ANTENA DE LA BLOC SAU ... ANTENELE PROBLEMA NOASTRA CEA MAI.

Antene HF/VHF/UHF/SHF, piloni, analiza, proiectare, constructie, impamantare, feederi...
YO5PQQ

Re: ANTENA DE LA BLOC SAU ... ANTENELE PROBLEMA NOASTRA CEA

Mesajde YO5PQQ » Lun Mar 28, 2016 6:47 am

M-am linistit. Nu ca eram agitat sau ceva.
Radioamatorul nu e retea de comunicatii.
Si daca ma intreaba cineva ce-i cu antenele alea, raspund politicos: fac receptie.

YO8TFF
Mesaje: 230
Membru din: Vin Ian 10, 2014 10:43 pm
Contact:

Re: ANTENA DE LA BLOC SAU ... ANTENELE PROBLEMA NOASTRA CEA

Mesajde YO8TFF » Lun Mar 28, 2016 7:32 am

Asta daca cel care te intreaba nu a facut deja receptie :D

LE> Eu cred ca pe radioamatori nu-i afecteaza aceasta modificare la lege, dar
In Legea 154/2012, la Art. 1, alin. 2, zice:
"(2)Dispoziţiile prezentei legi nu se aplică reţelelor de comunicaţii electronice şi elementelor de infrastructură deţinute sau administrate de instituţiile ori autorităţile publice din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională."

Exceptand dualitatea fireasca a omului ca daca unda vine de la cei enumerati mai sus este bine venita, ma intreb daca Ambulanta (privata sau de stat) si Pompierii (privati ori de stat) nu ar fi trebuit inclusi in exceptie.

YO3FYO

Re: ANTENA DE LA BLOC SAU ... ANTENELE PROBLEMA NOASTRA CEA

Mesajde YO3FYO » Joi Iul 14, 2016 8:56 pm

La1688 Edward Lloyd inventeaza un organism corporatist guvernat de Legea Lloyd din 1871, care se ocupa cu asigurari si reasigurari. In tarile unde guvernul a gandit ca si radioamatorii au obligatii dar si drepturi ar trebui sa aibe.
Asadar unul din aceste drepturi este la antena, care radioamatorul o poate , le poate(mai multe antene) aseza pe terasele blocului unde locuieste in conditiile sa intocmeasca o ASIGURARE si din start nu mai sunt intrebati toti vecinii de la ultimul etaj si comitetele de bloc daca vor muschii lor antena radioamatorului pe bloc ori nu vor, acolo lege e clara CU ASIGURARE AI ACEST DREPT fara sa fie nimeni intrebat, rugat, gadilat din asociatia de locatari.Si orice se intampla datorita antenei tale vin asigurarile si platesc daunele si reparatiile. Este adevarat ca sunt state unde nu trebuie sa se vada antena gen Germania din ce stiu anumite orase si acolo.

yo3jx
Mesaje: 144
Membru din: Vin Sep 23, 2011 7:41 pm
Contact:

Re: ANTENA DE LA BLOC SAU ... ANTENELE PROBLEMA NOASTRA CEA

Mesajde yo3jx » Vin Iul 15, 2016 8:25 am

Am mai comentat acest subiect, am sugerat interlocutorilor strategii ajutatoare care sunt destinate linistirii vecinilor in privinta suspiciunilor mostenite din vechime ca activitati subversive de spionaj, bruiaj, etc. Recent un anume interesat mi-a facut doua sesizari la serviciul "disciplina in constructii" din cadrul primariei sector 6 Bucuresti pe motiv ca "cresc porumbei" pe terasa blocului, a venit inspectorul prompt sa "amendeze" nu a gasit cusca trebuincioasa dar cu care ocazie la insistentele mele am primit un document oficial prin care "antenele de comunicatii radio generic desemnate, nu constituie obiectul activitatii serviciului disciplina in constructii". Pentru amuzamentul nostru, mentionez ca am ramas singurul detinator de antene, am 17 cabluri "feeder" iar ca antene un beam 3 ele rotativ ECO (acum in curs de reabilitare) trei dipoli de US, 5 antene UHF/VHF, 4 parabole receptie satelit, diverse verticale, orizontale si...oblice!

YO3AOE
Mesaje: 1009
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: ANTENA DE LA BLOC SAU ... ANTENELE PROBLEMA NOASTRA CEA

Mesajde YO3AOE » Vin Aug 19, 2016 11:21 am

Da,amicul Dan-YO3JX este unul dintre putinele cazuri fericite-hi!,in rest sint probleme de toate felurile.Eu locuiesc de niste zeci de ani buni intr-o cladire de gen vila,cu acoperisul in doua ape destul de accentuate din tigla,deja foarte veche si friabila,asa ca nu numai eu,dar n-asi lasa nici pe altcineva sa se mai urce acolo pentru instalarea unei antene. Prima si ultima data cind am urcat totusi acolo a fost in vara anului de gratie-hi! 1966,in care abia primisem autorizatia de emisie-receptie,si sub supravegherea bietului taica-meu mi-am instalat pe coama casei o antena verticala in L/4 de tipul triple-leg pentru banda de zece metri,pentru o statie militara sovietica de tipul A7B (2W-m.f.) scoasa din exploatare si distribuita gratuit (date in exploatare) de catre Radioclubul Central Bucuresti,sef Iosif(Jossef) Paulatiu(Paolazzo),cred ca de origine italiana,dar un bun patriot romin,adjunct Hincu si gestionar/ magazioner Chiper,cel care mi-a si predat completul conform inventarului dintr-o magazie de pe linga fosta Piata Muncii,nu mai stiu exact strada respectiva.In acea perioada timp de 1-2ani fiind un virf de activitate solara, cu doar cei 2W-m.f. reuseam legaturi relativ curente de circa 2-3000Km,iar "crocodilii"-hi! perioadei de ex. Traian-YO3ABI(S.K.) reuseau cu doar 40-50W-m.a. legaturi inter-continentale frecvente,majoritatea DX-uri de mare raritate.Dupa aceea,de-a lungul timpului am incercat sa-mi insailez diverse antene,toate filare si toate de gen long-wire sau Hertz monofider, puse-suspendate-ori de-a lungul curtii,ori de jur-imprejurul casei,dar cam niciuna n-a mers prea bine,atit din cauza limitarilor inerente in lungime cit si datorita inaltimii insuficiente.Acum citiva ani am gasit si am cumparat pe/de pe site-ul nostru de vinzari o mica-dar industriala-hi!-antena H.F. de tipul BB6W (6,53m) de la Diamond,pe care am modificat-o usor pentru pozitie verticala si am atirnat-o (prin pod) sus de marginea acoperisului,coboara pe linga cladire,la circa 2-3m de zid,avind baza-circuitul de adaptare-cam la 2m fata de sol.Merge cum merge-hi!-va cam dati seama,doar pe cele cinci benzi superioare (14-28MHz) dar n-am mari pretentii de la ea,nici n-asi avea cum si de ce.La scurt timp dupa Revolutie,am mostenit-prin nevasta-mea-o prapadita de casuta "batrineasca"-hi! intr-un sat de pe linga Rimnicu-Sarat,am mai renovat-o cit ne-au lasat finantele-amindoi sintem pensionari-si acolo mi-am instalat o antena multi-banda cadru mare orizontal-circa 42m perimetru,dar la mica distanta-circa 3m-fata de sol.Totusi,receptia si emisia au fost-si evident!,mai si sint-hi!-atit de bune,incit m-am hatarit sa-mi montez una cvasi-identica si aici,sus in interiorul si de-jur-imprejurul peretilor podului cladirii,operatie care va debuta cam prin toamna,cind se va mai racori putin vremea.Cam asta este toata istoria antenelor mele,nu prea mare lucru-hi! 73!,Nelu


Înapoi la “Antene”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori