"Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde YO5AVN » Joi Aug 07, 2014 11:05 am

Bine venita precizarea lui yo5er privind modul de arbitrare din 2012.
In ceea ce priveste 2013 - totul este in "ceata" - pe un site - nu se stie a cui si cat de oficial arbitrul jucator publica rezultate 'preliminare" si apoi "finalizate" - pline de inadvertente (sa nu zic "gogorite"). Pe "oficiosul" organizatorului -FRR - nu apare nimic oficial. Se pune intrebarea: in 2013 a fost sau nu CN-UUS ??? Dar in 2014 va fi ???
Vad ca cineva este pune problema "lisa log" - este convins ca cei de pe lista arbitrului jucator chiar au lucrat si aveau de ce trimite log? - posibil au fost trecute pur si simplu de jucator pe aceasta lista !!! (daca logurile originale nu sunt publicate/afisate acest lucru NU se poate preciza! Ce te faci - daca cineva, fara sa fie membru afiliat, a facut legaturi in timpul concursului - care regulament si a cui ar interzice traficul unora (dupa criterii de apartenenta.... la ce o fi) in favoarea altora???
Deci principial problema este incurcata - intentionat de cei din CA FRR! Sa nu mai vorbil de unele prevederi atipice/uneori chiar stupide din regulamentul concursului.
=Daca un concurs vrea sa se declare Camp. National - atunci - pe de o parte: sa fie national - si nu discriminativ pentru cei afiliati la FRR, = iar pe de alta parte sa fie gestionat si arbitrat transparent si corect - de nivel reprezentativ pentru natiunea respectiva!!!! - nicidecum de obscuritati ca "jucatorul" in cauza!
= Cica NU a fost "ajutat" - fals - asa cum reiese din exp. 2012. descrisa de yo5er se pare ca NU vrea sa fie "ajutat" pentru ca sa poata face in tihna obscuritatile si misculatiile lui! Cine are nevoie de ajutor - o solicita! Jucatorul nostru NU a solicitat ajutor - cel putin nu am auzit / citit de asa ceva. Intr-o vreme arbitrarea YO VHF Dx (Camp. international in UUS) a fost facuta - PROFESIONAL - la standarde europene- de catre YO2NAA. S-a renuntat! De ce? - tot aia - ambitia "jucatorului" ca arbitrarea sa se faca dupa propriile lui muschi!!! - sa isa cine vrea EL !!!
=Sunt curios comisia de arbitrii - oficial in 2012 si in 2013 pe cine a desemnat pentru arbitrarea CN UUS??? Exista ceva document scris care consemneaza desemnarea??? Asa ar fi logic!
In ce baza a fost acordata si decontata indemnizatia de arbitru???? Daca s-a facut desemnarea, normal ar fi ca "jucatorul" yo7aqf sa fie luat la intrebari - tot oficial - pentru modul lamentabil de arbitrare!!!
= Deci CA FRR - coordonat de un presedinte secondat de un secretar general; comisia arbitrii; comisia UUS (toti fiind "afiliatii" de frunte la FRR) - PUTRED, PUTRED, PUTRED - miroase urat de tot!

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde YO5AVN » Joi Aug 07, 2014 12:10 pm

= YO3jw scrie:"Invitatia de a participa ramane valabila!
Chiar si pentru cei care nu sunt membri la un club afiliat la FRR !"
= Pe "oficiosul" site al FRR, www.hamradio.ro - la "concursuri" - CN UUS, la prima fraza scrie: "La Campionatele Naționale în UUS pot participa toți radioamatorii români care sunt membri ai Federației Române de Radioamatorism prin structurile afiliate."
= deci cu "invitatia" lui yo3jw sunt de acord = dar cum ramane cu restul????? Ganditiva la o situatie ipotetica: din cei cca. 600 membrii afiliati sa zicem ca vor participa 60 cca. 10% - peste participarea de anul trecut). Daca se da crezare si se ia in serios partea a doua din invitatia lui Pit si din cei cca. 3500 de autorizati si NEafiliati FRR intra in concurs tot 10% - adica inca 350 de statii = participarea totala va fi de cca. 410 statii. Aglomeratie mare - si statistic / in medie doar 14,6% din legaturi sunt valabile (restul fiind realizate cu statii neafiliate FRR).
= Citind cu atentie restul prevederilor din regulamentul afisat aveti ocazia sa gasiti o serie de prevederi si formulari nonconforme practicilor uzuale - unele chiar hilare.
Ce sa zic? Bine gandit (cu "posteriorul" si nu cu "superiorul" - pe care se pare ca unii o folosesc doar ca podoaba sau pentru stocat zeama de varza) "regulament" si campionat national !!!
Doresc succes deplin celor care in asemenea conditii se incumeta sa "traga" in "YO - CN UUS"!
Poate da cel de sus si la editiile viitoare intr-un fel sau altu lucrurile intra in normal - atunci poate voi reveni si eu si am sa particip = pana atunci NU !!! (se pare, spre bucuria unora).

yo8cln
Mesaje: 847
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde yo8cln » Joi Aug 07, 2014 1:00 pm

Inca o intrebare: regulamentul din 2012 este valabil sau este altul mai nou ? 73 ! de yo8cln

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 334
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde yo5er » Joi Aug 07, 2014 1:02 pm

Stati putin ca nu e chiar corect, or fi 600 asa la prima vedere dar FRR a introdus asa numita LEGITIMATIE DE SPORTIV mult discutata aici viewtopic.php?f=26&t=1387

Is curios din cei 600 sau cati suntem, cati au legitimatia in mana ca sa poata demonstra ca is radioamatori ce pot intr-adevar participa la competitiile FRR :)))) E posibil sa fie membrii afiliati dar fara asa numita legitimatie si sa nu fie luati in considerare in concurs? 100% DA ... nebunie curata ...

EDIT: Apropos o lista cu membrii ce au "LEGITIMATIE DE SPORTIV" :)) unde gasim?

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde YO5AVN » Joi Aug 07, 2014 1:13 pm

yo8cln scrie:Inca o intrebare: regulamentul din 2012 este valabil sau este altul mai nou ? 73 ! de yo8cln

Eu am facut citarea de pe www.hamradio.ro azi - 7.07.2014! - de la concursuri - UUS - 2014 - mai jos sunt detailate regulamentele, pentru care Nu se specifica anul de editare a acestora. In opinia mea - cat se poate de oficial - "oficiosul" FRR - citat azi - pot participa DOAR membrii afiliati - buna remarca a lui yo5er - afiliere dovedita cu legitimatia!
Eu cred ca ar trebui sa se redenumeasca concursul "CN UUS" in "Campionatul memrilor (inca) afiliati FRR"

yo8cln
Mesaje: 847
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde yo8cln » Joi Aug 07, 2014 2:06 pm

Am inteles, dar eu nu reusesc sa ajung la un regulament unde scrie : CN UUS 2014 ! Sau este valabil regulamentul din 2... ! La shf mai este banda de 10 gHz ? 73 ! de yo8cln.

YO3JW
Mesaje: 551
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde YO3JW » Joi Aug 07, 2014 2:36 pm

Din Nou Salut!
Au aparut comentarii. Sunt interesante, dar nu aduc participanti in Concurs.
Oare de ce trebuie sa tot punem raul in fata.
Cei care le stiu dece nu vin sa indrepte lucrurile. Asa din "scris' arata bine sa tot critici pe altii. Ca "x" nu face, ca "Y' face, dar nu cum vor muschi lui, ca "z".....
Oare nu credeti ca ar fi mai bine sa se puna "osul" la treaba
Vorba (scrsul) multa, saracia omului....parca asa e o vorba!
Poate mai convingeti si pe alti sa incerce sa participe in concurs..... asa ne tot lamentam ca nu sunt participanti !
In urma cu numai 25 ani toti radioamatorii din YO erau membri ai FRR si nu era nevoie sa se scrie in regulamente ca pot participa numai "membrii". Azi se pare ca multi nu mai sunt membri la cluburile afiliate la FRR.
Normal ar if sa se puna intrebarea dece nu mai sunt acolo... La urma urmei FRR este o veriga catre activitatea sportiva. Daca nu s-ar numi CN UUS ci numai simplu "concurs" fara titluri de campion national, ar putea participa oricine care are o autorizatie de radioamator. Dar.... findca se dau titlurile respective este necesar sa fi si membru la o structura sportiva afiliata la FRR.
Poate ar fi normal ca in regulament acea fraza sa fie inlocuita cu alta si anume ca:
Locurile 1-6 (cele care dau puncte pentru fiecare club) pot fi ocupate numai de membri care au legitimatie de radioamator membru la un club afiliat la FRR.
In acest fel, cluburile care vor puncte, si sunt unele care vor, vor trebui sa se ingrijeasca ca sa aiba "patalamaua" la mana daca vor sa obtina puncte. Daca nu.... nu vor avea puncte. Si cum sprijinul financiar vine numai pentru performanta va trebui sa aiba in vedere aceste aspecte.
Cei care nu au nevoie de sustinere financiara si fac totul pe cont propriu pot sa aleaga daca vin pe linie sportiva sau nu.
La urma urmei fiecare cu placerile lui, pe bani lui!
73
Pit

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde YO5AVN » Joi Aug 07, 2014 3:16 pm

Se spune/scie ca: "Poate ar fi normal ca in regulament acea fraza sa fie inlocuita cu alta si anume ca: Locurile 1-6 (cele care dau puncte pentru fiecare club) pot fi ocupate numai de membri care au legitimatie de radioamator membru la un club afiliat la FRR." - Intresanta propunere - adica "haideti baieti sa lucram cu totii - ca pe urma locurile 1-6 si asa ocupa cei care sunt ai mei si vreau eu" (vezi arbitrajul din ultimii ani) - indiferent de scorul realizat!
Va doresc satisfactii totale si nebanuite la asa un concurs!
Apropo de acum 25 de ani - da, asa este toti cei autorizati cu indicativ YO - prin definitie am fost ai FRR - care era cu totul altu - si, culmea = a mao si functionat - nu chiar cum am fi dorit noi - dar treburile au fost organizate mult mai profesionist! Din pacate, dupa '89 tot ce era bun, toata experienta pozitiva, in organizarea FRR a fost dat la o parte. In "organele" de conducere au patruns incopetentii si carieristii = ca atare nu va mirati de rezultate.
In opinia mea - daca se numeste campionat national - atunci trebuie sa fie NOTIONAL, fara discriminari. In rest orice SRL, asociatie (inclusiv FRR - ce mai e si asociatiile de locatari) nu au decat sa-si faca concursurile lor gen"cea mai ingrijita scara, "creatie tehnica"(arbitrat de semidocti in domeniu), de telegrafie sala (arbitrat de persoane care nici macar nu cunosc alfabetul morse) etc.

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 334
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde yo5er » Joi Aug 07, 2014 3:42 pm

Tocmai am citit ceva: Sedinta CA - 25 Iul 2014, postat cu 19 ore în urmă de Adrian Mocanu - o gasiti aici:
http://www.hamradio.ro/Comunicate/0608201401

Zice acolo undeva ca AQF s-ar fi mutat in YO8 si lipseste de la CA :)) (YO8AQF)
si:
Propune pe YO5DSG ca presedinte interimar la Colegiul de Arbitri si Antrenori, propunere votata in unanimitate.

No asta e de admirat daca YO5DSG are "puterea" sa schimbe arbitrii cu altii mai capabili si mai corecti. Daca nu are numai putere de a da titlul de arbitru unor radioamatori, atunci ... nu ne-ajuta cu nimic, AQF taie si spinteca chiar si din YO8, chiar daca nu participa la sedintele CA.

@YO3JW am mai zis, as promova cu mare placere acest concurs dar sa stiu ca nu sunt tras in piept. Uite ca nici un regulament corect nu avem, dv nu sunteti indignat? Totusi e FRR nu badea din varfu dealului. Nu luati apararea membrilor din CA doar pentru ca ii cunoasteti bine si ca sunt prieteni si prietenii mai gresesc!

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

YO3JW
Mesaje: 551
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: "Concursul national pe unde ultrascurte" 2014

Mesajde YO3JW » Joi Aug 07, 2014 6:31 pm

Tot incerc sa nu ma refer la cineva anume!
Tot incerc sa se faca inteles ca este un CN UUS care trebuie sa respecte reglementarile din sportul romanesc
Tot incerc sa inteleg dece cand se vorbeste de mere, se raspunde referitor la pere
Tot incerc sa inteleg dece cineva care participa nu trimite log.
Tot incerc sa ma dumiresc dece se duce o campanie de denigrare a unor persoane
Tot incerc sa aflu ce deranjeaza pe unii participanti cand se respecta prevederi care sunt trecute in regulament, sau, dece sunt nemultumiti de unele prevederi.
Concluzia mea este ca ori nu se doreste respectarea prevederilor regulamentare, ori se vorbeste(scrie) doar de a arata ca exista cineva care sa tot comenteze.
Dupa parerea mea regulamentul actual este construit pe regulamentele anteriare la care in decursul timpului s-au adus adaugiri in urma faptelor petrecute isau la solicitarea participantilor.
Categoria SHF cuprinde benzile de la 1,3 GHz la 10 GHz, Fiecare banda are un coeficient de corectie la punctaj.Eu am inteles ca aceasta reprezinta o singura categorie si nu pe fiecare benda.
Sa fim sanatosi si sa avem tot ce ne trebuie pentru ca sa ne intalnim in Campionat
73 Pit


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori