Panel-metru numeric

Circuite electronice, echipamente home made, aparatura de masura si control, scheme...

YO3AOE
Mesaje: 1003
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Panel-metru numeric

Mesajde YO3AOE » Joi Mai 21, 2020 11:53 am

Pt.YO9CHO-Multam! pentru trimiteri,da,stiu toate aceste lucruri,problema este ca aceasta varianta de panel-metru (30V/30A,cu l.e.d.-uri,nu cu cristale lichide) NU! are un sunt exterior,are un sunt interior de 30A format din 3(trei) sunturi distincte a cite 10A (sint 3 semi-bucle vizibile de sirma groasa din cupru),toate puse/legate in paralel chiar pe placuta superioara.Mai am si unele de 100V/50A cu sunt-uri exterioare,la care-daca nu se conecteaza cele doua fire mai groase la suntul respectiv-apare si la ele o indicatie fluctuanta-si evident! eronata-a ampermetrului,dar daca se leaga la sunt sau chiar se pun temporar in scurt indicatia revine la normal,adica la zero.Dat fiind ca s-a si am observat ca in anumite situatii circuitele integrate surse stabilizate liniare de tensiune-atit fixa cit si reglabila-pot fi si sint influentate-in rau-hi!-de urme/ramasite parazitare de r.f. in cazul emisiei,m-ar interesa daca si aceste tipuri de afisaje ar putea fi perturbate in acelasi fel,in sensul de a li se altera indicatiile,si daca da,ce masuri preventive s-ar putea lua.

yo3hjv
Mesaje: 664
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Panel-metru numeric

Mesajde yo3hjv » Vin Mai 22, 2020 4:06 am

Unele panel-metre sunt perturbate puternic de prezenta unor artefacte RF pe circuitul de alimentare.
In acest caz, se pot folosi cu succes masurile clasice de reducere RFI, respectiv doua-trei spire pe un tor de ferita recuperat sau cumparat. Accesibile si usor de procurat si cu efect bun sunt cele de tip MIX31 si MIX75 (codificare Fair-Rites), in functie de nivelul RF in proximitate si de gama de frecvente care trebuie suprimate.
Folosesc la un sistem de monitorizare de tip ”casa inteligenta” un dispozitiv de monitorizare a tensiunii-curentului-energiei de la PZEM (fara afisaj) si nu am avut probleme cu RFI; transmite pe WiFi chiar daca lucrez deseori cu circa 6-800 W PEP in HF in relativa proximitate.
Va recomand sa mergeti la pagina producatorului de ferite:
https://www.fair-rite.com/product-category/suppression-components/round-cable-emi-suppression-cores/
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

YO3AOE
Mesaje: 1003
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Panel-metru numeric

Mesajde YO3AOE » Vin Mai 22, 2020 5:29 am

Da,am inteles,am sigur asa ceva din recuperari anterioare-hi!,le voi pune la treaba,sper sa fie eficiente,toate! bune,multam! si 73!,Nelu


Înapoi la “Constructii electronice”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori