Sondarea propagarii in gama de unde scurte

Alerte solare si geomagnetice, observatii din trafic, semnalari de pe cluster...
YO3AOE
Mesaje: 1023
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Sondarea propagarii in gama de unde scurte

Mesajde YO3AOE » Lun Sep 18, 2017 11:36 am

O modalitate simpla si-zic eu-destul de buna de verificare rapida a propagarii si a preciziei de afisare a frecventei receptoarelor statiilor noastre in gama de unde scurte este receptionarea statiilor radio oficiale de frecvente standard-etalon,in cazul nostru a celor rusesti RWM,pe frecventele de 4,996;9,996 si 14,996 MHz.Pentru a se putea economisi timp si evita oboseala de mina-hi!,unele statii-inclusiv a mea,IC-718-au posibilitatea de formare directa pe tastatura cifrica a unei frecvente dorite,respectiv a acestor statii etalon.

YO3AOE
Mesaje: 1023
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Sondarea propagarii in gama de unde scurte

Mesajde YO3AOE » Mar Sep 19, 2017 8:16 am

Pentru cine a facut treaba asta,vi se pare cinstit,corect si-mai ales!-democratic sa interveniti fara aprobarea expresa a autorului si sa efectuati modificari asupra textului sau,cine va permite asta?

Avatar utilizator
yo8rku
Site Admin
Mesaje: 309
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:42 pm
Contact:

Re: Sondarea propagarii in gama de unde scurte

Mesajde yo8rku » Mar Sep 19, 2017 10:08 am

Salut Mircea.

Mesaj offtopic:
Raspund cu o intrebare: vi se pare normal sa amestecati subiectele? In plus ai mai deschis un topic special pentru pasajul eliminat. Oare nu este corect sa fie mentinuta o ordine?

S-a eliminat numai pasajul care era dublat intr-un topic asemanator. Cine doreste sa converseze pe aceasta tema "sondarea propagarii" o poate face aici, fix pe aceasta tema, fara a devia si spre "memorii" sau alte posibilitati de operare a unei anume statii.
Cine doreste sa te ajute, sa discute pe cealalta tema, cea cu setari asupra statiei ic-718, o poate face pe acel topic.

In acest forum, foarte putini utilizatori inteleg si respecta subiectele de discutii, nu le amesteca, pe cand restul... no comment.
Sta in puterea si vointa noastra (a tuturor userilor), de a avea un forum curat si usor de urmarit cand cautam ceva.

Toate cele bune!
73's de Marius - yo8rku

YO3AOE
Mesaje: 1023
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Sondarea propagarii in gama de unde scurte

Mesajde YO3AOE » Mar Sep 19, 2017 10:48 am

Ratiunea mea de a face acest lucru,care-nici pe departe!-nu era o gaura in cer-este faptul ca relativ recent mi-am cumparat-ca pensionar,la mina a doua-o statie japoneza IC-718 de la Icom,pe care inca incerc sa invat s-o manevrez.De-a lungul timpului,constatind ca nu toata lumea citeste toate rubricile,ci le citeste relativ selectiv,ca sa am o sansa in plus in sensul ca cineva sa-mi raspunda la nelamuriri-nu a fost o greseala sau o neglijenta-ci in mod intentionat am postat in doua rubrici distincte doua mesaje usor diferite ca forma dar asemanatoare ca fond,tocmai in acest scop.Sint perfect! de acord ca trebuie mentinuta o anumita ordine,dar eu zic sa nu exageram,sintem totusi fiinte umane subiective si permanent supuse greselilor,nu niste roboti pre-programati si obtuzi.In acest mod si sub aceasta forma, la un moment dat cineva rau intentionat ar putea sa substituie textul cuiva cu un text propriu dar sub semnatura celuilalt,in care sa faca niste afirmatii defaimatoare sau chiar jignitoare la adresa unei terte persoane,provocind astfel un diferend cu urmari greu de anticipat.Cred ca-cel putin in acest caz concret-cel mai bine ar fi fost sa fiu atentionat personal,deci direct pe adresa mea de e-mail,sa mi se explice problema,si-in mod absolut sigur-asi fi intervenit eu modificind textul dupa necesitati,sper ca pe viitor chiar asa se va proceda,altfel,nici un re-sentiment,adica nici o suparare-hi!.73!,Nelu


Înapoi la “Propagare”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator