Legea Antenelor exista si in Romania

Antene HF/VHF/UHF/SHF, piloni, analiza, proiectare, constructie, impamantare, feederi...
Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo9fmp » Vin Iun 01, 2012 11:10 am

Cooperarea cu IGSU sau alta structura poate fi limitata de accesul radioamatorilor la date respectiv documente clasificate.
Fiti convinsi ca nu va da nimeni date secrete din Planul de paza sau privind accesul in obiective,cai de evacuare,nr salariati sau similare in cazul sa zicem unui obiectiv militar,accident nuclear etc.
Poate sunteti mai informati,dar eu nu cunosc vreun Protocol de cooperare cu IGSU,macar in domeniul folosirii unor frecvente radio darmite Planuri de actiune in diferite situatii care sa implice si interventia :lol: :lol: :lol: radioamatorilor.
In astfel de situatii exista Planuri foarte bine puse la punct cu atributii concrete si termene precise de raportat,scheme de interventie,mijloace logistice si efective,etc.

In fine,sa revenim la discutia noastra
Legea Antenelor...
Avem sau nu dreptul de a ne instala antene pe proprietatea publica?
Dar privata?
Ce documente reglementeaza...

yo3ies
Mesaje: 100
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:48 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3ies » Vin Iun 01, 2012 11:58 am

Direct sa zica cuvantul magic antene radioamatori nu exista legea dar coroborand ultimele doua texte de lege puse de mine pe forum rezulta ca suntem operatori de retele electronice de comunicatii in scop personal deci putem sa ne prevalam de prima lege. Cel putin asa zic eu caci asta e parerea mea si e singurul lucru cat de cat mi apropiat pe care l-am gasit pana acum legat de montarea antenelor pe bloc legal in afara de celebrul omai 1160 iar daca le pui pe toate trei unul langa altul cu pasajele necesare subliniate zic ca nici un presedinte de bloc nu mai ridica clontul.

yo3hjv
Mesaje: 672
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3hjv » Vin Iun 01, 2012 5:55 pm

Iar privind situatiile de urgenta trebuie conceput un protocol simplu care sa prevada metode simple si usoare de conlucrare cu IGSU ceva de genul:

1. Aparitia unei situatii de urgenta majora (calamitate)
2. Activarea retelei de urgenta a radioamatorilor
3. 2-3 radioamatori cu auto se deplaseaza la punctul de comanda al IGSU
4. Acesti radioamatori primesc mesaje din reteaua de urgenta a radioamatorilor si din retelele de comunicatie fara licenta (CB PMR) pe care le transmit catre persoana desemnata din cadrul punctului de comanda IGSU
5. Transmit catre radioamatori mesajele primite de la IGSU
6. Transmit si coordoneaza din punct de vedere radio activitatile organizatiilor de radioamatori care au pregatirea necesara din punct de vedere medical sau pentru operatii de cautare salvare.
7. In cooperare cu IGSU se vor stabilii sau vor fi informati unde sunt punctele de prim ajutor instalate (puncte de adunare majore pentru populatia afectata de respectivul dezastru) si vor coordona deplasarea membrilor retelei nationale de urgenta in aceste puncte pentru a realiza comunicatii alternative intre respectivele puncte si punctul de comanda central sau chiar pentru a decongestiona retaua de comunicatie proprie a IGSU de mesajele primite de la aceste puncte.


Romeo, studiaza materialul de la RVSU, Manualul adica...
IGSU este o organizatie... organizata. Cand iteractionezi cu asemenea organizatii, trebuie sa ai deja o procedura de operare de la care sa incepi sa realizezi compatibilitatea.
Ce ai scris tu acolo se regaseste in procedurile RVSU, mai putin partea aceea cu cautarea salvarea si pregatirea medicala in care regasesc idei falimentare de 20 de ani.
De altfel, e xista deja protocoale asemanatoare de la care poti porni in studiu.

Cat priveste "coroborarea", cuprinde o suma de erori de rationament.

73 de yo3hjv
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor


Înapoi la “Antene”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori