Pagina 1 din 1

Inversor de polaritate

Scris: Vin Apr 06, 2018 1:21 pm
de YO3AOE
M-ar interesa daca-si mai ales unde!-s-ar putea gasi de cumparat la noi un mini-modul (curent foarte mic) sau macar un circuit integrat inversoare de polaritate,in sensul de a fi alimentate de la +10_+15V si de a livra la iesire o tensiune reglabila de -6_-10V sau macar sa repete (dar inversata) tensiunea de la intrare.Cu multumiri anticipate,Nelu

Re: Inversor de polaritate

Scris: Vin Apr 06, 2018 4:43 pm
de YO7CKQ
Nelu,

O solutie simpla ar fi utilizarea cunoscutului inversor de polaritate fabricat de Intersil, ICL7660S. Este un cip in capsula DIL8, necesita doar doi condensatori externi ( varianta minimalista ) pentru a face o sursa de tensiune negativa ce copiaza intrarea. Eficienta energetica foarte buna, minim 96%. Mai multe detalii si aplicatii aici:

https://www.intersil.com/content/dam/in ... 660s-a.pdf

Cipul este utilizat frecvent in echipamente industriale dar si in preamplificatoare cu tranzistori GaAsFET la polarizarea grilei ( cu tensiune negativa ).

Daca intereseaza, am disponibil o bucata recuperata dintr-un echipament industrial, 100% functional. Cu titlul de cadou de Paste. Este o oferta limitata de Sarbatori :mrgreen:

73 Sorin

Re: Inversor de polaritate

Scris: Vin Apr 06, 2018 10:39 pm
de YO3AOE
Te salut! Sorine,ce sa mai zic,saru'mina,multam mult de tot!,dar nu stiu cum sa facem cu trimiterea, ar fi un efort prea mare pentru un maruntis,plus ca nu stiu cum sa ma revansez,poate imi scrii de ceva care te-ar interesa,poate am si-ti trimit in contra-partida,ce zici?. 73!,Nelu

Re: Inversor de polaritate

Scris: Sâm Apr 07, 2018 7:32 am
de YO7CKQ
Salut
Deocamdata nu am nevoie de nimic special. Am sa pun cipul intr-un plic cu protectie din folie cu bule si ti-l trimit ca scrisoare recomandata.

Sarbatori linistite alaturi de familie pentru toti cititorii!
Sorin

Re: Inversor de polaritate

Scris: Sâm Apr 07, 2018 8:09 am
de YO3AOE
Inca o data multumesc mult!,ramin dator.Toate cele bune!,Paste fericit!,73! si recunostinta de la Nelu-YO3AOE.