Pagina 1 din 1

Antena Bazooka

Scris: Vin Apr 25, 2014 2:19 pm
de yo6xk
Salut
Eu cunosc 3-4 utilizatori ai acestei antene (Bazooka ) daca mai sunt si altii as vrea sa stiu pentru eventuale lamuriri sau nedumeriri proprii. Daca se poate pe mail un mesaj scurt butaandrei1@yahoo.com
Tnx Andrei

Re: Antena Bazooka

Scris: Vin Apr 25, 2014 6:16 pm
de yo2msb
Am folosit ani de zile o antena simple bazooka pentru traficul local si regional VHF/UHF, montata in fata geamului la 50cm de peretele blocului. A fost o alegere impusa, fiind unicul model insensibil la vecinatatea cu peretele ce contine o armatura metalica masiva. Toate celelalte modele incercate in acea pozitie au esuat. Antena s-a dovedit excelenta, am vorbit cu ea din fata geamului din Timisoara in mai multe randuri cu Resita, cu Arad-ul, cu Otelu Rosu sau chiar cu Belgrad-ul in QRP. Recomand cablul coaxial cu tresa masiva din cupru (sub nici o forma chinezariile cu tresa formata din cateva fire dintr-un aliaj alb neprecizat), functioneaza bine si cu cablu de televiziune de 75 ohmi, modelele mai vechi cu tresa impletita din cupru masiv.

Re: Antena Bazooka

Scris: Sâm Iun 28, 2014 11:02 pm
de yo5pjb
Un link care sa mai spulbere miturile despre aceasta antena 'magica' : http://owenduffy.net/blog/?p=1941

Sorin

Re: Antena Bazooka

Scris: Dum Iun 29, 2014 3:02 pm
de 4x1ad
yo5pjb scrie:Un link care sa mai spulbere miturile despre aceasta antena 'magica' : http://owenduffy.net/blog/?p=1941

Sorin


@YO5PJB: din pacate, ar trebui postate multe astfel de linkuri, dupa cantitatea de mituri si fantezii care circula printre radioamatori de multi ani. Domeniul antenelor a fost "binecuvantat" cu multe astfel de produse minune (ex. diversele variante de OCF, City Windom, versiuni de Carolina Windom, T2FD, verticalele EH, verticale care au castiguri mai mari decat vreun Yagi cu 5-8 elemente etc etc ). Exista pe internet o cantitate uriasa de informatie/dezinformatie postata de persoane bine-intentionate dar cu un nivel tehnic inadecvat, care nu poate fi compensat totusi de simplul entuziasm. In plus, exista si o multime de radio-vraci care propaga o serie de exagerari, bazaconii, enormitati, aberatii si chiar scorneli, profitand de faptul ca astazi oricine isi poate deschide un site sau blog unde sa posteze dupa pofta inimii si a ego-ului, fara o minima auto-cenzura sau bun-simt tehnic. Doar largirea permanenta a bazei de cunostinte tehnice ne poate ajuta in filtrarea informatiilor abundente, dar lipsite de valoare sau chiar eronate.

73
Morel
4X1AD
ex.YO4BE