l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati folosit vreodata un WebSDR?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 4-decembrie-2017 si s-a incheiat la 11-decembrie-2017

Accesati aici lista cu WebSDR-uri

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

  • Postat de Cezar la data de 2017-12-08 08:40:03 (ora Romaniei)
  • WebSDR-urile sunt extrem de utile, mai ales daca au si receptie extinsa pe zone largi, cum ar fi cel de la Universitatea din Twente. Nu cred ca exista radioamatori care sa nu fi auzit de ele, dar pentru cei care nu au folosit deocamdata, ar fi o experienta interesanta cu siguranta.
    Se pot folosi ca receptoare de trafic sau ca receptoare de control totodata. Avand in vedere larga raspandire la nivel global, iti poti face o idee despre cum functioneaza propagarea in diferite zone ale globului, iti poti monitoriza propriile semnale, iar cand nu mai ai nici un fel de echipament hamradio (cel putin pentru anumite benzi, mai ales HF), reprezinta ultima varianta prin care mai poti pastra contactul cu frecventele preferate.
    De asemenea, datorita modurilor de lucru receptionate (AM/FM/CW/SSB) si filtrelor digitale puse la dispozitie, usureaza mult receptia semnalelor ingropate in QRM si de asemenea, pot fi folosite ca receptoare pentru benzile de radiodifuziune, sau pentru oricare frecventa din spectrul pe care il pot receptiona.

  • Postat de Kuchta Petru la data de 2017-12-08 17:01:14 (ora Romaniei)
  • Se spune ca receptia prin SDR este cea mai buna. Aici parerile sunt impartite, unii care detin TRX-uri spun ca receptia lor este cea mai buna (neascultand si ale receptii),altii spun ca au IC-7300 si ca sunt multumiti. Eu am avut ocazia sa aud diverse receptii ale unor TRX-uri printre care si 756 Pro III, as putea spune cu certitudine ca aceasta receptie este cea mai buna, dar ma abtin. Revenind la tematica intrebarii,eu ascult SDR-uri din Europa, doar pe acelea care au antene bune pentru DX, in felul acesta pot face comparatii. Desigur ca, concursurile in telegrafie sunt foarte bune de a testa receptia unui SDR.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact