CNMD 2020

PSK31, AMTOR, PACTOR, RTTY, Hellschreiber, MT63, MFSK16, FSK, SSTV, Packet, TNC, software si multe altele...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 824
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4BKM » Dum Sep 13, 2020 6:48 pm

Buna seara,
Pit a explicat ce este o structura, dar de ce 4 structuri? De ce campionii trebuie sa apartina la 4 structuri neaparat diferite? Din moment ce sunt definite patru categorii de concurenti, campionul fiecarei categorii trebuie sa apatina unei structuri care sa difere de structurile celorlalti campioni? Mai pe scurt spus, o structura nu poate beneficia de mai multi campioni chiar daca intrunesc conditiile? Pentru ca titlul de campion este conditionat de un "daca".
Asta nu am inteles, nu ce inseamna o structura, structurile sunt definite la art. 16 din ultimul statut al FRR, chiar FRR este considerata o structura la art. 2.
De cand eram elev undeva la o scoala generala de la munte acum 60 de ani am retinut ce invatam la gramatica, un exemplu comic privind greselile de subordonare sau conditionare a propozitiilor, iata-l: "La Portile de Fier este un pod construit de Apolodor din Damasc ale carui picioare se mai vad si astazi". Ale cui picioare?
Dar, pe atunci, ramasitele podului existau, nu se construise barajul. Poate de aceea acum nu se mai poate folosi exemplul si intalnim astfel de formulari ilare. Sau, or fi chiar ilare?
In ce priveste "decenta" un topic separat nu rezolva nimic, s-a mai batut apa in piua pe aceasta tema. Problema este sa se rezolve (si eu stiu ca se poate rezolva chiar de la distanta, sunt proceduri omologate, am invatat asta de la DARC, sigur o stiu si altii) nu sa se discute. Ca se tot discuta de secole, ba chiar de milenii as putea spune, din moment ce s-a discutat si in mileniul trecut.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO3JW » Lun Sep 14, 2020 10:17 am

Tavi
Daca de curiozitate o sa te uiti in una din ultimile clasamente din anii trecuti, poate vei observa ca la un moment dat era una unde toti participantii erau de la acelasi club. Adica o miuta in 4 pentru a iesi unul campion!
Sper ca nu am fost inteles gresit! Asta apropo de podul cu picioare de la Dr.T.Severin....
73
Pit

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 824
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4BKM » Lun Sep 14, 2020 12:33 pm

Pit,
Nu prea am inteles ce ai vrut sa arati. Sa fi fost toti participantii de la acelasi club, asa cum ai scris? Sa nu fi avut voie si alte cluburi sa participe? Dar, ce este gresit aici intr-un concurs derulat corect? Ca se practica "miute", "suveici" ignorate de regulament si de arbitri desi s-ar putea evita sanctionandu-le? Pentru ca SE POATE! D.p.d.v. tehnic vreau sa spun.
Mi-a greu sa inteleg discriminarea facuta pe motive de regulamente prost intocmite sau prost aplicate si-mi provoaca o puternica stare de disconfort. Logic si democratic nu este exclus sa existe chiar si mai multi campioni din acelasi club (si sunt ramuri sportive cu aceasta situatie), mai ales daca este un club care performeaza prin eforturi deosebite.
"Miutele" se pot bloca prin regulamente care sa se respecte, nu care sa fie ignorate chiar cu buna stiinta si obraz gros asa cum am vazut clar si "cu ochiul liber". Daca rasfoiesti fisierele de pe radioamator.ro vei gasi o arbitrare de pomina la CN UUS din 2014 facuta de mine (viewtopic.php?f=18&t=1484&hilit=yo4bkm&start=10 pagina 2 jos), cand FRR a facut "imprudenta" sa respecte regulamentul si sa publice pe pagina sa logurile. Expirand termenul de arbitrare fara sa se finalizeze (s-a finalizat cu cca 2 luni intarziere) am descarcat eu logurile, le-am transpus din pdf in txt, le-am arbitrat si am publicat clasamentele pe radioamator.ro. In versiunea tarzie si oficiala a FRR au aparut mai multe abateri (voite, nu din neglijenta) de la regulament, adica s-au introdus loguri in plus si dupa termenul de expediere log, s-au facut corectii in log etc, deci "miutele" au fost provocate de organizatori, nu in mod deosebit de participanti. Cu alte ocazii am descoperit si "miute" de tip "suveica", acordate chiar "la minut", le-am semnalat, dar "nu erau interzise de regulament".
Ma gandesc (asa, simplu, cu mintea mea de amator netrecut prin inalte CA-uri din structuri sportive) ca nu trebuie sa sacrifici spiritul de intrecere chiar intre participantii aceluiasi club si sa dispui masuri discriminatorii "din pix" care sa anuleze efortul cinstit depus de cei valorosi, doar pe motivul ca se practica "miutele". Am aratat ceva mai inainte ca stiu cum se pot descoperi tot felul de "facaturi" in loguri, unele le-am si probat oficial, dar s-a reclamat ca o astfel de arbitrare este "dura". Chiar de FRR prin "vedetele" sale.
Atunci sa promovam "miuta" oficiala si sa taiem spiritul de competitie, fie pentru ca ne este greu sa performam la nivel de regulamente si arbitrare, fie din alte interese. Pentru care nici nu mai sunt necesare competitiile.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO3JW » Mar Sep 15, 2020 4:38 pm

:!:
73
Pit

YO4SI
Mesaje: 364
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4SI » Mar Sep 15, 2020 9:56 pm

I-auzi Gabi ! Hai, mai fa-o tu o data !! 73s ! Mircea = yo4si .

YO4SI
Mesaje: 364
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4SI » Mie Sep 16, 2020 10:10 pm

Cu respect pentru dumneavoastra domnu" Tavi , eu interpretez regulamentul asa : Se acorda titlurile , (campion -ce frumos suna- vicecampion si bronz) daca la categoria respectiva sunt participanti din cel putin patru cluburi diferite . Deci nu cred ca se elimina competitia dintre membri apartinand aceluias
club . Se pune deci un lacat sa-i incurce pe cei tentati sa faca aranjamente . Dar stim cu totii o vorba veche : lacatele nu sunt impotriva hotilor . Ci ca sa nu deschida vantul portile ... Cu admiratie pentru toti radioamatorii , Mircea = yo4si .

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 824
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4BKM » Joi Sep 17, 2020 2:47 pm

Buna DR OM Mircea, YO4SI!
In cazul regulamentelor pentru concursurile sportive elaborate de o autoritate nationala cum este federetia de specialitate si care desemneaza campioni nationali nu trebuie sa-si gaseasca loc interpretari si nici sa se acopere cu stangacie nereguli presupuse (chiar si pe drept cuvant) ca se pot manifesta.
Un regulament neclar si interpretabil inseamna multe, lipsa de fermitate, experienta si/sau de initiativa in tratarea problemelor deosebite (depistarea si sanctionarea "miutelor" sau altele), carente de logica, graba, superficialitate. Asa cum ai remarcat, ce ar fi fost complicat sa se scrie "cel putin patru cluburi diferite"? Cum se arata si in alte regulamente, titlul de campion se acorda daca participa la categoria respectiva cel putin 10 sportivi. Cum este formulat regulamentul se pot intelege multe, ca trebuie sa fie doar patru cluburi participante, ca cei patru campioni trebuie sa fie cate unul din patru cluburi diferite si alele la fel.
Cand acum cca 32-35 de ani lucram in fabrica, aveam scris mare pe planseta de desen "Lucrurile care nu trebuie sa fie facute nu trebuie nici sa fie facute bine", un fel personal de a protesta contra aiurerilor fara nicio noima la care trebuia sa dam curs desi erau inutile din moment ce peste cateva zile nu se mai interesa nimeni de ele. Fara nicio placere interpretez cam in aceeasi cheie si lucrurile care nu sunt facute bine la noi.
In sprijinul celor scrise de mine mai sus aduc alt detaliu: desi am semnalat ca nu am gasit acea anexa cadru privind arbitrarea si sanctiunile la concursurile de US, nu am aflat daca exista sau nu.

In incheiere ating o coarda sensibila, sperand sa nu ranesc pe nimeni si pentru care cer scuze de acum. De cand exista radioamatorism si radioamatori relatiile dintre noi sunt reglementate din 1928 de hexalogul lui Paul M. Segal, W9EEA, mai ales regula nr. 4. Eu nu m-am considerat niciodata "domn" printer noi si nu ma simt bine cu acest titlu, am avut experiente amare exploatandu-se aceasta tema.

73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO4SI
Mesaje: 364
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4SI » Vin Sep 18, 2020 12:37 am

Buna seara DR OM Tavi, YO4BKM ! Aveti dreptate . Dar , sunt multi ani de cand am constatat ca totusi radioamatorii sunt oameni obisnuiti . Cu bune si cu mai putin bune . Neobisnuite sunt preocuparile lor .
73 de Mircea yo4si !

YO4SI
Mesaje: 364
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: CNMD 2020

Mesajde YO4SI » Sâm Sep 19, 2020 12:28 am

In Campionatul National de Moduri Digitale din acest an am folosit N1MM+ si am lansat Ukrainian DX Contest . Acesta are modurile SSB , CW , RTTY si PSK. In prima ora am setat PSK 63 , iar la fiecare 15 minute schimbam banda , ca sa nu ma-ncurce dublele . Apoi in ora a doua am iesit si am lansat din nou Ukrainian DX Contest si am setat RTTY ca trebuia sa dam de la inceput control 001 . Am plecat din nou din banda de 3,5 si schimband banda la fiecare 15 minute . Am profitat de faptul ca nu am CAT. Apoi am facut editarile necesare punand cele doua ore in continuare . Nu am avut mare satisfactie . dar a fost radio . 73s ! Mircea = yo4si .


Înapoi la “Comunicatii digitale”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori