hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati operat vreodata folosind un indicativ special romanesc?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-august-2016 si s-a incheiat la 14-august-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii

 • Comentariu postat de Miki YO5AJR la data de 2016-08-09 13:01:44 (ora Romaniei)
  Ocazional, cand mai faceam parte dintr-un grup care comemoram NATO sau Gagarin etc. Pentru mine o singura data. Nu sunt un fan al indicativelor speciale in ciuda faptului ca matematic este demonstrat avantajul al unui indicativ scurt la concursuri. Indicativul meu in cei peste 50 de ani a devenit numele meu de botez in radioamatorism. Nu as schimaba pentru nimic in lume. In Izrael exista un cimitir simbolic cu indicativele radioamatorilor SK, a fost si ramane o initiativa extrem de frumoasa si generoasa. Ma tot gandesc daca pe obeliscul mormantului meu ar trece (nu eu - urmasii mei) si indicativul meu, ce impact ar avea la o redistribuire dupa cati-va ani de catre ANCOM. Hm....suna cam bizar.
  73 de Miki

 • Comentariu postat de Cristi YO8DHD la data de 2016-08-09 13:41:52 (ora Romaniei)
  Am operat cu ocazia unor evenimente organizate de radiocluburi din Botosani. Interesanta idea draga Miki. As fi curios daca din indicativele realocate se gasesc cateva si in Silent Forest.

 • Comentariu postat de ghita YO8CLN la data de 2016-08-09 14:22:55 (ora Romaniei)
  Nu cred , Cristi pt. ca "samsari" le iau imediat ! Vezi yo5a. , yo5e. yo7y. si asa mai departe.73 ! de yo8cln.

 • Comentariu postat de Morel 4X1AD la data de 2016-08-09 15:33:20 (ora Romaniei)
  @YO5AJR: Miki, intentia ta a fost buna dar exprimarea nu prea potrivita: este vorba despre o padure tanara, Silent Keys Forrest infiintata de radioamatori si in care se planteaza din 1985 copacei in memoria unor radioamatori din toata lumea care au plecat dintre noi. Exista si 18 radioamatori YO in memoria carora s-au plantat copacei in aceasta padure care numara la ora actuala aproape 5000 de copaci.


  @YO8DHD: din cei 18, doar indicativul lui YO3DZ a fost realocat unui ilustru necunoscut.


  73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

 • Comentariu postat de Cristi YO8DHD la data de 2016-08-09 18:30:28 (ora Romaniei)
  Multumesc Morel.Cred ca mai e si sufixul DD - fost nea DEM DASCALU copac plantat prin amabilitatea unui discipol de-al sau - deci doua. O fi ceva cu sufixurile cu D.

 • Comentariu postat de COATU CEZAR YO6CUF la data de 2016-08-11 16:12:13 (ora Romaniei)
  Am lucrat pana acum cu doua indicative speciale. Ambele foarte lungi, dar cu priza la radioamatori. YO800KNX a aniversat 800 de ani de la infiintarea orasului Codlea de cavalerii teutoni.
  Al doilea a fost YP20ARER si aniversa 20 de ani de la infiintarea Asociatiei Radioamatorilor Ecologisti din Romania. Cu el am facut concursuri si expeditii radio in YOFF.
  Sper ca anul viitor sa obtin un indicativ special comemorativ.

 • Comentariu postat de ion YO9CEB la data de 2016-08-14 11:05:32 (ora Romaniei)
  Am lucrat pe indicativul YP9VIN de trei ori.
  Acest indicativ mi-a fost acordat de YO9FNR odihneasca-se in pace.
  Dar, cum dupa trecere in nefiinta a lui Aurel, concursul "Drumul vinului" a trecut de asemenea in nefiinta, fiind preluat de fel si fel de "radioamatori" care au fost facuti la apelul de seara si au distrus acest maraton.Cred ca Aurel, daca s-ar scula de acolo de unde este, ar strange pe cineva de gat.Sper ca acest maraton "Drumul vinului" sa fie reinfiintat si sa nu mai apara ca organizatori fel si fel de "parasutisti"(radioamatori facut la apelul de seara).
  Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, dar asta este adevarul.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Aurel(YO9FNR)!
 • Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!
  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Nu uitati sa completati numele, adresa E-mail si eventual indicativul YO (daca sunteti radioamator). Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Nume *
  E-mail
  Indicativ
  (Acesta trebuie sa fie valid)
  La acest sondaj nu se primesc comentarii decat de la radioamatori
  Comentariu *
  Introduceti acest numar:

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact