza" (ce?!?), care iau pozitii filosofice in sedintele de CA si in Adunarile Generale fara a concretiza ceva, aceasta organizatie se va scufunda din ce in ce mai mult in propria mediocritate.
    Pe motiv ca “noi stim mai bine”, orice intentie de schimbare si de dinamizare a fost taiata din fasa. La sedinta de CA de la Frasin/SV, din luna mai 2012, presedintele Neacsu si-a asumat redactarea revistei. Rezultatul il stim cu totii: in aproape doi ani cati au trecut de atunci, nu a mai aparut nici macar un numar al revistei reprezentative a FRR! Cuplul Neacsu & Burducea, doi ilustri anonimi ai radioamatorismului YO au toate sansele sa ingroape definitiv aceasta organizatie cu traditie care este FRR. Singura solutie se afla tot in mainile Adunarii Generale a FRR, forul suprem de conducere. Dar daca reprezentantii cluburilor afiliate FRR nu vor lua pozitie in adunarea generala si se vor deplasa la Bucuresti la sedinta ce se apropie doar pentru a asista pasiv si a aplauda "realizarile", nu exista nici o sansa de indreptare. Raul trebuie taiat de la radacina! Nu se intreaba nimeni de ce nume grele ale radioamatorismului YO evita orice asociere cu activitatile FRR?

  • Postat de yo5ajr (yo5ajr) la data de 2014-03-01 09:22:51 (ora Romaniei)
  • Actualul Secretar General, Ghita - YO3FU face parte din amintirile din nostalgiile, si chiar prin inactivitatea Sa de a lungul deceniilor in FRR. Dar sa va povestesc o intamplare recenta. In 2001 cand un incendiu a sters casa mea cladit cu mainile mele prin truda si cu pest 1.5 To. de aparatura pana am ridicat noua casa am locuit in cort cu un pui de caine pittbul (Sato) pana ningea si era iarna. Acest caine extrem de loial mie mai tarziu a devenit locatar al schack - ului meu, sentimental devenind frate cu mine. In multe foto apare langa mine dar odata a si "vorbit" prin microfonul meu pe vox cu un alt caine din Danemarca (al lui OZ4CK) Dupa 12 ani cand fiul meu din afectiune a luat in brate pe sus pe nora mea, cainele a crezut ca este vorba de violenta a muscat pe nora pe brate, eu i-am desfacut gura (pittbull-i nu se lasa daca au apucat) In acel moment i-am pus botnita si am dus-o la veterinar sa euthanasieze. Tineam in brate pe Sato, imi curgeau lacrimile iar in 10 secunde acest "frate" si a dat sufletul. Am inmormantat langa baza antenei asezand o stanca de 100 Kg. pe mormant. Pentru ordine sau restabilirea ordinii cate-o data trebuie sa calci pe propria inima ori cat de grea hotararea.

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-03-01 10:32:38 (ora Romaniei)
  • Emotionant, Miki ! Si eu am un haski, e cuminte in felul lui ! Niste muncitori, chiar m-au intrebat daca l-am batut vreodata . Raspunsul meu a fost: "Nu am batut niciodata un om , dar un ciine". 73 ! de yo8cln

  • Postat de Dan la data de 2014-03-01 13:05:25 (ora Romaniei)
  • Acum mai bine de 4 ani statea de vorba cu un prieten radioamator care a spus urmatoarele "Nu am nevoie de nici un FRR pentru a ma bucura de hobby-ul meu!" Mentionez ca era si pasionat de concursuri, deci latura sportiva a radioamatorismului. FRR nu mai este de mult reprezentativa pentru radioamatorii romani, sunt tare curios cum se declara la IARU.. Organizatii de radioamatori au mai aparut, cat sunt ele de bune si potrivite, ce credibilitate au si cum isi vor mentine ideile in timp, ramane de vazut. Daca ne uitam in callbook-ul ANCOM, noi radioamatorii suntem o mana de oameni in comparatie cu numarul de locuitori ai acestei tari. Cati sunt activi in benzi, din cei enumerati acolo, cred ca optimist spun 70%. Statisticile sunt bune, chiar si cele sub forma unui chestionar online pentru ca reflecta o realitate. 73 de YO3IBW

  • Postat de niculescu virgiliu la data de 2014-03-01 13:22:22 (ora Romaniei)
  • In adunarea generala am sa solicit un vot de incredere pentru C.A.
    Aveti timp destul sa discutati cu delegatii care au drept de vot .
    Sunt curios de rezultat

    Sa auzim numai de bune !

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-03-01 14:44:06 (ora Romaniei)
  • Votul de incredere este fara rost atata timp cat de zeci de ani sunt aceeasi reprezentanti cu drept de vot din partea cluburilor afiliate. Oameni - radioclub de la care se solicita o schimbare! Hi! E un cerc vicios care a dus la aparitia anomaliilor la care asistam in FRR. O singura decizie a FRR ar schimba multe: In fiecare an, cluburile afiliate sa fie obligate sa delege un alt reprezentant cu drept de vot! Consultati listele de participanti pentru ca sunt publice si veti regasi aceeasi oamneni. Rezultatul prezent este suma vointei exprimate prin vot!
    Altfel ar sta lucrurile cu siguranta! Pana cand acestea se vor schimba vom asista iar la paine si circ la AG!

  • Postat de niculescu virgiliu la data de 2014-03-01 15:05:24 (ora Romaniei)
  • Petrica, atata timp cat membrii radiocluburilor afiliate in mod democratic nu delega si alti reprezentanti, ce se poate face ?

    Vorbim de democratie, nu ?

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-03-01 18:16:58 (ora Romaniei)
  • Atita timp cit, indiferent de numarul membrilor unui club (fie ca este 1 sau 100 de membrii)exista un singur reprezentant/club lalaiala va continua !
    73! de yo8cln

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2014-03-01 18:19:04 (ora Romaniei)
  • Imi propusesem sa nu mai intervin cu postari pe tema apartenentei la FRR dar s-au evocat cateva aspecte care tin de esenta necesitatii unei forme de organizare nationale. Multe adevaruri precis enuntate, multe pareri subiective insa as vrea sa subliniez ca nu se face referire la respectarea prevederilor legale actuale privind organizarea si functionarea FRR in consecinta persista confuzii legate de apartenenta in trecut a FRR de MTS si interpretarea subiectiva a CA si chiar AG cu privire la electivitatea SG. In trecut I.Paolazzo si partial V.Ciobanita au fost cuprinsi in organigrama MTS dupa legea sporturilor, din momentul reorganizarii si pana acum dupa legea asociatiilor si fundatiilor, FRR are statut in care reglementeaza organizarea ca entitate de drept privat. Insa cei din CA in special, au interpretat cum l-a convenit ultimilor 2 SG (va amintiti comentariile lui Zait) iar manevra lui Dragulescu e total ilegala, la momentul decesului SG Ciobanita functia a devenit vacanta si SF nu avea drept decat de suplinire temporara. Ca dovada presedintele C. Neacsu a incercat sa organizeze in 2011 un concurs pentru ocuparea postului dar manevrele lui Dragulescu care a si profitat de naivitatea presedintelui a dus la zadarnicia intentiei, astfel acum nu se stie care e realitatea, avem 2 in 1 SF si SG sau are cate 1/2 norma din fiecare s.a.m.d. Daca insa ar ramane ca ultima data sa voteze cei din CA, ar fi necesare minim 8 (opt voturi) si FRR poate intra in normalitate. Daca doriti putem publica numele celor din CA si sa aflam de la fiecare daca in trecut au avut sau au dosare ce ii vulnerabilizeaza. In ce ma priveste desi NU am renuntat la oferta de a munci atat cat voi fi sanatos pentru redresarea situatiei FRR ca SG pentru care indeplinesc zic eu conditiile cerute de lege, mai putin cea nescrisa de consumator alcool peste masura, va reamintesc ca am inregistrat la ANST (actual MTS) dosarul de candidatura SG FRR nr.451/27.01.2012 la care neprimind raspuns in 30 zile, conform legii aprobarii tacite sunt indreptatit sa constat ca nu exista respingere, acelasi dosar a fost inregistrat la CSTA Bucuresti cu nr.576 din 26.01.2012 si iar povestea cu 30 zile, deasemenea deoarece 3fu a refuzat de la sine putere inregistrarea unui al trei-lea exemplar la sediul FRR, mai tarziu l-am inmanat personal presedintelui Neacsu. Puteam recurge la medierea Justitiei dar m-am jenat sa-mi dau propria familie de suflet in judecata. In acesti 2 ani nu au mai fost inregistrati candidati oficial, sunt ca si atunci si acum singurul desi dl Petreanu, D-na Muller, d-na Manea Janeta si poate si altii au fost contactati dar fie au cerut 1/2 norma, fie datorita situatiilor de sanatate sau familiale si nu in ultimul din motive financiare s-au retras (razgandit). E ingrijorator ca nu s-a efectuat un audit financiar pe anii trecuti dar sunt de parere ca ce a fost a fost si e mult mai benefic sa ne gandim la viitor, in special la viitorul apropiat. Poate ca nu e locul aici sa detaliem dar din lungile consultari in acesti doi ani de asteptare s-a desprins o strategie de reintrare in normalitate pe care as dori sa o prezint direct in forul nostru AG, chiar daca am auzit ca cei de la CSTA respectiv dl. Gaspar ar fi emis o fituica inchizitoriala prin care sa fiu expulzat intr-un fel sau altul, ca cel mai "periculos" adversar "politic" al impostorului Ghita Dragulescu. Oricum Viorel Tomescu si directorul lui de la MTS nu mai sunt pe functii, deci nu mai are cine sa-l tina in brate pe peste-septuagenar care tot zice ca "pleaca" si ii e lene sa se scoale. As fi vrut sa nu mai intervin, probabil veninul aruncat asupra mea de "oamenii" lui Dragulescu va actiona in defavoarea pledoariei mele dar nu mi-e frica, macar sa se gaseasca unul (sau una) mai buni ca mine si sa salveze obrazul FRR. Multumesc celor care m-au incurajat sa iau atitudine zic eu constructiva, acum si mai demult. Totusi "oamenii" pot fi linistiti, nu ma voi mai injosi sa stau 4 ore la poarta din Vasile Conta sediul MTS pentru ca Dragulescu mi-a rupt invitatia si acreditarea de acum un an din partea presedintelui FRR. Un simplu telefon la 0734 387 733 si... urc sus! Dar daca considerati ca pot ajuta, cu placere, sper sa nu fi suparat (prea mult) pe nimeni. Al Dv. Dan-Liviu Voiculescu YO3JX.
    P.S. Am auzit ca unii ar avea o retinere in ce ma priveste din cauza look-ului. Rezolvabil, mi-am cumparat o masina de ras noua, marca Gilette, rad tot!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-03-01 19:11:28 (ora Romaniei)
  • Simati comentatori! Cu lacrimi in ochi si multa duiosie in suflet, constat interventia celui care timpt de cateva LUNGI mandate a pastorit fraiele, a fost presedintele (cel putin pe hartie) a FRR! In aceasta calitate, in special in cel din urma mandat, a contribuit SUBSTANTIAL la dezorganizarea FRR, la devalorizarea notiunii de radioamatorism,la disparitia (subtilizarea)a mai multor resurse materiale si financiare - puse (parsiv) pe seama / "in carca" regretatei disparitii a lui YO3APG. Acum invoca "democratie" HI HI HI - va place nu?? "Vot de incredere"...HI. "Delegati", membrii, "afiliati democratic" ... etc. - va place limbajul? - e reprezentativ NU ? Si ce daca am fost delegat si am fost prezent - la A.G. - solicitarile concrete privitoare la controlul financiar, la calitatea muncii depuse etc. se baga "democratic" pumnul in gura din prezidiu - ba 3FU, ba lingaii lui (toti sustinuti de tov. TOMESCU - marele si de neinlocuit consilier al MTS) "NU se poate", NU avem timp, NU..NU.. nici macar nu se supune la vot propunerea. Atunci pentru ce mai e A.G.? Ca sa asculti si sa "aplauzi" / validezi mincinoasele si infloritele raporturi anuale??? Sa dai frau liber / pentru inca un an / la dezmatul si risipa "alesilor"? - DEMOCRATIC !!! Nea Toto - de taceai si de te pocaiai - filozof ramaneai(macar pentru unii, care stiu mai putine dedesubturi! 73&GL Joska yo5avn

  • Postat de Adrian (yo5bfj) la data de 2014-03-01 23:37:28 (ora Romaniei)
  • No comment
    ROMANIA Federatia Romana de Radioamatorism [FRR]
    Location: Str. Lipscani 19, et2, Bucuresti
    Address: P.O. Box 22-50, RO-014780 Bucharest
    Tel: +40 (21) 3155575
    Fax: +40 (1) 3155575
    Email: f.....@hamradio.ro , y.....@yahoo.com ,a.....@yahoo.com
    Web: http://www.hamradio.ro
    President: Virgilio Niculescu, YO7FT
    Secretary: Adrian Zait, YO8OW
    IARU liaison: Secretary
    Last updated: 06-Jan-2012

  • Postat de Adrian (yo5bfj) la data de 2014-03-01 23:40:55 (ora Romaniei)
  • Am uitat sa mentionez ca aceasta este reprezentativa Romaniei la IARU
    73 !

  • Postat de yo5ajr (yo5ajr) la data de 2014-03-02 07:35:31 (ora Romaniei)
  • Da - Adrian, de multa vreme am semnalat la conducere FRR acest aspect dar degeaba. Cum sa calificam? Iresponsabilitate - miserupism, incompetenta, ignoranta? Certamente ca FRR este in Collaps si asta nu se poate atribui doar unei unei persoane - este vina generala al CA. Anul trecut intrarea in sala AG al FRR a fost numai pe baza delegatiei - in naivitatea mea am crezut ca aceasta masura este corect luata sa se evite transformarea AG in galceava si balci. Azi nu mai cred in aceasta masura si cer sa fie eliminata si ar fi chiar salutar si prezenta in sala si din partea ARR, SRR si altii din chiar considerentele faptului ca deocamdata la IARU acest FRR reprezinta si pe ei. In acest an AG al FRR sa fie cu "Portile deschise"!! Chiar daca pierd trenul de seara spre Maramures....

  • Postat de niculecu virgiliu la data de 2014-03-02 10:11:58 (ora Romaniei)
  • Miki, imi pare rau ca mentionezi ca nu au participat si reprezenjtatnti SRR,au dat si poze si alte inregistrari !ARR a aparut mai tarziu.
    Cu Vasile am salutat aparitia SRR , ca alternativa si am promis colaborare .
    Atata timp cat suntem sub tutela Min.Sportului este foarte greu sa schimbam Statutul, asa cum se doreste,trebuie acceptat si de forul tutelar.
    Fata de SRR sau ARR , nu suntem de capul nostru.
    Dupa yo5AVN trebuie cerut si acceptul Consiliului National Contra Discriminarii, unde am fost reclamat ca a primit cu "intarziere" niste diplome !Din cate stiu sefii de club sau asociatii sunt alesi democrat de membrii acestora, tot acestia delega si reprezentantul la AG , totul depinde de fiecare adunare locala ! , nu vine Tomescu ( acum este pensionat ! ) sa impuna cine sa fie ales.
    Reprezentantul forului tutelar urmareste respectarea Statutului !

    cu bine

  • Postat de NICK la data de 2014-03-02 11:45:41 (ora Romaniei)
  • Toto, stiam ca folosesti limbaj"""de lemn"" ca sustii ""savant"" NEADEVARURI,dar nu stiam ca ai veleitati literare si ca te-ai apucat de Pamflete. Mai corect, urmeaza sfatul lui YO5AVN SI CITESTE ULTMA SA FRAZA. Te rog,.... ca sa nu te mai faci de ras(nu de alta dar a trecut vremea cand gaina era in corcodus si cotcodacea....) al vostru nick-yo9agn

  • Postat de niculescu virgiliu la data de 2014-03-02 11:58:35 (ora Romaniei)
  • Nick, a-i dreptate ! de nu vorbesti ,te ascunzi, de vorbesti spui adevaruri care deranjeaza, etc...
    am fost si securist ,reclamat ,dar nu s-a adeverit !

    asta-i democratia,de trecut la pocaiti nu o fac eu sunt crestin ortodox !

    cu bine Nik

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-03-02 12:20:25 (ora Romaniei)
  • Toto, ai auzit de o notiune numita cauzalitate? Ce sa inteleg din explicatiile pe care le-ai dat? Ca Min. Sporturilor ne tine sub tutala lui, sau ca unii nu vor sa mai iasa de sub tutala acestui minister facand tot felul de cscadorii si ilegalitati pentru acest lucru? Nu-mi cere sa le insir, ca nu mi-ar ajunge spatiul acordat de Ciprian. Care este cauza si care este efectul in relatia ce ai dezvoltat-o? Vai de nadragii nostri cu astfel de "ganditori" la carma, vor fi mereu peticiti in fund si iata ca nu mai putem sa o luam inaintea altora! 72!

  • Postat de Mircea la data de 2014-03-02 12:37:17 (ora Romaniei)
  • Elita de care vorbea YO5AJR in primul coment incepe(ca de obicei) sa spuna din casa...yo9agn -securist reclamat iar el ii face pe altii betivani.

  • Postat de NICK la data de 2014-03-02 12:40:49 (ora Romaniei)
  • Lui TOTO: nu mai vroiam sa scriu nimic aici ca risc sa fiu suspendat sau macar sa vad"cartonas galben""
    de la webmeshterul domeniului sau cainii de paza din YO (districtele 3 si 4).Daar RISC:: e adevarat(ca doar zici!!) ca nu ai fost securist, dar "ai fredonat in surdina imnul lor "".Asa .....Referitor la pensionarea lui Tomescu nu e nimic pozitiv. Sunt destui care ""acopera "" imensul gol ramas, imensa pierdere.. Dar un sfat:: Cei ce merg la AG a FRR sa fac front comun si daca actualul CA al FRR va incerca diverse oprelisti sau stratageme impotriva delegatilor din teritoriu e simplu de rezolvat. Noi RADIOCLUBUL ISTRITA am delegat pe cel mai FIOROS FIU AL ACESTUI RADIOCLUB, de care ne-m rugat sa participe; a solicitat deplasare la tren clasa UNa, i-am acordat;a solicitat diurna,i-am acordat;daca cerea si banul de ""fete" ii dam ,numai sa fie el acolo. Asa ca fiti cu ochii pe el, si faceti toti ca el !!!Aaaaaaaaaa sa nu uit: inainte de sedinta scoateti-i vata din nas (sa poata vorbi, nu de altata..}

  • Postat de NICK la data de 2014-03-02 13:08:34 (ora Romaniei)
  • LUI YO7FBM Mircea, pe cuvant de onaore ca nu am fost nici securist (as fi vrut eu -la vremea aia) si nici "cantaret. Dar, eu ,baiat desptept : cei 2 socri ai mei au fost ! de la ei stiam ce canta buzoienii despre mine si retrageau scrisorile anonime ce ma incriminau.Dar ce ai vrut sa zici ?? NUUUUUU ,NU MA CONSIDER ELITA !! dAR GARGARAGIU SI TOCATOR DE PALAVRE ,TU ESTI (STII in originea cuvantului palavre este latinescul PLABRAS -PALABRE = VORBE ). Mai mult nu am inteles decat ca ai vrut sa zici FOAIE VERDE PRAISPE, TREI OR SAPTE SAISHPE. cAND MAI SCRII SA PUI SI TRADUCEREA PALABRELOR..

  • Postat de ion la data de 2014-03-02 17:04:30 (ora Romaniei)
  • Nick,un lucru foarte interesant,ma mira comentariul lui Mircea,ce a vrut sa spuna numai el stie?Referitor la democratia propusa de TOTO,sintem satui de atata demecratie,democratie facuta de oameni care, sub masca asa-zisei democrati, o folosesc pentru a realiza interesele personale.Nu vrau sa intru in polemica cu nimeni,dar dar asa vad eu situatia.Presedintele FRR,CA al FRR nu iau nici un fel de atitudine,au bagat capul in nisip (ca struti)nu sint transparenti,nu raspund la nimic si tac.Am fost membru al unui club arondat FRR-uli nu am fost(NICIODATA INTREBAT)ce si cum (am fost bun cat am platit cotizatia de membru).Cei care s-au autodelegat au votat ce au vrut.Nu am nimic cu sefi de cluburi dar nu reprezinta majoritatea radioamatorilor YO.De obicei sefi de cluburi sint conservatori(ca Voiculescu)nu vor progresul ci stagnarea pe loc.Poate ca in viitor se vor reglementa aceste probleme.Numai aceasta generatie de conservatori va dispare,tineretul va lua franele in mana.

  • Postat de NICK la data de 2014-03-02 17:25:52 (ora Romaniei)
  • & YO9CEB Ion, referitoe la Mircea , el stie; m-am gandit sa fac un dictionar de LALAVRE MIRCIULISME ca sa stie lumea ce zice.
    Ref la delegarea de la RADIOCLUBUL ISTRITA BUZAU(la care sunt si eu umil membru)ce sa-ti zic; presedintele e membru ARR dar nu lasa locul altuia din Istrita, Scretarul era BEAT PULBERE iar despre radio cand am zis ca lucrez si SSTV ,cel ce avea sa se autopropuna ca delegat la AG a FRR a zis ca el e frumos si eu urat (discutii radioamatoricesti la sedinta anuala ). Despre el am zis mai sus. O sa-ti zic si indicativul lui.EL e cu vata in nas, pana-si va cumpara pampersi.Ioane te salut si sa auzim de mai bine 73

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2014-03-02 18:17:55 (ora Romaniei)
  • Iata o confirmare, o veste buna din partea lui Toto Virgiliu Niculescu ca dl. Tomescu Viorel fost referent la ANST acum isi plimba sacosele de care se pomenea in alte postari mai vechi pe la cele mai apropiate piete agroalimentare si ne lasa pe noi in pace. Dar Toto care din pacate este singurul membru CA al FRR ce are curajul sa posteze aici si participa si la QSO-uri pe benzile noastre are si functia de presedinte comisie de litigii reclamatii etc, la FRR, scrie ca "nu suntem de capul nostru", textual: "Atata timp cat suntem sub tutela Min.Sportului este foarte greu sa schimbam Statutul, asa cum se doreste,trebuie acceptat si de forul tutelar". Deci ANST actual MTS este for tutelar adica FRR e prin consecinta sub tutela asta insemnand ca nu are personalitate juridica iar documentele oficiale FRR nu sunt valabile daca nu sunt emise/semnate, stampilate de MTS? Iar noi cei ce trebuie sa avem acele carnete de 15 lei emise de FRR "pe persoana fizica" suntem un fel de radisti ai statului? Interesant, ma intreb de ce a mai umblat Vasile Ciobanita sa inscrie la tribunal FRR potrivit Legii asociatiilor si Fundatiilor ce ii confera statut de drept privat PRIVAT - subliniez - nelucrativa, de utilitate publica. Daca MTS e institutia cu toate drepturile si personalitate juridica, atunci sigur se fac vinovati de incalcarea dreptului la petitii asa cum am aratat in alta postare. Fac apel juristilor sa elucideze aceasta intrucat ocazioneaza abuzuri din partea celor ce doresc sa ne tina in intuneric. Dl. Ion, YO3CEB scrie ceva de sefi de cluburi ce ar fi conservatori si mentioneaza si un nume de familie - Voiculescu. Cred ca dansul s-a gandit la patronul unor posturi de televiziune dar nu stiu ce cauta acela sa fie pomenit printre sefii de cluburi radioamatoricesti. Daca insa a facut referire la mine YO3JX Voiculescu Dan-Liviu il informez ca desi am fost in anii 80 sef de club Municipal Bucuresti, inaintea lui Ionita si a lui Anastasiu (curios in zilele noastre nu se mai gaseste adeziunea mea la CSTA Bucuresti - sectia radio desi sunt instructor sportiv (antrenor cum se spune azi) arbitru de nivel national si in timp am tinut cursuri de telegrafie la Radioclubul Central). Cum s-ar spune in popor, nu doar un caine e scurt de coada. In ce priveste tineretul, ma uit si eu in zare sa vad cum se ofera sa faca cate ceva pentru FRR insa exemplele evocate si in alte postari demonstreaza ca vom sta cu ochii-n soare mult si bine. Tineretul trebuie format si doar unii din ei cu vocatie care accepta si un nivel de venituri modest pentru munca prestat la FRR ar asigura coninuitatea dar NU apasand pe frane (cum spune distinsul coleg, sa preia franele) ci alegand ACCELERATIA! In rest, ce va fi VA FI!. Dan, YO3JX.

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-03-02 18:21:15 (ora Romaniei)
  • Yo7FT pe langa faptul ca este marele demolator al FRR, mai e si un mincinos ordinar! Scrie ca: "...ca a primit cu "intarziere" niste diplome" = Minciuna grosolana! In fapt, in public, la Campina in decembrie 2011, CA al FRR in frunte cu YO7FT au inmanat "oficial" titlurile la CN nationale si internationale in US si UUS. LA TOATA LUMEA -mai putin la categoria UUS titlurile (diploma, tricou, medalie - loc I CN UUS 144 si 432) ce trebuia sa fie acordata fiului meu (YO5LD) si mie NU au fost date, nici macar nu s-a pomenit rezultatul! Absolut discriminativ! Tot "discriminativ" dosarul intocmit de AS CQ Solovanul pentru titlul de maestru al sportului al lui YO5LD - depus PUBLIC in A.G. 2011 - a fost "pierdut" de catre CA FRR (patronat de yo7FT) Pentru aceste fapte de discriminare a fost deschis dosar la "Consiliului National Contra Discriminarii" pentru YO7FT si yo7AQF - unde, ca sa fie iertati - cu mare intarziere (8 luni fata de ceilalti participanti la competitia respectiva)si fara scuze publice - au adus medaliile si tricourile - dar - tipic lipsei de profesionalism si seriozitate - diplomele aduse au fost GRESIT SCRISE - a mai trebuit o infatisare pentru a aduce si diplomele corect scrise! Tot asa s-a rezolvat si cu dosarul pentru Maestru al sportului - tot atunci s-a rezolvat si s-a inaintat la MTS - unde zace si AZI - cica nu au carnete tipizate tiparite - SI ASTA DE TREI ANI (fapt confirmat si de tov. TOMESCU in AG 2013!). Astea sunt faptele reclamate - partial rezolvate in urma interventiei! Deci yo7FT este un mincinos ordinar - nu a fost vorba de "...ca a primit cu "intarziere" niste diplome" = ci despre "niste diplome" - = doua titluri de CN UUS (144 si 432 - cel de 1296 doar diploma titlu nu s-a dat, nefiind 10 participanti); nu e vorba de "intarziere" = ci DE LOC - cu "intarziere s-au dat doar la interventia judecatorilor! Nea Toto YO7FT - "minciuna are picioare scurte" - chiar daca e "trasa" de un vechi procuror comunist!! Mai ramane de rezolvat cu carnetul de maestru al sportului a lui YO5LD - tot discriminativ inca nu a fost emis (dupa 4 ani de la solicitarea A.S. afiliat la FRR). Pentru asta ne rezervam dreptul de a actiona din nou la instante - cu solicitarea daunelor morale aferente - cu specificarea exacta ca asta sa fie imputata celor vinovati (nu e cazul ca daunele de orice natura sa fie latite de FRR din cotizatii sau de MTS din buetul alocat - atata vreme cat pentru rezolvarea in termene legale sunt salariati cu nume si prenume.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-03-02 19:52:06 (ora Romaniei)
  • Citesc si incerc sa raman decent!Nu tin cu dl Toto pentru ca e clar ca nu a avut priceperea sa conduca FRR, asa cum a avut nevoie pentru a fi reformata, dar apreciez curajul de a vorbi aici! Un lucru pe care multi "habarnisti" foarte mierosi la vorba si in comportament din CA nu il au!
    In schimb nu pot sa nu remarc virulenta domnului Lingvay YO5AVN caruia imi permit sa ii adresez pertinent o intrebare legata de cum, intre doua procese cu FRR, poate sa ne explice comportamentul nesportiv care a dus la descalificarea din Contest-2012_IARU, si ce face ca sa stearga rusinea pe care a adus-o radioamatorilor YO (in randul carora ma numar si eu), cu ocazia descalificarii? Am asteptat o luare de pozitie a FRR dar.. FRR exista doar in sala AG pentru maxim 2 ore!!
    ...the reason for all disqualification was "intensive collaboration". Most of them are claimed to be a single operator but they helped each other during the contest to make QSOs (so they are not single operators).I don't know what they really did, but YT1A was involved in the collaboration with YO5AVN/P.
    DL5NAH MARTIN-arbitrul concursului
    Pai, "Ori avem onoare, ori nu mai avem!" 73!Cu respect! YO9RIJ

  • Postat de ion la data de 2014-03-02 20:09:02 (ora Romaniei)
  • Dane nici prin gind, nu m-am gindit la dumneata,pentru dumneata am un respect deosebit,gindul meu a fost in alta parte.Te cunosc de pe Doctor Staicovici,de la fostul radioclub.Nu stiu daca iti mai aduci aminte de mine,veneam mereu pe la biroul de QSL-uri si o bariam la cap pe doamna de le birou de ce nu mai vin QSL-urile mele HI.73 si sanatate

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-03-02 20:14:38 (ora Romaniei)
  • Discutiile s-au diversificat si din pacate se abat de la subiectul intrebarii saptamanii, asa incat va propun revenirea la topicul original.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-03-02 20:29:18 (ora Romaniei)
  • Imi cer scuze Ciprian pentru postarea adiacenta topicului. Te rog sa stergi ultima postare! 73! O seara buna! YO9RIJ Petrica

  • Postat de NICK la data de 2014-03-02 20:30:32 (ora Romaniei)
  • PENTRU DOMNUL PETRICA STOLNICU (Y09RIJ) )::::Profit de faptul ca s-a atras atentia ca am cam derapat, imi permit sa REVIN la topicul original, dar CONCRET, CLAR, FARA INTERPRETARI SI RASTALMACIRI
    Un membru ARR poate fi si membru al FRR ???
    Poate fi membru al unui club afiliat al FRR un membru al ARR ??? SE stie ca la AG a Club Isstrita Buzau cei 2 delegati au afirmat public ca te-au insotit ca umplutura , ca nu aveai cu cine te prezenta.Deci nu sunt membri ai ARR. SUNT OR NU SUNT?? !! AI ADEZIUNI DE LA EI SAU NU AI ??cLAR
    Intrebarea este ADRESATA DOMNULUI PETRICA STOLNICU,CARE DUPA STIINTA MEA, ESTE SAU POZEAZA CA OM CINSTIT. VREAU RASPUNS CATEGORIC AICI. DECI FAC PARTE DIN ARR SAU FRR ?? salutari de la nea nick-yo9agn PS. CINE A TRADAT, MAI TRADEAZA a zis nemuritorul Gambetta

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2014-03-02 20:52:16 (ora Romaniei)
  • @ YO9CEB, multumesc Dl. Ion, sunt linistit. Am scris ceva mai devreme un mesaj mai cuprinzator dar am primit retur un mesaj de eroare la incercarea de postare. Incerc sa refac ideile expuse, Dan, YO3JX.

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2014-03-02 21:02:05 (ora Romaniei)
  • Am citit si mesajul D-lui Ciprian Sufitschi si are dreptate ca e bine sa ne incadram in topic. Remarc insa ca subiectul FRR este de ardent interes si ca ar merita deschiderea unei dezbateri pe spatiul central. As sugera ca titlu: " LUMINI SI UMBRE IN EVOLUTIA MISCARII ORGANIZATORICE RADIOAMATORICESTI ROMANESTI DE LA INCEPUTURI SI PANA IN PREZENT ". Nu am pregatit inca un material de introducere dar am in plan multe articole ce ar putea constitui relansarea mult indragitei noastre publicatii "R & R" . Astept OKAY-ul de la dl. web-master si apoi putem posta decent aprecierile noastre. Cu drag, Dan, YO3JX.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-03-02 21:05:12 (ora Romaniei)
  • Pentru YO3JX: Nu este necesar niciun OK. Puteti lansa orice dezbatere la Forum, atat doar sa o plasati in categoria potrivita. Titlul propus se potriveste mai degraba la "Cluburi si asociatii".

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-03-02 21:42:36 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9RIJ - daca Adevarul = "virulenta" - pot accepta. In ceea ce priveste IARU SHF - sorry - paote ati lucrat in scurte, in trafic diurn "pe liste" - cand o statie ajuta pe cei de pe lista anterior intocmita realizarea legaturilor, sprijinind si scutind astfel de QRM statia DX. Aceasta practica exista si in traficul UUS. Pe de alta parte, si in concursurile din U. scurte se mai intampla, cand unii sunt ajutati la realizarea / finalizarea legaturii. Parerea mea e ca asa e bine - daca nu alergi dupa scor, esti relaxat, ai timp - ajuta pe cine poti - poate si tu vei fi ajutat la nevoie. Se pare ca foarte "nemteste" ajutoarele mele dezinteresate acordate in IARU SHF 2012 nu au fost agreate de DL5NAH. Recunosc, am "colaborat" = am ajutat pe cei cu semnale mai slabe sa finalizeze unele legaturi incepute. Nu aveam cum sa ajut pe toata lumea - unii s-au simtit frustrati (nebeneficiari). Asta e. Cand vei lucra si tu ceva performanta in UUS (trafic diurn si/sau concurs) nu ai decat sa-mi iei capul. Pentru ajutoarele acordate si colaborarile din viata mea nu e de ce sa-mi fie rusine! Acete "colaborari" in trafic sunt pe departe vinovatii mai mici decat FURTUL cu loguri/satii pentru fictive transmise de operatorii YO HQ (peste 30 de loguri fictive transmise!) la IARU US Contest - fapt sesizatla FRR pe vremea respectiva - masuri nimic (daca tin minte bine erai in CA FRR atunci si chiar ai facut parte din echipa YO HQ - daca ma insel/nu tin minte bine - atunci - anticipat scuze!). Cam asa cu "virulenta"! 73@GL Joska

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-03-02 21:48:02 (ora Romaniei)
  • Nick YO9AGN
    Un membru ARR poate fi si membru al FRR ?
    Raspuns: DA
    Poate fi membru al unui club afiliat al FRR un membru al ARR ???
    Raspuns: DA
    Despre existenta adeziunilor (si eu stiu ca exista) nu pot sa iti dau un raspuns concret, dar voi consulta arhiva si iti voi trimite un raspuns.
    Cluburile nu se pot afilia la A.R.R. dar pot sa incheie parteneriate pentru a primi ajutor in efortul comun de a organiza activitati de radioamatori, fara a stirbi catusi de putin din independenta cluburilor.
    Radioamatorii se inscriu in A.R.R. pentru a face radioamatorism. A.R.R. NU doreste desfiintarea FRR, cum voit si gresit sa indus ideea de "fricosi" in incercarea disperata de asi pastra monopolul! Frica de faptul ca altii se implica mai cu succes decat cei care isi aroga exclusivitata actiunilor la nivel national, va genera in continuare polemici. Dar dupa parerea mea, este loc sub soare pentru toata lumea si cu cat mai multe activitati realizate cu atat mai mult vecinii vor intelege ce e cu acesti radioamatori si ca anenele de pe blocuri nu sunt surse de fier vechi, ci niste lucruri care candva le pot salva viata! Apoi "vanatoarea de vrajitoare" pe care o practici draga Nick, este tocmai motivul pentru care A.R.R. nu a facut publica lista membrilor A.R.R. Am sentimentul placut, si multumirea personala, ca multitudinea celor care au aderat, "in secret" la A.R.R. au confirmarea, prin atitudinea pe care o afisezi, ca lucrurile nu se vor schimba niciodata. A judeca un om pentru ca a ales sa faca parte dintr-o organizatie care ii pune in valoare priceperea si il ajuta sa se dezvolte dar nu submineaza nici pe departe in vre-un fel clubul la care este legitimat, este o aberatie! Se vede de la distanta ca nu esti pregatit pentru schimbare!
    Oricine considera ca are ceva de spus si de impartasit pentru dezvoltarea radioamatorismului in YO, este binevenit in A.R.R.
    A fi membru inseamna sa iti dedici priceperea, timpul si banii, in mod voluntar, pentru activitati destinate generatiilor care din diverse motive pe care le analizati acum la FRR, au fost privati de dreptul de a cunoaste si a practica radioamatorismul in YO. Sa nu uitam ca avem doua urechi, doua maini si o gura. In consecinta, ascultam si facem de doua ori mai mult decat vorbim! 73! YO9RIJ Petrica

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-03-02 22:24:22 (ora Romaniei)
  • Pentru YO5AVN.
    Nu am facut parte din acea echipa YR0HQ. In CA al FRR am intrat in anul urmator. (Accept scuzele!) Atunci imi aduc aminte ca am votat sanctiuni in acord cu gravitatea faptelor. Din pacate domnul presedinte Neacsu sa facut "ca ploua" si a uitat mereu sa semneze aplicarea acestor sanctiuni, ezitand si intr-un fel incurajand aceasta practica. Vorba aceea "Nu eram eu de capul meu pe acolo"! Pe de alta parte unul dintre motivele demisiei mele din CA a fost pentru ca nu am putut concepe ca membrii ai CA sa fie primii care sa incurajeaze, favorizeze si sa perpetueze (a se citi=adapteze) metode de fraudare in concursuri. Unul dintre artizani este YO9XC, cu a carui expresie devenita memorabila "sa arbitram uman" a ingropat definitiv realitatea performantelor din radioamatorismul YO. Din pacate, trebuie sa abordam mai "nemteste" competitiile (mai ales cele organizate de IARU) chiar daca suntem tentati sa ajutam. La traficul diurn iti dau dreptate in privinta ajutorului, dar in ceea ce priveste concursurile, sunt total impotriva! Asta este parerea mea! Cu respect! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de NICK la data de 2014-03-02 22:44:16 (ora Romaniei)
  • dL STOLNICU::: Multumesc Petrica !! Eram in eroare !! Dar DE AZI 2 MARTIE 2014 NU MAI SUNT MEMBRU LA CLUBUL ISTRITA !!!! nU ACCEPT DUALITATI SI AMBIGUITATI. fAC PERFORMNTA(MAI MARE SAU MAI MICA ) PENTRU MINE SAU ORICE CLUB CARE-MI ACCEPTA ACTIVITATEA IN CADRUL SAU. sEARA FRUMOASA ALATURI DE MULTUMIRI!! nU CRED,DAR ASA SE TRADUCE !!aTENTIE LA TRADARI...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact