l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care din urmatoarele QTC-uri (emisiuni de informare pe teme generale din domeniul radioamatorismului) il ascultati mai frecvent?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 21-septembrie-2015 si s-a incheiat la 28-septembrie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (24)  

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2015-09-21 20:05:16 (ora Romaniei)
  • YO3APJ - Adrian, are si el o emisiune de informatii DX foarte bine structurata si pusa la punct. Eu o ascult cu mare placere!

    73 de YO8SSB!

  • Postat de Dorel J. la data de 2015-09-21 21:02:09 (ora Romaniei)
  • Destul de rar ascult QTC-ul FRR din simplul motiv ca in fiecare zi de JOI la ora 21 CFR(18UTC) pe frecventa repetorului R0-DEVA si Echolink(YO2MBK-R DEVA/SilverFox/RV48) se transmite QTC-ul "RADIOAMATORILOR HUNEDORENI", QTC la care primul punct contine o ampla informare facuta de catre Mihai YO2LXW vizavi de QTC-ul FRR.
    Realizatorii acestui QTC la care se transmit multe informatii radioamatoricesti sunt:
    - YO2LXW - Mihai Carol
    - YO2QY - Mihai Zamonita, care prezinta rubrica DX si propagare.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-22 01:36:01 (ora Romaniei)
  • Cu multi ani in urma daca nu ma insel a aparut un articol la revista "Sprt si Tehnica" cu titlul "Duminica la ora 9". Era vorba de QTC - urile difuzate pe 7 Mhz de cetre regretatul YO3RD. De atunci si pana la trecerea in nefiinta a tot regretatului Andy YO3AC QTC - urile (mai apoi denumit FRR) au fost ascultate de foarte multi radioamatori din Tara. Declinul a inceput din data disparitiei lui Andi - tot regretatul Vasile YO3APG a incercat sa sustina nivelul QTC - urilor ca apoi cu disparitia Dumnealui calitativ QTC - ul FRR a luat-o la vale. Curios este ca nu a fost gasit pe nimeni care sa readuca QTC - ul candva atat de indragit la un nivel acceptabil. Nici ca dictie, exprimare dar mai ales de continut. Faceti diferenta la tematicile prezentate de cei de la Bistrita, de nivelul calitativ si emotional cel care prezinta (de regula YO5AM), de atmosfera creata la auditori, de comentarii si discutii ca la un festin. si veti face singuri diferenta fata de QTC - ul difuzat de FRR care de regula e seaca, fara suflet, vorbitorul daca nu e taman bolnav si nu tuseste parca e pe moarte, cel putin emana un miserupism si plictis. Apoi apar "papagalii de serviciu" care de regula nu au nimic de spus dar raporteaza inflacarati ca au receptionat QTC - ul cu 59+99 dB si in grup (auzi....!....Asa - ca sa auda shefu!) si exprima recunostinta fierbinte pentru cele cel mult 20 de minute de efort deosebit al chiar SG al FRR in slujba comunitatii. Sa mori daca nu e totul pe un calapod inchistat de cea mai joasa speta comunista de- si nici Andy si nici predecesorii dar nici Vasile nu au practicat acest "ritual pur sange comunistoid". Acesti "colegi" care redacteaza, apoi difuzeaza QTC al FRR pur si simplu nu au inima, nu au chemare pentru radioamatorism, crezand ca QTC al FRR este ceva de genul "His master Voice"....hi. Bravo YO5KUC!

  • Postat de Cristi la data de 2015-09-22 13:11:17 (ora Romaniei)
  • QTC-ul nici nu mai poate fi ce a fost demult. Atunci informatia putea fi gasita cu greu. Andy a fost o institutie. A postat acum cativa ani cineva niste copii dupa cateva pagini din legendarele lui caiete in care sistematic era pregatit totul. La fel am vazut caiete despre regulamente, qsl manageri si restul la regretatul Proto YO8FR. Asa era atunci. Vasile a incercat cumva sa continue pe acelasi fagas, dar vremurile nu mai erau aceleasi si pentru asta el incerca doar sa aplaneze conflicte intre grupuri, intre radioamatori. QTC-ul bistritenilor e o masa rotunda intre prieteni, o informare nu numai cu date despre trafic, concursuri, propagare. Contine si informatii despre diverse actiuni si proiecte, discutii si propuneri pentru viitor. E altceva. Ceva in genul asta este emisiunea de informatii dx, doar ca aici subiectul este doar referitor la trafic, concursuri, expeditii. Poate din acest motiv nu are impactul la public atat de mare. Dar este tot o masa rotunda a unor impatimiti. Multumiri tuturor celor care prin activitatile lor se pun in slujba comunitatii.

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-23 05:25:50 (ora Romaniei)
  • Cu ceva timp in urma...am propus vebmesterului o intrebare:de ce din YO3 nu raspunde nimeni la apelul dupa QTC !
    Aceasta intrebare a saptamanii....este sunt sigur inspirata dupa propunerea mea....dar imbarligata sa nu semene !HI !
    CSM Bistrita....cati radioamtori asculta QTC-ul lor ?
    YO5AJR a raspuns f.bine in comentariu....multor aspecte !
    73 Vasile !

  • Postat de YO5KUC la data de 2015-09-23 11:39:36 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9FEH: pe baza informațiilor oferite de website, estimăm cu aproximație 120-150 de ascultători. Foarte mulți dintre ei acceasează secțiunea ”repetor” al site-ului Radioclubului CSM Bistrița, unde pot asculta în direct QTC-ul.

    Intervențiile sunt mult mai puține, doar aproximativ 15-20 de radioamatori conectați prin echolink și direct în frecvența repetorului YO5D.

    Cu stimă, 73 de YO3ITI

  • Postat de Safriuc V. la data de 2015-09-23 15:12:48 (ora Romaniei)
  • Nu eram radioamator și ascultam pe un radio normal ce avea două fire răsucite pe ultimul tub din FI între anod și grilă, QTC-ul transmis de regretatul Andy, era o sărbătoare.
    Acum, prin participarea cu informați a lui YO5OZC Nelu, cu patos a lui Marius YO5AM, cu rigoare de Miron și cu multă bucurie de toți cei care participă direct la acest QTC al bistrițenilor și năsăudenilor, parcă sărbătoare revine.
    Poate nu toate proiectele prin viață dar cupa FM a năsăudenilor se pare că are succes.
    Deși ascult regulat, intervin rar, mă bucur de fiecare dată când un radioamator începător își semnalează prezența, la fel de mult ca și când consacrații vin cu experiența și dragostea lor pentru această frumoasă activitate.
    Vă așteptăm cu multă dragoste duminica pe YO5D, repetorul de pe Heniu.

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-24 04:26:40 (ora Romaniei)
  • Multumesc pentru raspuns !120-150 de ascultatori este o cifra f.buna !FELICITARI !
    Cu stima si 73 Vasile !

  • Postat de YO5KUC la data de 2015-09-24 11:16:04 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9FEH: Da, așa e; doar că, nota bene: datele sunt extrase din analiza de trafic din care reiese o atriție de 12.8% în intervalul orar 16:45-18:30 (atriție - rata de abandon după prima accesare a unui anume link), cu o medie pentru ultimele patru duminici (în intervalul orar considerat) de 170 vizite pe pagina ”repetor”. Durata medie a vizitei este de 56 minute. Ceea ce înseamnă că nu toți vizitatorii rămân pe pagină și ascultă până la capăt. De aici intervalul de 120-150 care include și numărul de vizitatori pe echolink și contacte directe pe repetor. Cu deosebită stimă, 73 de YO3ITI

  • Postat de Dani la data de 2015-09-24 13:53:04 (ora Romaniei)
  • M-am indragostit iremediabil in anii '90 de QTC-ul lui YO3AC,dupa parerea mea,cel mai complet radioamator YO din toate timpurile.Profilul sau,eleganta,consecventa sunt doar cateva aspecte care-l pun in "vitrina"de colectie a radioamatorismului YO.Revenind printre pamanteni:intr-o perioada ,QTC-ul a fost transmis de la Suceava,de catre YO8SA.Dupa parerea mea,a fost cea mai proasta prezentare post-revolutionara a QTC-ului YO.Nu de putine ori,i-am semnalat lui YO8OW,in perioada cand acesta era Secretarul federatiei,ca trebuie neaparat sa schimbe "vocalistul" de la YO8KGA.Pauze lungi,ezitari,nefamiliarizarea cu traficul curent YO(daca intrebi de trei ori un indicativ YO3AAJ care este sufixul,inseamna ca :ori nu ai facut trafic in banda de 80m,ori ai QRM,ori chiar esti in afara de seama...)sunt doar cateva aspecte.Aceste lucruri prezentate nu au legatura cu YO8OW,care,dupa parerea mea,chiar a vrut sa faca ceva din postura pe care a ocupat-o intr-o perioada scurta de timp.Nu contest calitatile lui YO8SA in ceea ce priveste activitatea domniei sale ca radioamator.Insa pot spune ca nu mi-a placut modul in care a prezentat QTC-ul YO.Referitor la QTC-ul actual,il ascult sporadic,atata cat timpul imi permite.73s tuturor!

  • Postat de CORNESCU VIOREL la data de 2015-09-24 18:33:00 (ora Romaniei)
  • Primele receptii regulate pe benzile de radioamator de la echipamentul meu au fost prin anii 1974-1975, cand aveam 20 de ani.Cred ca am fost printre putinii la acea data care sa aiba un echipament construit de el, un DSB emitator receptor 3,5-7mhz cu tuburi electronice, cu care am lucrat si ca pirat in emisie pe indicativul unor radioamatori emitatori care nu aveau echipament, bineinteles cu acordul lor. Am avut multe QSO-uri in tara si in afara ei, fiind doar receptor cu indicativul YO7 6723/DJ-GJ pana la obtinerea autorizatiei de emisie, cand aveam deja experienta bogata si multe QTC-uri receptionate. Pot spune ca am o buna perceptie a inportatei QTC din punct de vedere al informatiei de-a lungul timpului, 40 ani nu sant de ignorat, poate unii vor incerca dar am sa-i contrazic prin urmatoarele: QTC-ul anilor 70-80 chiar 90 avea o importanta pentru noi fiindca lipsea informatia electronica, totul venea pe calea undelor radio, asa ca nu contest calitatile acelor care au indeplinit de-a lungul timpului acest rol, dar sa ne gandim daca ar fi transmis QTC-ul de ei acum, mai prezenta o asemenea apreciere ? Mai este un alt aspect,acela ca atunci nu puteai comenta, contesta s-au sa discuti de continutul QTC-ului, ce zice-ti daca se intampla, ce se intampla acum mai aveau cei ce contesta indicativele ?Asa ca de ce sa nu acceptam ca emisiunea de QTC este ceva bun , chiar si pentru cat contine, restul daca vrem il putem obtine prin alte mijloace de informare. Nu inteleg de loc aceasta dezbinare , practic nimeni nu este bun , orcine va transmite QTC-ul va fi contestat, sant interese la mijloc asa ca de ce sa ne dam dupa colt, sa recunoastem ca ai nostri sant cei mai buni. Este normal sa raspunda la apelul statiei ce transmite QTC-ul statiile de club afiliate sau radioamatorii carora le face placere, restul pot tine statia pe alta frecventa. Sant sigur ca si daca se va schimba conducerea FRR s-au operatorul care va transmite QTC-ul vor exista contestatari, asa ca va rog sa va ganditi la cele pe care le-am expus aici, total dezinteresat si daca am un pic de dreptate va multumesc. 73!si 88! YO7CJB , Op. VIOREL.

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-09-24 19:06:03 (ora Romaniei)
  • Procentele sint relevante si ingrijoratoare. In loc sa cautam solutii, venim cu argumente gen "lasa ca merge si asa ". 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-24 20:54:53 (ora Romaniei)
  • YO7CJB Viorel,are multa dreptate,mie mi-a placut stilul lui Andi,familiaritatea lui Ciobanita,dictia impecabila a Tinei !Ceilalti care s-au perindat pe la microfonul statiei YO3KAA au fost efemeri... ca si actualul SG FRR !
    Sa nu-mi fie gura...aurita !HI !
    Mai sunt 3 zile de vot si sper ca ultima varianta sa depaseasca 200 !
    73 Vasile !

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2015-09-24 21:16:44 (ora Romaniei)
  • QTC-ul (FRR) nu inseamna numai informatie. Inseamna si legatura de suflet cu ascultatorii, prietenii, unii cunoscuti, altii nu, dar toti erau foarte aproape de prezentator si il asteaptau cu nerabdare. Acest lucru l-a realizat Andy YO3AC si Vasile YO3APG. De aceea ne aducem aminte de ei cu placere dar si cu regret ca au disparut.
    Tot ce a urmat de la 2012 incoace, a fost doar o palida copie, informatii si texte slabe, lipsite de continut, facute doar ca sa fie, citite cu voci anoste pline de plictis. Legatura dintre prezentator si ascultator este nula.

  • Postat de Zoli la data de 2015-09-25 08:17:50 (ora Romaniei)
  • Daca QTC-ul unui club privat are mai multi ascultatori decat QTC-ul national, e jale!! Felicitari bistritenilor!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-09-26 08:39:44 (ora Romaniei)
  • Se pare ca actuala CA a FRR nu are dorinta de a comunica cu radioamatorii YO. Eu cred ca, in scopul cresterii audientei emisiunii QTC a YO3KAA, ar fi indicat ca pentru citirea si comentarea comentariilor sa fie invitat Pit - YO3JW. Am convongerea ca aceasta schimbare a creste foarte mult audienta!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-27 11:21:28 (ora Romaniei)
  • Sarcasmele nu ajuta la nimic. In definitiv QTC al FRR nu e musai mort copt sa fie difuzata din orasul de unde da ora exacta...hi. Un colectiv de redactie si difuzarea poate fi ori unde pe teritoriul Romaniei daca ar fi undeva un colectiv care ar asuma aceasta treaba de QTC al FRR. Dar....in primul rand CA al FRR ar trebui sa puna cenusa pe cap si sa schimba mentalitatea de "Marele Mut", apropiindu-se de radioamatorii si radioamatorism, sa leapada acest comportament "institutional" super oficios. Idea mea luati-o ca o provocare dragi colegi din YO!

  • Postat de Edy la data de 2015-09-27 16:39:52 (ora Romaniei)
  • Sunt de acord cu cele spuse de Miki mai sus. FRR-ul ar trebui sa se apropie de radioamatori prin ridicarea barierelor de comunicare. Interesant, radioamatorismul este o pasiune bazata pe comunicare, dar chiar FRR-ului ii lipseste aceasta insusire esentiala...

  • Postat de Dani la data de 2015-09-27 21:02:36 (ora Romaniei)
  • YO5AJR:oare de ce atunci cand YO8OW a facilitat transmiterea QTC-ului de la Suceava toti au fost impotriva? Aceleasi motive au fost invocate atunci, ca trebuie transmis din Capitala, ca se rascolesc inaintasii in mormant... Amintiti-va ce era si pe radioamator. ro atunci cand YO8OW a fost Secretarul Federatiei.Cred ca stramutarea conducerii Federatiei, pentru o perioada scurta de timp, a fost un experiment util.Daca-r fi dupa mine, as responsabiliza fiecare district in ceea ce priveste destinele radioamatorismului YO. Asa cum se paseaza microfonul la QTC pe districte, asa as face cu responsabilizarea fiecarui district in parte, pe o perioada prestabilita. Ar fi un experiment interesant. Cred ca ar fi mult mai putine opinii pro-contra Federație, toată lumea fiind implicată direct. Este doar o propunere. Din fericire, sunt membru ARR. Datorita unei alte abordari, aici propunerile viabile se pun in practică.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-28 01:06:53 (ora Romaniei)
  • Poate nu totii au fost impotriva. Poate in prealabil era necesar o mediatizare dar parerile contra in mod cert pe de o parte au venit dintr-un local patriotism de mandrie si invidie prosteasca din parte a celor radioamatori din diferite Judete care nu au inteles ca descentralizarea nu inseamna neaparat dezbinare. Eu sustin ca SG. si Presedintele poate fi din ori care judet ca si membrii CA. Problema e daca stiu sau nu sa se apropie radioamatorii, daca cuvantul dat le respecta, daca sunt sau nu deschisi, comunicativi si inimosi adica daca sunt sau nu cu adevarat radioamatori. ARR, SRR sau altele au luat fiinta pentru a cauta si oferi altceva mai omenos de cat ofera sau functioneaza azi FRR - ul. Seamana cu lupta anticorpilor intr-un organism atacat de o boala. Iar FRR sufera de boli. Asta nu inseamna dezbinare pentru ca tot radioamatori sant, si respectam unii pe altii fara a tine cont de apartanenta organizatorica. Poate candva aceste organizatii vor colabora spre binele general al radioamatorismului Roman. Poate mai apuc sa vad si p,asta. 73 de Miki

  • Postat de Dani la data de 2015-09-28 08:09:25 (ora Romaniei)
  • Dl. Miki,va dati seama ca "propunerea" mea s-a dorit a fi una ironica,care sa sublinieze ridicolul situatiei in care s-a ajuns.
    Referitor la perioada cand radioamatorismul YO a fost "confiscat"(in viziunea unora asta ar fi cea mai nimerita exprimare)de Suceava:tocmai acest forum pe care scriem aici este dovada vie ca lucrurile n-au fost privite pozitiv de unii.Exprimarile neelegante(cel putin),atacurile la persoana,improscarea cu noroi a personalitatii lui YO8OW,au constituit punct de plecare in abordarea multora.Au fost aici postari in care s-au incriminat fara motiv oameni si fapte. Nimeni n-a mai avut rabdare sa acorde o sansa.De ce ar face-o acum intr-o situatie similara(sa acceptam utopicul)?Bine spuneti,nu cred ca veti mai prinde o normalizare a situatiei.Si nici eu,care sunt mult mai tanar decat dvs.Boala este prea bine instalata si "anticorpii" prea mici si putini...

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-09-28 08:57:00 (ora Romaniei)
  • Cite sperante am avut in aceea echipa ! (cu 8ow , 9 fnp, 9rij , 9gjy ...)Din pacate interese , altele decit dezvoltarea radioamatorismului YO au condus la inlaturarea lor (nu inainte de a-i folosi pt. acoperirea unor "nereguli"). Instalarea unor "habarnisti" in fruntea frr si interesele personale si de grup au condus la situatia actuala . Ma intreb daca la anul viitor vor candida tot acestia pt. a ocupa functii in conducerea frr ? Desi se spune ca speranta moare ultima , se pare ca la mine a murit . 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-28 13:33:37 (ora Romaniei)
  • Eu eram putin "peste balta" cand am scris ...sa vedem ce va fi dupa Ciobanita...era parca "putin indisponibil"...la spital !Nu am prezis disparitia lui dar rechinii din YO3...trageau sforile !Am ramas surprins cand am aflat ca QTC-ul este transmis din YO8 !Mai sa fie...mi-am zis ce se intampla in tara cu FRR ?Am interpelat un amic din Ploiesti pe internet si mi-a scris:sforarii ...politice ! HI !
    Revenind in YO...am constatat ca QTC-ul transmis din YO8 nu era de calitate,nu se auzeau corespondentii din tara si am si scris pe radioamator.ro niste comentarii care au fost copios si vehement proletar...combatute !Nu mai vorbesc de revista,care se stie a fost platita si neonorate abonamentele...! Banii s-au evaporat...in neant !
    YO8CLN ca si YO5AJR au multa dreptate...sper ca la 90 de ani sa prind un QTC bine primit de radioamatorii YO si poate vor dispare .... aripioarele ARR,SRR etc si va fi o singura FRR pe care sa o "iubim" din convingere nu din constrangere !
    73 !Vasile !

  • Postat de Valentin Mayer la data de 2015-09-28 16:24:35 (ora Romaniei)
  • Personal mie mi se pare că emisiunea lui 3APJ (masă rotundă DX) este mult mai la obiect decât altele...Am încercat QTCul FRR și nu prea înțeleg multe de acolo...Pe 3APJ îl aud pe un SDR și chiar dacă nu îmi semnalez prezența, sunt acolo!
    Good job Adrian

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact