Facilitarea montarii antenelor

Antene HF/VHF/UHF/SHF, piloni, analiza, proiectare, constructie, impamantare, feederi...
Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1028
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Facilitarea montarii antenelor

Mesajde YO6EX » Dum Noi 01, 2015 8:03 pm

Rezolutie adoptata de IARU la reuniunea din Octombrie ce a avut loc in insula Bali, Indonezia:

- IARU cere guvernelor din intreaga lume sa elimine restrictiile privind montarea antenelor pentru radioamatori.
- IARU cere societatilor si asociatiilor membre, sa faca presiuni la organele guvernamentale ale tarilor lor, sa recunoasca importanta activitatii radioamatorilor si sa elimine restrictiile nejustificate pentru montarea antenelor.
Rezolutia adoptata subliniaza caracterul moral, de utilitate publica, non-pecuniar si popularitatea sa in randul tuturor categoriilor sociale.

73
YO6EX

yo9hrb
Mesaje: 53
Membru din: Lun Iun 21, 2010 8:46 am
Contact:

Re: Facilitarea montarii antenelor

Mesajde yo9hrb » Dum Noi 01, 2015 8:59 pm

OK. Nu vor mai fi restrictii. Adica vei putea monta o antena in baza unei documentatii facute de firma "x", angajand firma "Y" pentru executie. Indiferent daca va fi vorba de o filara, vei plati (inclusiv autorizatie de constructie) cat pentru o casa. Iar firmele "X" si "Y" vor fi singurele autorizate, deoarece apartin cui trebuie.

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 347
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Facilitarea montarii antenelor

Mesajde yo9rij » Dum Noi 01, 2015 11:38 pm

Daca noi nu gasim solutii pentru problemele noastre, credeti ca poate IARU sa faca ceva? Declarativ, IARU poate sa adopte si sa ceara guvernelor orice. Aveti impresia ca ii doare capul de IARU? Parca era un "tratat" semnat, fiind mentionat in istoria radioamatorismului ca fiind unul care rezolva " o doleanta mai veche a radioamatorilor"! Un mare FÂS, asa cum sa dovedit! Suntem niste creduli, daca asteptam de la altii sa ne rezolve problemele. Primul pas, in opinia mea, este sa oferim educatie privind ceea ce inseamna radiomatorismul impreuna cu beneficiile lui (nu cu ineptii de genul ca este SPORT), astfel incat cei care ajung sa conduca destinele tarii, sa decida in cunostinta de cauza si nu in functie de pile si relatii. Pana cand acest deziderat se va infaptui, vom obercai si ne vom ruga la tot felul de vraci pentru a ne acorda un drept evident. Asa ca, e cazul sa punem osul la treaba!! Cine se alatura? Cred ca mai nimeni! Ca de obicei! Doar sa n-i se dea!!! Hi!

yo5ajr
Mesaje: 705
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Facilitarea montarii antenelor

Mesajde yo5ajr » Lun Noi 02, 2015 10:33 am

Pana nu apar lideri adevarati si dedicati, drepturile, aspiratiile la drepturi, ca antena...etc, raman doar teorii. Sfasierile, ciupiturile, animozitetile intre noi nu duc la nimic bun. Ca sa ai lideri competenti, capabili, dedicati, depinde de noi toti. Drama este insa in faptul ca potentialii lideri mai toti au o profesie din care traiesc, sustin familiile lor in viata asta care devine tot mai involburata. Ori cat de carismatic - cine se jertfeste cu toata capacitatea lui pentru radioamatorism in detrimentul asigurarii propriei soarta? Incercati sa faceti o lista din elita existenta (chiar latent si trecuti in tacere) cu persoanele pe care considerati capabili de lideri. Stai de vorba cu ei si vei constata ca nimeni din acea lista nu va abandona statutul proprie socio profesional, siguranta existentei economice pentru "cati-va gologani" aruncat in scarba de MTS. Un MTS care habar nu are de nevoile radioamatorismului, considerand acest hobby un fel de cenusareasa, incapabil sa inteleaga ca in intregul lui - radioamatorismul nu poate inregimenta simplu, ca un sport ca oina. Una din sarcinile ingrate a unor posibili lideri ar fi sa constientizeze in capul (uneori patrat) a celor de la MTS ca de fapt ce este radioamatorismul si ce implicatii sociale are fata de oina. Ce sa mai tanguim? Am ales prost. S-a dovedit total pagubos alegerea unora pe considerentul ca are "pile", cunostinte peste tot, i se deschid toate usile si prin asta va aduce beneficii radioamatorismului, altul ca a dat kix la o afacere si se va dedica trup si suflet intereselor radioamatorismului. Wrong!.....Prin urmare - nici-o speranta dragilor, doar printr-o minune cereasca, dar pana atunci sa incercam sa nu ne sfasiem intre noi:)))
73 de Miki


Înapoi la “Antene”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator