Centralizator QSL-uri electronice

Calculatorul folosit la statia radio, sisteme de operare, programe de log, site-uri utile, constructii de pagini web...
YO8RAA
Mesaje: 384
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde YO8RAA » Sâm Mai 22, 2021 11:06 pm

YO4BKM scrie:Buna ziua,
La aplicatia care centralizeaza QSO-urile confirmate pe platformele eQSL si LoTW am adaugat si o harta pentru marcarea pozitiilor partenerilor care au trimis locatorul. Inclusiv cand sunt gresite, asa cat sa strice placerea.
Nu am atata timp sa verific cate sunt corecte sau nu, dar unele "sar in ochi" de departe. Adica tocmai din Antarctica pentru ca R2FBW a scris KA06, cred ca s-ar fi potrivit KO06, figura 1. Alaturi de altele in plin ocean, o sa le iau la verificat cand nu voi mai avea ce face.
Am verificat si QSO-urile cu statii YO, surprize sunt si aici: un amic din Braila (nu-i dau indicativul) s-a plasat pe undeva prin Mediterana de Est, figura 2.
O voi trimite celor care au primit versiunile initiale precum si tuturor celor care o vor solicita.
73 de Tavi YO4BKM!


Greseala este la soft si nu la fisierul incarcat.
Softul nu stie sa faca deosebirea intre QTH-Locator si RDA-ul pe care il transmir colegii radioamatori rusi.
RDA este un program international de diplome si inseamna Russian District Award (un fel de WAS al rusilor).
In cazul de fata R2FBW a transmis corect RDA KA06 adica Kaliningrad 06. QTH-ul lui este KO85ss.
Cele doua platforme nu sunt identice si au roluri diferite.
LOTW genereaza o confirmare de qso-uri pe baza confruntarii logului incarcat pe cand eQSL este un generator de confirmari pe baza de qsl electronic.
Daca lotw este recunoscut de catre toata lumea, platforma eqsl e recunoscuta doar partial si asta dupa multi ani dupa ce au introdus AG-ul.
Diferenta de timp de la un qso incarcat pe ambele platforme apare din cauza ca lotw pastreaza pentru TIME forma hh:mm:ss pe cand eQSL face o rotunjire de +/- 30 secunde si pastreaza doar forma hh:mm.
Diferenta de locator apare din cauza celor care urca qso-urile in platforme. Ambele platforme pot incarca locatii de locator diferite daca stii sa setezi platforma.
In lotw setezi in Station Location iar in eqsl in Nickname qth.
In cazul amicului din Braila se pare ca e vorba de cineva care stie sa foloseasca aceste platforme si banuiesc ca ori este marinar ori isi petrecea vacanta prin mediterana.
Sunt multe softuri free care fac centralizari corecte. Cele mai utile si usor de folosit eu consider ca sunt clublog si HB9BZA Cluster. Acesta stie sa faca inclusiv centralizari IOTA. Poate fi folositor si pentru cei care practica SOTA.
https://clublog.org/loginform.php
http://www.hb9bza.net/rxclus-download

73 Mircea YO8RAA

Avatar utilizator
yo3gfh
Mesaje: 118
Membru din: Mie Mar 05, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde yo3gfh » Dum Mai 23, 2021 8:06 am

YO8RAA scrie:LOTW genereaza o confirmare de qso-uri pe baza confruntarii logului incarcat pe cand eQSL este un generator de confirmari pe baza de qsl electronic.
Daca lotw este recunoscut de catre toata lumea, platforma eqsl e recunoscuta doar partial si asta dupa multi ani dupa ce au introdus AG-ul.


Cele doua platforme functioneaza asemanator, in ambele cazuri confirmarea unui QSO se genereaza pe baza comparatiei datelor introduse de participantii la legatura.

Diferenta majora apare la modalitatea de autentificare a inregistrarilor: LoTW foloseste un certificat digital pt. a semna logul inainte de incarcarea in aplicatie, iar eQSL au acel "AG" (Authenticity Guaranteed) disponibil clientilor platitori dupa ce trimit o copie in format electronic a autorizatiei de amator. Dupa parerea mea, recunoasterea de care se bucura LoTW se datoreaza in principal folosirii semnaturii electronice.

YO8RAA
Mesaje: 384
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde YO8RAA » Dum Mai 23, 2021 9:08 am

Nu ati prea inteles dar asta nu are importanta.
Eu v-am explicat de ce softul va da rateuri sau diferente.
Referitor la platforma eqsl, acel AG este disponibil GRATIS pentru toata lumea si nu trebuie sa platesti nimic. Trebuie doar sa trimiti o copie a unui document care sa ateste ca ai un indicativ.
Platitorii sunt de fapt donatorii care vor sa capete beneficii suplimentare devenind membri bronz, silver, gold, platium.
Cu cat ai un rang mai mare ai beneficii suplimentare pe platforma. De exemplu daca vrei sa generezi un qsl electronic cu poza proprie sau personalizata trebuie sa fii cel putin membru silver.
Partea proasta este ca platforma continua sa accepte in continuare indicative fara AG iar un cont fals in eqsl se poate usor genera.
Acest lucru nu se intampla in LOTW.
In baza confirmarilor de pe eqsl (cu sau fara AG) o sa puteti de exemplu sa obtineti o diploma de la EPC dar nu aveti nici o sansa sa obtineti un trofeu ARRL.
ARRL nu accepta decat confirmari qsl carton (verificate la sange) si confirmari lotw cu semnatura digitala. Si e bine asa. Altfel ne trezim ca toti "baofengarii" ar detine 11BDXCC

73 Mircea YO8RAA

Avatar utilizator
yo6rk
Site Admin
Mesaje: 324
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:42 pm
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde yo6rk » Dum Mai 23, 2021 10:18 am

Singurul care poate spune daca e vre-o greseala in soft, este chiar autorul!
El stie cel mai bine cum l-a conceput, si ce informatii extrage din fisierele .adi

In final, sa nu uitam o expresie din lumea programatorilor: gunoi bagi, gunoi scoti. Nu am deschis ultima versiune si nici fisierele test atasate, dar de regula, softul nu prea are cum sa greseasca pentru unii si pentru altii nu. Daca intr-o linie (qso) cineva a scris la qth locator (adica gridsquare din adif) "sddfewr" softul va interpreta ce s-a introdus. Si in cazul "dfesrw3raw" se pot face filtrari, dar cand KO si KA fac parte din grid locator, cum sa-ti ghiceasca softulul ca nu e locator ci altceva, cand tu ca operator faci o greseala?

Felicitari Tavi pentru noile imbunatatiri, e bine ca si in YO mai face cate cineva ceva si mai avem si noi cate ceva produs (voluntar!) pentru noi toti!
73's de Marius - yo6rk
ex. yo8rku

Avatar utilizator
yo3gfh
Mesaje: 118
Membru din: Mie Mar 05, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde yo3gfh » Dum Mai 23, 2021 10:36 am

@YO8RAA
O sa ignor tonul dvs., deja legendar :)

Eu m-am referit strict la ce am citat din postarea dvs., si anume la comparatia modurilor in care se genereaza confirmarile. Ambele sisteme sunt la baza "generatoare de confirmari", confirmari care se realizeaza in urma verificarii "incrucisate" a datelor QSO-ului (data, ora, mod de lucru, indicative). Nu in asta consta diferenta.

Referitor la AG, da, aveti dreptate, procesul de inrolare/verificare este gratuit, dar participarea la programul de diplome (care cere obligatoriu AG) necesita cel putin o subscriptie de tip "Bronze". Tot pe baza de AG+conditii indeplinite, din eQSL se pot solicita si WAZ/WPX precum si diplomele DARC, chiar daca cele ARRL nu sunt disponibile.

De conturi false de eQSL am auzit, dar nu cred sa fie cu AG. Si LoTW se poate frauda, cu acordul ambelor parti (si eu si DX avem nevoie unul de celalalt pentru nu stiu ce carton, asa ca bagam frumos amandoi un QSO din burta si gata, ne-am lucrat).

Cu scuze pentru off-topic, nu mai revin.

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 891
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde YO4BKM » Dum Mai 23, 2021 11:34 am

Buna,
Incep cu a-i multumi lui Marius YO6RK. Adevarat, in programarea calculatoarelor functioneaza algoritmul GIGO (gunoi introduci, gunoi obtii) invatat de mine de prin anii '69 (cand invatam ALGOL 60) si mai tarziu prin anii '70 cand am trecut la Fortran scris pe cartele perforate (dupa excelenta carte a lui Petre Dimo). De aceea un soft nu poate genera raspunsuri diferite la aceeasi problema.
Si acum detalii despre ce am semnalat.
In primul rand, redau mai jos doua linii din fisierul ADIF de pe eQSL pentru amicul din Braila, (ruperea liniilor este facuta de editorul cu care scriu aici), pe LoTW indicativul nu se gaseste in fisierele descarcate:
<CALL:6>YO4???<QSO_DATE:8:D>20140519<TIME_ON:4>1555<BAND:3>80M<MODE:3>SSB<RST_SENT:2>59<RST_RCVD:0><QSL_SENT:1>Y<QSL_SENT_VIA:1>E<APP_EQSL_AG:1>Y<GRIDSQUARE:6>KM35XG<EOR>

<CALL:6>YO4???<QSO_DATE:8:D>20180510<TIME_ON:4>1614<BAND:3>80M<MODE:3>SSB<RST_SENT:2>59<RST_RCVD:0><QSL_SENT:1>Y<QSL_SENT_VIA:1>E<APP_EQSL_AG:1>Y<GRIDSQUARE:6>KM35XG<EOR>

Am acoperit indicativul pentru ca este un amic apropiat si nu vreau sa-l fac public, am marcat cu rosu locatorul iar locatorul real al amicului (ca la multi din Braila) este KM35XG. Nu este ciudat ca, marinar sau turist fiind (daca ar fi asa), a ales tocmai acel locator care difera doar cu o singura litera de cel din Braila? Si ca tasta M este vecina cu tasta M? Pur si simplu i-a alunecat destiu'.

YO8RAA scrie:Softul nu stie sa faca deosebirea intre QTH-Locator si RDA-ul pe care il transmir colegii radioamatori rusi.
RDA este un program international de diplome si inseamna Russian District Award (un fel de WAS al rusilor).
In cazul de fata R2FBW a transmis corect RDA KA06 adica Kaliningrad 06. QTH-ul lui este KO85ss.

Dar iata cum arata linia cu R2FBW:
<CALL:5>R2FBW<QSO_DATE:8:D>20200718<TIME_ON:4>1216<BAND:3>10M<MODE:3>FT8<RST_SENT:3>-11<RST_RCVD:0><QSL_SENT:1>Y<QSL_SENT_VIA:1>E<APP_EQSL_AG:1>Y<GRIDSQUARE:4>KA06<EOR>
Si atasez QSL-ul electronic in care se vede ca a scris Loc KA06 dar si RDA KA-06.
E usor a scrie presupuneri doar asa, pentru bagat batul prin gard. Metehne vechi ... deja banale ... vor trece si ele.

In al doilea rand, folosesc platformele eQSL si LoTW de peste doua decenii in urma. Cunosc in detaliu structura fisierelor ADIF, inclusiv "stufoasa" versiune 3.X (131 de pagini, numai structura etichetelor se intinde pe zeci de pagini), dar si versiunile de redactare, fie cu etichetele pe o singura linie pentru fiecare indicativ, am si cu etichetele pe linii separate pentru acelasi indicativ. De exemplu cand arbitram niste concursuri internationale acum vreo 10 ani si am primit si fisiere mixte, combinand gruparea etichetelor pe mai multe linii, dar in toate cazurile separatorul ramane tot <EOR> la QSO-uri, <EOH> la terminarea headerului si la LoTW <EOF> la terminarea fisierului, ("Lanterna rosie"). Asa ca mi-am construit propriile aplicatii care editeaza loguri in format ADIF, mai putin stufoase si mai comode pentru urcarea logurilor pe platforme, cand QSO-urile au fost facute in SSB sau CW, dar si converter de la log CABRILLO la log ADIF ca sa urc pe plasforme logurile de la concursurile la care se trimitea log CABRILLO. Chiar si editorul de log in CABRILLO pentru concursuri este facut tot de mine, satisface toate modurile si conditiile impuse unui concurs si, cand il operez doar eu, calculatorul transmite singur mesajele in SSB chiar cu vocea mea, mesajele fiind predefinite conform concursului, un fel de macrouri de la modurile digitale. Asta din cauza unei mai vechi suferinta la corzile vocale, boala profesionala.

Si acum cel de al treilea rand, cel mai important. Am trimis la mai multi solicitanti aplicatia care centralizeaza logurile, cerand puncte de vedere deoarece la mine si numai pentru mine functioneaza bine, dar trebuie sa faca fata oricaror alte pretentii. Pana aseara nu am primit nimic, in afara de o situatie sesizata de Mihai YO7BPC care m-a facut sa intervin in soft pentru ca s-a intamplat ca executia sa se opreasca intr-un caz concret. Am refacut zona cu probleme si voi trimite la toti noua versiune (inclusiv cu harta), este posibil ca versiunile vechi sa nu functioneze la toata lumea.
Vreau sa remarc aici colaborarea de exceptie avuta cu Lacy - YO6CFB acum cateva luni cand am anuntat ca pregatesc un soft de genul arbitru universal pentru CABRILLO. Interesat de problema si avand rabdarea sa verifice logurile la foarte multe concursuri, a trebuit sa fac peste 20 de modificari ale softului deoarece erau multe particularitati ale concursurilor si voia sa fie preluate intocmai. Dupa mine as fi lasat softul asa cum era initial, satisfacea cateva zeci de regulamente diferite, numai ca Lacy a dorit perfectiunea, pentru care ii raman recunoscator. Asta este de fapt rezultatul unui lucru in echipa, nu o echipa foarte mare, dar nici de unul singur nu se reuseste prea bine.

73 de Tavi YO4BKM!
Fişiere ataşate
R2FBW.jpg
R2FBW.jpg (88.75 KiB) Vizualizat de 706 ori
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 891
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde YO4BKM » Dum Mai 23, 2021 4:23 pm

Buna,
Am trimis aplicatia la cei care aveau versiunile mai vechi. Aplicatia rezolva probleme care au aparut in cateva cazuri. Plus completarea cu harta.
Am facut o rulare de proba pe un fiser cu 17000 de QSO-uri, nu este al meu. Citirea fisierului si trecerea lui in tabelul centralizator generat de soft a durat cca 26 de secunde. Ceva mai mult (pana la 2 minute) a durat completarea datelor cu tara, zonele CQ si ITU, la statiile YO completeaza QTH si judet, deoarece adesea astfel de date lipsesc din fisierele descarcate de pe platforme. Mai mult dureaza ordonarea cronologica a centralizatorului (inclusiv "sarirea" dublelor) si editarea tabelelor cu tarile lucrate (192), cu indicativele lucrate (peste 10000), inclusiv de cate ori fiecare din ele, apoi cu indicativele la care nu s-a gasit tara (ca la D1DX si alti D1) sau QTH-ul. In total, toate acestea nu au durat mai mult de 8 minute pe un calculator DELL cu Core I5 si WINDOWS 10.
La mine constat o anume anomalie, care nu produce rele, dar poate deruta. Ca sa arate ca aplicatia ruleaza, se afiseaza un ceas digital care arata timpul din secunda in secunda. Cand rulez aplicatia direct din sursa (programatorii stiu ce inseamna asta) ceasul merge ... Zeiss. Dar, cand execut taskul executabil, dupa cateva secunde ceasul "ingheata" si apare o clepsidra care arata ca totusi ceva functineaza. Pana la rezultatul final.
Aici chiar am nevoie de o lamurire, inclusiv de informatii daca apare si la altii.

73 de Tavi YO4BKM!

P.S. Intamplator am mai gasit si aici locatoare gresite, un italian (fix, chiar in Italia) se afla undeva in Oceanul Pacific, la peste 18000 km.
Fişiere ataşate
Rularea unui fisier de 17000 de legaturi.jpg
Dupa rularea fisierului cu peste 17000 de QSO-uri
Si harta corespunzatoare.jpg
Harta celor peste 17000 de QSO-uri
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
yo3gfh
Mesaje: 118
Membru din: Mie Mar 05, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde yo3gfh » Dum Mai 23, 2021 8:09 pm

Buna seara,

Avand in vedere ca nu am aplicatia sau codul sursa in fata, o sa fac cateva presupuneri :)
Banuiesc ca pentru ceasul digital ati folosit o componenta TTimer si undeva in event-ul OnTimer ati scris cod care actualizeaza un TLabel sau altceva. De asemenea, probabil ca in cadrul event-ului OnClick pentru butonul "CAUTA" executati o bucla in care se proceseaza fiecare inregistrare si care dureaza mai mult sau mai putin, in functie de numarul de intrari din fisierul log.

Problema e ca aplicatia (care in mod normal are un singur fir de executie) va opri procesarea mesajelor (event-handlerelor) asociate controalelor (inclusiv timer-ului) si a ferestrei principale pana la terminarea buclei respective, si in cazul unui log cu multe inregistrari va exista aparenta "inghetarii" interfetei (si a ceasului) pe durata procesarii.

Exista doua solutii: mutarea codului din bucla de procesare intr-un fir separat (thread) de executie, sau apelarea procedurii Application.ProcessMessages o data la cateva sute de iteratii. Procedura respectiva obliga programul sa se opreasca din orice face in momentul respectiv si sa proceseze toate mesajele Windows din coada de asteptare.

Solutia cu firul separat de executie este cea mai eleganta, cealalta este mai usor de implementat :) Indiferent de ce ati alege, la inceputul operatiunii trebuie avut grija si dezactivat orice control care poate modifica datele accesate sau care poate initia un noua bucla (butonul "CAUTA", de exemplu). Acestea se vor reactiva la sfarsitul operatiunii.

YO8RAA
Mesaje: 384
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde YO8RAA » Lun Mai 24, 2021 1:48 am

yo6rk scrie:Singurul care poate spune daca e vre-o greseala in soft, este chiar autorul!
El stie cel mai bine cum l-a conceput, si ce informatii extrage din fisierele .adi

Corect. Dar tocmai autorul a cerut sa fie ajutat si a spus ca cele doua platforme arata la unele qso-uri timpi si locatoare diferite. Asta chiar pe la primele postari. Am crezut ca cineva dintre cei care doriti softul o sa-i explicati. Era suficient sa cititi in platforma eqsl sau clublog, etc., ca logul adif extras nu este identic cu cel introdus in platforma.(intra TIME hh:mm:ss si extrage TIME hh:mm rotunjind secundele). Sau sa-l ajutati sa-si puna si dumnealu locatorul in qrz.com ca e ratacit pe undeva in yo3 (apropo de paiul si barna din ochi).
Am mai vazut o greseala pe care daca nu o rezolva acum, peste o perioada de timp o sa va dea multa bataie de cap. Acel filtru de TIME de 2 minute.GRESIT.
Este regula internationala care stabileste ca doua qso-uri se confirma daca diferenta de timp nu este mai mare de 5 minute. Acuma vad ca sunteti baieti isteti si dornici sa invatati...asa ca nu o sa va explic eu de ce nu e bine de ingustat sau largit acel filtru, mai ales daca statia este un DX rar hi.
yo6rk scrie:In final, sa nu uitam o expresie din lumea programatorilor: gunoi bagi, gunoi scoti.

Eu fac parte dintr-o scoala mai veche (tot cu cartele perforate am inceput) dar pe mine m-au invatat ca chiar daca bag gunoi...sa scot aur.
yo6rk scrie:... dar de regula, softul nu prea are cum sa greseasca pentru unii si pentru altii nu.

Corect. Anomalia va aparea la toti. Deci toti care aveti legatura cu R2FBW o sa-l cautati prin Antarctica..hi
yo6rk scrie:Daca intr-o linie (qso) cineva a scris la qth locator (adica gridsquare din adif) "sddfewr" softul va interpreta ce s-a intrdus.

GRESIT. De ce? Simplu. Pentru ca in linia (qso) nu operatorul completeaza locatorul ci programul cu care generezi fisierul adif.
Sa zicem ca lucrezi cu programul Mix sau fldigi,wsjt-x, n1mm, jtdx, altul... aceste programe vor introduce automat locatorul in linia-qso , acel locator care fost declarat in setari.
Aceste fisiere vrei sa le urci apoi pe cele doua platforme: eqsl si lotw.
Aceste platforme nu extrag locatorul din fisierele adif incarcate ci din ce ai declarat dumneata atunci cand ai deschis cont pe platforma respectiv din ce ai scris in Nickname QTH in e qsl sau Station location in lotw.Deci operatorul poate gresi o singura data ...atunci cand isi deschide contul. In acest fel poti transmite un locator corect. De obicei noi in YO avem 4 locatii fixe in locatoare diferite, sau lucram remote, ori din portabil sau mobil, sau expeditii sota, sau lucram de undeva din vacanta prin Europa...si multe alte exemple. Exista rezolvare pentru fiecare situatie si fiti sigur ca nu trebuie sa scrieti la fiecare qso cu creionul chimic si sa va fuga..."destu"...,hi
yo6rk scrie:Si in cazul "dfesrw3raw" se pot face filtrari, dar cand KO si KA fac parte din grid locator, cum sa-ti ghiceasca softulul ca nu e locator ci altceva, cand tu ca operator faci o greseala?

Locatorul se poate transmite in mai multe moduri. De forma grid square map de 4,6,8 sau 10 digiti.
Dar odata cu dezvoltarea modurilor de lucru digitale si in special psk au aparut asociatii europene de gen EPC si un sistem de raportare denumit European Area.Aici intra si Rusia europeana dar nu intra Rusia Asiatica.
Rusii s-au rupt de organizatia europeana si si-au facut EPC-ul lor
Asa a aparut locatorul RDA care a rezolvat problema...hi.
Cum rezolva un programator problema? Foarte simplu si usor.
Aceste doua sisteme au doar 4 digiti. Doua litere care indica tara si doua cifre care indica aria sau districtul in cazul rusilor.
Fac un filtru de contra verificare doar pentru locatoare de 4 digiti.
Pe lnga baza de date QRZ.com adaug si QRZ.ru
Introduc baza de date de la EPC europa cu european aria
Introduc baza de date RDA.
Simplu, nu?
Sau folosesc un robotel de felul cum au aceste pagini: https://levinecentral.com/ham/grid_square.php , https://dxcluster.ha8tks.hu/hamgeocoding/ care pot verifica dupa mai multe criterii. Sau un robotel de gen BD_2004.
Sunt zeci de metode.Mai simple sau mai complicate.
Daca mai doriti si alte informatii doar la telefon.
yo6rk scrie:Felicitari Tavi pentru noile imbunatatiri, e bine ca si in YO mai face cate cineva ceva si mai avem si noi cate ceva produs (voluntar!) pentru noi toti!

Si eu il felicit si cred ca printre cele scrise de mine sa gaseasca un ajutor prin care sa faca un soft util si nu doar un,,,soft.

73 YO8RAA Mircea

YO8RAA
Mesaje: 384
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: Centralizator QSL-uri electronice

Mesajde YO8RAA » Lun Mai 24, 2021 2:58 am

yo3gfh scrie:@YO8RAA
O sa ignor tonul dvs., deja legendar :)

Eu chiar va rog sa-mi ignorati si mesajele. As fi extrem de incantat.
yo3gfh scrie: Ambele sisteme sunt la baza "generatoare de confirmari", confirmari care se realizeaza in urma verificarii "incrucisate" a datelor QSO-ului (data, ora, mod de lucru, indicative). Nu in asta consta diferenta.

Oare? Au astia de la LOTW ceva cu mine de nu-mi confirma decat daca imi expira sau prelungesc din 3 in 3 ani cerificatul? In rest au zis ca doar imi verifica si imi pun la dispozitie niste statistici
Au si platforma de diplome? Acum aflu de la d-voastra. Pe mine m-au pacalit. Ei au spus ca nu pot decat sa-mi verifice si crediteze o parte din qso-uri si sa ma adresez la ARRL pentru diplome unde mi-au cerut un pumn de "paray" pe ele dar e drept ca de la ARRL am primit confirmari ... diplome ...hi. Dar nu sunt asa ochioase ca ce trimite eQSL, EPC, etc..
Asa cum spuneti dumneavoastra, mie doar mi-au verificat incrucisat qso-urile si da aveti dreptate, asa cum ati scris...dupa "data, ora, mod de lucru, indicative". Cica locatorul nu il verifica ca il am pus deja in cele 5 casete station deschise in contul meu. Mi-au atras atentia doar sa fiu atent in ce locatie fac upload adif, fiecare adif la locatia lui. O sa-i cert rau de tot. Si da sunt de acord ca' nu in asta sta diferenta'. Sunt platforme total diferite.
Dar poate le spuneti si la altii...cica lotw e o platforma de verificare a ARRL. Oare eqsl.cc a cui o fi ??? E cumva pe cont propriu cum spun gurile rele ???
yo3gfh scrie:Referitor la AG, da, aveti dreptate, procesul de inrolare/verificare este gratuit, dar participarea la programul de diplome (care cere obligatoriu AG) necesita cel putin o subscriptie de tip "Bronze".

Pai daca am dreptate de ce faceti afirmatii neadevarate. Doar ca sa-i speriati pe cei care ar dori sa obtina AG-ul? Nu e frumos.
Si stati linistit, eQSL nu a fost de la inceputuri cu AG si clase de membri.Nu ai dumneata atatia ani cate diplome am de la eQSL doar ca aveam cont la ei. AG-ul a aparut abia dupa ce ARRL i-a trimis la plimbare. Mai intrebati pe cei care au avut internet imediat dupa '90 cum arata aceasta platforma.
yo3gfh scrie:Tot pe baza de AG+conditii indeplinite, din eQSL se pot solicita si WAZ/WPX precum si diplomele DARC, chiar daca cele ARRL nu sunt disponibile.

Oare? Chiar asa sa fie? Cred ca de bucurie ca aveti diplome eqsl v-a scapat acel micut e in fata WAZ. Ia aruncati un ochi aici. Impuscati 2 iepuri cu un singur foc...hi.
https://www.eqsl.cc/QSLCard/CountryList ... ry=ROMANIA
Vedeti ce eDIPLOME valoroase obtineti si cu cine le faceti...hi
yo3gfh scrie:De conturi false de eQSL am auzit, dar nu cred sa fie cu AG.

Rasfoiti in acest site si o sa gasiti. Daca nu un telefon si va ofer exemple concrete si verificabile.
yo3gfh scrie:Si LoTW se poate frauda, cu acordul ambelor parti (si eu si DX avem nevoie unul de celalalt pentru nu stiu ce carton, asa ca bagam frumos amandoi un QSO din burta si gata, ne-am lucrat).

Iar gresit. Pe lotw poti frauda qso-uri intre doua sau mai multe persoane care au cont dar nu ai sansa sa falsifici conturi .Sa presupunem ca ai reusi...pute rau a penal.
Pe eqsl o singura persoana poate face un cont real pentru el si tot el poate face cate conturi false vrea pentru entitati de care este interesat.
La lotw poti deschide un cont pe baza de semnatura digitala maxim pe trei ani in baza unui act de identitate si a licentei de radioamator.
La eqsl poti sa-ti faci cont si pe 100 de ani si fara act de identitate. Frumos, nu?
Si daca tot am divulgat atatea secrete hai sa mai spun unul. Marea majoritate credeti ca semnatura digitala este pentru a verifica fisierele adif urcate. O mare prostie. Semnatura electronica foloseste doar la deschiderea unui cont pe LOTW sau prelungirea lui din 3 in 3 ani.
In lotw se pot incarca atat fisiere adif cat si cabrilio.
Se poate urca logul direct in platforma pe baza de parola dar e mai bine sa folositi programul TQSL pentru ca e mai rapid si are si ceva filtre care va scuteste de dubluri sau greseli de log.
Pentru mine e subiect epuizat dar daca cineva vrea si alte informatii de la mine sa ma contacteze telefonic sau radio.
Si asta din cauza ca...Gizas , ca multi mai sunteti!
73 Mircea YO8RAA

ps- am raspuns la obiect in stil umoristic dar ca sa fiu sincer nu prea am speranta ca sunt pe aici multi care sa guste umorul fin. Mai degraba din cei specializati la .."saritura la beregata". :lol:


Înapoi la “Internet, software si calculatoare”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori