Pagina 1 din 1

Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Joi Oct 29, 2015 5:29 pm
de 4x1ad
Clatirea ochilor fara ajutorul picaturilor

Iata un videoclip cu instalarea unei antene tribander pentru 160, 80 & 40m la RD3A. Nu, nu este ceva SF. Nici nu ma simt frustrat ca unii realizeaza ceva la care eu nici macar nu "indraznesc" sa visez. Dar ma bucura ca exista si radioamatori cu astfel de viziuni, ambitii si mijloace sa le duca la indeplinire. Mi-ar fi placut sa citesc un material complet despre acest proiect impresionat, despre performante, despre cei care l-au proiectat mecanic si electric si despre oportunitatea designului asa cum a fost el facut. Dar tovarasii sunt secretosi sau timizi in a prezenta considerentele si metodele folosite si este greu sa gasesti detalii despre fermele lor de antene. Oricum, videoclipul merita vazut.

https://www.youtube.com/watch?v=Cuk1Q9yaRAw

73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

Re: Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Joi Oct 29, 2015 6:10 pm
de YO6EX
Un asemenea pilon, inca mai poate fi vazut in curtea fostului Radioclub Judetean Sibiu. 34m inaltime, scara exterioara, platforma de vizitare, balizaj. A fost ridicat de cati-va radioamatori sibieni in anul 1987. Dar a venit revolutia si... dezastrul...
Radioclubul desfiintat si radioamatorii dati afara...

Re: Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Joi Oct 29, 2015 8:27 pm
de yo5ajr
Nu am stire daca in lume a fost ceva mai maret ca cel de la Arcala OH8X. (100m high/40to. W6AUD a descris colapsul acestui mammut in "DX Worl Net") Am o costatare controversata - cum de aceste realizari ridicate cu atata truda si bani nu situeaza mereu in topurile marilor conteste? Natura omului uneori e greu de explicat. Am avut (nu in YO) prieteni radioamatori care dupa ce aveau piloane semete, antene pe masura, aparatura de top - au ajuns in ralanti in activitate. Intreband cum si de ce? A raspuns simplu. "M-am plictisit de banana". Explicit: rareori "reusesc" ca un indicativ rar si indepartat sa nu imi raspunda, pe cand pe vremuri....ma lua dracii pana am fost sesizat. Singura exceptie dintre prietenii mei HG7T care "nu se lasa". De parca avem cu totii ceva masochism in ADN - urile noastre....hi. Ca si construirea antenelor....musai iarna. E o tema demn de psihologi :))) Poate d,asta pilonul meu de 25m zace pe orizontala de 10 ani?
73 de Miki

Re: Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Joi Oct 29, 2015 9:39 pm
de yo5er
Stalpul mare de la Arcala e refacut? Am cautat ceva info pe net si n-am gasit mare lucru. Oricum cine reuseste sa duca radioamatorismul la rang de arta, ca si in exemplele date, poate gasi un sinonim pentu "amatrism". Parca sunt prea profi si bravo lor! In rest putem sa ne clatim ochii si sa visam ca intr-o buna zi mai inaltam cate-o antena. :)

EDIT:
Mi-am adus aminte unde am vazut alt monstru pe benzile joase:
JO1DZA :shock: :shock: :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=inFeVNomHcI

73's Septy
YO5ER

Re: Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Vin Oct 30, 2015 2:22 am
de yo8bge

Re: Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Vin Oct 30, 2015 10:10 am
de yo8cln
Acest film a fost facut inainte ca acest "mastodont" sa fie trintit la pamint de o furtuna. Intrebarea este daca s-a refacut ? 73 ! de yo8cln.

Re: Clatirea ochilor fara picaturi

Scris: Vin Oct 30, 2015 12:59 pm
de yo5ajr
NU au rafact. Apoi aurora boreala mereu era pe capul lor acolo in Nord. 73 de Miki