l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cand a fost fabricat (sau construit) cel mai vechi transceiver pe care il folositi?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-mai-2016 si s-a incheiat la 23-mai-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Sorin (yo2msb) la data de 2016-05-17 11:29:16 (ora Romaniei)
  • Excelenta intrebare! Daca vor vota suficienti radioamatori se va vedea care este de fapt gradul de dotare in YO cu transceivere mai vechi sau mai noi. Felicitari autorului intrebarii.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2016-05-17 17:17:09 (ora Romaniei)
  • Am ales varianta "11-20" de ani, dar fac si completarea ca nu este "fabricat", (asta inseamna ca vine de la o fabrica) ci construit HM. Este inca in functiune, dar intre timp am achizitionat si un TS 130 S de ocazie din DL, are si el tot intre 11-20 de ani de la data fabricarii. Fara sa par precum vulpea lui La Fontaine, consider ca un echipament pentru hobby nu se supune regulilor modei precum in vestimentatia vedetelor ci unor reguli mai degraba pragmatice, vorba ceea "chioara, oarba, cum era, imi faceam treaba cu ea!". Totusi, rezultatul voturilor va arata cam ce resurse pot aloca radioamatorii din YO. 73!

  • Postat de Florin la data de 2016-05-17 18:32:47 (ora Romaniei)
  • Eu stiam ca doar pentru domnisoare in varsta se da varsta la jumatate. Acum vad ca se aplica si pentru TS-130 !!!
    Aici i se poate vedea varsta reala: http://www.rigpix.com/kenwood/ts130s.htm

  • Postat de Gratian la data de 2016-05-18 08:02:25 (ora Romaniei)
  • Bună întrebarea adresată radioamatorilor, eu dețin un ATLAS 180 fabricat în 1976 dar și transceivere mai noi de la ICOM cum ar fi 746 PRO și 7000. Apreciez pozitiv calitatea filtrului cu cristal folosit!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2016-05-18 09:35:51 (ora Romaniei)
  • Vad ca majoritatea radioamatorilor detin echipamente fabricate acum 11-20 de ani. Cred ca unul din motive sta in particularitatea ca un astfel de echipament are o durata mare de functionare iar pretul nu te incurajeaza sa il schimbi odata cu anotimpurile. Un radioamator interesat cu adevarat de trafic manifesta un interes major pentru echipament atunci cand dobandeste autorizatia dupa care, avand cu ce lucra, este evident ca urmatoarea achizitie in domeniu se face functie de alte prioritati, apar si alte nevoi. Este posibil ca echipamentele fabricate mai recent care apar in lista cu rezultatele votului sa fie achizitionate, in mare parte, de radioamatori autorizati mai recent. Cat priveste TS 130 S l-am cumparat de la un HAM din DL care mi l-a dat cu manualul de utilizare si service plus factura cu care el l-a cumparat in urma cu 19 ani, eu am luat de bune aceste date. Plus ca arata impecabil, nu a fost umblat in el, primul care l-a desigilat am fost eu cand l-am facut sa emita si pe benzile WARC pe care avea doar receptie sir trebuia intervenit la niste strapuri. Daca acest TS 130 S este mult mai vechi, atunci cel mai nou echipament al meu este unul HM finalizat in 1998, toate benzile, SSB+CW, 80W.

  • Postat de CEZAR la data de 2016-05-18 18:30:04 (ora Romaniei)
  • Eu am dat un ICOM 703 QRP la schimb cu un TS 450S. De 6 ani lucrez cu el din amplasamente fixe sau portabile si sunt foarte multumit de receptia lui, dar si de emisie (100-150W). Ce era vechi era de calitate. Dar timpul isi va spune cuvantul pe calitatea componentelor electronice care imbatranesc si vor creste riscul de defect (condensatorii electrolitici, tranzistorii finali). Daca ar fi sa iau un transceiver mai la zi, as alege un TS 480AS. Are antena tuner si banda de 50 MHz.Poate pana la toamna il cumpar, acum sunt in etapa de colectare a fondurilor.Are dreptate Tavi cand spune ca noi cei mai in varsta avem echipamente vechi nu pentru ca nu avem bani, ci apreciem calitatea acelui produs.

  • Postat de NICULET AUREL la data de 2016-05-21 10:15:35 (ora Romaniei)
  • Cel putin 18 ani ,avea primul meu transiver ,pe care l-am folosit vreo 9 ani ,dar era facut de alcineva. 73 Nick

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact