Tuner automat - N7DDC

Circuite electronice, echipamente home made, aparatura de masura si control, scheme...
Avatar utilizator
yo6rk
Site Admin
Mesaje: 341
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:42 pm
Contact:

Tuner automat - N7DDC

Mesajde yo6rk » Lun Iul 20, 2020 12:00 pm

Salutare,

Pentru cei care au construit sau achizitionat tunerul N7DDC, pe forumul cqham.ru au fost unii care au continuat si imbunatatit firmware-ul. Desi autorul s-a oprit la versiunea 3.0, dupa upgrade-ul facut de R3TJL s-a ajuns la versiunea 3.3.
In aceasta versiune imbunatatita, cu ajutorul celor doua butoane suplimentare (AUTO si BYPASS) si clasicului buton TUNE/RESET se poate intra intr-un mic meniu unde se pot seta cativa parametri.
In plus, s-a renuntat la modul de testare si bucata de cod a fost introdusa ca un mod de ajustare fina (MANUAL); practic, dupa acordul facut in mod automat de tuner, se poate intra in MANUAL si se pot creste/descreste inductanta si/sau capacitatea.

Tunerul este 100% compatibil cu transceiverele ICOM. Pentru aceasta se lipeste pe un jack mama 3,5mm stereo un fir ce este legat de butonul TUNE, iar celalalt la portul A6 ( /Tx_request). E bine ca acest ultim port sa fie decuplat cu un condensator de 100nF.
In aceasta situatie, tunerul poate fi comandat direct de butonul Tune de pe transceiver, iar la finalul acordului, tunerul va trece statia automat pe Rx.
73's de Marius - yo6rk
ex. yo8rku

Înapoi la “Constructii electronice”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori